Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma

QUOTE(Dalyte:) @ 2014 01 24, 11:22)
tai žinot, man ta kelionė pas reabilitologa yra bjauriausia dalis, nes iki poliklinikoms mums 25 km, o dar ir į darbą reikia biggrin.gif na bet gal kaip nors,smile.gif tik dėl vietu manau reiktu tartis gal iš anksčiau vasara.
aš irgi tuos nuomonės, kad gal nebijokit smile.gif nes susirgus vaikui daugiau ir stipresnių vaistų skirs

I Palangos gintarą nebepriima iš anksto jei apie ji kalbate, dabar vasaros metu skambantis prieš 15 dienų reikia, jei bus vietų pasiūlys jei ne pasakys kada skambantis.
Atsakyti
QUOTE(agne_ja @ 2014 01 24, 08:52)
*Kai išpučia nosį tai šiek tiek yra kraujuko, ko šiaip pas mus niekad nebūna..tą pastebėjau tik su ventolinu g.gif sakiau daktarei, sakė, kad gali taip būti doh.gif

** geriam sumamed (berods toks pavadinimas)...ten milteliai 3 dienoms, dabar vėl išrase pakartotinai, vėl 3 dienoms doh.gif

* galite pabandyti pagerti Rutinascorbin, turinti savo sudetyje rutozida ir vitamina C. butent pirmasis ir apsaugo nuo kraujavimo ir kapiliaru issipletimo. pagooglinus galima rasti informacini lapeli su issamesne informacija apie si preparata.

** oho, koks stiprus antibijotikas blink.gif ir va taip va iskarto israsomas :hmurejome

as monkastos atsisakiau (tai nereiskia, kad raginus ir kitus tai daryti, tiesiog gal musu atvejis kitoks), nes dusulio priepuoliu niekada neturejome ir neturime. o ir kosulys musu mus nevargina istisai. paskaicius, kad sis vaistas is esmes gydomojo poveikio neturi. viso labo jis slopina naturaliai plauciuose esancias chemines medziagas, kurios sukelia kvepavimo taku susiaurejima ir uzdegima plauciuose. kitaip tariant priezasties nepanaikina, bet palengvina pasekmes (plius pasalinis poveikis, kuris musu atveju vis tik pasireiske). kadangi tos pasekmes nera tokios ryskios ir musu atveju stipriai nevargina, nematau prasmes ji naudoti.
kol kas issisukam gana sekmingai be jo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo janna: 24 sausio 2014 - 10:50
Ventolinas 4 kartus paropje po 2 įpurškimus skiriamas bent jau savaitei, po to žiūrima pagal ligos eigą wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2014 01 23, 21:12)
o del ko ejot pas pulmonologa? kosejo nuolat?
Montelukasta gali sukelti irzluma ir naktinius kosmarus, bet tik ne kosuli smile.gif jis kaip tik juos malsina, tiksliau neleidzia splauciuose susidaryti skysciams. O ventolina kad nuemete tai ir rpasidejo kosuliai sausi smile.gif galbut net ir priepuoliniai, tik to nesuprantate 4u.gif Pulmonologe galbut girdejo siursktu kvepavima.

