Tai ten jjei i sulini paleidus kanalizacija, viena, du kartu per metus issikvieti masina, isveza visas nuotekas. Soduose taip zmones gyvena
QUOTE(Smilla @ 2014 01 13, 15:20)
Tai ten jjei i sulini paleidus kanalizacija, viena, du kartu per metus issikvieti masina, isveza visas nuotekas. Soduose taip zmones gyvena
Aha, atvažiuos, ištrauks, pinigus kišenėn ir už kilometro išleis į kokį upelį Va šitaip va tų šūdtraukių vairuotojai gyvena.
QUOTE(Mindija @ 2014 01 13, 15:16)
Aš tai pabijojau viešai tokį patarimą duot Maža ką... Dar bauda už gamtos taršą mano adresu pareis
Bet tai klausykit, turint ūkininko pažymėjimą, anokia čia tarša Greičiau jau traša Paleidai kur pakalnėn per pievą, žiūrėk po metų kitų pievagrybių plantacija užderės Vasarą per atostogas vaikai bepardavinėja turguj Vis procentas kitas link investicijos atipirkimo
Bet tai klausykit, turint ūkininko pažymėjimą, anokia čia tarša Greičiau jau traša Paleidai kur pakalnėn per pievą, žiūrėk po metų kitų pievagrybių plantacija užderės Vasarą per atostogas vaikai bepardavinėja turguj Vis procentas kitas link investicijos atipirkimo
Ko čia bijot? Čia reikia patarimais žmogų apiberti, praplėsti akis, parodyt, kad kažkokius kitokius sprendimus galima rasti. Ir apie nusodintuvus galima pamiršti.
Tik ant greičio dabar suskaičiavau - pažįstu mažiausiai 5 šeimas taip gyvenančias. Kaikas po 10 metų taip gyvena. Bet dar pas nieką pievagrybiais neužderėjo.
Papildyta:
QUOTE(Mindija @ 2014 01 13, 15:28)
Aha, atvažiuos, ištrauks, pinigus kišenėn ir už kilometro išleis į kokį upelį Va šitaip va tų šūdtraukių vairuotojai gyvena.
Ne visi taip daro, kai kur pasitaiko sąžiningu žmonių.
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 13, 15:40)
Gal nuotekų konsantracija ne ta... Ir kitos gėrybės neauga?
Papildyta:
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 13, 15:40)
Ne visi taip daro, kai kur pasitaiko sąžiningu žmonių.
Aišku pasitaiko, kartais gi ir kvitą reikią išrašyt
Mano tėvai gyvena miestelyje, kur būtent taip ir surenkama viskas t.y atvažiuoja technika ir išveža, o pristato į valymo įrenginius.Firma oficiali priskirta seniūnijos. Ir taip daugiau nei pusė gyventojų miestelyje gyvena. Tik vandentiekis yra. Niekam jokių problemų dėl to nekyla.
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 13, 16:02)
Kiek matau katilą - jis iš nerūdijančio plieno, greičiausiai apklijuoti jo plytelėm ar dar kuo gali neišeiti, tik dažyti. Bet dabar netinkamas metas. Tokie darbai daromi vasarą, kai nekurenama.
1. Jūsų vietoje dabar nieko nedaryčiau - kaupciau pinigus didesniam remontui vasarą ir zvejociau nuolaidas kur kokias medžiagas galima pigiau nupirkt. Pasiskaitykit tema sodybos renovacija, gal dar kokių minčių kils.
2. O ką jūsų vyras į tai? Ką jos galvoja šiame name daryt pirmiausiai? Juk žinojot kur kraustotes, kokios sąlygom gyvensit.
3. Tą patį norėjau parašyti. Kam tas nusodintuvas kai tokios sąlygos panosėje.
Prieš porą met vienas pažįstamas darėsi - nuotekoms iškasė su kaimynais nuotekoms šulini, griovius vamzdžiams, betonavo grindis.
Gyvena kaime, ten bilenkoks imasi darbo kad ir už dienos maistą. Gal jam pasisekė, kad ir tokių yra kaimynų.
MB kai kasė, jam kaimynų sūnus paauglys padėjo, už nekosmine kainą.
1. Jūsų vietoje dabar nieko nedaryčiau - kaupciau pinigus didesniam remontui vasarą ir zvejociau nuolaidas kur kokias medžiagas galima pigiau nupirkt. Pasiskaitykit tema sodybos renovacija, gal dar kokių minčių kils.
2. O ką jūsų vyras į tai? Ką jos galvoja šiame name daryt pirmiausiai? Juk žinojot kur kraustotes, kokios sąlygom gyvensit.
