Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 44

QUOTE(nida44 @ 2014 01 12, 15:32)
O kiek metų buvo mamai? Kiek laiko išgyveno po diagnozės?

Mes visi su šia liga turbūt labiausiai bijome sunkios pabaigos, kas neretai būna su šia liga.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergelė: 12 sausio 2014 - 19:26
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 01 12, 10:33)
Nesakome mamai, kad vienas vaikas serga vėžiu ir jau atlikta ne viena operacija. Laukia dar viena sudėtinga procedūra. Moteris amžiuje, visi pergyvena, kad fiziškai neatlaikys tokios skaudžios žinios. Visi slepia. Bet slėpti darosi sudėtinga, nes po paskutinės op. sergančiam dingo balsas. Mamai sakė ir mes sakėme, kad.. peršalo. Bet balsas dingo ilgam. Motinos širdis jaučia, kad kažkas ne taip, vis klausia, ar tikrai viskas gerai, manęs taip pat, bet man liepta tylėti, todėl tyliu. Ruošiasi į svečius, vaikas gyvena kitoje šalyje, pakankamai toli. Kažin ar jai atvykus pavyks nuslėpti akivaizdų faktą, kad nėra sveikas, bet dar yra variantas, kad pavyks išlaikyti paslaptį apie vėžį. Gerai ar ne slėpti skausmingą tiesą - štai tokia dilema.

Mes iš pradžių močiutei irgi nesakėm-kol buvo reanimacijoj ir daug baimės nežinios ir panikos. Kai pradėjo savarankiškai kvėpuoti, su broliu pasitarėm ir brolis nuvažiavo pas mamą pasakyti viską į akis. Kai pasakė, paskambino į ligoninę ir davė su pačia ligoniuke pakalbėti. Močiutei buvo skaudu, kad nepasakėm iš karto-ji medikė, bet kai paskambino man ir paklausė-kuo gali padėti, jau panikos nebuvo, nors realiai suvokia, stuacijos sudėtingumą.
asaraa, užuojauta 4u.gif Labai ramina tai, kad skausmų nebuvo.
Atsakyti
Mes nesakome, nes taip nusprendė ligonis. Jis kovoja ir visas kovoje, todėl nenorime eiti prieš jo valią, jį nuvilti unsure.gif Kadangi jau netrukus mama atvyks į svečius, galbūt viskas paaiškės. Mes nenorime kištis.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 01 13, 10:15)
Mes nesakome, nes taip nusprendė ligonis. Jis kovoja ir visas kovoje, todėl nenorime eiti prieš jo valią, jį nuvilti unsure.gif Kadangi jau netrukus mama atvyks į svečius, galbūt viskas paaiškės. Mes nenorime kištis.

o kokias jusu asmenine nuomone siuo klausimu? ar bandete su juo kalbeti apie tai, kad artimiesiems reiktu pasakyti apie savo liga?
Atsakyti
[quote=Subjektyvi,2014 01 13, 11:15]
[/quotLigonio pozicija kaip ir aiski.kovoti.nugaleti liga.ir tada pasakyti mamai 4u.gif Manau kad viskas issispres savaime...Ligoniui sveikatos.artimiesiems supratingumo ir stiprybes
Atsakyti
Cia pries 19 metu nutiko,kai seniau dar gydytojai i akis ligoniui nesakydavo tiesos....Mano senelis taip ir mire nezinodamas,kad serga sia prostatos liga....Visuomet sakydavo ,jei suzinosiu-pasikarsiu.Bet ,kai atgule i lova,nebebuvo pajegus atsikelti...jis suvoke,kiom serga,pyko labai ant savo zmonos ir prase atnesk virve,nekentesiu tokiu skausmu... verysad.gif Tik pries gala jau pats suvoke ,kas yra.
Neduok, Dieve, kokie suima skausmai,kai pirstu negali paliesti...jau aimanuoja verysad.gif .Buvau dar visai vaikas,bet pamenu ,kaip siandiena butu atsitike...Cia gal as neitema,bet....
Atsakyti
QUOTE(safyre @ 2014 01 13, 10:27)
o kokias jusu asmenine nuomone siuo klausimu? ar bandete su juo kalbeti apie tai, kad artimiesiems reiktu pasakyti apie savo liga?

Aš negaliu su juo apie tai kalbėtis, nes pagal viską turėčiau nežinoti. Man išimties tvarka buvo išduota paslaptis, nes reikėjo tam žinančiam didelio palaikymo, taip kad esu štai tokioje situacijoje. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2014 01 12, 15:32)
O kiek metų buvo mamai? Kiek laiko išgyveno po diagnozės?

