Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 44

O aš galvojau, kad man vienai atrodo, kad sergantys pastaruoju metu žymiai mažiau rašo blush2.gif
Mielos slaugančios, prižiūrinčios, besirūpinančios, jeigu jūs apie savo slaugomų žmonių tyrimus, gydymą ir pan. diskutuojate iš antrų lūpų, tai mes gyvename su liga ir nuolatine mintimi apie ją. Pvz. pasiguodžiat, kad kažkas išėjo, bet negi būtina kiekvienai iš čia rašančių reikšti užuojautą ir rypauti "ai ai vargšele tu vargšele"?
GYVAM LIGONIUI REIKIA DĖMESIO IR PAGALBOS. Pasitarkim, kaip palengvinti būklę po chemijos, kur rasti psichologinę pagalbą, net tokia tema: alternatyvūs gydymo būdai ir pan.
Atsiprašau, kad griežtokai rašau. Tylėjau, kol neperskaičiau Willow posto. Tai tik mano nuomonė ir nereiškai, kad ji yra teisinga.
Va po balionėlį 4u.gif ir nesiginčykim, kam sunkiau
Atsakyti
Gal aš kiek ne taip supratau temos esmę. Su savo nerimais nevieta šeimos nariams, sergantiems reikia optimizmo, o ne virkavimų. Sergančioms daug sveikatos ir optimizmo 4u.gif Linkiu nugalėti ligą 4u.gif

Dėl gydymo vyras labai stipriai nesigilina, kokia chemija, kokie vaistai. Svarbu, kad gydo. Tikslas pasveikti ir to siekia. Palengvėjo jam, atslūgo kažkiek įtampa, kad pradėjo vėl chemijos kursą. Šį kartą lašina metatreksatą. Tai vėlgi neaišku kaip dėl pašalinių poveikių. Turbūt kiekvienas organizmas reaguoja savaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 13 sausio 2014 - 20:11
QUOTE(Angele @ 2014 01 13, 21:09)
Gal aš kiek ne taip supratau temos esmę. Su savo nerimais nevieta šeimos nariams, sergantiems reikia optimizmo, o ne virkavimų. Sergančioms daug sveikatos ir optimizmo  4u.gif Linkiu nugalėti ligą  4u.gif

Dėl gydymo vyras labai stipriai nesigilina, kokia chemija, kokie vaistai. Svarbu, kad gydo. Tikslas pasveikti ir to siekia. Palengvėjo jam, atslūgo kažkiek įtampa, kad pradėjo vėl chemijos kursą. Šį kartą lašina metatreksatą. Tai vėlgi neaišku kaip dėl pašalinių poveikių. Turbūt kiekvienas organizmas reaguoja savaip.

Vieta, bet pritariu ir willow, ir besišypsančiai, ir dar gal prieš keliasdešimt temų išsakytai minčiai, kad tarkimės, palaikykim, bet jau ne kartą buvo prašytą artimųjų neaprašinėt čia išeinančių agonijos ir pan., man tas užuojautos reiškimas per kelis psl ir "neskanus".

Angele viskas nuo paciento priklauso, vienam labai svarbu kas kaip, kitam atvirkščiai, asmeniškai aš visas vaistų anotacijas skaitydavau, man buvo įdomu, sesutės žinodavo tai visad atiduodavo mirksiukas.gif O mano draugė pvz. atvirkščiai, be to kadangi sirgo jau po manęs, tai jei kas neaišku manęs pasiklausdavo ir viskas, nelįsdavo taip kaip aš giliai į tą liūną.

Smagu, kad toliau gydymas tęsiasi, o kaip atsakymai dėl tų skausmų pilvo? Ar jau kas paaiškėjo? O reakcija kiekvieno kitokia, tas ir tiesa, bet Jūs esat gydytojų priežiūroje, tad belieka tik laikytis ir tikėtis.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 01 13, 21:29)

as suprantu, kad artimuju jausmai, mintys, isgyvenimai gali skaudinti serganciuosius, ir panasu, kad skaudina. bet artimiesiems irgi stoga rauna kose galvoje, apie kuria pasnekejus, pasidaro lengviau.
todel gal tikrai verta sukurti atskira tema serganciuju artimiesiems 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 01 13, 07:23)

Aš labai atsiprašau už šaršalą, kurį sukėliau (tikrai nenoriu svarstyti, kas kenčia labiau,kiekvienam sava bėda didesnė), bet matyt reikia dar kartą pacituoti mane sugluminusius sakinius - juos pageltoninau. Nepykit - bet manau privalėjau tai pasakyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 20 rugpjūčio 2014 - 13:38
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 01 13, 22:29)
Mergaites, pagalvojau, o jei butu dvi temos? u:

Yra tokia tema -

Paramos skyrelis > Svetimo skausmo nebūna...
Kai suserga artimas...
Atsakyti
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2014 01 13, 21:49)
Mielos slaugančios, prižiūrinčios, besirūpinančios, jeigu jūs apie savo slaugomų žmonių tyrimus, gydymą ir pan. diskutuojate iš antrų lūpų, tai mes gyvename su liga ir nuolatine mintimi apie ją. Pvz. pasiguodžiat, kad kažkas išėjo, bet negi būtina kiekvienai iš čia rašančių reikšti užuojautą ir rypauti "ai ai vargšele tu vargšele"?
GYVAM LIGONIUI REIKIA DĖMESIO IR PAGALBOS. Pasitarkim, kaip palengvinti būklę po chemijos,  kur rasti psichologinę pagalbą, net tokia tema: alternatyvūs gydymo būdai ir pan.

