Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 44

QUOTE(Deganti @ 2014 01 14, 10:48)
Angele, o Jus įspėjo apie namie tykančius "pavojus"? Kraujo liga sergant labai svarbu pirma higiena, mano laikais net juokas toks buvo, kad vedėjas eidavo tikrint ar visi po rytinio dušo, toliau maistas - tik apdorotas, jokių žalių produktų, trečia vaikų ligos, jei įmanoma, gal neveskit tuo periodu į darželį, nes dažnas scenarijus, vaikui sloga - ligoniui jau ir antibiotikų prireikia, man pačiai taip yra buvę  4u.gif laikiausi visas chemijas kuo puikiausiai, po paskutinės mažoji susirgo net nelabai ten kažkas, truputį peršalo, o man teko krautis tašę ir varyt į skyrių, guldė iškart, nes kraujo rodikliai nukritę buvo iki pat minimumo, antibiotikai į veną.

Šiaip tai labai linkiu, kad išleistų namo, namų sienos, vaikų klegesys gydo ne blogiau nei naujausi vaistai, taip ir bus pamatysi  wub.gif
Ačiū, taip perspėjo. Su diagnoze sužinojom viską. Aibė klausimų aišku, kaip saugot nuo vaikų... Tas mane neramina labiausiai. Bet neverta užkraut kažkam, padidinta higiena kol kas daugiau nesumąstau.
Namų dezinfekavimas, valymas ir tt. Turim kvarco lempą, ją kažkiek naudojam.
Gelis rankų dezinfekcijai.
Į darželį neleisti teoriškai galiu, nes iki rugsėjo su mažaja namie. Bet kažin kaip vyrui visą dieną klegesys, jei savijauta blogesnė, irzlumas, o čia dar ramybės nėra g.gif Be to vaikams patinka daržely g.gif Ir man dabar vieną mažąją kažkam palikt valandžiukei papraščiau nei visus tris.
Ačiū už priminimus. Dėl maisto labai saugosi. Meniu koreguojasi pagal tyrimus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 14 sausio 2014 - 13:16
Aš iš slaugančių, bet nematau reikalo keltis į kitą temą. Ko? Šioje temoje randu man reikalingos info, klausiu, ieškau atsakymų...o ką anoje? Į mano klausimus man atsakys-"Užuojauta"?
Taip, aš kol kas ne iš sergančių, bet perskaitytas postas apie savonorišką išėjimą iš pasaulio verčia pamąstyti, mama jau serga, už keleto dienų tyrimai tėčiui...bijau irgi blogos prognozės. Tie visi pasakojimai, kad ir nenuteikia pozityviai, bet padeda kitaip vertinti realybę, gal net veikia prevenciškai. Skatina labiau gilintis į sergančiojo nuotaikas, kalbėtis ir padėti visais įmanomais būdais. Juk ir mus slaugančius spaudžia sunkus akmuo, kai negali padėti verysad.gif Kiek ašarų išlieji vien tik kasdien važiuojant pro ligoninės pastatą (gyvenu šalia). Aišku, gal ir nereikia daug plėstis su užuojautomis...galima sutarti juk, kad jei sergantiems skaudu skaityti, nerašykime apie išėjimus...nors ir tokiu atveju, dingus kažkam iš temos, nori nenori peršasi blogos mintys.
Atsakyti
QUOTE(sposa @ 2014 01 14, 13:09)
Aš iš slaugančių, bet nematau reikalo keltis į kitą temą. Ko? Šioje temoje randu man reikalingos info, klausiu, ieškau atsakymų...o ką anoje? Į mano klausimus man atsakys-"Užuojauta"?
Taip, aš kol kas ne iš sergančių, bet perskaitytas postas apie savonorišką išėjimą iš pasaulio verčia pamąstyti, mama jau serga, už keleto dienų tyrimai tėčiui...bijau irgi blogos prognozės. Tie visi pasakojimai, kad ir nenuteikia pozityviai, bet padeda kitaip vertinti realybę, gal net veikia prevenciškai. Skatina labiau gilintis į sergančiojo nuotaikas, kalbėtis ir padėti visais įmanomais būdais. Juk ir mus slaugančius spaudžia sunkus akmuo, kai negali padėti  verysad.gif  Kiek ašarų išlieji vien tik kasdien važiuojant pro ligoninės pastatą (gyvenu šalia). Aišku, gal ir nereikia daug plėstis su užuojautomis...galima sutarti juk, kad jei sergantiems skaudu skaityti, nerašykime apie išėjimus...nors ir tokiu atveju, dingus kažkam iš temos, nori nenori peršasi blogos mintys.

ziurint is artimojo pozicijos, tokie postai ir man padeda butent siuo aspektu. paskaitau ir suprantu, kaip reikia vertinti sia diena ir tai, ka turiu dabar.
or velgi del isejimo rasymo/nerasymo: daugiau ar maziau sekam visu istorijas, gydymus ir pan. ir kai kazkas ilgiau neberaso, darosi neramu, kas gi nutiko. tokios mano mintys yra mano, t.y. dukros, gyvenancios kartu su sergancia mama, mintys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo safyre: 14 sausio 2014 - 13:32
Labai gaila, kad uzsivire kose sad.gif tikrai to nenorejau.

Ar daretes kuri genetinius tyrimus. Kokia kaina?
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2014 01 14, 15:37)
Labai gaila, kad uzsivire kose sad.gif tikrai to nenorejau.

