Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 44

QUOTE(nida44 @ 2014 01 16, 22:39)

Žodžiu, eiliniai nervai, ir viskas.

Pas mus irgi tas pats. Mamą turėjo jau išleist iš ligoninės. Vakar vėl pakilo temperatūra, šiandien vėl nežmoniškai silpna. Kritus visai. Sako, kad jos nieks ligoninėj jau nelaikys. Šiandien daktaras dar nebuvo. Tai negi jau taip ir išleis paskutinei kovai? verysad.gif
Blogiausia tas, kad pora dienų, kai negaliu nueit net jos aplankyt. Nes pati stipriai virusuoju. Apšašus, sloga, vakarais temperatūra. Visai jau stogą rauna. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergelė: 17 sausio 2014 - 11:30
Truputį atsikvėpsiu. Neišleido mamos. Aišku negerai, kad jai vėl pablogėjo. Bet labiausiai bijojau dėl išleidimo. Galvojau jau ką reiks daryt.
Žinok laikaus. Stoviu tiesiai, visom bėdom žiūriu tiesiai į akis ir sakau, kad jos manęs neįveiks. Tik kartais atsiranda toks momentėlis, kai jau atrodo pasiduodi. Bet vėl pliaukšt sau per šikutę ir vėl pasiruošęs kovai. Būsiu stipri, nes aš privalau tokia būti.
Atsakyti
http://kompravda.eu/.../26180/3069989/
Atsakyti
Kai kurie dalykai sudėtingesni grįžus namo, bet namų sienos gydo smile.gif Vaikų klegesys taip pat, tikiuosi. Vyras nuo vakar namie, dvi savaites bus, per jas stacionare reiks pasirodyti. Jaučiasi išsekęs, chemijos poveikis. Paprasti dalykai dabar sudėtingi, o pagalba neitin norima.
Vaistų kuriuos jam reikia gerti pasirodo į Lietuvą netiekia, pirkom nekompensuojamus analogiškus. Neramu, o jei ir nebetieks, o vaistas būtinas g.gif
Atsakyti
QUOTE(nida44 @ 2014 01 16, 22:39)
http://www.delfi.lt/...i.d?id=63757972
Papildyta:
O aš iš poklinikos su kraujo tyrimu. Kažkodėl visi rodikliai pakritę, nors yra normos ribose, limfocitai pagaliau padidėjo 20,3, būdavo mažai net 14,4, bet limf.abs. truputį pamažėjo - 0,91 (1-5,2). Tas nepatinka, nes kai progresavo, limf. vis kritinėjo, nekas. Užtat kreatininas paaugo 10 punktų - iki 94 ir šlapalas iššoko už normos ribų - 8,3. Hm... Panašūs dalykai gali rodyti inkstų nepakankumą. ENG nuo 6 per mėnesį nukrito iki 3 (3-30), cūdai kažkokie. 

Žodžiu, eiliniai nervai, ir viskas.

Visi vaistai nuo šitos ligos veikia kraujo rodiklius: vienus labiau, kitus - mažiau. Jei normos ribose - nepanikuok. O inkstus irgi veikia, nes visa, kas yra (kirtis ant y smile.gif) šalinasi, tame tarpe ir per inkstus.Gerk gryną vandenį, neužsiaugink inkstuose ar šlapimtakiuose akmenų, labai bjauri bėda, ilgas, sunkus ir skausmingas gydymas. Laikykis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 18 sausio 2014 - 09:12
QUOTE(korcula @ 2014 01 08, 13:43)
, paliatyvios chemijos dar negali taikyti.

Laba diena,
Kas paliatyvioji chemija? Ar ji kuo skiriasi blush2.gif ?

Mano mama pradėjo labai nevalgyti. Tik pakapsto ir tiek. Pasiskaičiau apie MEGACE ir truputį nustebau, čia paėmiau ištrauką iš anotacijos.

Specialių atsargumo priemonių reikia:
- jeigu Jūs sergate arba anksčiau sirgote tromboflebitu;
- jeigu Jūs sergate arba anksčiau sirgote sunkia kepenų liga;

- jeigu Jūs sergate atsinaujinusiu arba metastazavusiu (išplitusiu) vėžiu

unsure.gif

Tai išeina, kad jo negalima duoti metastazavus vėžiui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergelė: 18 sausio 2014 - 21:31