Pas pulmunologą ėjom dėl sauso naktinio užsitęsusio kosulio. Iš viso tai jau 4 mūsų vizitas buvo. Pradėsiu nuo pradžių. Mano dukrai greit bus 4 metai. Pirmas keistas kosulys buvo kažkur 2011m gruodį tada astmos dar neįtarė, skyrė antibiotikų ir jei padėjo. Vėliau keistas kosulys prasidėjo 2012 gegužės mėn. Sausas, naktinis, nepamenu jau kaip gydė, bet kosėjo ilgai, apie mėn. Tada rugsėjį mergaitė pradėjo eiti į darželį, na ir prasidėjo. Beveik visa rudenį ir žiemą kosuliai ir slogos. Tiesa antibiotikų dukra nėra nedaug mano nuomone, per beveik 4 metus, tik 3kart (tfu tfu tfu). Tada 2013 pavasarį ir vėl sausas, pagrinde naktinis kosulys( jau antri metai kaip balandi-geguze uzeina tas kosulys) Pulmunologė pradėjo įtarinėt alergiją, padarė IgE, bet nieko kraujas neparodė. Tąkart išgydė su Umckarol. O dabartinis susirgimas prasidėjo vėlgiu sausu ir tik naktiniu kosuliu, jokie sirupai nepadėjo, kraujo tyrimas nerodė bakterijos. Atėjom ir vėl pas pulmunologę, ji paklausius išgirdo šiurkštumą, pasakė, kad obstrukcinis bronchitas. Įpurškė Ventolino, pamatė, kad reakcija teigiama. Išrašė Ventoliną 3k/d. ir dukrai per kelias dienas gerėjo jau vien tik nuo jo.(naktiniai kosuliai baigės, prasidėjo šlapi dieniniai. ) Po savaitės apsilankėm vėl pas ją, paklausė , jau negirdėjo švilpimo. gydytoja įrašė kortelėje Nepatikslinta astma, o aš likau nesupratus ar čia tikrai ji. Paskyrė toliau purkšt V pagal poreikį ir Montelukastą gert 3 mėn. minimum, bet po kelių dienų naktinio nekosėjo Ventoliną aš nutraukiau. O tame tarpe dar nuėjome pas Lor, nes dukros nosis man įtartina, dažnai atrodo pasikimšus, be to padidėję adenoidai, tai jis išrašė Cinnabsiną, Delufen, po truputį kosulys vėl dažnėjo ir vėl pradėjo naktį kosėt doh.gif Dar norėčiau pridurti rodos svarbią detalę, kad mano dukros kosuliai 90proc. būna sausi, ne tik jų pradžia, bet ir pabaigą, ir pvz. kai yra gėrus antibiotikus dėl bronchito, tai kosulys baigdavosi sausai, ir gan staigiai, o ne retedėmas. Ir praktiškai visada taip. Dar svarbi detalė, kad namie turime pelėsį blush2.gif Kas manau labai gali visa tai įtakot. Mamos, papasakokit plačiau apie tuos įbrėžimus? Man pačiai daryti, bet senokai, nepamenu kiek min. reikia ramiai ranką laikyti? Papasakokit savo patirtį kai vaikams daryta ši procedūra, kokio amžiaus, kaip reagavo? Ar labai skauda jiems?

Atsiprašau už paklodę. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kategoriška: 24 sausio 2014 - 11:50
Loriste refliukso kaip suprantu nerado. Patartina išsirtirt nuo mikoplazmų ir chlamidijų.
O pelėsis tikrai gali įtakoti. Ar bent bandot jį naikinti? Juk puikiai suprantat kad pelėsis net ir visiškai sveikam žmogui deja net gyvybiškai pavojingas. Dėl pelėsio mums teko net savo svajonių būsto atsisakyti sad.gif Bet man mano šeimos sveikata buvo brangesnė o pačois mieliausius namus.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 01 24, 12:00)
Loriste refliukso kaip suprantu nerado. Patartina išsirtirt nuo mikoplazmų ir chlamidijų.
O pelėsis tikrai gali įtakoti. Ar bent bandot jį naikinti? Juk puikiai suprantat kad pelėsis net ir visiškai sveikam žmogui deja net gyvybiškai pavojingas. Dėl pelėsio mums teko net savo svajonių būsto atsisakyti sad.gif Bet man mano šeimos sveikata buvo brangesnė o pačois mieliausius namus.