Ar daretes kuri genetinius tyrimus. Kokia kaina?

man irgi įdomu, vis nerandu laiko panaršyti informacijos.
Atsakyti
Sveikos,

su praejusiomis sventemis. Sveikatos visoms/visiems. Nereikia pyktis, nenoriu as niekur eiti is cia, kam man uzuojauta, jei reikia informacijos apie vezi. Juk padedu ne po insulto ar kitu bedu turintiems tevams, jie serga butent veziu. Cia mane geriau supranta.

apie genetika: http://pvas.lt/docum...-ja2010_2_2.pdf

su seimos daktares siuntimu jie yra nemokami. Tik manau, turi kartotis vezys gimineje. siaip ju nedaro manau g.gif

tetei buvo patikrinimas, viskas gerai, su mama vaziuosiu uz keliu savaiciu patikrinimui.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 01 14, 15:50)

Tiesa, vyrui prieš pradedant chemiją gėrė deksametazono po 45 tabletes per dieną... Ir taip apie mėnesį.
Apie chemijas neišmanau, pažiūriu kokio tipo čia http://www.kraujas.l...kiniu-terapija/
Atsakyti
QUOTE(safyre @ 2014 01 13, 21:40)
as suprantu, kad artimuju jausmai, mintys, isgyvenimai gali skaudinti serganciuosius, ir panasu, kad skaudina. bet artimiesiems irgi stoga rauna kose galvoje, apie kuria pasnekejus, pasidaro lengviau.
todel gal tikrai verta sukurti atskira tema serganciuju artimiesiems 4u.gif

aas uz drinks_cheers.gif .Nes kita karta rasau, stogas lekia ir pagalvoju apie kitus, kad manau rastai juos veikia priesingai.
Atsakyti
QUOTE(SVETA K. @ 2014 01 14, 02:18)
Nezinau,is kokio miesto jus ,bet idedu,gal kitiems pravers :

http://www.onkocentr...logijos-centra/

https://www.facebook...ysgyvenima/info

Ačiū. Mylintys gyvenimą nuolatiniai mano gelbėtojai smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Vilmukas36 @ 2014 01 14, 13:54)
Mergaitės, ar bandėt profilaktiškai amalo arbatos pagerti. Žolininkai sako, kad ji vėžines ląsteles naikina. Skaičiau, kad net yra amalo ampulės, leidžiamos į veną, jos dar geresnių rezultatų duoda.

Dėl arbatos nežinau, bet leidausi po oda. Dar kažkas iš forumiečių irgi bandė. Sako, kad rezultatai labai neblogi, bet kadangi natūralus preparatas sunku su jo toleravimu. Skaičiau, kad Vokietijoje klinikos specializuotos yra. Vaistas vadinasi Helixor. Priklausomai nuo vėžio pirminės lokalizacijos yra A,M ir dar kažkoks.
Aš susileidau tik dvi dėžutes (reikia palaipsniui didinti dozę) ir prasidėjo baisinė alerginė reakcija. Trečią dėžutę nusipirkau, bet taip ir nepanaudojau.
Bandykit. gal tiks g.gif
Atsakyti
Lkime visos ,nesvarbu ar artimas serga,ar pacios,juk tema cia ONKOLOGIJA,cia viis mums rupimi klausimai-atsakymai .Cia lankomes tik susidurusios su sia liga....O ka veikti kitoje temoje,del uzuojautos nera prasmes... 4u.gif
Atsakyti
Ir man atrodo gyvenkime visos draugiskai.vienoj temutej.tai kaip ir nuspresta butu apie mirti nerasyti.arba nors nesiplesti ta tema....Visom po 4u.gif Mes irgi baigem jau visus gydymus.pradeje nuo liepos menesio.puse metu uztruko.Vakar pabaigem galvos svitinima.kazkokiu komplikaciju nepasireiske.svitinimo metu buvo paskirtas dexometazonas.Jokiu pasaliniu poveikiu nebuvo.ne taip kaip su plaucio svitinimo.Jauciasi jis gerai.jau gavom tuos grybu papildus is amerikos.geriam barsuko taukus.morku sultis kiekviena diena.ir dar visokius marmalus blink.gif Vyras pakeite mityba.jokio cukraus.kavos.miltiniu.pieno produktu ir mesos mazinam.retai bevalgom.Bandom viska...Tiesa dar jis i joga eina.del kvepavimo.kad taisyklingai kvepuodamas organizmas kuo daugiau deguonies gautu.Kraujas jau atsistates.Siandien suzinojom del dendritiniu.jos be naudos prie musu ligos verysad.gif .vasario menesi dar bus didelis simpoziumas imunologu amerikos ir europos. lauksim. gal tada kokiu ziniu bus.Tai tokios musu naujienos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 01 14, 16:50)
Tevui rytoj pradeda lasinti Docetaxelum. Kokia tai chemija, gal kas zinot? Ir israse per tris dienas isgerti 100 tableciu Dexametazono blink.gif Zodziu, kasdien po 32. Ar tai gali buti tiesa, ar jis ko nesuprato?

gali buti. Dexametazona skiria gerti pries chemija, kad jis sumazintu neigiama organizmo reakcija i chemija. jeigu jums nesake, tai zinokit, kad jis tokiais kiekiais labai kenkia skrandziui. todel ji reikia gerti tik pavalgius/valgio metu. siaip patartinti pries tai taip pat isgerti maltu semenu nuoviro ar bulviu sulciu, kad padengtu skrandi apsaugine plevele. profilaktiskai kartais liepia gerti ir ranitidina. Visoms ir visiems sveikatos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andra313: 14 sausio 2014 - 18:34