Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 44

QUOTE(Edmė @ 2014 01 26, 14:46)
O tas svyravimas telpa į normos ribas?

taip telpa, ne karto nebuvo iki max.Tfu tfu tfu smile.gif
Atsakyti
Tame straipsnyje man uzkliuvo ir punktas apie alkoholi. Mano mamyte alkoholio nevartojo... verysad.gif
Atsakyti
Ka valgyti, kaip pagelbeti nuo opeliu burnoje po chemijos?

Apie streso itaka plepejom su viena pagyvenusia daktare(ne onkologe), ji sake: kur jus ta stresa dabar matot? Va karas buvo, pokaris, zmones saude, i Sibira veze-va cia tai stresas buvo, ir tai veziu mazai buvo(o gal ju niekas neregistravo-cia mano komentaras), nes zmones kabinosi i gyvenima, o dabar atrado mat stresa, sugedo televizoriaus pultelis ar darbe su bendradarbe susipyko... Jos nuomone, itaka vezio atsiradimui vis tik turi be saiko dedami maisto priedai. Viename produkte jie lyg ir nevirsija leistinu normu, taciau suvalgius kelis produktus(duona+desra+koks suris)-gaunasi jau maisto priedu virsijimas leistinas normas organizme.
Nezinau, man jos pamastymas labai priimtinas pasirode blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 01 26, 16:48)
Ka valgyti, kaip pagelbeti nuo opeliu burnoje po chemijos?

Apie streso itaka plepejom su viena pagyvenusia daktare(ne onkologe), ji sake: kur jus ta stresa dabar matot? Va karas buvo, pokaris, zmones saude, i Sibira veze-va cia tai stresas buvo, ir tai veziu mazai buvo(o gal ju niekas neregistravo-cia mano komentaras), nes zmones kabinosi i gyvenima, o dabar atrado mat stresa, sugedo televizoriaus pultelis ar darbe su bendradarbe susipyko... Jos nuomone, itaka vezio atsiradimui vis tik turi be saiko dedami maisto priedai. Viename produkte jie lyg ir nevirsija leistinu normu, taciau suvalgius kelis produktus(duona+desra+koks suris)-gaunasi jau maisto priedu virsijimas leistinas normas organizme.
Nezinau, man jos pamastymas labai priimtinas pasirode blush2.gif

Vien tik dabartinis gyvenimo tempas kiek streso sukelia. o kur dar vidiniai išgyvenimai patyrimai, tokie jausmai kaip kaltė, savigrauža ir etc.

jeigu maistas įtakoja vėžio atsiradimą, kodėl suserga 80-metės bobutės, gyvenančios kaimų glūdumose ir valgančios daržely savo užaugintas daržoves ir tvartely nupenėtą kiaulaitę g.gif

opelių prevencijai labai svarbu burnos higiena, valgomas maistas turi būti švelnios tekstūros, minkštas. taip pat opeles galima tepti šaltalankių aliejumi. ir dar pirmame temos puslapyje mano žinutėje yra info apie ligą, tame tarpe ir ką daryti, kad palengvinti burnos išopėjimo nepatogumus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo safyre: 26 sausio 2014 - 17:33
QUOTE(safyre @ 2014 01 26, 18:31)

opelių prevencijai labai svarbu burnos higiena, valgomas maistas turi būti švelnios tekstūros, minkštas. taip pat opeles galima tepti šaltalankių aliejumi. ir dar pirmame temos puslapyje mano žinutėje yra info apie ligą, tame tarpe ir ką daryti, kad palengvinti burnos išopėjimo nepatogumus.

Oi, aciu, visai pamirsau apie pirmaji puslapi thumbup.gif Lekiu skaityti. 4u.gif
Atsakyti
o man dėl opelių nepadėjo niekas..esu išbandžius ir trijų rūšių tepaliukus nepigius ir skalavimą eludriliu, trachisan tabletes, dar kažką ko jau nepamenu..tačiau praėjo tik pasibaigus gydymui po kelių savaičių. pas mane buvo viena bjauri opelė beveik pačioj gerklėj.

aš jau po antro profilaktinio patikrinimo - plaučiai ok, dubens MRT - ok, pilvą darysiuos kitą savaitę. šiek tiek padidėjęs bendras vėžio žymuo, nors vis dar norma, tik neramina kitas dalykas - svaigsta galva, pykina, kraujas bėga iš nosies, emociškai labai nestabili... kraujospūdis - idealus.rytoj einu prašytis siuntimo pas neurologą. tfu tfu tfu.

beje, keista dėl MRT - šiaip kiek žinau ne dažniau nei kas 3 mėn, o man taip įdomiai paskyrė - praeitą savaitę dubens, kitą - pilvo. čia ok taip? darė kam nors panašiai?

beje, ieškau mergaitės vardu Daiva, su kuria susipažinom prie Ruolės kabineto - neberandu lapelio su Tavo pavarde! jei skaitai - atsiliepk smile.gif

visiem ir visom sveikatos ir ramybės.
Atsakyti
Sveikos merginos. Nesušąlat? Willow kaip jūs?

