Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 44

QUOTE(Edmė @ 2014 01 21, 19:40)
Laikykis 4u.gif
O kuo pasireiškė? Jei gerai atsimenu, anksčiau rašei, kad kaulus pradėjo skaudėti, lyg tai kojų? ar kažką sumaišiau. Čia daugiau sąnarių liga? O koks gydymas? Tik geriami vaistai?
Mano vienai pažįstamai, jau buvo senjoriško amžiaus, tamoksifenas iššaukė baisius kojų sąnarių skausmus. Tada jai pakeitė vaistus, ir viskas praėjo. Gal tau vėlyva gydymo pasekmė?

Pasireiske tuo, kad nuo rugpjucoi(apytiksliai) pradejo tinti ciurnos sanaris, labai skaudeti rieso ir alkuniu sanariai. Veliau atliko man scintigragija, nieko nerado. Skausmai tesesi. Pradejom ieskot priezasciu. Reumatologe diagnozavo artropatijos pradzia.
Ar tai tikrai gydymo pasekmes, ar nauja autoimunine liga-niekas to nezino ir niekas neatsakys. Paskyre gydyma tabletemis(Su visu ilgu salutiniu poveikiu sarasu smile.gif )
Bet reikia gydytis. Vaiksciot ilgai negaliu, skuada sanari iki asaru. Kartais juokas ima per asaras: uzsiuti sijona dukrytei uzeme nedaug laiko, o atstatyti skaudanti ir nejudanti nykscio sanari uztruko daug ilgiau...
Pjaustyti ilgai sudetinga, kartais islaikyti rankose sunkesni puoda irgi neiseina verysad.gif

Visoms geros dienos!
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2014 01 23, 10:28)
Pasireiske tuo, kad nuo rugpjucoi(apytiksliai) pradejo tinti ciurnos sanaris, labai skaudeti rieso ir alkuniu sanariai. Veliau atliko man scintigragija, nieko nerado. Skausmai tesesi. Pradejom ieskot priezasciu. Reumatologe diagnozavo artropatijos pradzia.
Ar tai tikrai gydymo pasekmes, ar nauja autoimunine liga-niekas to nezino ir niekas neatsakys. Paskyre gydyma tabletemis(Su visu ilgu salutiniu poveikiu sarasu smile.gif )
Bet reikia gydytis. Vaiksciot ilgai negaliu, skuada sanari iki asaru. Kartais juokas ima per asaras: uzsiuti sijona dukrytei uzeme nedaug laiko, o atstatyti skaudanti ir nejudanti nykscio sanari uztruko daug ilgiau...
Pjaustyti ilgai sudetinga, kartais islaikyti rankose sunkesni puoda irgi neiseina  verysad.gif

Visoms geros dienos!

Aš pajutau, kad "turiu sąnarius", tik pradėjus gerti tamoksifeną, pradėjo skaudėti. Bet ištisai neskauda, kartais pamaudžia ir tiek. Apie šalutinius kartais kai paskaitai, tai geriau neskaityti. Kažkurios chemijos, dabar gerai neatsimenu, berods paklitakselio, šalutinis yra nurodytas mirtis. Paskaičiau, na galvoju, nieko sau gydymas biggrin.gif . Bet vistiek tiki žmogus, kad vaistai padeda biggrin.gif .
Sėkmės tau 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas mielosios 4u.gif

Aš čia su pora klausimų. Vakar gydytojas pasakė kad mano auglys neoperuojamas nes įsiskverbęs giliau, bet kodėl jis nepasiųlė išimti visą gimdą? Kitas klausimas,kaip manot ar geriau grįžti į Lietuvą gydymui. Nes gal Lietuvos gydytojaiir šaltesni ir mėgsta būti patepti, bet tikrai ligų negooglina ir daug geriau išmano savo darbą. Turiu pora savaičių apsisprendimui, nes jei pradėsiu gydymą čia tai teks ir čia ir pabaigt.

Edme, skorpe555, dina1 ačiū už palaikymą.

