Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 44

QUOTE(safyre @ 2014 02 05, 15:22)
Angele, o kokius vaistus Tavo vyrui lasina?
Metatreksatą lašina, neseniai kalbėjau, tai jau jaučiasi poveikis, o ryte labai žvalus buvo. Vėl silpnumas matyt ims. Taip nusilpsta po lašinimų. Dar jis kasdien geria 6-merkaptopuriną.
Atsakyti
Surašau kam įdomu: imunitetui RM-10, antioksidantas evelor, detoksikacijai grynas vandui biggrin.gif ir pektinai (pagal tą jo sąrašiuką -kepti obuoliai, morkos arba...), propolis, stresui (kada reikia ) herbastres ir iki 2 valg. šaukštų medaus, traumelio tepalu tepti krūtį, jei jautri, dilgčioja. kursas 6 mėn. :21 d. vartoti, 7 d. pertrauka, paskui vėl 21 d. ir vėl 7 d. pertrauka.
kadangi gaunu biologinę terapiją, tai jokių žolinių arbatų nepriskyrė, kadangi jos mažintų vaisto poveikį.

nida, o tau padarė kaulų scintigrafiją?

Dėl sekimo eigos, tai man buvo 1 k. metuose mamograma, 1 k. metuose echoskopas krūtų ir vidaus organų, 1 k metuose rentgenas, kaulų scintigrafija po 2 metų. Markerį padarydavo, tai, kai išsiprašydavau, atseit neinformatyvus. Nors pati darydavausi užsavo pinigus kas tris mėn. Mano atveju, tai jis, ko gero, informatyvus. Tik nežinau koks buvo prieš pirmą operaciją, niekas nepadarė, o pati nesugalvojau. smile.gif

To ENG savo bendro kraujo tyrimuose nerandu. Bet praeitą sav. buvau pas šeimos gydytoją, tai padarė tą ENG atskirai, tik dar atsakymo nežinau, reikia nuvažiuoti. Kažin, jei imant kraują, sutrūko kraujagyslė, ranka pamėlo, tai kraujagyslei jau viskas, ji jau nebegera. Man imant kraują, seselė pasakė, kad sutrūko, bet ndaėjo paklausti pas ją šito. Dabar kai ranka pajuodo, tai klausimas iškilo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edmė: 05 vasario 2014 - 18:36
Scintigramą esu dariusi prieš trejus metus po chemijos, žiūriu skeptiškai, o radiacijos dozė - ohoho. Man greitai darys krūtinės ląstos KT, o tai yra 200 rentgenų. Per metus gaunu du KT ir du rentgenus, esu švitinta, tai radiacijos sočiai. Jei jau manysiu, kad KAŽKAS, prašysiu ar pati darysiu MRT. Linkstu lyg ir prie kitų ligų, nes gulint neskauda, padeda poilsis, neskauda konkrečioje vietoje, o visa griaučių sistema. Yra dar osteoporozės tyrimas su rentgenu, žiūrėsiu. Negalėjo kauliukai lengvai pro viską prasmukti, o dar pasėdžiu prie kompo įsitempusi, tai va.
Atsakyti
Edme, kai ima iš venos ir kraujas išsilieja po paėmimo, jei neužspaudi, tai šitas praeinantis dalykas. Išsivaikšto. Dėl kraujagyslės sutrūkimo tai nieko nežinau.....O kokia kraujagyslė, jei ima iš venos? g.gif
Papildyta:
QUOTE(nida44 @ 2014 02 05, 19:44)
Scintigramą esu dariusi prieš trejus metus po chemijos, žiūriu skeptiškai, o radiacijos dozė - ohoho. Man greitai darys krūtinės ląstos KT, o tai yra 200 rentgenų. Per metus gaunu du KT ir du rentgenus, esu švitinta, tai radiacijos sočiai. Jei jau manysiu, kad KAŽKAS, prašysiu ar pati darysiu  MRT. Linkstu lyg ir prie kitų ligų, nes gulint neskauda, padeda poilsis, neskauda konkrečioje vietoje, o visa griaučių sistema.  Yra dar osteoporozės tyrimas su rentgenu, žiūrėsiu. Negalėjo kauliukai lengvai pro viską prasmukti, o dar pasėdžiu prie kompo įsitempusi, tai va.

Nida, aš kai pasėdžiu prie kompo pusdienį ir daugiau (darbas toks), tai reikia dvi valandas vaikščiot, kad raumenys atsistatytų. Tik atsistojus po darbo dienos vos iki stotelės nueinu nuo veriančio stuburo skausmo, (man daugiau apatinę nugaros dalį skauda). kai prasivaikštau - aprimsta. Pora savaičių, kai buvo šalta, užsitupėjau, mažiau vaikščiojau, tai dabar kankinuosi....
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2014 02 05, 18:31)
Surašau kam įdomu: imunitetui RM-10, antioksidantas evelor, detoksikacijai grynas vandui  biggrin.gif ir pektinai (pagal tą jo sąrašiuką -kepti obuoliai, morkos arba...), propolis, stresui (kada reikia ) herbastres ir iki 2 valg. šaukštų medaus, traumelio tepalu tepti krūtį, jei jautri, dilgčioja. kursas 6 mėn. :21 d. vartoti, 7 d. pertrauka, paskui vėl 21 d. ir vėl 7 d. pertrauka.

