QUOTE(Flirt @ 2014 01 14, 22:03)
nieko neprirodysiu ir nepapasakosiu
remontai uzsitese, virtuve nukeliau paciam galui
pradejau metytis tarp baldininku, paskui pacios virtuves planuose, dar siaip visokiu neplanuotu reikalu ispuole ir vel viskas is naujo
Likimo drauge, pas mus ta pati situacija
QUOTE(Mindija @ 2014 01 14, 22:37)
Pirmiausiai, tai pagalvokit kiek laiko praleidžiat begaminant maistą?
Ištisai gaminat?
Jei kepsit kokius kotletus, tai kiek truks mėsos paruošimas? Porą minučiu... Kol kepsit, vistiek prie keptuvės stovėsit. Bulvės? Negi ant salos pasidėjus skusit?
Kol virs, nėr išvis ko ten stovėt. Sriubos, troškiniai ir pan lygiai tas pats. Tai daržovę nuplaut, tai bliūdą/puodą paimt, negi pjaustysit ant salos ir lakstysit nuo plautuvės prie salos ir toliau vėl į puodą sumest eisit?
Nu žodžiu, aš tai dariau taip, rašiau gi kažkada, atseit kepiau blynus...
Pasirinkit vieną gaminamą patiekalą ir vizualizacijoj pabandykit "pagamint". Paimat daržoves...toliau nešat plautuvėn...paimat peilį...puodą.....
Pamatysit, kad vedžiojant maršrutą galva apsisuks, o kaip reiks natūroj sukiotis?
Niu va
Skaitant galva apsisuko: D bet kazkaip galvojau, kad gal nebus taip blogai. Pagrinde gaminu tarp kaitlentes ir plautuves, dabar tai 70cm plotelis. Ant tos saleles pjaustyciau salotas pvz, daryciau uzkandzius, kociociau tesla ir pan: D kol kas isivaizduoju taip
QUOTE(Juodai @ 2014 01 15, 09:11)
O kodėl kaitlentė ir orkaitė skirtingose pusėse? Jei jau orkaitę planuoji apačioj, tai gal geriausia vieta jai po kaitlente
. Šiaip bendras vaizdas atrodo neblogai, aišku, jeigu vietos praėjimams pakankamai palikta, bet man tokioj virtuvėj norėtųsi, kad bent vienas "karštasis taškas", t.y. plautuvė arba kaitlentė būtų toje saloje. Apie plautuvę saloje visai neseniai rašiau savo mintis, bet čia situacija kiek kitokia - prie salos sėdima nebus, tai gal ir tiktų plautuvė joje. Norėjau pasakyt, kad Tavo darbinis trikampis virtuvėje gaunasi vienoje linijoje, tad sala lieka kaip ir užnugary - specialiai ten neštis kažką pjaustyti ar valyti nelabai patogu būtų, nebent salotas ar užkandžius ruošti. Nors... velnias žino
. Jeigu būtų virtuvė kampu, to trepsėjimo kažin ar mažiau būtų
. Darydama tokį variantą, su sala (man gal antrasis geriau atrodo - didesnė sala, vienas normalus praėjimas paliktas, nes pirmajam tai neaišku kaip atrodytų padėjus U formos suolus
), išvengi problematiškos kampinės spintelės, stalviršių sujungimo. Tas nėr blogai
Orkaite kitoj pusej, kad po kaitlente galima butu daryt stalcius 80cm, salia indaplove, tai bus patogu susidet irankius, lekstes. Kriaukles saloj prisibijau, kadangi ji buna prikrauta daznai, vis neatsiranda iprotis pavalgius lekstes det I indaplove, visi krauna I kriaukle, tada as sukeliu per karta ar du I indaplove
Dabar man svarbiausias klausimad, kaip suzinot, kiek vietos reiktu tam kampui ir kokio dydzio stalo pakaktu 6/8 zmonem