Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 44

QUOTE(sena pažįstama @ 2014 01 14, 15:50)
Tevui rytoj pradeda lasinti Docetaxelum. Kokia tai chemija, gal kas zinot? Ir israse per tris dienas isgerti 100 tableciu Dexametazono blink.gif Zodziu, kasdien po 32. Ar tai gali buti tiesa, ar jis ko nesuprato?

Suvalgyti bananą, jis apvelia skrandį. Valgyti tabletes su riebiu jogurtu, dėti tabletę į jogurto šaukštą ir ryti. Taip saugomas skrandis.

Kodėl vėl chemija? Dėl MTS galvoje?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 01 14, 21:29)
Aciu visoms uz informacija 4u.gif
Ne, KT ir MRT parode, kad jokiu augliu nera niekur, kad ir galvoje nebelike. Chemija skyre del padidejusiu limfmazgiu raktikauliu(atrodo) srityje, pasak daktaru, ten kaupiasi vezines lasteles, jos nori atsinaujinti, tad reikia uzbegti joms uz akiu.

Kaip reiks priversti ji valgyti banana, jogurta ar gerti semenu klijus doh.gif Cia jam baisiausi produktai, net apsirikes i burna ikisti negali doh.gif

lai valgo ką kitą, nelabai ir svarbu, svarbu ne tuščiu skrandžiu gert šitą vaistą, nes skrandį ir reik saugot 4u.gif padidėję limfmazgiia raktikaulio sritį, ar žino gydytojai nuo ko? Skrandį tyrė papildomai?
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 01 14, 16:50)
Tevui rytoj pradeda lasinti Docetaxelum. Kokia tai chemija, gal kas zinot? Ir israse per tris dienas isgerti 100 tableciu Dexametazono blink.gif Zodziu, kasdien po 32. Ar tai gali buti tiesa, ar jis ko nesuprato?

taip, tikrai gali, aš gerdavau irgi po 32.

QUOTE(sena pažįstama @ 2014 01 14, 21:29)
Kaip reiks priversti ji valgyti banana, jogurta ar gerti semenu klijus doh.gif Cia jam baisiausi produktai, net apsirikes i burna ikisti negali doh.gif

jau taip ir pagalvojau, kad reiktų kokio Ranitidino ar kažko panašaus, čia ne juokai, man dar 40 nėra, o skrandį susivariau nesisaugodama unsure.gif

Edme, kaip laikaisi? Gal parašyk kada į AŽ smile.gif

Sėkmės visoms, laikykimės.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 01 14, 15:50)

Po operacijos aš gaudavau Taxotere (tai taip pat taxanų grupes chemija), o su ja 96 Dexametazono. mano chemikė mane buvo tiksliai informavusi kaip vartoti: dieną prieš chemiją 12tabl gerdavau apie 13val, tada apie 20val - tiek pat, chemijos dieną apie 8-9val, tada chemija, tada 18.00 val, dieną po chemijos - 9.30, 18.00. Nuo taxanų grupės gali ištikti anfilaksinis šokas - žiauriai krenta spaudimas, tos 96tabl leidžia jo išvengti. Beje, jo kiekis apskaičiuojamas pagal lytį, ūgį ir svorį. Gerti tik pavalgius su dideliu kiekiu vandens. Kadangi aš bananų, jogurto atsisakiau, tad gerdavau su vandeniu. Nieko - tik karštis pildavo pirmą dalį, ty prieš chemiją. Man chemikė išrašydavo ranitidiną, gerdavau maždaug savaitę. Ir šiaip maistą pasitaikydavau švelnesnį, ai ką ten - po šios chemijos kokią trečią dieną maistas prarasdavo skonį - ar mėsa, ar kiaušinis, ar obuolys buvo vienodo skonio. Kraujas krito po jo labiau nei po raudonosios, neapsieidavau ir be injekcijų.
Atsakyti
Vakar susilaikiau nieko nerašiusi, žadėjau ir šiandien nieko nerašyti- kol pilnatis nesibaigs, bet...
sena pažįstama, gal tėtis mėgsta tepamą sūrį-su juo irgi lengviau būtų.
O pas mus kol kas naujienos drebinančios širdį. Vakar padarė MRT- pirminio auglio vietoje matyti darinys. Kol kas neaišku koks jis. Šiandien darys scintigrafiją, gal po jos bus aiškumo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 01 15, 10:37)
Vakar susilaikiau nieko nerašiusi, žadėjau ir šiandien nieko nerašyti- kol pilnatis nesibaigs, bet...
sena pažįstama, gal tėtis mėgsta tepamą sūrį-su juo irgi lengviau būtų.
O pas mus kol kas naujienos drebinančios širdį. Vakar padarė MRT- pirminio auglio vietoje matyti darinys. Kol kas neaišku koks jis. Šiandien darys scintigrafiją, gal po jos bus aiškumo  unsure.gif