Turbūt visiems tą patį rekomenduoja.
Aš pati geriu evelor . Man patinka. Tikrai įgauni jėgų. Ir mama sakydavo, kad ji turi daugiau jėgų. Ji ypač geriau jautės rudenį. Broliui liepiau pasiimti mamos RM-10. Ji juos buvo parsisiuntus iš Amerikos. Ten pigiau. Bet deja nespėjo panaudoti. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergelė: 05 vasario 2014 - 21:50
O kazin,kaip REMEDY sekasi? unsure.gif
Atsakyti
Kepti obuoliai detoksikacijai gerai, turbūt visiems tinka. Vyrui dažnai kepdavau po pirmos chemijos. Juo labiau kai priskynė gausiai atsargų kaime prieš ligą.
Tik dabar poreikis sumažėjo, bangom su maistu. Turbūt nereikėtų aštresnio rūgštesnio maisto, o noras yra. Tik susilaiko, kad greičiau chemija išeitų.
Atsakyti
[quote=willow,2014 02 05, 22:36]
Edme, kai ima iš venos ir kraujas išsilieja po paėmimo, jei neužspaudi, tai šitas praeinantis dalykas. Išsivaikšto. Dėl kraujagyslės sutrūkimo tai nieko nežinau.....O kokia kraujagyslė, jei ima iš venos? g.gif
Papildyta:

Užspaudžiau, bet vistiek pajuodo. Ima jau ne iš venos, nes , kaip suprantu jos nėra, kur randa, kad kraujas teka iš ten ir ima blink.gif Iš venos anksčiau imdavo visada per alkūnės linkimą iš vidinės pusės, dabar iš ten nėra kur paimti.
To evelor sudėtinė dalis resveratrolis. Jo yra ir vyne ir šokolade, berods raudonose uogose. Esu skaičiusi knygą "vyno dieta', tai joje buvo prieštaringai parašyta apie vyno naudojimą sergant krūties v. Reikėtų pasieškoti vėl, ką ten rašė.
Na, žinot, Angele, man pirma chemija prasidėjo pavasrį, tai sode pati rinkau lauko rūgštynes ir ko nekasdien viriau sriubą. Nežinau, kodėl aš jos taip norėjau. Dar per chemijas ir spindulinį mane "ant lašinių traukė". smile.gif Dar rūgpienis labai tiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edmė: 06 vasario 2014 - 07:42
Edme, man irgi tas pats, per linkį venos nesimato. Bet tie tyrimai, kurie iš veninio kraujo , vistiek tb imama iš venos. Kuo geresnė sesutė, tuo daugiau žino vietų, kur vena į paviršių išeina kitose vietose. Man ima arba rieše (skausmingiausia vieta), arba kažkur per pusę dilbio, bet vis viena iš venos. O paskutinį kartą, kai pridaviau markeriams tai surado vietelę linky - po truputuką visgi atsistato.
Aš po chemijos - ypač raudonos per dieną suvalgydavau po pusantro kg obuolių, kitko nelabai norėjosi. Dar labai norėdavau bananų ir....kiaušinių lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 06 vasario 2014 - 08:47
Oi merginos, venos man kaip dingo po chemijos, o praejo jau nemazai laiko, tai vis dar ir neatsistate. Suranda TIK rieso srityje... Skauda, bet iseities nera.
Kai privalau kas pusmetu krauja priduot, tai ir vargstu.
Sesute, kuri ima krauja VUOI 9 kabinete, pasake, kad jau galiu duoti ir operuotos puses rankos venas...Bet kazkaip pribijau dar...

As tai po chemijos suleidimo svaigau kaip norejau apelsinu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2014 02 06, 07:41)
Na, žinot, Angele, man pirma chemija prasidėjo pavasrį, tai sode pati rinkau lauko rūgštynes ir ko nekasdien viriau sriubą. Nežinau, kodėl aš jos taip norėjau. Dar per chemijas ir spindulinį mane "ant lašinių traukė". smile.gif Dar rūgpienis labai tiko.
Tikriausiai priklauso nuo chemijos. Kai prieš chemiją lašina sodą ir šarmina, chemijai sulašėjus (metatreksatą lašina parą), lašina sodą, kol koncentracija tampa minimali, kai gali išleisti namo, maždaug po 2 parų. Kai šarmina, rūgštūs produktai negerai, ypač jei nori greičiau namo iš ligonininės.
Dėl maisto ir individualu, neutrofilams kritus, jokių termiškai neapdorotų produktų, dar buvo kad laktozės ir negalima, tai nieko pieniško nevalgė, su cukrum ir nieko. Ir šiaip savų niuansų, priklausomai nuo kraujo tyrimų, kurie kaip amerikietiški kalneliai šokinėjo, leidos ir tt.
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 02 05, 15:53)
NERA 4u.gif .gal galit parasyti.kaip jums pas imunologus.ka pasake is to imunologinio kraujo istyrimo?gal jau turit atsakymus?Aciu.

Net nežinau ką parašyti, nes iš imuninės pusės, kaip ir viskas gerai, bet neaišku ar bus norimas poveikis, nes kažkas neveikia taip kaip turėtų. Žodžiu baigiam gerti antibiotikus ir dar po 2 savaičių bandom dar kartą imti kraują unsure.gif
Atsakyti