Romantike laikykis 4u.gif

Visoms ir visiems gražaus mažojo penktadienio !
Atsakyti
QUOTE(Remedy @ 2014 01 23, 12:42)
Labas rytas mielosios  4u.gif
Aš čia su pora klausimų. Vakar gydytojas pasakė kad mano auglys neoperuojamas nes įsiskverbęs giliau, bet kodėl jis nepasiųlė išimti visą gimdą? Kitas klausimas,kaip manot ar geriau grįžti į Lietuvą gydymui. Nes gal Lietuvos gydytojaiir šaltesni ir mėgsta būti patepti, bet tikrai ligų negooglina ir daug geriau išmano savo darbą. Turiu pora savaičių apsisprendimui, nes jei pradėsiu gydymą čia tai teks ir čia ir pabaigt.

Edme, skorpe555, dina1 ačiū už palaikymą.

Romantike laikykis 4u.gif
Visoms ir visiems gražaus mažojo penktadienio !

Labas.sveikatos.stiprybes ir kovos 4u.gif Dar aisku didziules Vilties :bigsmile:Cia butu tik mano pasvarstymai.jums nepasake.kad auglys isiskverbes i gimda g.gif .gal kazkur giliau.Niekur neradau kurioj saly planuojat gydytis.manau .kad nuo to labai daug kas priklauso.bandyt iisiaiskinti kokie ten onkologai.koks medicinos lygis.Ar ju pateiktas gydymo planas.sutaptu su Lietuvos gydytoju?Daug dar cia viska reikia gerai apgalvoti.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 01 23, 11:01)
Labas.sveikatos.stiprybes ir kovos 4u.gif Dar aisku didziules Vilties :bigsmile:Cia butu tik mano pasvarstymai.jums nepasake.kad auglys isiskverbes i gimda g.gif .gal kazkur giliau.Niekur neradau kurioj saly planuojat gydytis.manau .kad nuo to labai daug kas priklauso.bandyt iisiaiskinti kokie ten onkologai.koks medicinos lygis.Ar ju pateiktas gydymo planas.sutaptu su Lietuvos gydytoju?Daug dar cia viska reikia gerai apgalvoti.... 4u.gif

Ačiū Ida1, Jums to paties 4u.gif aš Anglijoje smile.gif

Na aš taip nutariau kad įsiskverbęs į gimdą, nes gimdos kaklelis daug kaimynų kaip ir neturi.. kai gausiu išrašus kreipsiuos privačiai dar. Norisi daugiau nuomonių. Bet kiek čia esu skaičius Lietuvoj gydytojai dažniausiai pradeda nuo operacijų.

Atsakyti
QUOTE(Remedy @ 2014 01 23, 13:20)
Ačiū Ida1, Jums to paties  4u.gif aš Anglijoje  smile.gif

Na aš taip nutariau kad įsiskverbęs į gimdą, nes gimdos kaklelis daug kaimynų kaip ir neturi.. kai gausiu išrašus kreipsiuos privačiai dar. Norisi daugiau nuomonių. Bet kiek čia esu skaičius Lietuvoj gydytojai dažniausiai pradeda nuo operacijų.

Anglijoj g.gif .nezinau kaip onkologija.bet siaip nepasizymeje.butinai reikia dar nuomuoniu.laikykis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Remedy @ 2014 01 23, 12:42)
Kitas klausimas,kaip manot ar geriau grįžti į Lietuvą gydymui. Nes gal Lietuvos gydytojaiir šaltesni ir mėgsta būti patepti, bet tikrai ligų negooglina ir daug geriau išmano savo darbą. Turiu pora savaičių apsisprendimui, nes jei pradėsiu gydymą čia tai teks ir čia ir pabaigt.

