Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 44

asaraa, vaje kaip liudna ir gaila...
tokia zinia vis primena kad reik labai brangint siandiena...
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2014 01 10, 19:54)
Labas vakaras. Mano mamyte vakar paliko mus sad.gif

Laikykites kiti ir kovokite su sia ligele.  4u.gif

Uzuojauta verysad.gif labai labai liudna,kaip greit viskas atsitiko.atrodo neseniai skambinote ir klausete del operacijos... o jau viskas verysad.gif stiprybes...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 11 sausio 2014 - 01:35
asaraa 4u.gif

Uzuojauta begaline,stiprybes vidines....
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2014 01 10, 18:54)

Nuoširdi užuojauta visai Jūsų šeimai. Suprantu, kad jokie žodžiai nepakeis mamos žodžių, apsikabinimų, žvilgnio ir meilės. Stiprybės Jums - kiek suprantu turite du mažus vaikučius, Jūs jiems svarbiausias žmogus.
Atsakyti
gal norite paskaityti knygute "Kriziniai isgyvenimai susirgus: psichologines pagalbos sau vadovas.

Knyguteje aprasoma kokios galimos reakcijos suzinojus apie liga, emociju poveikis kunui, atskleidziama, kaip bendrauti su artimaisiais, kokie yra streso iveikimo budai.
jei kas noresite, rasykite man i az.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo safyre: 11 sausio 2014 - 20:23
QUOTE(asaraa @ 2014 01 10, 17:54)

Užuojauta jums ir jūsų šeimai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kristule05: 11 sausio 2014 - 22:14
QUOTE(safyre @ 2014 01 11, 20:22)
gal norite paskaityti  knygute "Kriziniai isgyvenimai susirgus: psichologines pagalbos sau vadovas.

Knyguteje aprasoma kokios galimos reakcijos suzinojus apie liga,  emociju poveikis kunui, atskleidziama, kaip bendrauti su artimaisiais, kokie yra streso iveikimo budai.
jei kas noresite, rasykite man i az.

Mums ši knygelė praverčia drinks_cheers.gif

Nors vis tik užplūsta jausmai, tarsi nebemūsų gyvenimas čia, mūsų kažkas pavogė... Negalima aišku taip galvoti, juk turime galimybę susigrąžinti. Vyras turi galimybę pasveikti.
Eilinis praskydimas vaikams sumigus, matyt reiktų pas psichologę.
Atsakyti
Nesakome mamai, kad vienas vaikas serga vėžiu ir jau atlikta ne viena operacija. Laukia dar viena sudėtinga procedūra. Moteris amžiuje, visi pergyvena, kad fiziškai neatlaikys tokios skaudžios žinios. Visi slepia. Bet slėpti darosi sudėtinga, nes po paskutinės op. sergančiam dingo balsas. Mamai sakė ir mes sakėme, kad.. peršalo. Bet balsas dingo ilgam. Motinos širdis jaučia, kad kažkas ne taip, vis klausia, ar tikrai viskas gerai, manęs taip pat, bet man liepta tylėti, todėl tyliu. Ruošiasi į svečius, vaikas gyvena kitoje šalyje, pakankamai toli. Kažin ar jai atvykus pavyks nuslėpti akivaizdų faktą, kad nėra sveikas, bet dar yra variantas, kad pavyks išlaikyti paslaptį apie vėžį. Gerai ar ne slėpti skausmingą tiesą - štai tokia dilema.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 01 12, 11:33)
Nesakome mamai, kad vienas vaikas serga vėžiu ir jau atlikta ne viena operacija. Laukia dar viena sudėtinga procedūra. Moteris amžiuje, visi pergyvena, kad fiziškai neatlaikys tokios skaudžios žinios. Visi slepia. Bet slėpti darosi sudėtinga, nes po paskutinės op. sergančiam dingo balsas. Mamai sakė ir mes sakėme, kad.. peršalo. Bet balsas dingo ilgam. Motinos širdis jaučia, kad kažkas ne taip, vis klausia, ar tikrai viskas gerai, manęs taip pat, bet man liepta tylėti, todėl tyliu. Ruošiasi į svečius, vaikas gyvena kitoje šalyje, pakankamai toli. Kažin ar jai atvykus pavyks nuslėpti akivaizdų faktą, kad nėra sveikas, bet dar yra variantas, kad pavyks išlaikyti paslaptį apie vėžį. Gerai ar ne slėpti skausmingą tiesą - štai tokia dilema.

Labas.nezinau kaip daryti geriau.vienoj ar kito situacijoj.Tik galiu papasakoti kaip buvo musu seimoje.Mano teta sirgo veziu.ilgai.nemazai operaciju svitinimo ir chemiju.Seserys ir broliai slepe nuo mano mociutes.ty nuo ligonio mamos.Kad amziuje buvo.kad nejaudintu mamos....Kai teta mire tada tik pasake.mociute dar daugiau pergyveno.kad vaikai slepe.Sako cia gi mano vaikas.kaip jus galejote.as buciau padejusi jai pasveikti.buciau dievo ismeldusi dukrai sveikatos ir nenurimo iki pat mirties...Nors pati pragyveno iki 95 metu.su sunkia nasta verysad.gif Manau kad ligonis turetu pasakyti apie liga...
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2014 01 12, 11:33)
Gerai ar ne slėpti skausmingą tiesą - štai tokia dilema.

Blogai 4u.gif O jei jam pablogės, o jei nebus to sėkmingo rytojaus, tai mamai net atsisveikint nesuteiksit šanso. Nežinau, nesuvokiu to nesakymo, niekad nesupratau, pati sirgau ir būtent mamos palaikymas buvo vienas svarbiausių arba kai pamislinu, susirgtų vaikas ir man nesako, kažką skiedžia visi aplinkui, nežinau schmoll.gif Na teko ir man pačiai mamai pasakyt ir kitoms gi ir atlaiko tos mamos, ir močiutės atlaiko, ir dar kaip padeda savo būvimu šalia, paprastu pokalbiu. Reikia atrast tam Jūsų sergančiam jėgų pripažinti sau, kad mamai reikia pasakyti, kad ji to nusipelnė tiesiog, kad ir kaip viskas pakryptų, vis tiek yla išlys iš maišo.
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2014 01 10, 20:16)
Dekui visom. Daktarai stebejosi, kad daug vietu buvo mts, o mano mamyte iki paskutinio ikvepimo buvo be skausmu ir sveiko proto.

O kiek metų buvo mamai? Kiek laiko išgyveno po diagnozės?

Mes visi su šia liga turbūt labiausiai bijome sunkios pabaigos, kas neretai būna su šia liga.
Atsakyti
Subjektyvi,
Aš visada sakau, kad reikia pasakyti, bet iškart SU DIDELE DOZE VILTIES. Pvz., jei liga stipriai pažengusi - nesakyti to, sakyti kad tik pradžia, papasakoti teigiamų pavyzdžių, kad va žmonės gyvena ir su šia liga. Kai apsipras mama su šiuo faktu, tada galima ir atviriau kalbėt, atsižvelgiant į tai, koks žmogus, kokie šeimos santykiai.

O tas melas... Nesuprantu aš jo, nepateisinu. Nemokėčiau vaidinti schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arune: 12 sausio 2014 - 15:35