Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 44

QUOTE(Edmė @ 2014 02 03, 08:40)
Gal galėtumėt dar kartą parašyti Ruolios telefoną. Ir kur ten jį rasti reikia -Santariškių poliklinikoje? Ar įmanoma neužsiregistravus iš anksto nueiti ir priims?Ar reikia siuntimo ar be siuntimo? Mokama? Ir kiek? Nerandu info. Ačiū.

J.Ruoia telef 2190933.santariskiug 1. 112kab.Registruotis is anksto nereikia.tik gal pasiskambinkit ar neserga.ar neatostogauja.kad bereikalo nevaziuot.Reikalingas israsas kokia liga.Siuntimo nereikia visiems mokama berods42lt.Reikia kreiptis i onkoogijos poikinika registratura.apsimokesit ir tiesiai pas Ruolia 4u.gif
Atsakyti
O aš tik pridursiu, kad nebūtų nuostabos-ten gyva eilė.
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2014 02 03, 07:40)
Gal galėtumėt dar kartą parašyti Ruolios telefoną. Ir kur ten jį rasti reikia -Santariškių poliklinikoje? Ar įmanoma neužsiregistravus iš anksto nueiti ir priims?Ar reikia siuntimo ar be siuntimo? Mokama? Ir kiek? Nerandu info. Ačiū.

Siuntimo nereikia, registruotis nereikia,gyva eilė aš turėjau ligos istoriją, jis atsišvietė tik pooperacinę išvadą. davė žolių maišą už 100Lt, daugiau nieko mokėt nereikėjo, iš anksto taip pat nemokėjau. Bet mano žinios jau metų ir trijų mėn senumo.... Jo kabinetas yra už ligoninės registratūros, beveik prie išėjimo pastato gale
Atsakyti
http://www.lrytas.lt...tm#.UvC3mpD8L5o

Galuojuosi su nugaros skausmais. Ir nesuprantu, ar tai kokios osteoporozės pradžia, ar kas iš kitos - mūsiškės srities. Jokioje vienoje konkrečioje vietoje neskauda, skauda griaučius, ypač viršutinę nugaros dalį bei sprandą, toks įspūdis, kad kaulai tapo ploni, trapūs. Sunku daryti mankštą, viskas kažkur skausmingai trinksi. Tai, kas vyksta, visai nauja. Tik galvą skauda kaip visada žiemą ir besikeičiant orams.

Kas ką žinote apie kaulų MTS?
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2014 02 04, 11:58)

Galuojuosi su nugaros skausmais. Ir nesuprantu, ar tai kokios osteoporozės pradžia, ar kas iš kitos - mūsiškės srities. Jokioje vienoje konkrečioje vietoje  neskauda, skauda griaučius, ypač viršutinę nugaros dalį bei sprandą, toks įspūdis, kad kaulai tapo ploni, trapūs. Sunku daryti mankštą, viskas kažkur skausmingai trinksi. Tai, kas vyksta, visai nauja. Tik galvą skauda kaip visada žiemą ir besikeičiant orams.

Gerai išsistudijuok vaistų, kuriuos vartoji, šalutinį poveikį. gal jie kaulus silpnina, Ca išvaro, ar kas nors panašaus. Nepakenks ir gydančio gydytojo konsultacija, jei matys kad reikia-gal siųs kokiam kaulų tyrimui.

Kažkur skaičiau apie šafrano spiritinio tirpalo gydomąjį poveikį. dabar nerandu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 04 vasario 2014 - 18:13
Nida, jei kankiniesi abejonėse - geriau nuvykt pas gydantį onkologą, aš tai visada, kai užsikankinu nerimuose dėl ko nors neįprasto - skambinu ir važiuoju. Taip ir sakau gydytojai nuvykusi - viską supasakosiu, o jūs, gydytoja, atsirinkite, kas kur.

Mergaitės, kaip dažnai jums daro tyrimus, kai po gydymo praėję trys metai? Aš šiandien buvau, darė mamogramą, rentgeną (viskas gerai), o sekantis vizitas - po metų bigsmile.gif . Man baugu taip - vis tik 3 st., HER +++, dar G3 ir buvęs recidyvas. Baisu, kai nėr su kuo pakalbėt "ta tema" ištisus metus. Žinoma, daktarė sakė, kad jei kas būtų ne taip metų bėgy - skambint ir atvykt.
Atsakyti
Ačiū atsakiusioms. Buvau šiand. pas fitoterapeutą. Parašė kokius papildus naudoti imunitetui, antioksidantus ir kt.. Paklausiau ar man arbatų neskirs, tai dabar negalima pakol herceptiną gaunu. Kai baigsiu herceptiną, vėl atvažiuoti, tada bus kalba apie žoles. Ką žinau, man tai visai patiko jis, nors iš interneto nuomonę kitokią buvau susidarius.
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2014 01 24, 19:45)
Mergaitės, kurioms buvo gydytas krūties v. atsiliepkit. Ar buvo jums darytas markeris prieš operaciją ir pabaigus gydymą (chemiją ir spindulinį). Kaip jis keitėsi po gydymo, ar sumažėjo ir kiek? Tilpo į normos ribas?

