Bet va dėl to mokesčio tai aš čia kategoriškai nesutinku. Man toks juodų pinigų rinkimas iš principo nepriimtinas. Jei tai būtų pervedimas į mokyklos sąskaitą, aš problemų nematyčiau, bet dabar mes duodam juodais, jie moka juodais. Mes čia ką, pilietiškus žmones ugdom? Kitas pavyzdys - šalia stovintis darželis. Jie šiemet net už higienos priemones nerenka ir sugeba tvarkytis, grindis keisti, sienas dažyti, aplinką gražinti iš tų pačių krepšelių ar kitų šaltinių, neprašydami tėvų nei cento. Tai aš sakyčiau toks lengviausias kelias- paprašyti tėvų, patiems per daug pastangų neįdedant.
Papildyta:
QUOTE(Laurencijan @ 2016 09 16, 00:35)
Visiškai pritariu tokia jau švietimo sistema...
20 metams, tai ne ta suma, dėl kurios reikėtų "kelti bangas". Svarbiausia, kad vaikai mokytųsi tvarką palaikančioje mokykloje (visomis prasmėmis).
O jei jau yra tokių "naglų" tėvų, kurie, naudodamiesi už tuos pinigus visu sukurtu gėriu, galės žiūrėti kitiems tėvams į akis, tai tegul ir neprisideda. Sumesim centus už tokius...
Tegul rodo savo vaikams tokį pavyzdį, kad "viskas iš dangaus krenta" kitų sąskaita vėliau teks labiau gailėtis...
20 metams, tai ne ta suma, dėl kurios reikėtų "kelti bangas". Svarbiausia, kad vaikai mokytųsi tvarką palaikančioje mokykloje (visomis prasmėmis).
O jei jau yra tokių "naglų" tėvų, kurie, naudodamiesi už tuos pinigus visu sukurtu gėriu, galės žiūrėti kitiems tėvams į akis, tai tegul ir neprisideda. Sumesim centus už tokius...
Tegul rodo savo vaikams tokį pavyzdį, kad "viskas iš dangaus krenta" kitų sąskaita vėliau teks labiau gailėtis...
ne švietimo sistema, o nesugebėjimas organizuoti. Kaip ir rašiau, šalia stovintis darželis nerenka iš tėvų NIEKO, o sugeba tvarkytis, remontuotis, net tuoletinį popierių parūpinti. Taip kad sistemos kaltinti nereikia.
"tvarka palaikanti mokykla" kuri ima juodus pinigus, neapskaitytus? Kai direktorės tėtis paklausia, ar bus pinigai apskaityti viešai atsako prieš visus pirmokų tėvus : "ar norit vesti antrą buhalteriją?" Čia yra tvarkos palaikymas?
Mokykla gera, mokytoja gera, lygį mokymosi tikrai užtikrina, bet tas sovietinio raugo palikimas su juodais pinigais, tai man labai nepatinka.