QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2014 01 13, 20:04)
Mes gal ne apie ta pati. Sukurt puslapi kainuoja keli tukstanciai, bet zinau kad galima ta paciai pasidaryti. Tik nezinau kur ji kurtis, kad adresas butu normalus.
Ir kur cia 30 litu metams kainuoja?
Aciu
Kazka grybauji. Puslapiui "pakurti" reikalinga:
1. domenas (tas dalykas, kuri vadini adresu, kuriame nurodai savo hostingo nameserverius ir pan., kuris kainuoja 30Lt metams);
2. hostingas (t.y. serveris, kuriame guli visi puslapio failai, kuris galbut parsina php, kuriame galbut sukasi sql duombazes ir pan.);
3. Puslapio "failai" - t.y. sudizainintas ir suprogramuotas puslapis (html, php, css ir pan.).
yra tokiu platformu, pvz., blogspot.com, kur rankos gerokai suristos, bet visai neblogai galima pasikurt ka nors, plius yra sablonu.
QUOTE(Iks @ 2014 01 13, 21:09)
O! Kaip miela
Ačiū. Mano žiniomis, tasai sudėtingas pavadinimas išvertus skambėtų mylimos (ar mylinčios? - neatsimenu, nors abu variantai tinka) moters pienas
Vynas toks yra, skonis užsimiršo, bet pavadinimas įstrigo
Teks pasukt galvą dėl naujos temos, tikiuos, ~ ryt poryt ką nors atnešiu, kad tik dalyvaujančių atsirastų
---
Robobebrai , cituoju tą spausdintinį šaltinį
: "darant šį kadrą, fotoaparatas buvo daug toliau nuo objekto. Atkreipkite dėmesį, kad moters veidas dėl objektyvo iškraipymų pritraukiant vaizdą atrodo truputį
stambesnis, todėl nuo fotografuojamo objekto nenuklyskite per toli". Galiu sutikti, kad tasai šaltinis nėra itin rimtas. Bet man ši tezė nesukėlė nuostabos, nes lyg ir atitiko praktiką. Anksčiau dukra mėgdavo kepti tokius iš peties
prizoomintus portretus, kuriuos iš karto trindavau, jei objektyvo taikinyje pasitaikydavau aš pati, "smotret nenavidela"
. O kaip yra iš tikrųjų gal Tu pasakysi?, rimtai įdomu pasidarė
objektyvo iskraipymai priklauso nuo objektyvo. Ziurint koks tas objektyvas, bet siaip, ant cropo ir "standartiniu" zidinio nuotoliu tu iskraipymu praktiskai nera. O perspektyvos iskraipymai kaip tik labiau islanda kai zidinio nuotolis mazas. T.y. zidinio nuotolis perspektyvos iskraipymu neitakoja, bet itakoja tai, kad prie mazo zidinio nuotolio reikia prieiti arciau prie zmogaus, jei nori gauti tokio pacio dydzio zmogu kadre abiem atvejais. Pvz., ta didele nosis Opšros ikeltuose pavyzdziuose. Nuo ~50mm ir aukstyn skirtumo praktiskai nebelieka.