Pas mane po truputį pradeda atsisijot draugai ir pažįstami. Kai kuriuos tai apskritai norisi išsiųst atgal į mokyklą gerų manierų pasimokint. Nu ir aišku prasidėjo pamokymai, istorijos, valgiaraščiai ir užpilų receptai doh.gif

O aš vis skaitau, skaitau.. apie simptomus, išgijimo istorijas, kas, kur, kodėl, tada nuverkiu pastraipą ir vėl skaitau. Išsiderinę nervai juodai, galva tik tuo ir užkimšta. Labai bijau chemo verysad.gif kad paguldys ji mane į patalą, kad būsiu silna ir bejėgė, nes dabar, jei nežinočiau jaučiuosi visiškai sveika, kalnus nuversčiau.
Atsakyti
pas mus namie saltoka saltoka. penktadieni mamai dare KT, ketvirtadieni pas gydytojus suzinot ats ir tolimesnius zingsnius aptart.
Remedy, laikykites.
o ziurint is artimuju/draugu puses - kita karta nezinai, kaip zmogui padet. norisi kazka pasakyt, kazkaip palaikyt, o kaip nezinai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Remedy @ 2014 01 26, 21:39)
Sveikos merginos. Nesušąlat? Willow kaip jūs?
Pas mane po truputį pradeda atsisijot draugai ir pažįstami. Kai kuriuos tai apskritai norisi išsiųst atgal į mokyklą gerų manierų pasimokint. Nu ir aišku prasidėjo pamokymai, istorijos, valgiaraščiai ir užpilų receptai   doh.gif

O aš vis skaitau, skaitau.. apie simptomus, išgijimo istorijas, kas, kur, kodėl, tada nuverkiu pastraipą ir vėl skaitau. Išsiderinę nervai juodai, galva tik tuo ir užkimšta. Labai bijau chemo  verysad.gif  kad paguldys ji mane į patalą, kad būsiu silna ir bejėgė, nes dabar, jei nežinočiau jaučiuosi visiškai sveika, kalnus nuversčiau.

Labas Remedy,
žinau, koks šokas būna,kai sužinai šviežiai blogas žinias,bet bandyk dėliotis galvoj ramybę. Sunku, labai sunku, bet nieko kito neišeina... REIKIA. Man irgi atsisijojo žmonės, su kuo bendraut: vieni žiūrėjo jau kaip į laidojamą, kiti pradėjo siūlyt viską iš eilės, reikia nereikia... Ne iš blogos valios, bet vargina.Tiesiog ir jiems yra tokia situacija ir nežino, kaip elgtis. Atsirinkite, kurie padeda, o ne tik kurie tarška barška ar kelia dar didesnę paniką jumyse. Klausykit gydytojų-jie sudėlios artimiausius jūsų planus. Dėl chemoterapijos: visaip būna - priešoperacinę vadinamąją raudonąją aš pakankamai lengvai praėjau, organizmas buvo nenualintas, o ir visi kraujo rodikliai buvo pakankamai neblogi. Nepykino niekada. kraujas atsistatydavo per savaitę. Antroji buvo sunkesnė - krito kraujas, teko kelt vaistais. Ne kas.... O nervus reikia raminti, paprašykit pas gydutoją raminančių, iš pradžių silpnesnių, geriau pora kart per dieną gerkit. Aš vartojau Lexotanil. Man daug nereikėjo - išgerdavau kai reikia, bet ne nuolatos. Ištisai neskaitykit - iš patirties sakau - vargina. Geros istorijos įkvepia, deja , yra visko.
O aš ką - vasario 10d - eilinis patikrinimas. jau pradedu nervintis, bijoti, panikuoti... Gydymas išreguliavo organizmą, operacija duoda irgi žinot apie save.
laikykitės, nepasiduokit, svarbiausia vengti blogas emocijas keliančių veiksnių (kad ir kaip tai keistai skambėtų)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 26 sausio 2014 - 23:07
Labas!

Simta metu nebuvau pas jus. Neturejau jegu visiskai... Nestumas padare savo, norejau tik miego, miego ir miego. Tai cia kaip ir gera naujiena, kad laukiuosi antro kleckiuko blush2.gif

O tokia nei siokia, nei tokia naujiena yra ta, kad mano teciui (jam plauciu vezys, 3 stadija) prasidejo galvos skausmai. Tikiuosi, kad del kraujospudzio, bet... Sergant plauciu veziu, gali galvoje atsirasti metastaziu.... Laukia konsultacija pas neurologa, lyg zada daryt galvos KT. Baisu... Patikrinimas del v turetu but apie vasario pabaiga. Ech... Kai tokia liga klajoja salia, niekaip negali jos pamirsti
Atsakyti
QUOTE(Remedy @ 2014 01 26, 21:39)
Pas mane po truputį pradeda atsisijot draugai ir pažįstami. Kai kuriuos tai apskritai norisi išsiųst atgal į mokyklą gerų manierų pasimokint. Nu ir aišku prasidėjo pamokymai, istorijos, valgiaraščiai ir užpilų receptai  doh.gif

Jūs nepykit labai ant tų siūlančių. Tiesog žmonės nori padėti, o kaip nežino. Informacija yra galinga jėga ir kai gali ja laisvai operuoti, viskas visai kitom spalvom atrodo. Aš siūlyčiau tiems pagalbos siūlytojams pasiūlyti paieškoti informacijos internete jums rūpimu klausimu. Tokiu būdu jūs gausite jau prafiltruotą ir sukoncentruotą informaciją ir nereikės gaišti laiko nereikalingos informacijos išmetinėjimui.
s3mka sveikinimai 4u.gif
Atsakyti
Labas merginos, aš jau rami, nors ir pribloškė daktaras su stadija šiandien, ir dar tokiu tonu pasakė kad nors imk, užsiklok chrizantemom ir lauk. Nepatinka man jis. Bet po pasimatymo su juo įgavau kažkokios nematomos stiprybės kažkokį pasipriešinimą, kad aš tau žaltį parodysiu! biggrin.gif

Kažkuriose temose atsimenu buvo kalba apie kanapes. Ar galit kas nors trumpai priminti kodėl merginos jų ieškojo, kaip vartoti, koks poveikis ir t.t Būčiau labai dėkinga 4u.gif p.s google jau bandžiau, nieko konkretaus.
Atsakyti