Na lyg nerado, nekalbus tas mūsų loristas, o išrašė neparašyta. Nors aš irgi įtarinėju refliuksą. O mikoplazmoms ir chlamidijoms iš venos reikia kraujo? Kažkodėl pulmunologė mums nesiūlė jo. Žinoma suprantam ir naikinam kiek įmanoma. Dabar žiemą ne ką padarysi, bet pavasarį imsimės smarkiai šito reikalo.

Viena mama aukščiau parašė, kad jei nėra priepuolio, tai montelucasto nėra tikslo vartot, ar tai tiesa?

Dar sakykite ar šiurštumas ir švilpimas arba švokštimas yra tas pats? blush2.gif

Ar įmanoma švilpimą plika ausim išgirsti?

Ar dusimas gali būti panašus į springimą? Mano dukra kai isteriškai verkia, tai pradeda rodos springti savo seilėm.. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kategoriška: 24 sausio 2014 - 12:18
QUOTE(Kategoriška @ 2014 01 24, 12:05)
mikoplazmoms ir chlamidijoms iš venos reikia kraujo?

taip.

Viena mama aukščiau parašė, kad jei nėra priepuolio, tai montelucasto nėra tikslo vartot, ar tai tiesa?

ne. Jį reikia vartoti ilgą laiką.

Dar sakykite ar šiurštumas ir švilpimas arba švokštimas yra tas pats? blush2.gif

ne tas pats.

Ar įmanoma švilpimą plika ausim išgirsti?

tikrai taip. Ir net per atstumą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gupija: 24 sausio 2014 - 13:27
Švilpimas tai jau ir yra dusimas, negalvokite kad tai būna tik tada kai vaikas akivaizdžiai gaudo orą. Jei plaučiai švilpia, vadinasi jie dusta jiems trūksta oro. Kosulio metu kai vaikas labai garsiai triukšmingai įtraukia orą yra sunki dusulio forma.
Papildyta:
Monkasta veikia letai, t.y. ją reikia gerti min 3 mėn. Panašiai kaip ir hormoninis Flexotidas.
Atsakyti
QUOTE(Kategoriška @ 2014 01 24, 13:05)
Na lyg nerado, nekalbus tas mūsų loristas, o išrašė neparašyta. Nors aš irgi įtarinėju refliuksą. O mikoplazmoms ir chlamidijoms iš venos reikia kraujo? Kažkodėl pulmunologė mums nesiūlė jo.

Mums ir pulmonologe nesiūlė, matyt, gal dėl kosulio pobūdžio, mums pasiūlė tik alergologų, tai yra mokamas tyrimas. Mums jis pasitvirtino, abu turėjome ir per karta neisnaikinome. Na tikiuosi dabar viskas tik lengves mums.
Sunkiausia rasti priežastį kas vaikui sukelia kosulio priepuolius. Pas namie pelėsis, ji kovojome beveik nesimato, ir kai dare dėl pelėsio duri nieko neparode schmoll.gif
Atsakyti
pelesio sukelta alergija yra vienas silpniausių sveikatos sutrikimų kokį pelėsis gali sukelti. Plačiau pasiskaitykite apie tai kaip jis lėtai nuodija žmogaus organizmą ir kokios po to būna pasekmės.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2014 01 24, 14:46)
pelesio sukelta alergija yra vienas silpniausių sveikatos sutrikimų kokį pelėsis gali sukelti. Plačiau pasiskaitykite apie tai kaip jis lėtai nuodija žmogaus organizmą ir kokios po to būna pasekmės.

Žinau, deja šiam momentui pakeisti gyvenamos vietos nėra galimybes, tai naikiname, valome kas savaite ir su chemija. Kai tik bus galimybe leidime gyvenama vieta.
Atsakyti
Svarbiausia, kad valote, bet jei bent vienoje vietoje namuose aptikote pelėsi, jis gali daug kur slėptis, jis net ore tvyro, tiksliau jo sporos. Todėl būtina kiek imanoma dažniaus vėdinti patalpas, nes pelėsiui grynas oras- mirtis.
Atsakyti