Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 44

QUOTE(As Monika @ 2014 02 17, 17:21)
bet kai zmogus serga, jis ta jaucia..

Kai serga - taip, bet kai serga vėžiu - nebūtinai. Paskutiniuosius trejus metus aš jau nešiojau tą zarazą, tai nepasakyčiau kad taip baisiai jaučiaus. Ir dabar po gydymo: kol dar neplito, jaučiaus blogiau, nes geivelėjaus nuo chemoterapijos, kai po truputėlį atsigaut pradėjau, ėmė ir išplito. Dabar jau žinau, kokie simptomai gali rodyti jo buvimą/grįžimą, bet to žodžiais nenupasakosi, ir tai daugiau individualu. Be to tie simptomai iš vienos pusės vos ne kasdieniški, iš kitos pusės turi specifinį pobūdį. Kaip sena pažįstama sako, gali būti ir kraujagyslių susiaurėjimai ar spazmai.
Papildyta:
QUOTE(NERA @ 2014 02 17, 16:44)

wilow, kodėl Rutkauskienė skeptiškai į DLV, neklausėt?

Dėl to, kad neįteisinta, mažai tyrimų, neįrodyta nei teigiamo, nei neigiamo poveikio, anot jos. Ir brangiai kainuoja. Nusileido tik tiek,kad po kepenų biopsijos ir MRT atsakymų bus konsiliumas ir apsvarstys. Jaučiu kad aš ją šiandien sunervinau. Bet aš paskambinau Dr. Striogai, tai jis liepė ateiti pas jį ir pasitarti, plius ten kraujo tyrimai reikalingi ir paimti kraują iki chemijos, tai reiks susitarti prieš nešant kraują krešėjimui (čia biopsijai reikia), tai jis sakė pareikalaut, kad jį pakviestųį konsiliumą. Jaučiu aš prisivaidinsiu ten su savo reikalavimais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dvyne9 @ 2014 02 17, 01:20)
Šiaip jau vėžinės ląstelės turi tokią bjaurią savybę iš mūsų pasiimti viską, ko joms reikia ir tam jos turi daugiau galimybių už sveikas ląsteles. Auglio zonoje ir kraujotaka intensyvesnė, jis pats net sugeba kraujagyslių papildomu prisigaminti, ir medžiagų apykaita ten kitokia ir daug kas kitaip, kas sąlygoja navikinių ląstelių neitiketinas galimybes sparčiai maitintis ir daugintis. Tu gali badaudamas i komą ikristi, esant nepakankamam gliukozės kiekiui kraujyje, o tos tavo vėžinės ląstelės vistiek sugebės pasiimti iš tavo kraujo viską, ko joms reikia, kad ir tą patį cukrų. Deja, tai jos sugeba kurkas geriau už sveikąsias ląsteles. Vargu, ar kokio blyno nesuvalgęs, taip paprastai jas apgauti galėtum. Na, sutinku, besaikis saldumynų vartojimas neatneša naudos, bet čia jau kitas dalykas.

