Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 44

QUOTE(safyre @ 2014 01 19, 12:38)
mamai pleistrus su viena trumpute pertrauka klijuoju jau beveik metus. is pradziu klijuodavau 25 mg, dabar 50 mg. kai neklijavau, didesnio fizinio skausmo nebuvo, bet  padidejo irzlumas, nervuotumas.

Safyre.vis noriu paklausti.ar padejo mamai antibiotikai?ar pagerejo jai? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2014 01 19, 12:35)
Mamytes onkologas sake, jei rasytu Megace, tai butinai ir krauja skystinancius. Nes tromboze bus.
Mamyte laike 3,5 savaites. Kitoje ligonineje sake, kad galima menesi buti (bet daktarai tiek nenori laikyti).

Dėkui. Dabar aiškiau.
Mūsų labai prasta šeimos daktarė. Gydantis ligininės daktaras, kaip aš sakau, tai mūsų angelas sargas. wub.gif Pastato mane vis į vietą. Ne, jis neramina, nesako, kad viskas gerai ir kad viskas labai blogai. Bet iš jo ramaus pasakojimo supranti, kad tai yra gyvenimas. Man šeimos gydytoja buvo davus kelias savaites. Kai aš jam pasakiau, tai jis man pasakė, kad niekas nieko nežino. wub.gif Kad turint tokį šeimos daktarą, tai artimiesiems būtų tikrai lengviau.
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2014 01 19, 12:35)
Mamytes onkologas sake, jei rasytu Megace, tai butinai ir krauja skystinancius. Nes tromboze bus.
Mamyte laike 3,5 savaites. Kitoje ligonineje sake, kad galima menesi buti (bet daktarai tiek nenori laikyti).

Vyras ligoninėj praleido virš 2 mėnesių.
Atsakyti
http://www.15min.lt/...ngas-515-257402
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 01 19, 12:35)
Safyre.vis noriu paklausti.ar padejo mamai antibiotikai?ar pagerejo jai? 4u.gif

ida, dekui kad teiraujies 4u.gif
mama gere celebrexa. sie vaistai nera antibiotikai. kai gere, skausmo nebuvo. nustojus gerti, nugaros skausmo nera, bet zymiai sustiprejo ankstesnis kojos skausmas. del skausmo sustiprejimo klijuoju 50 mg pleistriuka ir nakciai dar lyrica geria.
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 01 17, 16:43)
Kai kurie dalykai sudėtingesni grįžus namo, bet namų sienos gydo smile.gif Vaikų klegesys taip pat, tikiuosi. Vyras nuo vakar namie, dvi savaites bus, per jas stacionare reiks pasirodyti. Jaučiasi išsekęs, chemijos poveikis. Paprasti dalykai dabar sudėtingi, o pagalba neitin norima.
Vaistų kuriuos jam reikia gerti pasirodo į Lietuvą netiekia, pirkom nekompensuojamus analogiškus. Neramu, o jei ir nebetieks, o vaistas būtinas  g.gif

Kokius vaistus perkate? Aš ir pirkdavau nekompensuojamus vienus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2014 01 20, 10:28)
Kokius vaistus perkate? Aš ir pirkdavau nekompensuojamus vienus  4u.gif
6-merkaptopuriną, pirkt nieko, svarbu, kad būtų ką. Nėra brangūs. Bet jei baigsis iš ankščiau įvežti, tikimės, kad taip nebus.

Šiandien dienos stacionare turėjo vinkristiną gauti, atidėjo. Supakavo ir vėl paguldė. Nes tachikardija, uždūsta greit. Echoskopija lyg nieko blogo nerodo, stebės. Neilgai namuos pailsėjo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 01 20, 20:49)
6-merkaptopuriną, pirkt nieko, svarbu, kad būtų ką. Nėra brangūs. Bet jei baigsis iš ankščiau įvežti, tikimės, kad taip nebus.

