Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 44

Gal ne į temą.

Ar einant daryti vidaus organų KT reikia būti nevalgius kaip echo. Paprastai einu nevalgiusi ir pradeda pykinti.
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 02 17, 23:38)
Ir dar: SAPNAI. Tamsus vanduo - man mano ši liga. Pirmą kartą sapnavau, kad įkritau į gilų sūkurį ,pilną purvino vandens...kažkas ištraukė ir pasodino ant pačio kraštelio tik tik nuslyst... kai operavausi kiaušides - lekiau dulketu tuneliu kosminiu greičiu į.... Paryžių  lotuliukas.gif ir kaifavau nuo to... Dabar sapnavau rudenišką tamsų vandenį , bet nepasakosiu, kai...jei.... išsipildys - tik tada....
Oi, esu daug gyvenime įvykių "išsapnavusi".... Vienas vis minty laikosi neišsipildęs ryškus  -kai ant Parodų kalno loterijoj laimiu sidabrinę tviskančią didžiulę Audi  lotuliukas.gif (man audi net nepatinka smile.gif
Papildyta:

Man taxotere su dexametazonu irgi buvo prakaitavimo ir kaitimo etapas.

Ir as prisapnavus juru svariu vandenu baltu ir daugybe metu atgal.. verysad.gif bet , as ir issiskyriau, tao taip pat galejo kazka reiksti. taip pat prakaituoju kartais, bet ..skydliauke turiu...pavargus, bet irgi fabrike 8 valandas atidirbt buni pavargus pet po darbo aplakstau [use parduotuviu nusipirkti maisto, taio cia reik labia gerai jausti save arba net nezinau.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(safyre @ 2014 02 17, 22:36)
willow, labai gerai, kad aprasete siuos pozymius. gal kazkas skaitys, atkreips demesi ir susirupins savo sveikata. mamai beje, auglio ataugimo pradzioje taip pat atsirado naktinis prakaitavimas. taciau diagnoziu nusistatinejimas be tyrimu yra labai zalingas, nervus edantis ir nieko gera neduodantis dalykas.

sena pazistama, kaip jusu tevelis laikosi ?

Ale kas is tu aprasymu, kiekvienam visi pozymiai vezio tinka doh.gif Reikia tirtis, nelaukti, nes gali buti banalus funkcinis sutrikimas su tais paciais pozymiais, o gali buti ir v..

Aciu, laikosi kazkaip. 4u.gif Labai sunkiai antra chemija pakele, net tris dienas Neupogena leido, hemoglobinas nukrito. O bjauriausia, kad visa gimine ir net med.seserys, atejusios lasaliniu statyti, aiskina, kad tevo nekankintumem, kad chemijos atsisakytumem doh.gif As viena ir laikausi savo isikandusi, tapau visu akyse liaudies priesu doh.gif

QUOTE(willow @ 2014 02 17, 22:38)
Ir dar: SAPNAI. Tamsus vanduo - man mano ši liga.

Man vanduo sapnuose-irgi liga pranasauja drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(nida44 @ 2014 02 17, 22:47)
Gal ne į temą.

Ar einant daryti vidaus organų KT reikia būti nevalgius kaip echo. Paprastai einu nevalgiusi ir pradeda pykinti.

Tevas pavalgo. Bet dabar net suaubejojau, gal negerai daro? g.gif Juk kai pilnas skrandis-gal jo nemato gerai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2014 02 17, 21:47)
Gal ne į temą.

Mano vyrui KT visuomet daro po pietų, tai jis klausė dėl valgymo, sakė-nevalgyti 4 val.iki tyrimo.
Atsakyti
QUOTE(Evute* @ 2014 02 17, 19:57)
pasiskambina uzsiregistravau uk tam ehoskopui angliskai jisai PET/CT ar kazkaip panasiai kaip tokiu traukiniu ivaziuoji bet ne I tuneli. suleis radioaktyvios medziagos man ikis kateteri ir ten kazkaip bus. nuo 10 min iki valandos tyrimas.Jei visa gyvenima turejau tai padidejancia tai pamazejancia skydliauke nes tai itakojo cernobylis kaip ir daktarai sako gimiau 1987 , ar nebus kad tas tyrimas manc ten vezi dar ivarys? g.gif  blink.gif

