QUOTE(Aurelija_ @ 2015 05 22, 23:27)
Zinokit skamba ziauriai, ypac, kai as turiu patirties su tuo "nesugeba sudominti" ne visi mokomi dalykai turi buti idomus ir nera idomus. mano sena sena patirtis dar mokantis mokykloj (salia esancioje gimnazijoje ) - jaunesnes klases mokinys (gal tada kokioj 8-9 klase buvo) per muzikos pamoka sedejo ir karpe savo intymios vietos plaukus kai iskviete teva i mokykla atsakymas buvo - kuo jis kaltas, jei mokytoja nesugeba sudomint jo as pavyzdziui niekad nemegau matematikos, man ji neidomi buvo ir mokytoja nesugebejo ja sudomint, bet gerbiau ja, nes ji buvo mokytoja.
O aš akcentavau nepagarbą? Ačiūdie dar iki to nedasigyvenom Na bet sutikit, kad net kelių klasių ir laidų mokiniai tą patį mini- gal laikas keistis?
Neįdomių dalykų nėra. Yra neįdomūs žmonės.
Tikrai žinau, kad tą patį dalyką galima pateikti įdomiai ir neįdomiai.
Savo laiku turėjau etikos mokytoją, pas kurią pamokos vykdavo palinkus prie stalo diktantus (ji diktuodavo "labai svarbius" apibrėžimus) rašant, arba tyliai snaudžiant ir "klausantis" ką kalba. Tvarka geležinė. Ji išėjo dekretan. Atėjo taip pat jauna, bet kitaip mokinanti mokytoja, pas kurią kiekvieną pamoką buvo gvildenama po etikos problemą, pateikdavo istoriją, gerai pamenu ir debatų metodą pamokino , nagrinėjom situacijas, rinkdavom namie iš žurnalų jas, ant grindų susėdę diskutuodavom, nepatebėdavom 45min, laukdavom pamokos. Dirbo pagal programą kaip ir anoji. Turėjo savo vertinimo sistemą, pamenu ir testus rašydavom , ir net tokius rašinius/esė. Tvarka buvo, gal ir ne tokia geležinė, bet labai darbinga. Po dviejų metų grįžo buvusioji ir prisimindami "įdomias" pamokas parašėm prašymus pereiti į tikybos kursą
Turbūt teko dalyvaut seminare/kursuose/paskaitoj bent kelis kartus gyvenime?
Pripažinkim, kartais ir tema nebloga atrodo, užsirašai ir nueini- sėdi sėdi ir mintyse keikiesi. O kitąsyk dalyvauji vos ne prievarta atvestas ir, nes tema atrodo "nūdna"- ir bingo, net nepastebi kaip praeina, nes įtraukia.
Čia tiesiog pateikiau savo pamąstymus, iš tiesų tikrai nėra kažko labai kritiško Varpelyje, bet taip norėtųsi dar geriau.
Dėl visų.