Edme, as markeriams pati nuolat mokamai priduodavau krauja kol mane stebejo del fibroadenomos.
3 men iki man nustatant vezio diagnoze markeriai buvo geri. Niekad nebuvo pakiles, ne vienas is 3 daromu.
Ir viso gydymo eigoje (jau 6 metai) markeris pradzioje buvo daromas kas 3 men, veliau kas pusmeti - jokiu nuklydimu. Jis man visikai neinformatyvus.

Galuojuosi su nugaros skausmais. Ir nesuprantu, ar tai kokios osteoporozės pradžia, ar kas iš kitos - mūsiškės srities.

nida44, as su savo skausmais jau visiems daktarams ikyrejau. Neurologe patare pradeti nuo scintigrafijos. Jei ten svaru, tada ieskot kitu priezasciu. Taip ir padariau. Osteoporoze irgi galima, nes gydymas tikrai veike kaulus...

QUOTE(arune @ 2014 02 04, 19:04)
Mergaitės, kaip dažnai jums daro tyrimus, kai po gydymo praėję trys metai? Aš šiandien buvau, darė mamogramą, rentgeną (viskas gerai), o sekantis vizitas - po metų  bigsmile.gif . Man baugu taip - vis tik 3 st., HER +++, dar G3 ir buvęs recidyvas. Baisu, kai nėr su kuo pakalbėt "ta tema" ištisus metus. Žinoma, daktarė sakė, kad jei kas būtų ne taip metų bėgy - skambint ir atvykt.

arune, man darydavo pirmus pora metu kas 3 menesius markerius, kas pusmeti echoskopija ir mamograma, rentgena karta metuose.
Veliau kasmet mamograma, echoskopija, markeriai, rentgenas, ginekologo apziura 2 kart metuose.
Pernai del kaulu skausmu buvau pas onkologa 3 kartus. Po scintigrafijos paskyre vizita po 3 men, nes kazkas kaukoleje nevisai svaru, tai stebejimui.

QUOTE(Edmė @ 2014 02 04, 19:29)
Ačiū atsakiusioms. Buvau šiand. pas fitoterapeutą. Parašė kokius papildus naudoti imunitetui, antioksidantus ir kt..

Gal pasidalink KA Tau paskyre... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2014 02 04, 13:58)

Galuojuosi su nugaros skausmais. Ir nesuprantu, ar tai kokios osteoporozės pradžia, ar kas iš kitos - mūsiškės srities. Jokioje vienoje konkrečioje vietoje  neskauda, skauda griaučius, ypač viršutinę nugaros dalį bei sprandą, toks įspūdis, kad kaulai tapo ploni, trapūs. Sunku daryti mankštą, viskas kažkur skausmingai trinksi. Tai, kas vyksta, visai nauja. Tik galvą skauda kaip visada žiemą ir besikeičiant orams.

Labas. 4u.gif Mano mamytė turėjo kaulų mts. Gal reiktų nebedaryti mankštos bent jau laikinai , kol pasidarysi tyrimus - iš kur to skausmo priežastis. Nes jeigu tai iš ligelės pusės (tikrai to nelinkiu) - kad nepakenkti sau. Būtinai reiktų pasikonsultuoti su gydytoju.
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2014 02 04, 19:29)
Ačiū atsakiusioms. Buvau šiand. pas fitoterapeutą. Parašė kokius papildus naudoti imunitetui, antioksidantus ir kt.. Paklausiau ar man arbatų neskirs, tai dabar negalima pakol herceptiną gaunu. Kai baigsiu herceptiną, vėl atvažiuoti, tada bus kalba apie žoles. Ką žinau, man tai visai patiko jis, nors iš interneto nuomonę kitokią buvau susidarius.

man ir idomu, ka jums Ruolia paskyre.
Atsakyti

Mūsų atveju skauda konkrečią vietą, o ne visus griaučius.
Gal bandykit scintigramą darytis, jei priežasčių kitų nematot g.gif Nors man čia panašiau į artroidinius pakitimus ar osteoporozę(kaulų tankį galima pasimtuoti).
Arūna, labai gerai skamba jūsų postas thumbup.gif Taip teigiamai nuteikia thumbup.gif
Edme, visos čia prašom smulkiau blush2.gif
Atsakyti
labas rytas 4u.gif ga kas gaetu atsakyti ax.gif .vyrui krauja padare daug visokiu nukrypimu i apacia.tebesilaiko mazakraujyste.limfocitu mazai/ir dar tas ENG 43.Ar galetu dar kraujas neatsistatyti nuo svitinimo.po paskutinio gavos svitinimo praejo trys savaites.Dar kepenu fermentus dare.bet atsakymo snd neturim.Vel kariaujam su apetito praradimu.bet Megace seimos gydytoja neisrase.motyvuodama kad gal geriau dar palaukti.gal naturaliai atsistatys
Atsakyti