Nu va, grįžau ką tik iš Antakalnio ligoninės, lėkiau pas pulmonologę....
Purkšti ventoliną 3-4 k. + flexotidą išrašė 2k., dar šio neturėjome
Vienu žodžiu ritamės su liga žemyn...šiandien bandysiu su monkastu startuoti
Antibiotikus pasakė, kad nutraukti, sakė, ir taip jau daug 3 dienos, na visas buteliukas, ir plius dar 3 dienom mums juk išrašė...vien žodžiu
Ačiū mergaitės už patarimus
Papildyta:
ir dar noriu pasiklausti, ar jūs, šeimos nariai rūkote?
MB rūko, aišku ne namie, bet vistiek, kad ir iš balkono parėjęs, kvapas juk jaučiasi...aš vis kalu į galvą, kad vaikui tai kenkia, paprotinkit mane, gal čia aš jau per daug noriu
QUOTE(agne_ja @ 2014 01 24, 14:34)
nerūko niekas. Sveikam žmogui rūkalai nuodas, o čia ir be jų vaikui sunku kvėpuoti.
QUOTE(bevardė @ 2014 01 24, 14:54)
Svarbiausia, kad valote, bet jei bent vienoje vietoje namuose aptikote pelėsi, jis gali daug kur slėptis, jis net ore tvyro, tiksliau jo sporos. Todėl būtina kiek imanoma dažniaus vėdinti patalpas, nes pelėsiui grynas oras- mirtis.
Irgi tiesa, iseiname i Lauka ir vedini, tiek namie tiek CIA sanatorijoje.
QUOTE(agne_ja @ 2014 01 24, 15:34)
Antibiotikus pasakė, kad nutraukti, sakė, ir taip jau daug 3 dienos, na visas buteliukas, ir plius dar 3 dienom mums juk išrašė...vien žodžiu
O kokimskyre fliksotida ir kuriam laikui, kada vėl pasirodyti?
O gal tikrai padės?
QUOTE(Roga @ 2014 01 24, 14:48)
O kokimskyre fliksotida ir kuriam laikui, kada vėl pasirodyti?
O gal tikrai padės?
kiek ten iskaitau, tai Flixotidas 125mg
Naudoti 2 savaites, tada iš karto vėl pas pulmonologę
Papildyta:
QUOTE(gupija @ 2014 01 24, 14:42)
nerūko niekas. Sveikam žmogui rūkalai nuodas, o čia ir be jų vaikui sunku kvėpuoti.
o kaip vyrui tai į galvą įkalti
Nekalk vyrui nieko i galvą, tiek kiek ateina iš balkono žalos nepadarys. Tik savo nervus susigadinsi Gali sumeluot kad va gydytoja patare vejuota dieną balkone nerukyti, o eiti i lauka
Jusu situacijoje, kai gavote Flexotide, monkastos nevartočiau todėl kad Flexotide veikia taip kaip monkasta tik plačiau ir stipriau. Beto Flexotide jau hormoninis preparatas todėl svarbu po sukvepavimo duoti vaikui vandens burnytei praskalauti.
Jusu situacijoje, kai gavote Flexotide, monkastos nevartočiau todėl kad Flexotide veikia taip kaip monkasta tik plačiau ir stipriau. Beto Flexotide jau hormoninis preparatas todėl svarbu po sukvepavimo duoti vaikui vandens burnytei praskalauti.
QUOTE(bevardė @ 2014 01 24, 15:18)
Nekalk vyrui nieko i galvą, tiek kiek ateina iš balkono žalos nepadarys. Tik savo nervus susigadinsi Gali sumeluot kad va gydytoja patare vejuota dieną balkone nerukyti, o eiti i lauka
Tai vat, kad jau nervai ir nebelaiko
bet abi daktarės, tiek pulmonologė ir pediatrė, parašė vartoti ir monkastą
nu, bet kaip niekas nieko neaiškina, trūksta žodžių...atrodo, kad aš viską turiu žinoti
QUOTE(bevardė @ 2014 01 24, 15:18)
gali sumeluot kad va gydytoja patare vejuota dieną balkone nerukyti, o eiti i lauka
nereiks tuoj ir meluoti, kai Zuokas uždraus balkonuose rūkyt
Taip gydytojai skiria ir monkasta ir flexotide. Maniškiui daktaras skyre vien monkasta bet ji neveike, t.y. priepuolis pasikartojo, plius prasidejo keistas irzlumas, naktiniai košmarai su klykimais. Tada daktaras skyre Flexotide o vietoj Monkastos pasiule Singulaira pirkti, bet kai užklausiau o kam tie vaistai abu kai jie veikia tą patį (leukotrienų išsiskyrimą) tai jis man taip aiškiai ir neatsakė, tik pasakė, kad taip gali vartoti ir ti Flexotide. Tieisog matyt yra vaikų kurie vartoja šalia Flexotide Monkastą ar Singulairą tam, kad nuėmus Flexotide kosuliai taip greitai negrįžtų ir gal būt ilgą laiką užtektų tik Monkastos. bet kadangi mano vaikui ji netiko, pirkti Singulairą ir rizikuot išmest didelius pinigus i balą jei ir jis netiks, nenorėjau, taigi pulmonologas lalaimino mano vaiko gydymą tik Flexotidu. Beje, pirmą kartą jį skyrę trim mėn ir netrumpiau.