Mes visi su šia liga turbūt labiausiai bijome sunkios pabaigos, kas neretai būna su šia liga.

Mano mamytei buvo 56m.
Mamai kruties vezys 2010 gruodzio 2d nustatytas 4st. (nors apziuras pastoviai ejo)
Tada remisija iki 2013 liepos. Markeris pradejo rodyti vezines lasteles bet nieks nemate kur.
Rugpjucio gale pamate dubens kauluose mts. Leisti vaistukai "pamator" (viena ampole dar liko nesuleista)
Rugseji kiausidese ir gimdoje mts. Spalio pradzioj isoperuota.
spalio gale plauciuose mts ir skysciai. Operuotas kairysis plautis
lapkriti porto isiuvimas. Desinysis plautis apsemtas, drenuotas, paskiau punktuotas, nes operacijai per silpna buvo.
Skysciai nebesikaupe chemija suveike, bet... v piktesnis ir nugalejo.

Mamyte vakar palaidojom. Dabar turiu teveli saugot. O dar mazoji nakti 39,5 sad.gif neisbrenda dukriukas is ligu nuo svenciu. Bet reikia but stipriems ir toliau zingsniuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo asaraa: 13 sausio 2014 - 13:12
QUOTE(asaraa @ 2014 01 13, 14:11)
Mano mamytei buvo 56m.
Mamai kruties vezys 2010 gruodzio 2d nustatytas 4st. (nors apziuras pastoviai ejo)
Tada remisija iki 2013 liepos. Markeris pradejo rodyti vezines lasteles bet nieks nemate kur.
Rugpjucio gale pamate dubens kauluose mts. Leisti vaistukai "pamator" (viena ampole dar liko nesuleista)
Rugseji kiausidese ir gimdoje mts. Spalio pradzioj isoperuota.
spalio gale plauciuose mts ir skysciai. Operuotas kairysis plautis
lapkriti porto isiuvimas. Desinysis plautis apsemtas, drenuotas, paskiau punktuotas, nes operacijai per silpna buvo.
Skysciai nebesikaupe chemija suveike, bet... v piktesnis ir nugalejo.

Mamyte vakar palaidojom. Dabar turiu teveli saugot. O dar mazoji nakti 39,5 sad.gif neisbrenda dukriukas is ligu nuo svenciu. Bet reikia but stipriems ir toliau zingsniuoti.

Didiziausios stiprybes Jusu seimai ,laikykites,kad ir kaip butu skaudu.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 01 13, 07:23)
O mes pasimokem jau. verysad.gif Tevo brolis niekam nieko nesake, o sirgo veziu(suzinojom jau tik post faktum). Vienas savyje vire, vienas kovojo ir fiziskai, ir dvasiskai. Nesake nei zmonai, nei vaikams. Atsventem per Jonines jo jubilieju, o mindauginem vaziavom laidoti: dede, palikes atsisveikinimo laiska, pasikore cray.gif  Is laisko ir suzinojom, kad veziu sirgo, kad nenorejo buti niekam kancia ir rupesciu... verysad.gif Tada mano tevas, dar nezinojes, kad ir jam tuoj gresia tokia pati liga, tyliai pasake, kad jei jis suzinotu, jog serga veziu, irgi pasikartu verysad.gif :

Sena pažįstama, labai gerbiu jūsų pasiaukojimą slaugant artimą žmogų, bet manau jūs nepagalvojate, kad čia ateina ir ligoniai pasisemti vilties? (nors tiesą sakant pastebiu, kad čia jau jie mažiau lankosi). reiktų daugiau supratimo ir jų atžvilgiu. Galite man neatsakinėti, nesivelsiu į jokią polemiką, tik gaila, kad ten, kur sirgdama rasdavau stiprybės, norisi užeit vis rečiau ir rečiau....
Atsakyti
tikrai sioje temoje niekas nieko nenori iskaudinti. man asmeniskai senos pazistamos pasisakymai tikrai suteikia stiprybes, optimizmo.
ir willow, nesupranu, del ko jusu senos pazistamos pasisakymai ijautrino g.gif suprantu, kad ijautrina pasisakymai apie isejimus, apie skausmus ir pan. klausiu kas ijautrino tam, kad pati ateityje buciau atsargesne su savo pasisakymais.
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2014 01 13, 13:11)
Bet reikia but stipriems ir toliau zingsniuoti.

Aukso žodžiai. cool.gif
Atsakyti