O ,kas ,kiek laiko jums daro scintigrafija? Ar viso kuno,ar tik tos vietos cia? Kas,kiek laiko ja galima kartoti... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpe555 @ 2014 01 15, 11:15)
O ,kas ,kiek laiko jums daro scintigrafija? Ar viso kuno,ar tik tos vietos cia? Kas,kiek laiko ja galima kartoti... verysad.gif

skorpe daro pagal poreikį, aš suprantu, kad ligonis pas Nera jaunas, liga agresyvi, tai kiek reikia tiek ir daro, man yra tą pačią dieną dukart darę, pirmas vaizdas buvo neinformatyvus, tai guldė antrą kart į tą aparatą doh.gif

Nera Jūs Kaune gi gydotės, ar PET tyrimą kada darė, ar jis neinformatyvus prie esančios ligos?
Atsakyti
QUOTE(skorpe555 @ 2014 01 15, 10:15)

Tik kaklo darė 1 kartą, o visą laiką daro viso kūno. Mūsų atveju buvo, kad 2 dienas iš eilės darė, o paskutiniu metu , kas 2-3 mėn.

QUOTE(Deganti @ 2014 01 15, 10:22)

Nera Jūs Kaune gi gydotės, ar PET tyrimą kada darė, ar jis neinformatyvus prie esančios ligos?

Nedarė PET. Ar darys, priklausys nuo šiandienos parodymų unsure.gif Bet užsiminė, kad jei scintigrafija bus neinformatyvi, darys PET. Kadangi pas mus Ewingo sarkoma- kaulinis, tai labiausiai žiūri scintigrafiją.
Atsakyti
Supratau,kad ,kai reikia ,tada daro ,akd ir paeiliui...Kazkur skaiciau ,kad kas du metus tegalima ji daryti,dabar aisku.Nes ,kaip bus su manimi neaisku,gal vel skirs...
Atsakyti
QUOTE(skorpe555 @ 2014 01 15, 10:44)
Supratau,kad ,kai reikia ,tada daro ,akd ir paeiliui...Kazkur skaiciau ,kad kas du metus tegalima ji daryti,dabar aisku.Nes ,kaip bus su manimi neaisku,gal  vel skirs...

O gydytojas nesakė kokius tyrimus skirs?
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 01 15, 14:22)
O gydytojas nesakė kokius tyrimus skirs?

Darys MRT,tada ziures ,ar pakites ir spres toliau ,kokie tyrimai ir operacija... .Bent dabar taip sake gydytojas,Vaziuosiu vasario gale,tada viskas paaiskes
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...i.d?id=63757972
Papildyta:
O aš iš poklinikos su kraujo tyrimu. Kažkodėl visi rodikliai pakritę, nors yra normos ribose, limfocitai pagaliau padidėjo 20,3, būdavo mažai net 14,4, bet limf.abs. truputį pamažėjo - 0,91 (1-5,2). Tas nepatinka, nes kai progresavo, limf. vis kritinėjo, nekas. Užtat kreatininas paaugo 10 punktų - iki 94 ir šlapalas iššoko už normos ribų - 8,3. Hm... Panašūs dalykai gali rodyti inkstų nepakankumą. ENG nuo 6 per mėnesį nukrito iki 3 (3-30), cūdai kažkokie.

Žodžiu, eiliniai nervai, ir viskas.
Atsakyti