Kristalines, pasisakysiu iš savo varpinės
Kelis kartus grįžau prie judviejų su Vienintele koliažo. Ieškojau tinkamo rakto, nemažai visokių versijų prigliaudžiau, bet plačiai atverti durų man taip ir nepavyko... Ir tai nebūtinai minusas Tau ar Tavo išpildymui, galbūt tai mano minusas, gal viskas su kaupu išsipildė, tik aš žiūriu galbūt ne taip, galbūt ne ten, galbūt verčiuosi darbą lygiai taip negudriai kaip kad liūdnai pagarsėjęs google vertėjas
Kas tikrai patiko - tai ieškojimas, rašei flickre, kad nebuvo lengva, tikiu, tad labai vertinu pastangas. Jos akivaizdžios
, žavu matyti, kad žmogus nebandė išsisukti, atnešti darbą vien vardan įskaitos varnelės, vardan laisvės nuo įsipareigojimų ir tiek. Man patinka, kad pabandei kurti jausmų istoriją, tikiuos, neklystu ją šitaip pamačiusi? Galvoju, kad manajam nesugebėjimui atrakinti daug įtakos turėjo Tavo darbų visuma, nuo kurios teoriškai turėjau atsiplėšti, pamiršti ją, bet ji - nenaudėlė - įkyriai brovėsi į galvą ir mintis. Tavo foto man per daug priminė vieną neseniai įdėtą ir dar tą, kone legendinę
, dukros foto lange. Tad aš gal kiek nusivyliau nepatyrusi nuostabos, gal kiek panirau į lyginamąją analizę, gal man kažkiek susivaideno pasikartojimas ar pakartojimas to, kur lyg ir viskas jau buvo pasakyta... Sakau, kad per tuos asmeniškumus kartais labai sudėtinga pasidaro gyventi
Be to, man šis koliažas gal mažumėlę per sunkus, abi foto pripildytos ir jausmų, ir nuotaikos, ir - pavadinkim, nors netikslu - detalių, tad lyg ir konkuruoja dėl dėmesio, abi kartu sudėtos lyg ir daugiažodžiauja (visai kaip Iks, beje
)... Kas dar? - man kliūna perdėm ryški Tavo drabužio iškirptė, kuri ilgiau žiūrint vis labiau ima panašėti į kažkokią rodyklę.., norėtųsi labiau perregimo sluoksnių susiliejimo. Tikiuos, kad šios padrikos mintys neskambės lyg kokia pretenzija, išsakoma patempus lūpą ar suraukus antakius
Kiekvienas pristatytas parolimpinis darbas - man šventė, o jei jis dar ir kūrybinis, tai šventė². Tai va, miela
Kristalines, vakar turėjau kvadratinę šventę, neabejok dėl to