Papildyta:
Nelaikantys nervai pavojingesni už dūmus iš balkono
Papildyta:
QUOTE(agne_ja @ 2014 01 24, 15:21)
Tai vat, kad jau nervai ir nebelaiko
Nelaikantys nervai pavojingesni už dūmus iš balkono
QUOTE(bevardė @ 2014 01 24, 15:29)
Kai buvau jaunesnė irgi panašiai tokiu klausimu nervus tampydavau, o dabar ranka numojau
QUOTE(Kategoriška @ 2014 01 24, 12:49)
Mamos, papasakokit plačiau apie tuos įbrėžimus? Man pačiai daryti, bet senokai, nepamenu kiek min. reikia ramiai ranką laikyti? Papasakokit savo patirtį kai vaikams daryta ši procedūra, kokio amžiaus, kaip reagavo? Ar labai skauda jiems?
Atsiprašau už paklodę.
Atsiprašau už paklodę.
panasu, kad Jusu kosulys yra alerginio pobudzio Ventolino suveikimas reiskia,kad buvo paburke bronchai ir tai dirgino, todel ir buvo tie keisti sausi kosuliai. Ipurskus ventolino, bronchai atsipalaidavo ir arba kosuliai liaunasi arba pradeda koseti svelniau ir slapiai
Per greitai nutraukete ventolina:) gryzote ir pradine situacija.
toks kosulio apibudinimas (sausi ir staigiai dingstantys) dar vienas rodiklis astmos naudai.
Pelesis irgi yra labai didelis kaltininkas.
Apie kokius ibrezimus kalbat? apie durio meginius? Jei taip, tai ta procedura trumpute, vaikams ant rankytes, tiksliau dilbio vidines puses, lasina alergenu lasiukus, paskui labai greitai i kiekviena iduria su adatele. Tai nera labai skausminga, bet vaikams tai nera malonu, maniskis jautrus vaikas, tai net drebejo i pabaiga, nors ten viso labo 30s reikalas. Bet viskas pasimirsta kai iseina vaikai laukti i kolidoriu 10-15min kol sureaguos
Nepamenu ar Jums skyre monkasta? Jei taip - jos irgi nenutraukciau ziemos sezonu, jeigu nepurskiate flexotido.
QUOTE(Kategoriška @ 2014 01 24, 13:05)
Viena mama aukščiau parašė, kad jei nėra priepuolio, tai montelucasto nėra tikslo vartot, ar tai tiesa?
Dar sakykite ar šiurštumas ir švilpimas arba švokštimas yra tas pats?
Ar įmanoma švilpimą plika ausim išgirsti?
Ar dusimas gali būti panašus į springimą? Mano dukra kai isteriškai verkia, tai pradeda rodos springti savo seilėm..
Dar sakykite ar šiurštumas ir švilpimas arba švokštimas yra tas pats?
Ar įmanoma švilpimą plika ausim išgirsti?
Ar dusimas gali būti panašus į springimą? Mano dukra kai isteriškai verkia, tai pradeda rodos springti savo seilėm..
montekasta tikslinga vartoti, jeigu yra nepurskiamas F, nes ji apsaugo nuo obstrukciju, bei is dalies - sausu kosuliu.
