Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 44

QUOTE(skorpe555 @ 2014 01 22, 13:50)
As kategoriskai nusiteikusi,kad mityba ir visi kiti veiksniai itakoja onko liga.Ne nuo tokiu susergama. verysad.gif

gal galit placiau pakomentuoti savo minti ?
Atsakyti
Aciu,atsakiusioms 4u.gif ! Kokie konkreciai tyrimai pasakyti negaliu,itaria limfoma-tai ir kaulu,ir kaulu ciulpu biopsija,ir keli vakutaineriai kraujo,o skambinu kasdien ir vis sako,kad dar nera atsakymu g.gif .Gal i pacia laboratorija skambint? g.gif O dabar dar pasake,kad gydytoja kazkur isvyksta ir bus tik pirmadieni tai vel lauksim iki to pirmadienio g.gif
Atsakyti
Kai kurie kaulų čiulpų tyrimai užtruko virš mėnesio, genotipui ar pan nustatyti. Nors šiaip kaulų čiulpų buvo kitą dieną, bet čia stacionare gulint. Bet kiti tyrimai turbūt neužtrunka taip ilgai g.gif O apskritai sako tyrimų atsakymus telefonu g.gif Jei kas gal patys skambintų ieškot g.gif
Sekimui vyras darysis tyrimus dienos stacionare, ten su krešėjimo tyrimais 3 valandas užtrunka. Turim internetinės paciento kortelės prisijungimą, joje matome tyrimus ir gydytojų konsultacijų išvadas, poliklinikos 7 aukšte išduoda prisijungimą, apie https://viva.santa.l...instrukcija.asp

Manau kažkiek turi įtakos, viskas susideda. Nors kai kurie susirgimai tiesiog genetinės klaidos ir tiek. Vyras visur su dviračiu žiemą vasarą važinėjo, dabar ant treniruoklio minti negali, kol kas dėl apkrovos širdžiai. Hm kaip ir vienas iš sveikatinimosi būdų, deja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 22 sausio 2014 - 15:19
remedy, ramybės, ramybės ir dar kartą ramybės. Nervai niekuo nepadės, o sveikatos tikrain epridės.
zemec, kaulų čiulpai, ilgokai užtrunka. Gal daugiau sužinotumėt, jei skambintumėtės gydytojui g.gif
Mūsų situacija tokia, kad nei scintigrafija, nei keli MRT, nei CT neparodo, kas per dariniai. Konsiluimo nuomone-PET neinformatyvus šiuo atveju. Karščiavimas krito, nuspręsta laukti mėnesį ir kartoti iš naujo visus tyrimus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 01 22, 16:16)
apskritai sako tyrimų atsakymus telefonu  g.gif Jei kas gal patys skambintų ieškot  g.gif

Sako 4u.gif Ir net gali ne paciam ligoniui, o artimam zmogui, sakykim, as visada telefonu suzinau, ka parode KT, kada atvaziuoti(jei reikia). Ir tikrai neiesko, jei kas blogai buna verysad.gif Tipo, cia jau pats ligonis turi rupintis savo atsakymais, o ne daktaras ligoniu ieskoti.
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 01 22, 16:36)
remedy, ramybės, ramybės ir dar kartą ramybės. Nervai niekuo nepadės, o sveikatos tikrain epridės.
zemec, kaulų čiulpai, ilgokai užtrunka. Gal daugiau sužinotumėt, jei skambintumėtės gydytojui  g.gif
Mūsų situacija tokia, kad nei scintigrafija, nei keli MRT, nei CT neparodo, kas per dariniai. Konsiluimo nuomone-PET neinformatyvus šiuo atveju. Karščiavimas krito, nuspręsta laukti mėnesį ir kartoti iš naujo visus tyrimus  unsure.gif

na tai kol kas atoslūgis, gal ir visai po mėnesio ten nieko neberas 4u.gif

zemec, dėl limfomos atsakymo laukiau trys savaites, tik man ėmė ne kaulų čiulpus, o limfmazgį išoperavo. Taigi apsišarvuokit kantrybę mirksiukas.gif

Pasiimiau kraujo tyrimą, kaip ir nieko atrodo, du kažkokie neaiškūs rodikliai tik pasikreipę, vidutinis eritrocitų tūris g.gif vienu punktu ir kitas, ir su eritrocitu dydžiu susijęs. Vienu žodžiu eritrocitai kažkokie pakitę šykart, pažiūrėsim ką hematologas pasakys. ENG - 10, cukrus telpa į normas, kalis, natris ir skydliaukės harmonai tilpo į normas, kaip ir nemirštu dar, nors toks tinginys, jei kas leistų miegočiau parom cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2014 01 22, 16:01)
na tai kol kas atoslūgis, gal ir visai po mėnesio ten nieko neberas  4u.gif

zemec, dėl limfomos atsakymo laukiau trys savaites, tik man ėmė ne kaulų čiulpus, o limfmazgį išoperavo. Taigi apsišarvuokit kantrybę  mirksiukas.gif