Tik i Lietuva 4u.gif Onkologija Lietuvoje laaaabai pazengusi i prieki. drinks_cheers.gif Jei jau is Amerikos zmones grizta Lietuvon gydytis ir sekmingai bigsmile.gif tai apie tokia Anglija as patyliu, ten gydymas visiems vienodas-su paracetamoliu. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Remedy @ 2014 01 23, 12:20)
Ačiū Ida1, Jums to paties  4u.gif aš Anglijoje  smile.gif

Kažkaip mįslingai atrodo tas įsiskverbimas, gal galėtum ką nors tiksliau? Tavo ligos gydymas, jei yra greiti it tikslūs sprendimai, paprastai duoda gerus rezultatus. Jis nėra blogiausias.

Anglijoje - stiprūs onkologai, čia yra daugybė mokslinių tyrimo įstaigų, galinga farmacijos pramonė, kuriami vis tobulesni vaistai, svarbu tik atrasti rimtą ligoninę ir gerus gydytojus. O kad gydytojas guglinosi, tai dar nieko nereiškia, solidus gydytojas turbūt kasdien pasižiūri, kas vyksta pasaulyje, seka naujausią info, tai labai svarbu.
Atsakyti
Ar ne geriau viska metus,butu grysti i Lietuva ,pas savo gydytojus ir cia pradeti visa gydyma,o gal ir operacija paskirtu,butu veiksmingiau.Kaip gydytojas man sake,kiekviena diena musu priesas.Turite viska labai gerai apgalvoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2014 01 22, 17:21)
Mano eritrocitai irgi kreivi šleivi. Tavo ENG geras, nežinau, ar tiesa, bet sako jis parodo, ar yra navikas ir vos ne - kiek liko gyventi. Padidėjimas negerai. Norma - 3-20, kai kada 2-30.

gavau šiandien patarimą iš hematologo dėl eritrocitų sušleivėjimo, pagert kelis mėnesius folinę rūgštį. Visa kita neblogai, tai kad gyvenam toliau, sakė man jau vaikščiot nebeprivalu, ale va vis tiek sakau aš į metus kartą užsuksiu.

Pasidariau pilna echo, tai kaip ir viskas normaliai atrodo. Kartosiu kitąmet 4u.gif
Atsakyti
Remedy, pirmiausia jums reikia tikslios diagnozės. Tada su tikslia diagnoze reikia googlinti ir ieškoti . Kažkaip aš tikiu, akd pačioj Anglijoj tikrai yra stiprių ligonnių, bet čia jau reikia žiūrėti pagal diagnozę. Kita gydymo pusė irgi labai svarbi- šeimavažiuos su jumis ar liks, palaikymas ir artimųjų pagalba labai labai svarbi.
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2014 01 23, 12:09)
gavau šiandien patarimą iš hematologo dėl eritrocitų sušleivėjimo, pagert kelis mėnesius folinę rūgštį. Visa kita neblogai, tai kad gyvenam toliau, sakė man jau vaikščiot nebeprivalu, ale va vis tiek sakau aš į metus kartą užsuksiu.

Pasidariau pilna echo, tai kaip ir viskas normaliai atrodo. Kartosiu kitąmet  4u.gif

Džiaugiuisi kartu su tavim Deganti!

Nida44, čia pavyzdį daviau mano šeimos gydytojo kai susakai simptomus o jis surašo ir žiūri ką google pasakys. Tada pritraukia simptomus prie kažkokios ligos, tyrinėja lenteles dozei nustatyti,galiausiai išrašo receptą ir jei niekas nepasikeis liepia grįžti..
Dėl diagnozės,aš pati nieko dorai nežinau. Įlėkiau,išklausiau nuosprendį ir išlekiau.. šiandien einu pas šeimos gydytoja, bandysiu gauti išrašus,nuotraukas, ką pavyks žodžiu.
Mano mama tik slaugytoja bet ji vaikščiojantis google, daug žino apie ligas ir vaistus, nes jų to mokino plius patirtis,o čia..
Ačiū mielosios už atsakymus 4u.gif linksta širdis mano link Lietuvos, važiuočiau su mažąja (jai 8m) vyresnėlis (14m) liktų čia su tėčiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Remedy: 23 sausio 2014 - 13:51