Kaip tik skaiciau, kad badavimu galima issigydyti nepagydomas ligas...O kaip netradicine medicina?Ar medituojat? g.gif
Papildyta:
[quote=willow,2014 02 17, 21:47]
Kai serga - taip, bet kai serga vėžiu - nebūtinai. Paskutiniuosius trejus metus aš jau nešiojau tą zarazą, tai nepasakyčiau kad taip baisiai jaučiaus. Ir dabar po gydymo: kol dar neplito, jaučiaus blogiau, nes geivelėjaus nuo chemoterapijos, kai po truputėlį atsigaut pradėjau, ėmė ir išplito. Dabar jau žinau, kokie simptomai gali rodyti jo buvimą/grįžimą, bet to žodžiais nenupasakosi, ir tai daugiau individualu. Be to tie simptomai iš vienos pusės vos ne kasdieniški, iš kitos pusės turi specifinį pobūdį. Kaip sena pažįstama sako, gali būti ir kraujagyslių susiaurėjimai ar spazmai.
Papildyta:
o kokie pojuciai kad grizta?ar plinta?kartais buna kaip pvz man as tiek visko darau kad man net dienos neuztenka darbams padaryti o stai ir vezys.pasiskambina uzsiregistravau uk tam ehoskopui angliskai jisai PET/CT ar kazkaip panasiai kaip tokiu traukiniu ivaziuoji bet ne I tuneli. suleis radioaktyvios medziagos man ikis kateteri ir ten kazkaip bus. nuo 10 min iki valandos tyrimas.Jei visa gyvenima turejau tai padidejancia tai pamazejancia skydliauke nes tai itakojo cernobylis kaip ir daktarai sako gimiau 1987 , ar nebus kad tas tyrimas manc ten vezi dar ivarys? g.gif blink.gif
Atsakyti
Man antra v. "ataka" buvo absoliučiai be jokių požymių. Labai gerai jaučiausi, kaip tik po pirmo gydymo kurso kuo daugiau laiko praeidinėjo, tuo geriau jaučiausi- ir fiziškai ir psichologiškai. Prieš pirmą "ataką" buvo naktinis parakaitavimas, būdavo pabundu, visa šlapia, bet prieš antrą "ataką" to visiškai nebuvo.
Wilow, o gal gali parašyti vis tik, ką tu jautei, nors tai ir individualu.
Atsakyti
QUOTE(As Monika @ 2014 02 17, 17:53)
Sveikos, linkiu visoms stiprybes ir sveikatos... Nedaskaiciau iki galo visu komentaru, bet norejau paklausti, ar kas susidure su galvos augliu? Niekur nerandu apie tai forumu, tik medicinine literatura, itariu sau augli... Galvos skausmas nuolatinis kairiojo smilkinio, galvos svaigimas, pusiausvyra sutrikusi, nejauciu realybes, lyg sapne viskas vyktu, jauciuosi keistai, eisiu po poros savaiciu darytis BMR, tai pasakys tikslia diagnoze, nezinau kaip istversiu, kaip pasakysiu viska savo seimai, tevams, turiu maza vaikeli, nezinau kaip reikes juo rupintis, jauciuosi siaubingai, asaros rieda kas diena, o bendraminciu nera kurie ka patartu...... verysad.gif

Zinauc vienas vyras cia uk tik tautybe kitokia jam gal 40 kazkur, jis turejau galvoj augli na kiek man pasakojo jo zmona, nuejo pasitikrint jam pasake uz 5dienu mirs, apturejo 7 operacijas blink.gif viena is ju 8 valandas, kita is ju 48val lazeriu I galva buvo istatytas kazkoks metalas igrezta kazkas, nu ir ka , eina dirba gyvena ir turbot ner ka;bos apie mirti. sveikas. na keista kai pagalvoj bet reik tiket ji opersavo izraelio gydytojai anglijoj tipo jie geriausi bet sito nezinau.nereik nuleist galvos. sunku ir ZIAURIAI. bet nezinau, bent 1procenta isgauti optimiskumo.
Atsakyti
Jaučiu kad aš ją šiandien sunervinau. Bet aš paskambinau Dr. Striogai, tai jis liepė ateiti pas jį ir pasitarti, plius ten kraujo tyrimai reikalingi ir paimti kraują iki chemijos, tai reiks susitarti prieš nešant kraują krešėjimui (čia biopsijai reikia), tai jis sakė pareikalaut, kad jį pakviestųį konsiliumą. siaip ir mums panasiai onkologai sake.ir as Striogai skambinau del konsultacijos.pasake atvykti su ligos istorija.kad matytu ligos eiga.Kai pasakem gydanciam onkologui kad reikia korteles.tas vos is pado neisgriuvo suzinojes kur mes cia susiruose eit.tai pasake grieztai Ne. verysad.gif Nezinau tada reiketu eiti pries gydytojus.sakau prisidirbsim tai ir chemijos nebebeduos.bet vis tiek dar apie tai pagalvoju....Bet mums sake kad musu atveju netinka g.gif
Papildyta:
QUOTE(ida1 @ 2014 02 17, 21:03)
Jaučiu kad aš ją šiandien sunervinau. Bet aš paskambinau Dr. Striogai, tai jis liepė ateiti pas jį ir pasitarti, plius ten kraujo tyrimai reikalingi ir paimti kraują iki chemijos, tai reiks susitarti prieš nešant kraują krešėjimui (čia biopsijai reikia), tai jis sakė pareikalaut, kad jį pakviestųį konsiliumą.                                                                                      siaip ir mums panasiai onkologai sake.ir as Striogai skambinau del konsultacijos.pasake atvykti su ligos istorija.kad matytu ligos eiga.Kai pasakem gydanciam onkologui kad reikia korteles.tas vos is pado neisgriuvo suzinojes kur mes cia susiruose eit.tai pasake grieztai Ne. verysad.gif Nezinau tada reiketu eiti pries gydytojus.sakau prisidirbsim tai ir chemijos nebebeduos.bet vis tiek dar apie tai pagalvoju....Bet mums sake kad musu atveju netinka g.gif

nu dar karta atsiprasau.ae kas cia man snd makaluojas... : blush2.gif .
Atsakyti
..."bet kai zmogus serga, jis ta jaucia..... "

