QUOTE(Zirzė @ 2014 01 23, 21:12)
o del ko ejot pas pulmonologa? kosejo nuolat?
Montelukasta gali sukelti irzluma ir naktinius kosmarus, bet tik ne kosuli
jis kaip tik juos malsina, tiksliau neleidzia splauciuose susidaryti skysciams. O ventolina kad nuemete tai ir rpasidejo kosuliai sausi
galbut net ir priepuoliniai, tik to nesuprantate
Pulmonologe galbut girdejo siursktu kvepavima.
Pas pulmunologą ėjom dėl sauso naktinio užsitęsusio kosulio. Iš viso tai jau 4 mūsų vizitas buvo. Pradėsiu nuo pradžių. Mano dukrai greit bus 4 metai. Pirmas keistas kosulys buvo kažkur 2011m gruodį tada astmos dar neįtarė, skyrė antibiotikų ir jei padėjo. Vėliau keistas kosulys prasidėjo 2012 gegužės mėn. Sausas, naktinis, nepamenu jau kaip gydė, bet kosėjo ilgai, apie mėn. Tada rugsėjį mergaitė pradėjo eiti į darželį, na ir prasidėjo. Beveik visa rudenį ir žiemą kosuliai ir slogos. Tiesa antibiotikų dukra nėra nedaug mano nuomone, per beveik 4 metus, tik 3kart (tfu tfu tfu). Tada 2013 pavasarį ir vėl sausas, pagrinde naktinis kosulys( jau antri metai kaip balandi-geguze uzeina tas kosulys) Pulmunologė pradėjo įtarinėt alergiją, padarė IgE, bet nieko kraujas neparodė. Tąkart išgydė su Umckarol. O dabartinis susirgimas prasidėjo vėlgiu sausu ir tik naktiniu kosuliu, jokie sirupai nepadėjo, kraujo tyrimas nerodė bakterijos. Atėjom ir vėl pas pulmunologę, ji paklausius išgirdo šiurkštumą, pasakė, kad obstrukcinis bronchitas. Įpurškė Ventolino, pamatė, kad reakcija teigiama. Išrašė Ventoliną 3k/d. ir dukrai per kelias dienas gerėjo jau vien tik nuo jo.(naktiniai kosuliai baigės, prasidėjo šlapi dieniniai. ) Po savaitės apsilankėm vėl pas ją, paklausė , jau negirdėjo švilpimo. gydytoja įrašė kortelėje Nepatikslinta astma, o aš likau nesupratus ar čia tikrai ji. Paskyrė toliau purkšt V pagal poreikį ir Montelukastą gert 3 mėn. minimum, bet po kelių dienų naktinio nekosėjo Ventoliną aš nutraukiau. O tame tarpe dar nuėjome pas Lor, nes dukros nosis man įtartina, dažnai atrodo pasikimšus, be to padidėję adenoidai, tai jis išrašė Cinnabsiną, Delufen, po truputį kosulys vėl dažnėjo ir vėl pradėjo naktį kosėt
Dar norėčiau pridurti rodos svarbią detalę, kad mano dukros kosuliai 90proc. būna sausi, ne tik jų pradžia, bet ir pabaigą, ir pvz. kai yra gėrus antibiotikus dėl bronchito, tai kosulys baigdavosi sausai, ir gan staigiai, o ne retedėmas. Ir praktiškai visada taip. Dar svarbi detalė, kad namie turime pelėsį
Kas manau labai gali visa tai įtakot. Mamos, papasakokit plačiau apie tuos įbrėžimus? Man pačiai daryti, bet senokai, nepamenu kiek min. reikia ramiai ranką laikyti? Papasakokit savo patirtį kai vaikams daryta ši procedūra, kokio amžiaus, kaip reagavo? Ar labai skauda jiems?
Atsiprašau už paklodę.