Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 44

QUOTE(Deganti @ 2014 01 30, 18:01)
apie limitus pirmą kart girdžiu, gal ką ne taip supratot, gal ankstesne chemija tiesiog nedavė norimo rezultato, reikia keisti schemą, būna iki kelių kartų keičia, bando, kol pataiko reikiamą, metastazių nėra, apie jokį palaikomą gydymą nėr nei kalbos, man atrodo Jūs tiesiog kažką ne taip išgirdot 4u.gif

ankstesne chemija buvo tinkama, ja taikant auglys sumazejo ir mama jautesi visai neblogai, tik tiek, kad nevaiksciojo. kadangi auglio negalima isoperuoti, mamai taikoma paliatyvi chemoterapija kas turbut ir yra palaikomasis gydymas g.gif
Atsakyti
Gal ne pingų limitas, o tam tikros chemijos limitas, nes pvz., kaip doxorubicino yra nustatyta norma, kiek galima žmogui (kenkia širdžiai). Jei tą normą pasieki, daugiau neduoda. Tai gal yra ir kitų chemijų, kurių galima tik tam tikrą normą.
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2014 01 30, 18:17)
Gal ne pingų limitas, o tam tikros chemijos limitas, nes pvz., kaip doxorubicino yra nustatyta norma, kiek galima žmogui (kenkia širdžiai). Jei tą normą pasieki, daugiau neduoda. Tai gal yra ir kitų chemijų, kurių galima tik tam tikrą normą.

gal zinot, kokia yra doxorubicino norma?

as pati nebuvau su mama pas gydytoja. bet kiek man persakojo mama ir ja lydejusi drauge, kad reikalas susijes su pinigais g.gif
Atsakyti
http://www.mskcc.org/

geras saitas, kas skaitote angliškai
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2014 01 30, 18:01)
apie limitus pirmą kart girdžiu, gal ką ne taip supratot, gal ankstesne chemija tiesiog nedavė norimo rezultato, reikia keisti schemą, būna iki kelių kartų keičia, bando, kol pataiko reikiamą, metastazių nėra, apie jokį palaikomą gydymą nėr nei kalbos, man atrodo Jūs tiesiog kažką ne taip išgirdot 4u.gif

Kažkurios raudonosios chemijos yra leistinas limitas žmogui, ty sulašina tam tikrą kiekį ir daugiau neleidžiama nes tai baisus nuodas, berods doxorubicinas, jei neklystu....
Oi, tik dabar pamačiau, kad Edmė tą patį atsakė... Tikrai čia ne apie pinigų limitą, o apie nuodo limitą organizmui.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 30 sausio 2014 - 20:15
Sveikos merginos,
noriu pasiklaust dėl nedarbingumo. Turiu kiaušidžių vėžį. Pochemijų praėjo beveik 6 metai. Turėjau nedarbingumą 55 %. reikėjo prasitest, o gavau atsakymą, kad dabar jau esu darbinga 100 %. Kaip manot ar verta apskūst? Turiu aukštąjį ir dirbu pagal specialybę.
Atsakyti
QUOTE(modute @ 2014 01 30, 21:26)
Sveikos merginos,
noriu pasiklaust dėl nedarbingumo. Turiu kiaušidžių vėžį. Pochemijų praėjo beveik 6 metai. Turėjau nedarbingumą 55 %. reikėjo prasitest, o gavau atsakymą, kad dabar jau esu darbinga 100 %. Kaip manot ar verta apskūst? Turiu aukštąjį ir dirbu pagal specialybę.

Zinok ,pagal ju istatymus jau esate pasveikusi .Kaip seimos gydytoja, sako , cia absurdas,mes esame visa gyvenima rizikos grupeje.O cia kalba apie pasveikima,absurdas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 01 30, 20:09)
Kažkurios raudonosios chemijos yra leistinas  limitas žmogui, ty sulašina tam tikrą kiekį ir daugiau neleidžiama nes tai baisus nuodas, berods doxorubicinas, jei neklystu....
Oi, tik  dabar pamačiau, kad Edmė tą patį atsakė... Tikrai čia ne apie pinigų limitą, o apie  nuodo limitą organizmui.

butent doxorubicina mamai ir leido. sprendziant is kilusiu pasaliniu poveikiu, sakyciau, kad pernese gana lengvai.
Atsakyti
QUOTE(skorpe555 @ 2014 01 30, 21:34)
Zinok ,pagal ju istatymus jau esate pasveikusi .Kaip seimos gydytoja, sako , cia absurdas,mes esame visa gyvenima  rizikos grupeje.O cia kalba apie pasveikima,absurdas  schmoll.gif

skorpe ne absurdas, mes gi pačios norim tikėt, kad po penkių metų esam jau pasveikusios, iš tikro visam pasauly taip ir yra, jei po gydymo praėjus 5 metams liga neatsinaujino, esi pasveikęs, taip apie recidyva nieks nesneka, bet...