Gal jūs geriau pradžiai apie patį tyrimą pasiskaitykit, nes dabar panikuojate visiškai lygioj vietoj. Tas tikrai jums nepadeda.
wilow , labai gerai, kad parašėte apie pojūčius, pokyčius ir t.t. Labai tikiuosi, kad tai bus kaip prevencinė priemonė-pasikartojant kelis kartus, pastūmės kreiptis pas medikus.
Ir dar, gal tikrai verta pasikviesti Striogą į konsiliumą. Kai mes pradėjom kalbetis apie dendritines dauguma buvo prieš vien dėl nepakankamo žinių kiekio. Juk ne veltui medicina eina pirmyn.
sena pažįstama, o ką pats tėtis sako?
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2014 02 17, 21:47)

mama irgi pykina ypac jei KT daro po pietu. gydytojai sako, kad nevalgyti, nebent ka nors lengvo perkasti. Jei KT laikas ispuola po pietu, tai verdu vistienos sultinuka pagerimui, kad skrandis visiskai tuscias nebutu.

Sena pazistama, o tevukas vazineja i Vilniu chemija leistis?
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 02 18, 10:15)

sena pažįstama, o ką pats tėtis sako?

Kai blogai jauciasi-nebenori nieko, taciau jau atsigaiveleja ir vel nusiteikes kovoti thumbup.gif

QUOTE(safyre @ 2014 02 18, 10:44)

Sena pazistama, o tevukas vazineja i Vilniu chemija leistis?

Vazineja. Sunkiausia, kad turi atvaziuoti pirma diena, padaro tyrimus, isleidzia namo. Tada kita diena turi atvaziuoti, kad suleistu chemija ir vel grizti namo. Tada po keliu dienu vel vaziuoti i Vilniu, daryti tyrimus, leisti Neupogena, o kadangi jo reikia neviena karta, tai sisyk reikejo vaziuoti tris dienas is eiles doh.gif Jau tas vazinejimas ir eilese sedejimas tevui jegu atima. Sedi prie tyrimu kabineto ir miega... doh.gif
Atsakyti
Aciu uz palaikyma ir paguodima, gal as visa savo kankinimosi eiga aprasysiu, gal aiskiau bus, gal dar kam taip buvo. Man viskas prasidejo vaikysteje, buvau toks vaikas kuriam turbut reikejo salmo, pastoviai galva susidauzydavau. Tada Gal kokiu 11metu budama pajauciau kad pradejo degliukai eiti prie kairio smilkinio arciau ausies, bet tai tik truputi paskaudedavo, praeidavo ir vel uzeidavo. Praejo kokie 4metai, tada uzejo stipresni skausmai, ir poto lyg praejo, bet siek tiek suprastejo tas realybes jausmas, bet jauciausi gerai, galvojau kad cia mano issigalvojimas tik. O galva tai uzeidavo tai praeidavo skaudeti. Tada praejo dar 5 metai ir vel uzejo stipresnis skausmas, kuris tesesi visa savaite, tada lyg kazkaip galva spausti pradejo, toks jausmas kad puse galvos istine, kad smegenis istinusios, bet atkentejau, tada dar realybes jausmas sumazejo, pradejau jaustis kaip sapne, kartais pasvaigdavo galva, sunkiau orentuotis budavo, nuejau pas daktarus padare KT(be kontrastines medz.ir kraujagysliu programos)nieko nerado, akiu dugna tyre irgi nieko, dare elektroencefalograma tai padidejas jautrumas tik. Taip ir uzmeciau sita reikala, dabar vel visa savaite spaudzia ir skauda galva, net negaliu susikaupti jei reikia vairuoti, atrodo susisuks galva ir viskas. Kol guliu galvos neskauda beveik, bet pajudu, pavaikstau ir vel kosmaras, Pagal visus simptomus tik apie augli sukasi mintys, sia vasara buvo puse veido suparalizave, bet kai pasakiau kad KT auglio neparode, tai nustate belo paralyziu, kuris poto labai staigiai dingo.
Papildyta:
O kiek uz chemoterapija mokate? Kiek vienas kursas kainuoja?
Atsakyti
Jau gal buvo rasyta, tik nepamenu...kaip stabdote viduriavima? Po kiekvienos chemijos jis vis ilgiau tesiasi, del to nors ir valgoma, labai krenta svoris sad.gif
Atsakyti
QUOTE(As Monika @ 2014 02 18, 11:44)
Pagal visus simptomus tik apie augli sukasi mintys, sia vasara buvo puse veido suparalizave, bet kai pasakiau kad KT auglio neparode, tai nustate belo paralyziu, kuris poto labai staigiai dingo.
Papildyta:

Yra ligu ir be to auglio 4u.gif Butu buves auglys-butumet jau po zeme, jis greit auga, ypac smegenyse, pora savaiciu/menuo. drinks_cheers.gif
Kodel nesityret del issetines sklerozes?
Bloga savijauta sia savaite pasidare del pilnaties. Tai ne koks anekdotas, ta dalyka man isaiskino galvos onkologas, pasakes, kad menulio pilnatis turi itakos potvyniams ir atoslugiams, o smegenys-tai zele forma, pilna vandens. Stai kai ateina pilnatis, tai smegenys prisipildo vandens, spaudzia kraujagysles, todel zmones ir jauciasi blogai. drinks_cheers.gif Man irgi dabar galva lengvai svaigsta, skaudi tokia(atkreipiau demesi, kad irgi kaire puse), bet apie augli negalvoju ir saves negasdinu. schmoll.gif

Negalvokit apie jokia chemoterapija 4u.gif Pamatysit, nereiks jos jums mirksiukas.gif O siaip chemoterapija nemokama, kompensuojama. Jei nekompensuotu, tai zmogui kainuotu nuo 600 iki 1000lt viena doze.
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 02 18, 10:22)
Vazineja. Sunkiausia, kad turi atvaziuoti pirma diena, padaro tyrimus, isleidzia namo. Tada kita diena turi atvaziuoti, kad suleistu chemija ir vel grizti namo. Tada po keliu dienu vel vaziuoti i Vilniu, daryti tyrimus, leisti Neupogena, o kadangi jo reikia neviena karta, tai sisyk reikejo vaziuoti tris dienas is eiles doh.gif Jau tas vazinejimas ir eilese sedejimas tevui jegu atima. Sedi prie tyrimu kabineto ir miega... doh.gif

sena pažįstama, o gal galima persiorgaanizuoti:
- tyrimai prieš chemo darytis vietoj pas šeimos gydytoją, tik turi chemikė parašyti išrašą apie gydymą ir pasiderinti datas ir nurodyti, kokius tyr reikia daryti
- chemija Vilniuje
- tyrimai po chemijos vietoje pas šeimos
- jei blogi, važiuojat, išrašo Neupogeną į Vilnių
- jei reikia pakartotinai Neupogeną leidžiat savo poliklinikoj
- tyrimai vietoj
Kažkaip turėtumėt gaut į rankas ar kompu dokumentus su tyrimais, kad paskui galėtumėt persiųsti ar atvežti tyr. rezultatus chemikei.
keli kartai važinėjimo atkristų.

Papildyta:
QUOTE(As Monika @ 2014 02 18, 10:44)

Monika, negalvok apie jokias chemo iš anksto. Nebus tau piktybinio - nebus chemijos. Beje, pagal tavo aprašymą, panašu, kad jo ir neras 4u.gif bet reikia ieškoti, kokios problemos, vienareikšmiškai.

J.Rutkauskienė šiandien pasitarė konsiliume pas vedėją ir liepė susisiekti su Dr. Strioga, kad priduoti kraują DLV..... jau pati ruošiausi eiti pas vedėją ir morališkai ruošiausi, kaip kas Nida patarė, keist chemikę
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 18 vasario 2014 - 11:24
QUOTE(willow @ 2014 02 18, 12:18)
sena pažįstama, o gal galima persiorgaanizuoti:

Tai va, jau mus paprotino protingi zmones, kitam kartui taip ir darysim drinks_cheers.gif Bet juk apie tokia galimybe turejo chemikai pasakyti, kam serganti zmogu po 200km tasyti kasdien doh.gif
Atsakyti