Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 44

QUOTE(Remedy @ 2014 01 24, 16:11)
Labas visoms ir visiems  4u.gif

Man popierius atiduos gal tik trečiadienį, nenoriu tiek laukti bet neturiu kito pasirinkimo.
Aš šiandien kažkokia savigaila užsiimu..  reik susiimt, bet ai, gal rytoj.. verysad.gif
Gražaus penktadienio visiems!

Man toks klausimas - ar sveikatos draudimas galios ir Lietuvoje atvykus iš kitos šalies. Nes pas mus reikia, kad būtum apdraustas Ligonių kasoje. Kai dirbi Lietuvoje-tai viskas aišku, o kai dirbi kitur, kaip tada?

Mergaitės, kurioms buvo gydytas krūties v. atsiliepkit. Ar buvo jums darytas markeris prieš operaciją ir pabaigus gydymą (chemiją ir spindulinį). Kaip jis keitėsi po gydymo, ar sumažėjo ir kiek? Tilpo į normos ribas?

Įdedu nuorodą, paskaitykit tik paskutinę eilutę http://www.moteris.l...i.d?id=63564222 . "Stresas nesukelia krūties vėžio. Nepaisant daugybės tyrimų, nėra įrodytas ryšys tarp streso ir krūties vėžio"
Esu nustebinta g.gif . Visada galvojau, kad stresas tam turi įtakos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Edmė: 24 sausio 2014 - 20:10
QUOTE(asaraa @ 2014 01 23, 22:26)
aš Česą rekomenduoju, superinis zmogutis.

Matai Česas jau chemoterapeutas. Jis Klaipėdoj. Mano brolis lankos pas jį. Tai jam patiko. Tept reikia. Bet manau, kad yra chemoterapijos asas.
QUOTE(Remedy @ 2014 01 23, 22:32)
Kaune ar Vilniuj?  ax.gif

Tepsim kiek reikės, pinigai uždirbami, kad tik sveikatos būtų smile.gif

Buvau pas šeimos gydytoją, jis nieko neturi iš ligoninės, lėksiu ryt atgal įligoninę, sakė turi atiduot viską ir jei mano daktaras Lietuvoje norėtų, persiųstų netgi biopsijos mėginį. Prašė pranešt pas ką gydysiuos, jei onkologai norėtų keistis info.
Klausiau kodėl manęs neoperuoja, sakė priklauso nuo auglio, kur ir kaip, ir ant galo pridūrė kad čia dažniausiai gydymas prasideda nuo chemo ir švitinimų. Beje, labai nusistebėjo kodėl bėgu iš čia. Sakiau, kad bus lengviau tarp artimųjų. smile.gif

Taip jie sako tiesą. Mano vyro bendradarbei manau buvo tokia pat diagnozė ar kažkas panašaus. Tai pirmiausiai jai spinduliavo, po to buvo chemija ir tik tada operavo. Gyvena moteris 5 metus, o gal jau ir daugiau laiko praėjo nuoto karo, bet dirba, tikrinasi ir kolkas viskas ramu.
Rudaitis ir Intaitė Santariškėse Vilniuje. Tik Rudaitis vienoj gatvės pusėj, o Intaitė kitoj.
Pie Rudaitį tik esu girdėjus puikių atsiliepimų, o Intaitė operavo mano mamą. Tai patiko. Tepimą myli Bet ir atidirba, negaila nei cento. Mamytė pragyveno nuo 2012 metų Joninių.
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2014 01 24, 21:41)
Matai Česas jau chemoterapeutas. Jis Klaipėdoj. Mano brolis lankos pas jį. Tai jam patiko. Tept reikia. Bet manau, kad yra chemoterapijos asas.

del tepimu galiu pasigincyti. Is musu nera paemes ne cento. O gydesi nuo 2010 metu. Pas save i skyriu buvo pasiguldes 3,5 savaites, kai hirurgu staigios pagalbos reikejo (hirurgai pas save negulde sad.gif ). As jam labai dekinga. Is kitu girdedavau sau klausima, gal jau buta pardavet.

Atsakyti
Pritariu Asaraa'i drinks_cheers.gif iš mūsų ir neėmė schmoll.gif gydomės ten nuo pat 2011m pradžios, puikus gydytojas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Wėtra @ 2014 01 25, 10:17)
Pritariu Asaraa'i  drinks_cheers.gif  iš mūsų ir neėmė  schmoll.gif  gydomės ten nuo pat 2011m pradžios, puikus gydytojas  wub.gif

Labas rytas.nesusalkit.visom sveikatos 4u.gif .O kazi kaip pas Cesa is Vilniaus papulti g.gif .nors konsultacijai?
Atsakyti
Jei jau bus labai blogai jokie "patepimai" nebepades.Pinigai nevisagaliai... 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

Pratęsiant temą apie patepimus, aš esu prieš visokius davimus. Gydytojai gauna algą kaip ir visi mirtingieji aplink. Sutinku, padėką išreikšti gėlėm,atvirute ar šypsena. Juk jam/jai turėtų būti pasididžavimas ir laimė kiekvienas išgijęs žmogus, išeinantis iš ligoninės savom kojom. O ir mokėsi daugelį metų tam, kad padėti žmonėms, o ne dėl vokelių. Bet jei jau stovės ištiesta ranka nu tai teks duoti, ką darysi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Remedy: 25 sausio 2014 - 13:27
QUOTE(Edmė @ 2014 01 24, 19:45)
Man toks klausimas - ar sveikatos draudimas galios ir Lietuvoje atvykus iš kitos šalies. Nes pas mus reikia, kad būtum apdraustas Ligonių kasoje. Kai dirbi Lietuvoje-tai viskas aišku, o kai dirbi kitur, kaip tada?