Nezinau,is kokio miesto jus ,bet idedu,gal kitiems pravers :

http://www.onkocentr...logijos-centra/

https://www.facebook...ysgyvenima/info
Atsakyti
Labas rytas.o as visai nenoriu i kita tema iseiti verysad.gif .yra juk temute pozityviu neligoniu pavesine.kur serganciosios renkasi.jos ten ir bendrauja.Mes ten nerasom.neverkslenam ir neikyrim su ziniom apie mirti....Gal tiesiog paskutiniu metu daugiau jo buvo.As tai labai noreciau.kad visi kartu bendrautumem 4u.gif Tai gal rasti koki kompromisa,nerasyti apie iseinanciuju agonijas.uzuojautos zinutes per du puslapius.ir viskas susitvarkys.....Tik va neramina kad serganciosios.neberaso verysad.gif .jei del musu tai mes tada iseinam.....

Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 01 14, 09:46)
Labas rytas.o as visai nenoriu i kita tema iseiti verysad.gif .yra juk temute pozityviu neligoniu pavesine.kur serganciosios renkasi.jos ten ir bendrauja.Mes ten nerasom.neverkslenam ir neikyrim su ziniom apie mirti....Gal tiesiog paskutiniu metu daugiau jo buvo.As tai labai noreciau.kad visi kartu bendrautumem 4u.gif Tai gal rasti koki kompromisa,nerasyti apie iseinanciuju agonijas.uzuojautos zinutes per du puslapius.ir viskas susitvarkys.....Tik va neramina kad serganciosios.neberaso verysad.gif .jei del musu tai mes tada iseinam.....

Pritariu Idai1 verysad.gif .Tik liudna,kad kitos neraso,tol ,kol ...pranesa apie mirti...tada atsiliepia.Gaila ,kad mazai raso,ar visai neberaso pacios serganciosios....Kai pasiziuri i senas temas,koks ten nuosirdus bendravimas,koks palaikymas...nu ten visai kitokie jausmai...o cia labai skiriasi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skorpe555: 14 sausio 2014 - 09:01
Onkopsichologijos centras Vilniuje pagalba sergančiajam ir artimiesiems http://www.kraujas.l...acijos-centras/

QUOTE(Deganti @ 2014 01 13, 21:03)
Smagu, kad toliau gydymas tęsiasi, o kaip atsakymai dėl tų skausmų pilvo? Ar jau kas paaiškėjo? O reakcija kiekvieno kitokia, tas ir tiesa, bet Jūs esat gydytojų priežiūroje, tad belieka tik laikytis ir tikėtis.
Jam buvo žarnyno nepraeinamumas. Rentgeno tyrimai su kontrastu parodė. KT nepadarė, vaizdas neinformatyvus, nes kontrasto buvo likę ir dubliavosi. Tai kiek rodė, tai kaip ir nėra skubus KT kartojimas. Skausmų nebeliko, jaučiasi gerai.
Skrandžio tyrimai parodė paraudusią gleivinę, nuo didelių vaistų dozių.
Vyras jaučiasi atsigavęs, nes po 10 dienų atidėjimo, chemiją pradėjo. Tik dabar labai tikisi sulašinus namo, tikiuosi tyrimai bus palankūs taip ilgai lauktai kelionei. Bent kažkiek namais ir vaikais pasidžiaugti.
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 01 14, 10:53)
Tik dabar labai tikisi sulašinus namo, tikiuosi tyrimai bus palankūs taip ilgai lauktai kelionei. Bent kažkiek namais ir vaikais pasidžiaugti.

Angele, o Jus įspėjo apie namie tykančius "pavojus"? Kraujo liga sergant labai svarbu pirma higiena, mano laikais net juokas toks buvo, kad vedėjas eidavo tikrint ar visi po rytinio dušo, toliau maistas - tik apdorotas, jokių žalių produktų, trečia vaikų ligos, jei įmanoma, gal neveskit tuo periodu į darželį, nes dažnas scenarijus, vaikui sloga - ligoniui jau ir antibiotikų prireikia, man pačiai taip yra buvę 4u.gif laikiausi visas chemijas kuo puikiausiai, po paskutinės mažoji susirgo net nelabai ten kažkas, truputį peršalo, o man teko krautis tašę ir varyt į skyrių, guldė iškart, nes kraujo rodikliai nukritę buvo iki pat minimumo, antibiotikai į veną.

Šiaip tai labai linkiu, kad išleistų namo, namų sienos, vaikų klegesys gydo ne blogiau nei naujausi vaistai, taip ir bus pamatysi wub.gif
Atsakyti
Mergaitės, ar bandėt profilaktiškai amalo arbatos pagerti. Žolininkai sako, kad ji vėžines ląsteles naikina. Skaičiau, kad net yra amalo ampulės, leidžiamos į veną, jos dar geresnių rezultatų duoda.
Atsakyti