Turiu klausima: o kaip yra su tais skausma malsinanciais pleistrais? Seimos daktare sake, kad tai narkotiniai. Ar ligonis prie ju pripranta? T.y. ar nebus jam "lomkiu"(skausmo, kurio is tiesu neturetu buti), kai tuos pleistrus nebedes? Sakykim, po operacijos leido morfiju savaite, bet paskui nutrauke, morfijaus nebereikejo, nepriprato. O kaip su tais pleistrais? Ar cia jau reikes su jais iki galo ir buti, tik doze didinti? g.gif
[/quote]
Labas 4u.gif .vyras mano naudojo tuos pleistrus apie menesi.taip jie narkotiniai su morfinu.priprasti nepriprato...lomkiu.. nebuvo.Siaip man atrodo kad efektyvus jie.tik reikia ant virsaus to pleistriuko dar viena pleistra klijuot.mums jie kazkaio blogai laikesi doh.gif .Laikykis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 01 19, 10:21)

pleistrus israse kai po plauciu svitinimo komplikacijos prasidejo.jam niekaip negalejo to auglio pasiekti.Tai svitinimo budas buvo per stemple doh.gif .kuria labai nudegino.Negalejo nieko valgyti ir ryti.tramadolis 3k dienoj nepadejo.tada israse pleistrus.nuo ju buvo geriau 4u.gif .Gal bandykit jam nuemus pleistra kitus vaistus leisti nuo skausmo.jis tada nurims...maziau skaudes ir psihologiskai stabiliau jausis.As irgi nuemus pleistrus dar kelias dienas leidau vaistus vistiek.nes irgi vis dejuodavo.o jeigu man prades skaudeti vel.....lygtai man jau skauda....Tai tiek 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2014 01 19, 05:50)

Manau, kad nepripras, manasis apie pusmetį naudojo, dėjom iki 125 (skausmo klinikoj sakė, kad tiek galima) ir nepriprato.
Ida1, jų negalima klijuoti vienas ant kito; nuimi, ir klijuoji kitą, ant neplaukuotos vietos...aš klijuodavau ant rankos, niekad nėra nukritęsmile.gif
Atsakyti
o kaip yra su tais skausma malsinanciais pleistrais? Seimos daktare sake, kad tai narkotiniai. Ar ligonis prie ju pripranta? T.y. ar nebus jam "lomkiu"(skausmo, kurio is tiesu neturetu buti), kai tuos pleistrus nebedes? Sakykim, po operacijos leido morfiju savaite, bet paskui nutrauke, morfijaus nebereikejo, nepriprato. O kaip su tais pleistrais? Ar cia jau reikes su jais iki galo ir buti, tik doze didinti? g.gif

mamai pleistrus su viena trumpute pertrauka klijuoju jau beveik metus. is pradziu klijuodavau 25 mg, dabar 50 mg. kai neklijavau, didesnio fizinio skausmo nebuvo, bet padidejo irzlumas, nervuotumas.
Atsakyti
Raso, kad specialiu atsargumo priemoniu reikia, o ne kad negalima mirksiukas.gif Jo negalima gerti pastoviai, tik su pertraukom. drinks_cheers.gif

Paliatyvioji chemija-palaikomoji gyvybe be skausmo chemija. 4u.gif

Dėkui.

Kada taikoma tokia chemija ir kas ją pasiūlo? Nes manau, kad mums ta tikroji jau baigės. Daugiau nebegalės taikyti.
Dar noriu paklausti. Kiek laiko žmogų gali laikyti ligoninėje? Mam vis kalba, kad jai sulašins antibiotikus ir išleis namo ją. Bet aš vis sakau, kad taip būti negali. Jei bus temperatūros, tai ir laikys. Dabar jau 14 parų, kai ji guli ligoninėj.
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2014 01 18, 21:29)
Laba diena,
Kas paliatyvioji chemija? Ar ji kuo skiriasi blush2.gif ?

Mano mama pradėjo labai nevalgyti. Tik pakapsto ir tiek. Pasiskaičiau apie MEGACE ir truputį nustebau, čia paėmiau ištrauką iš anotacijos.

Specialių atsargumo priemonių reikia:
- jeigu Jūs sergate arba anksčiau sirgote tromboflebitu;
-  jeigu Jūs sergate arba anksčiau sirgote sunkia kepenų liga;

- jeigu Jūs sergate atsinaujinusiu arba metastazavusiu (išplitusiu) vėžiu 

unsure.gif
Tai išeina, kad jo negalima duoti metastazavus vėžiui?

Mamytes onkologas sake, jei rasytu Megace, tai butinai ir krauja skystinancius. Nes tromboze bus.

QUOTE(Mergelė @ 2014 01 19, 12:22)
Dėkui.

Kada taikoma tokia chemija ir kas ją pasiūlo? Nes manau, kad mums ta tikroji jau baigės. Daugiau nebegalės taikyti.
Dar noriu paklausti. Kiek laiko žmogų gali laikyti ligoninėje? Mam vis kalba, kad jai sulašins antibiotikus ir išleis namo ją. Bet aš vis sakau, kad taip būti negali. Jei bus temperatūros, tai ir laikys. Dabar jau 14 parų, kai ji guli ligoninėj.

Mamyte laike 3,5 savaites. Kitoje ligonineje sake, kad galima menesi buti (bet daktarai tiek nenori laikyti).
Atsakyti