3. Tą patį norėjau parašyti. Kam tas nusodintuvas kai tokios sąlygos panosėje.
Prieš porą met vienas pažįstamas darėsi - nuotekoms iškasė su kaimynais nuotekoms šulini, griovius vamzdžiams, betonavo grindis.
Gyvena kaime, ten bilenkoks imasi darbo kad ir už dienos maistą. Gal jam pasisekė, kad ir tokių yra kaimynų.
MB kai kasė, jam kaimynų sūnus paauglys padėjo, už nekosmine kainą.
1. Tai ką aš ir darau - kaupiuosi, ruošiuosi, ieškau idėjų, gerų patarimų.
2. Vyrui maždaug "dzin" Jis nori arba visko iš kart, arba nieko Žinoma, lengviau yra - nieko. O kur gyvensim - žinojom, tik neplanavom finansinės padėties pablogėjimo. Galvojom - po truputį susitvarkysim. Deja... Vyras depresuoja, kad neišgali. Nes atsikraustyti čia buvo didžiausias jo užsidegimas. Ir šnipštas gavosi. Šiaip tai nėr koks prasigėręs kaimo jurgis. Ir padaro, ką pasakai, bet kad iniciatyvos iš jo pusės - jokios. Parodei pirštu - padarė. Neparodei - gerai kaip yra Na, kad ir prakiuręs stogas. Pastatė bliūdą apačioj ir liux Būčiau neubizinus - po šiai dienai gyventume po kiauru stogu. Pavargau aš mąstyti už du Tai ir atpuoliau čia pagalbos prašyti
3.O su tuo nusodintuvu tai išėjo tokia istorija, kad vos tik atsikraustėm - atbildėjo "gamtos apsauga" su grąsinimais, kad tik nesistatytumėm to šulinio tipo. Ir prigrąsė baudom.
O ir pati kai pagalvoju: mes leisim į tą šulinį, o iš jo palengva gal sunksis į tą, iš kurio geriam Feeeeeee... Prie to pačio, besijuokiančioms papasakosiu kokių metų senumo istoriją, kaip vieną bobutę agitavo jungtis prie naujai nutiestų miestelio komunikacijų. Ji gyvena senoje, gal virš šimto metų bakūžėje ir jau nebežinia, kiek laiko ten begyvens. Įsirengt "patogumus" ten šildomose patalpose net vietos nėra. Tai ėjo pas ją grąsindamos komisijos po 5 žmones. Kokius 5 kartus buvo. Baisiausia teršėja išvadino (ji gyvena viena). Žodžiu, žiaurus psichologinis teroras. Jau maniau bobutę į kapus be laiko nuvarys. Nedaug trūko, kad būčiau pradėjus ieškoti jai pagalbos per teisėsaugą. Nu argi galima užpult vienišą seną žmogų taip būriu Bobutė verkia, ką daryt - nežino. Iš lietuviškos pensijos labai jau čia ką pasidarysi... O jie - savo. Junkis ir viskas. Dabar apstojo. Gal kad žiema.
Taip, kad juokų su gamtos teršimu jokių nėra. Ypač jei papuola tokie uolūs gamtos sergėtojai
Papildyta:
QUOTE(Mindija @ 2014 01 13, 16:16)
Aš tai pabijojau viešai tokį patarimą duot Maža ką... Dar bauda už gamtos taršą mano adresu pareis
Būtų juokinga, jei nebūtų liūdna
Kaip tai aukščiau minėtai bobulytei
Papildyta:
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 13, 16:40)
Ko čia bijot? Čia reikia patarimais žmogų apiberti, praplėsti akis, parodyt, kad kažkokius kitokius sprendimus galima rasti. Ir apie nusodintuvus galima pamiršti.
Tik ant greičio dabar suskaičiavau - pažįstu mažiausiai 5 šeimas taip gyvenančias. Kaikas po 10 metų taip gyvena. Bet dar pas nieką pievagrybiais neužderėjo.
Taip, už patarimus esu dėkinga. Kelios galvos - geriau už vieną. Ir negaliu gi aš visko žinoti. Jau ir taip jaučiuosi per daug užsiimanti ne savo darbais
O taip "pasitvarkiusių" yra daugybė ant Lietuvos. Ir į ežerus leidžia, kur visi maudosi, ir į upes. Bet ar jums tikrai smagu maudytis toj upėj žinant, kad ten visas miestelis leidžia ... ?