Siurkstumo Jus galite ir neisgirsti. O svokstima isgirsite labai aiskiai. Tai iskvepiant girdisi uzesys, bet jau ryskus, toks kaip vejas, arba net cypesys gali girdetis ir armonikos garsu is visu tu garsu as jau moku atskirti kokio pobudzio kosuliai. jei tik cypimas ir lengvi sausi kosuliai - ventolinas eina i trasa Jeigu girdisi uzesys ir armonikos garsai - vadinasi prasideda obstrukcija, cia jau reikia ne tik ventolino, imuosi ir monkastos. Arba Flexotido.
dusimas arba dusulio priepuoliai gali tureti ir kitokiu pavidalu, ne tik tokiu, kaip minejo Bevarde. priepuoliai gali buti ir tie patys sausi kosuliai, kai vaikas koseja taip lyg butu uzspringes, ir nori kazka iskoseti, bet nesiseka. Priepuolis gali buti ir su svilpimu. Taigi,Jusu atveju manau,kad taip. Dusulys, kosulinis, gali buti panasus i springima.
QUOTE(agne_ja @ 2014 01 24, 15:34)
Papildyta:
MB rūko, aišku ne namie, bet vistiek, kad ir iš balkono parėjęs, kvapas juk jaučiasi...aš vis kalu į galvą, kad vaikui tai kenkia, paprotinkit mane, gal čia aš jau per daug noriu
Papildyta:
Jusu atveju vartociau pradzioje viska taip, kaip nurode, kiek suprantu, po 2sav pulmonologas gali sugalvoti nutraukti F ir ziureti kaip vaikui sekasi be jo, bet su monkastos fonu. O monkastai kaip ir Flexotidui, reikia laiko, kad ji pradetu veikti.
QUOTE(Zirzė @ 2014 01 24, 16:22)
panasu, kad Jusu kosulys yra alerginio pobudzio Ventolino suveikimas reiskia,kad buvo paburke bronchai ir tai dirgino, todel ir buvo tie keisti sausi kosuliai. Ipurskus ventolino, bronchai atsipalaidavo ir arba kosuliai liaunasi arba pradeda koseti svelniau ir slapiai
toks kosulio apibudinimas (sausi ir staigiai dingstantys) dar vienas rodiklis astmos naudai.
Apie kokius ibrezimus kalbat? apie durio meginius? Jei taip, tai ta procedura trumpute, vaikams ant rankytes, tiksliau dilbio vidines puses, lasina alergenu lasiukus, paskui labai greitai i kiekviena iduria su adatele. Tai nera labai skausminga, bet vaikams tai nera malonu, maniskis jautrus vaikas, tai net drebejo i pabaiga, nors ten viso labo 30s reikalas. Bet viskas pasimirsta kai iseina vaikai laukti i kolidoriu 10-15min kol sureaguos
Nepamenu ar Jums skyre monkasta? Jei taip - jos irgi nenutraukciau ziemos sezonu, jeigu nepurskiate flexotido.
montekasta tikslinga vartoti, jeigu yra nepurskiamas F, nes ji apsaugo nuo obstrukciju, bei is dalies - sausu kosuliu.
Siurkstumo Jus galite ir neisgirsti. O svokstima isgirsite labai aiskiai. Tai iskvepiant girdisi uzesys, bet jau ryskus, toks kaip vejas, arba net cypesys gali girdetis ir armonikos garsu is visu tu garsu as jau moku atskirti kokio pobudzio kosuliai. jei tik cypimas ir lengvi sausi kosuliai - ventolinas eina i trasa Jeigu girdisi uzesys ir armonikos garsai - vadinasi prasideda obstrukcija, cia jau reikia ne tik ventolino, imuosi ir monkastos. Arba Flexotido.
dusimas arba dusulio priepuoliai gali tureti ir kitokiu pavidalu, ne tik tokiu, kaip minejo Bevarde. priepuoliai gali buti ir tie patys sausi kosuliai, kai vaikas koseja taip lyg butu uzspringes, ir nori kazka iskoseti, bet nesiseka. Priepuolis gali buti ir su svilpimu. Taigi,Jusu atveju manau,kad taip. Dusulys, kosulinis, gali buti panasus i springima.
O kaip daznai dabar purksti Ventolina, m? Ir kiek laiko? Nes pas pulmo tik vasario 4d, o pasake purkst pagal poreki.
Taip, apie durio meginius, as juos ibrezimais kazkodel vadinu.
Monkasta geriam, Jus man paaiskinkit kodel taip vadinat? Ar veiklioji medziaga taip vadinasi? Mums gyd. patare pirkti butent Orion firmos, atseit jis geriausias
Man dabar taip idomu tas dukros naktinis kosulys, ar priepuolinis jis, ar ne. Bet kai ji koseja, jausmas toks,kad kas suerzina, ir ji bando iskoset per kelis kartus, bet taip skardziai, garsiai.