asmeniškai aš esu galbūt kitaip nusiteikus, nes niekad neturėjau grupės. Pradėjau dirbt po pirmos chemijos, ir tikrai nenorėjau, kad visi žinotų, ,man užteko to, kad susitariau, jog išleis į gydymus darbo metu. Nepykit, bet jei yra įmanoma kabinkitės į viską, kuo ilgiau išbūkit darbe ir t.t. Nuoširdžiai galiu pasakyt, pripranti prie nieko neveikimo, apima dar didesnė depresija ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2014 01 30, 22:53)
skorpe ne absurdas, mes gi pačios norim tikėt, kad po penkių metų esam jau pasveikusios, iš tikro visam pasauly taip ir yra, jei po gydymo praėjus 5 metams liga neatsinaujino, esi pasveikęs, taip apie recidyva nieks nesneka, bet...

asmeniškai aš esu galbūt kitaip nusiteikus, nes niekad neturėjau grupės. Pradėjau dirbt po pirmos chemijos, ir tikrai nenorėjau, kad visi žinotų, ,man užteko to, kad susitariau, jog išleis į gydymus darbo metu. Nepykit, bet jei yra įmanoma kabinkitės į viską, kuo ilgiau išbūkit darbe ir t.t. Nuoširdžiai galiu pasakyt, pripranti prie  nieko neveikimo, apima dar didesnė depresija ir t.t.

Ne ne as niekad to zodzio neisdrysiu pasakyti ,kad pasveikau....taip nebus ,kad po penkiu metu jau gali nebesitikrinti ,saves nestebeti.O taip iseitu ,kad jei "sveikos" tai po penkiu metu jau nebereikia tikrintis.Gyveni sau toliau.
Kad ir budama namuose to darbo yra daug,kai nori visad jo atsiranda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(skorpe555 @ 2014 01 31, 00:22)
Ne ne as niekad to zodzio neisdrysiu pasakyti ,kad pasveikau....taip nebus ,kad po penkiu metu jau  gali nebesitikrinti ,saves nestebeti.O taip iseitu ,kad jei "sveikos" tai po penkiu metu jau nebereikia tikrintis.Gyveni sau toliau.
Kad ir budama namuose to darbo yra daug,kai nori visad jo atsiranda smile.gif

Skorpe,kodel neisdrysite? g.gif Nejaugi nenorite buti pasveikusi mirksiukas.gif Tikrintis galima visada.Taip,gyveni sau toliau,o kaip kitaip? Niekas nezino kas rytoj bus ,o siandien GYVENAM 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SVETA K.: 31 sausio 2014 - 01:06
http://www.cancernet...amp;ts=30012014

QUOTE(safyre @ 2014 01 30, 21:36)
butent  doxorubicina mamai ir leido. sprendziant is kilusiu pasaliniu poveikiu, sakyciau, kad pernese gana lengvai.

Jis labai kenksmingas širdžiai. Aš irgi gerai pernešiau, o po pusantrų metų po doxorubicino leidimo, širdis davė apie save žinot tiek, kad kardiologė sakė, jog didelio jautrumo troponino kiekis toks, kad dar pusantro vieneto padidėjus, galima diagnozuot priešinfarktinę būklę. Nesakau, kad visiems taip bus, bet dėl tokio poveikio jis ir limituojamas.
Papildyta:
QUOTE(Deganti @ 2014 01 30, 21:53)
Nuoširdžiai galiu pasakyt, pripranti prie  nieko neveikimo, apima dar didesnė depresija ir t.t.

Deganti, sutinku tik su tuo, kad būtinai reikia kuo nors užsiimti. Bet tai nereiškia, kad reikia eiti į darbą. Žinokit, jei finansai nevaržytų, be jokio sąžinės graužimo mesčiau darbą (min stažą turiu, beveik ir pilną jau turiu) ir užsiimčiau namų, sodybos puoselėjimu, kelionės, knygos, kultūros renginiai. Ir nesakykit, kad greit atsibostų smile.gif O paskui dar ir vieną verslo idėją bandyčiau įgyvendinti smile.gif Deja, stoviu ant žemės ir žinau, kad reikia duoną užsidirbt. Manau psichologinė būsena būtų geresnė ta, kaip norėčiau gyventi, o ne kaip reikia smile.gif
Papildyta:
QUOTE(skorpe555 @ 2014 01 30, 22:22)
Ne ne as niekad to zodzio neisdrysiu pasakyti ,kad pasveikau....

Šiuo atžvilgiu aš labiau panaši į skorpę555... Kiek metų Dievulis nepagailės, vistiek neišdrįsiu pasakyt, kad viskas gerai.... prieš kiekvieną vizitą į VUOI išgyvenu košmarus. Na nebent stebuklingai užmarštis ateina, jei praeina daug daug metų....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 31 sausio 2014 - 07:42