QUOTE(Smilla @ 2014 01 13, 17:20)
Mes ir dabar taip gyvenam tiesiog prie vieno sulinio iskase antra kad tankiai nereiketu traukti....Išsikosia kaip cia pasakyti ir viename renkasi tirsciai kitame vanduo.... ir viska turim ir vonia ir toleta ir skalbianke viska. Jums dar geriau turit centralini sildyma o mes peciuku statiniu o vandeni karšta turim boilerio pagalba...Tikrai ir aš pagalvociau jusų vietoje pie skandinaviska interjera.... Man gražu..
Tiesa pečius mūsų apdirbtas raudonom plytom...Visai gerai ziurisi
Papildyta:
[quote=pašnekutė,2014 01 13, 19:01]
O ir pati kai pagalvoju: mes leisim į tą šulinį, o iš jo palengva gal sunksis į tą, iš kurio geriam Feeeeeee...
naujoje sodyboje kur dabar isirenginejam taip vat nera jokios kanalizacijos vietines...tai po žeme pakasem didziule backa i kuria viskas ir eis....Tiesa ateityje zadame traideni isivesti galite ir jus pakasti po zeme kokia backa...
[quote=Gustukas000,2014 01 13, 18:34]
O ir pati kai pagalvoju: mes leisim į tą šulinį, o iš jo palengva gal sunksis į tą, iš kurio geriam Feeeeeee...
naujoje sodyboje kur dabar isirenginejam taip vat nera jokios kanalizacijos vietines...tai po žeme pakasem didziule backa i kuria viskas ir eis....Tiesa ateityje zadame traideni isivesti galite ir jus pakasti po zeme kokia backa...
[/quote]
Taigi čia man visi siūlė taupyti, nepirkt "Traidenio" ar panašių o apsieit su rentininiu šuliniu. Nepaskaitėt diskusijos pradžios
[/quote]
Taigi čia man visi siūlė taupyti, nepirkt "Traidenio" ar panašių o apsieit su rentininiu šuliniu. Nepaskaitėt diskusijos pradžios
QUOTE(pašnekutė @ 2014 01 13, 19:40)
Aš jums neliepiu pirkti tiesiog isimesti po zeme backa maniškis gavo is kaskokiu fermu tos tokios gelezinės . ir viskas isvede vanzdziui su nuolydziu ir viskas begs kuo segmingai tenai. paskui samdai masina atvaziuoja ir ištraukia....O siuo metu gyvenam su sulinukais dvejasi be backuciu....
Manau jei daryti tai tegu darosi zmones normaliai, kas - nedakas, neten iskas, kasnors pamatys kam nereikia pasakys ir tures daugiau bedos negu naudos. Juk lieka ne tik fekalijos bet ir skalbikliai plovikliai, chemikalai. Nepilsim ju i grunta - juk patys ir geriam vandeni is zemes ir darzus uzsisodine toj pacioj zemej Soduose tikrina gamtos apsauga ne tik gyvenancius bet ir sodininkus. Gyvenantys butinai turi tureti valymo irenginius, sodininkai menkiausiu atveju biotualetus.
QUOTE(murmur @ 2014 01 13, 20:19)
Manau jei daryti tai tegu darosi zmones normaliai, kas - nedakas, neten iskas, kasnors pamatys kam nereikia pasakys ir tures daugiau bedos negu naudos. Juk lieka ne tik fekalijos bet ir skalbikliai plovikliai, chemikalai. Nepilsim ju i grunta - juk patys ir geriam vandeni is zemes ir darzus uzsisodine toj pacioj zemej Soduose tikrina gamtos apsauga ne tik gyvenancius bet ir sodininkus. Gyvenantys butinai turi tureti valymo irenginius, sodininkai menkiausiu atveju biotualetus.
Tai juk iš backos niekur neisbegs na nebent prakiustu gyvena pas musų kaime ne vienas taip... Issitraukia iš backu ir viskas.... Tikrai nepilam nei ant zemes nei i griovius nei ii upelius nes ir pati vaikucius auginu...
Ir visai kaskaip cia jau nevirtuvės tema
QUOTE(Gustukas000 @ 2014 01 13, 18:48)
Aš jums neliepiu pirkti tiesiog isimesti po zeme backa maniškis gavo is kaskokiu fermu tos tokios gelezinės . ir viskas isvede vanzdziui su nuolydziu ir viskas begs kuo segmingai tenai. paskui samdai masina atvaziuoja ir ištraukia....O siuo metu gyvenam su sulinukais dvejasi be backuciu....
Kaži, kokia ta bačka metalinė, kad neprarūdytų per kelis metus žemėje
Ale bet apie ką mes čia
Tema tai apie virtuves
Ot nuvažiavom
Bet, sakykim, kad kanalizacija virtuvei irgi reikalinga