Mergaitės, kurioms buvo gydytas krūties v. atsiliepkit. Ar buvo jums darytas markeris prieš operaciją ir pabaigus gydymą (chemiją ir spindulinį). Kaip jis keitėsi po gydymo, ar sumažėjo ir kiek? Tilpo į normos ribas?

Įdedu nuorodą, paskaitykit tik paskutinę eilutę http://www.moteris.l...i.d?id=63564222 . "Stresas nesukelia krūties vėžio. Nepaisant daugybės tyrimų, nėra įrodytas ryšys tarp streso ir krūties vėžio"

Sveika.Man tai nera dare markerio nei pries operacija nei po chemijos ,nei po spinduliu.Ir dabar dar nedaro.Klausiau kodel nedaro,tai gydytoja sake ,kad mano atveju jis nebus informatyvus.Daugiau daro jau metastazavusiam veziui,arba gal prie kitos rusies
Atsakyti
Sveikos merginos/moterys, labai reikia Anatolijaus Malovicko kontaktų, gal kas turite?
Atsakyti
[quote=Edmė,2014 01 24, 20:45]

Labas,
pries operacija man markerio nedare, nes ejau operuotis fibroadenomos. Po operacijos ir svytinimo daro kas 3 men. tai pakyla, tai nukrenta. Nesuprasi kodel svyruoja, gydytojai sako , kad taip turi buti
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2014 01 24, 19:45)

Ligonių kasos dengia gydymą Lietuvoje draustų . Teko susidurti paskutinėm savaitėm, kai pažįstamų jauna emigravusi DB šeima grįžo Lietuvon užpulta navikų - abu pirminę diagnostiką darė V.Grybo g. Kai abiem prisireikė operuotis - buvo skubiai įdarbinti Lietuvoj. Nedarbingumo pašalpų nebus kažinkokių, bet gydymas vistiek brangiai kainuojantis (dėkui dievui bent vienam pikta diagnozė nepasitvirtino, užteko operacijos ir tyrimo), pamenu chemoterapijas, kraują atstatančias injekcijas - kainos didžiulės. O jei dar prisireikia MR, KT....
Markerį dariau prieš pirmąją chemoterapiją - man operaciją darė po 4 FAC chemijų - markeris buvo normos ribose. Darė ir po gydymo - nukrito vienu vienetu, ar pusantro....Ne visada informatyvus, jis daugiau rodo pokyčius gydymo metu, po jo.
Nežinau iš kur jie ištraukė tą informaciją, bet daug kur radau, jog stresas turi tiesioginę ar netiesioginę įtaką piktų navikų vystymuisi. Jo metu gaminasi adrenalinas, kuriam veikiant organizme atsiranda daug laisvų radikalų, o laisvieji radikalai skatina auglius (čia jau visi pripažįsta ir ne veltui siūlo antioksidantus, kurie suriša juos) . Man ta teorija įtikina, o va ta priešinga - nelabai.

Laikykitės, merginos! Nesušalkit! Judėkit, išmokit nesinervint dėl nieko, net blogiausių dalykų, paradoksalu, bet piktasis bijo gerų nuotaikų (kad ir kaip sunku būtų jas susikurt sergant, reikia rast savy jėgų, susikurt tokias filosofines nuostatas, kad bent jau negatyvas neimtų viršaus)
Papildyta:
QUOTE(JonasPl @ 2014 01 25, 16:02)
Sveikos merginos/moterys, labai reikia Anatolijaus Malovicko kontaktų, gal kas turite?

Senose temose kažkur mačiau, bet net nepamenu kurioje. Jei kantrybės turite, bandykite ieškoti. (Nežinau, ar įdomi nuomonė - konsultuoja jo gydymą perėmę žmonės jo metodais. Metodai labai keisti, mums visiškai neįprasti. Fermentinis gydymas. Turiu keletą knygų, mažai ką galima pačiam pritaikyt. Atsiliepimų skaičiau RU puslapiuose. Daug prarandama laiko, navikai išveši, išauga iki aukštesnių stadijų. Teigiamus atvejus skaičiau tik reklaminio pobūdžio). Kreipčiausi tik tuo atveju,kai nurašytų gydytojai.... ir tai daugybė" jei"...)
Atsakyti
[quote=Laikmė,2014 01 26, 11:12]
[quote=Edmė,2014 01 24, 20:45]
Labas,
pries operacija man markerio nedare, nes ejau operuotis fibroadenomos. Po operacijos ir svytinimo daro kas 3 men. tai pakyla, tai nukrenta. Nesuprasi kodel svyruoja, gydytojai sako , kad taip turi buti
smile.gif
[/quote]

O tas svyravimas telpa į normos ribas?
Atsakyti