Pasiimiau kraujo tyrimą, kaip ir nieko atrodo, du kažkokie neaiškūs rodikliai tik pasikreipę, vidutinis eritrocitų tūris  g.gif vienu punktu ir kitas, ir su eritrocitu dydžiu susijęs. Vienu žodžiu eritrocitai kažkokie pakitę šykart, pažiūrėsim ką hematologas pasakys. ENG - 10, cukrus telpa į normas, kalis, natris ir skydliaukės harmonai tilpo į normas, kaip ir nemirštu dar, nors toks tinginys, jei kas leistų miegočiau parom  cool.gif

Mano eritrocitai irgi kreivi šleivi. Tavo ENG geras, nežinau, ar tiesa, bet sako jis parodo, ar yra navikas ir vos ne - kiek liko gyventi. Padidėjimas negerai. Norma - 3-20, kai kada 2-30.

Bendravau su vienu gydytoju, kuris serga kraujo liga, išgyrė Santariškių hematologinį kaip pasaulinio lygio gydyklą. Sakė, su onkologija viską lemia greiti ir tikslūs visų grandžių sprendimai. Patarė kuo daugiau domėtis ir tapti pačiam kone daktaru tam, kad žinotum, kas vyksta ir visko išreikalauti, išplėšti su dantimis, nes pilna abejingų, pochu...... gydytojų. jis jau anrtą lartįą serga, tik ligos skirtingos, matė gydytojų,. kuriems jis norėjo duoti antausį, o jie žinojo, kad jis irgi medikas, ir net kai kurie buvo pažįstami.
Aš taip pat miegu kaip išprotėjusi, visą laiką noriu miego, bet čia, man atrodo, meškos sindromas, nes prasidėjo tikroji žiema.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nida44: 22 sausio 2014 - 16:27
ENG - tai eritrocitu nusedimo greitis?
Atsakyti
nida tada aš ir ta meška, žiauru, net pagrindinius namų darbus tingiu pasidaryt, žiauriai tingiu, ryte turiu prisiversti atsikelti ir slampinėju po namus, mislinau gal hemaglobinas nukritęs, nu bet ne lyg tais 125, tai kaip ir nieko visai.

Taip Vilniaus hematologinis labai aukšto lygio, jei liga grįžtu, tai matyt iškeičiau kauno gydytojus į vilniečius, keletas kolegų gydėsi Vilniuj, nors ir Kaune gyvena.

ENG - eritrocitų nusėdimo greitis, bet ne būtinai rodo navikinius susirgimus, būna ir dėl kitų priežaščių padidėja, jau prie navikinių susirgimų tai šokteli virš 6o ir aukščiau, ir vis kyla, nors jau man taip buvo kai ligos ieškojom, pradžioj nežymiai didesnis, paskui vis aukštyn, aukštyn, jau gulint klinikose buvo daugiau nei 6o.
Atsakyti
Vienu metu ENG nebedarydavome, buvo skeptiškas požiūris, esą jis nieko nesako, o dabar vėl pradėjo daryti. Rusijoje jį laiko reikšmingu rodikliu.

Miegas iš tikrųjų yra net labai gerai, nes miegant sveikstama, bet aš esu visą pastarąjį laiką kiauriai mieguista, vaikštau kaip apdujusi.

Deganti, tavo HGB nėra didelis (120-160). Vos vos virš žemutinės linijos, mano kažkodėl krito nuo 145 iki 139. Krito viskas, gal dėl tų vaistų, kuriuos geriu.
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2014 01 22, 18:02)

Deganti, tavo HGB nėra didelis (120-160). Vos vos virš žemutinės linijos, mano kažkodėl krito nuo 145 iki 139.  Krito viskas, gal dėl tų vaistų, kuriuos geriu.

bet mano visada toks, net žemesnis būna, na ne 100, bet 120 - 130 ribose, didesnio nesu turėjus. Bet su malonumu kokių pagerčiau vitaminų, energijai atstatyt, pradėjau žiedadulkes gert, gal sakau bički tonusą pakels 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(NERA @ 2014 01 22, 14:36)
zemec, kaulų čiulpai, ilgokai užtrunka. Gal daugiau sužinotumėt, jei skambintumėtės gydytojui  g.gif
Mūsų situacija tokia, kad nei scintigrafija, nei keli MRT, nei CT neparodo, kas per dariniai. Konsiluimo nuomone-PET neinformatyvus šiuo atveju. Karščiavimas krito, nuspręsta laukti mėnesį ir kartoti iš naujo visus tyrimus  unsure.gif

Ačiū NERA 4u.gif

Sėdžiu,laukiu daktaro. Gerų žinių jau nesitikiu,nes seselė kupinu užuojautos žvilgsniu paklausė ar viena atvykau. Plius susitinku su onkologu o ne ginekologu kaip maniau ankščiau, tai kaip ir viskas aišku..

Sunku,baisu,liūdna ką ir besakyt..
Atsakyti