Šiandien dienos stacionare turėjo vinkristiną gauti, atidėjo. Supakavo ir vėl paguldė. Nes tachikardija, uždūsta greit. Echoskopija lyg nieko blogo nerodo, stebės. Neilgai namuos pailsėjo  doh.gif

Nenusiminkit, liga ūmi, reikia daug pastangų įdėt, kad ją nugalėt, dabar toks periodas, dauguma mūsų čia ir pirmi metai ligoninių paženklinti, man nebuvo taip blogai, nes buvau gana jauna, tai tų šalutinių poveikių beveik išvengiau, bet vis tiek, net dienos chemoterapijos sesutės sakydavo, kad joms atrodo, kad aš praktiškai visad ligoninėj, nes tris dienas lašina, po savaitės vėl lašina vieną dieną, dvi savaitės atostogų ir vėl iš naujo viskas, taip nuo spalio iki kovo variau 4u.gif vėliau dar švytinimas sekė, Jūsiškiui matyt nebus jo.

Laikykitės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2014 01 20, 21:26)
Nenusiminkit, liga ūmi, reikia daug pastangų įdėt, kad ją nugalėt, dabar toks periodas,  dauguma mūsų čia ir pirmi metai ligoninių paženklinti, man nebuvo taip blogai, nes buvau gana jauna, tai tų šalutinių poveikių beveik išvengiau, bet vis tiek, net dienos chemoterapijos sesutės sakydavo, kad joms atrodo, kad aš praktiškai visad ligoninėj, nes tris dienas lašina, po savaitės vėl lašina vieną dieną, dvi savaitės atostogų ir vėl iš naujo viskas, taip nuo spalio iki kovo variau  4u.gif vėliau dar švytinimas sekė, Jūsiškiui matyt nebus jo.

Laikykitės  4u.gif
Taip reikia pastangų. Pirma diena dienos stacionare buvo, reikia įsivažiuoti. Psichologiškai nusiteikti. O vyras gulėt ligoninėj visai nenusiteikęs šiuo metu. Vos keturias dienas pabuvo namie po 2 mėnesių pertraukos. Prisipratino dukrytę, nors nuotraukose matė tėtę, bet grįžo pasikeitęs kardinaliai.
Dabar svarbu sustiprėti, kad galėtų vėl lašinti. Kad širdis dirbtų gerai, tai ir savijauta geresnė bus ir nusiteikimas.
Atsakyti
4u.gif Laba diena. Su Naujais Metais smile.gif

Visada perskaitau viska, ka prirasote, tik nerasau pati...
Viskas kaip ir gerai pas mane... rolleyes.gif

Vat atsirado naujas susirgimas nuo rudens-reumatine artropatija doh.gif Ar cia viso gydymo velyva pasekme, ar cia imuniteto"zaidimai" - nezinau. Bet reikes gydytis rimtai. O taip nesinori tos "chemijos"(tableciu, turiu omeny).

VUOI eilinis patikrinimas vasario viduryje.

Sveikatos visoms ir ...nesusalkite smile.gif
Atsakyti
Labas visoms ir visiems,

Rytoj einu išgirst biopsijos atsakymų į ginekologinį-onkologinį skyrių. Pats pavadinimas nieko gera nežada verysad.gif iš kur pasisemt stiprybės ir nusiraminimo neįsivaizduoju.

Trumpai apie save ir nuo ko viskas prasidėjo. Man 33m,pas šeimos gydytoją kelis kartus lankiausi dėl nesustabdomų mm ir skausmų. Po tonos vaistų ir prašymų buvau apžiūrėta ginekologės, ant gimdos kaklelio pamatė darinį(auglį). Išsiuntė skubos tvarka į ligoninę tolimesniems tyrimams. Ten paimta biopsija,padarytas MRT. Po dienos išleido namo ir liepė laukt dvi sav. Veiksmas ne Lietuvoje.

Galvoj tikra maišalynė..

Atsakyti
QUOTE(Remedy @ 2014 01 21, 15:55)
. Man 33m,pas šeimos gydytoją kelis kartus lankiausi dėl nesustabdomų mm ir skausmų. Po tonos vaistų ir prašymų buvau apžiūrėta ginekologės, ant gimdos kaklelio pamatė darinį(auglį). Išsiuntė skubos tvarka į ligoninę tolimesniems tyrimams. Ten paimta biopsija,padarytas MRT. Po dienos išleido namo ir liepė laukt dvi sav. Veiksmas ne Lietuvoje.

Galvoj tikra maišalynė..

Gali būti paprastas gimdos kaklelio polipas ir išvešėjusi gleivinė. Nereikia bijoti nesužinojus rezultato.
Atsakyti