As asmeniskai labai jauciau,tik niekas nezinojo, kas cia vyksta,o apie v....liga ne nepasapnavo.Ir aisku tas siaubingas naktinis prakiatavimas,arba diena karscio"ispylimas" ir siaubingas nuovargis,amzinai pervargusi....

Dabar antras puolimas,ir vel tas pats nuovargis,prakaitavimas.... verysad.gif
Atsakyti
Na, man antrukart nebuvo nei prakaitavimo, nei nuovargio, kaip bitė ėjau. g.gif Kiekvienam savaip...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edmė: 17 vasario 2014 - 20:22
Taip, kiekvienam yra skirtingai g.gif
Atsakyti
[quote=As Monika,2014 02 17, 17:21]Stengiuosi nusiraminti, zinau, kad anksciau laiko nereikia panikuoti, bet kai zmogus serga, jis ta jaucia.. Pries pora metu dariausi KT, bet be kraujagysliu programos ir be kontrastines medziagos, tai nieko nerado, bet jauciu lyg kas spaustu kaire galvos puse. Net netradicine medicina dometis pradejau, kad jei bus bloga diagnoze, tureciau bent kazkokia maza vilti
[/quote]

Čia labai panašu į kraujagyslių spazmus. Pagerk stugeroną iki to tyrimo ir žiūrėk. Jei padeda, tai ne navikas.
Papildyta:
[quote=ida1,2014 02 17, 18:54]
[quote=NERA,2014 02 17, 17:4
ida1, kaip vyras jaučiasi?

Aciu.kad klausiate 4u.gif .Kaip cia pasakius g.gif .jautesi gana nebogai.jau buvo i stadiona begioti susiruoses bigsmile.gif .sportuoti tipo.Nors ir taip kiekviena diena po lauka su vaiku vaiksto. .Bet atsirado kosulys.ir temp pakilo iki 37.4.tai galvojau kad persalo.bet buklei negerejant nuvaziavo i santariskes.ten nuotrauka padare.pasake kad plautis pasikiso.infiltratas susidare.Antibiotikus paskyre.jam KT tik balandzio men.tada aiskiau viskas bus.Kol kas viskas nebogai.Dziaugiames ir tuom...Visom ir visiem daug daug sveikatos 4u.gif ir Vilties.
[/quote]

Čia gali būti reakcijos į gydymą. Aš sirgau tris mėnesius su temp. iki 40 ir antibiotikais,
Papildyta:
[quote=willow,2014 02 17, 19:47]]

Dėl to, kad neįteisinta, mažai tyrimų, neįrodyta nei teigiamo, nei neigiamo poveikio, anot jos. Ir brangiai kainuoja. Nusileido tik tiek,kad po kepenų biopsijos ir MRT atsakymų bus konsiliumas ir apsvarstys. Jaučiu kad aš ją šiandien sunervinau. Bet aš paskambinau Dr. Striogai, tai jis liepė ateiti pas jį ir pasitarti, plius ten kraujo tyrimai reikalingi ir paimti kraują iki chemijos, tai reiks susitarti prieš nešant kraują krešėjimui (čia biopsijai reikia), tai jis sakė pareikalaut, kad jį pakviestųį konsiliumą. Jaučiu aš prisivaidinsiu ten su savo reikalavimais doh.gif
[/quote]

willow, jei darysi dendritines, keisk chemikę. Ji tikrai truputį konservatyvi. Daukantienė tau tiktų, ji dirba daugiausia su krūties.. Kitaip nerasi kalbos, ji tokia yra nervinga, bet ten vedėja moderni moteris, pakalbėk su ja.

53 proc. - daug, igra stojit sveč, aš daryčiau, bet man netinka dėl skydliaukės imuninės ligos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nida44: 17 vasario 2014 - 20:42
QUOTE(Edmė @ 2014 02 17, 19:59)
Man antra v. "ataka" buvo absoliučiai be jokių požymių. Labai gerai jaučiausi, kaip tik po pirmo gydymo kurso kuo daugiau laiko praeidinėjo, tuo geriau jaučiausi- ir fiziškai ir psichologiškai. Prieš pirmą "ataką" buvo naktinis parakaitavimas, būdavo pabundu, visa šlapia, bet prieš antrą "ataką" to visiškai nebuvo.
Wilow, o gal gali parašyti vis tik, ką tu jautei, nors tai ir individualu.

Aš tiesiog bijau čia parašyti ir sukelti paniką, nes tai kasdieniai pojūčiai. Bet jie šiek tiek kitokie nei įprastiniai. Pirmiausiai tai prakaitavimas - naktinis ypač. Dabar kaip pasityčiojimas jis gerokai apmažėjęs. Man nurašinėjo į artėjančią menopauzę, paskui chemoterapija ją iššaukė, paskui pašalino kiaušides ir jos liko kaltos. Bet dabar skiriu, kad karščio plykstelėjimas į veidą - tai menopauzinis dalykas, o šlapi plaukai kai apsirengi ryte einant į darbą, tai jau kažkas kita. Labai keisti širdies dūriai, juos turėjau du kartus: 2013m lapkričio mėn, ir pernai spalio mėn. Bet jie ne tokie kaip širdį skauda, tokie kitokie (sakiau, kad žodžiais nemoku papasakoti). Nuovargis (nei nuovargis, nei apatija) -kai nepavelki kojų iki trečio aukšto: nedūsti, neskauda, bet kojos kaip vatinės... Nepaaiškinami kraujospūdžio šuoliai ir cukraus šuoliai, jokiomis priemonėmis nevaldomi, tik SAUJOMIS vaistų numušami, svorio kilimas net jei valgai minimaliai... Sulyginu 2011 m rudenį ir pernai rudenį - jaučiaus labai panašiai, nors kai esi būni , sunku tą suprast, dabar po laiko lygimu ir randu panašumų. Štai surašiau kaip sugebėjau, tik, merginos ir moterys, būkit protingos, nesivadovaukit tuo ir nenusistatinėkit diagnozių.
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 02 17, 20:52)
Aš tiesiog bijau čia parašyti ir sukelti paniką, nes tai kasdieniai pojūčiai. Bet jie šiek tiek kitokie nei įprastiniai.

willow, labai gerai, kad aprasete siuos pozymius. gal kazkas skaitys, atkreips demesi ir susirupins savo sveikata. mamai beje, auglio ataugimo pradzioje taip pat atsirado naktinis prakaitavimas. taciau diagnoziu nusistatinejimas be tyrimu yra labai zalingas, nervus edantis ir nieko gera neduodantis dalykas. sioje vietoje reik proto pastangu, kad sustabdyt save nuo diagnoziu nustatinejimo. tas pats pozymis gali buti keliu susirgimu priezastis. tiesiog reik atkreipt demesi ir kreiptis i gydytojus.
o kalbant apie prakaitavima - kaip minejau, mama pradejo labiau prakaituoti, kai sumazejes auglys vel pradejo augti. pradejus lasinti chemija, prakaitavimas sustiprejo. ar gali buti isauges prakaitavimas buti chemijos salutinis poveikis?

sena pazistama, kaip jusu tevelis laikosi ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo safyre: 17 vasario 2014 - 21:38
Ir dar: SAPNAI. Tamsus vanduo - man mano ši liga. Pirmą kartą sapnavau, kad įkritau į gilų sūkurį ,pilną purvino vandens...kažkas ištraukė ir pasodino ant pačio kraštelio tik tik nuslyst... kai operavausi kiaušides - lekiau dulketu tuneliu kosminiu greičiu į.... Paryžių lotuliukas.gif ir kaifavau nuo to... Dabar sapnavau rudenišką tamsų vandenį , bet nepasakosiu, kai...jei.... išsipildys - tik tada....
Oi, esu daug gyvenime įvykių "išsapnavusi".... Vienas vis minty laikosi neišsipildęs ryškus -kai ant Parodų kalno loterijoj laimiu sidabrinę tviskančią didžiulę Audi lotuliukas.gif (man audi net nepatinka smile.gif
Papildyta:
QUOTE(safyre @ 2014 02 17, 21:36)
ar gali buti isauges prakaitavimas buti chemijos salutinis poveikis?

Man taxotere su dexametazonu irgi buvo prakaitavimo ir kaitimo etapas.
Atsakyti