Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 8

QUOTE(pašnekutė @ 2014 01 13, 12:02)
Pavaikščiojau ratu, galvoju, nedėsiu - gėda viešintis  unsure.gif
Tada pagalvojau - reikia gydyti tą vietą ir todėl, kaip pas daktarą - nėr ko slapstytis  blush2.gif 
Va toks vaizdelis vos įėjus pro duris.

Jokios cia tragedijos nera 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2014 01 13, 13:02)
Tada pagalvojau - reikia gydyti tą vietą ir todėl, kaip pas daktarą - nėr ko slapstytis  blush2.gif 

Šaunuolė thumbup.gif . Žinokit nuotraukose viskas kitaip atrodo - gražiau, nei yra iš tiesų. Todėl nesislapstykit mirksiukas.gif . Aš tai labiausia dar laukiu planelio... Tada, apsidirbus darbus, gal pafantazuosiu ką... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2014 01 13, 12:02)

bent jau man nėra čia jau taip baisu, kaip kad nupasakojot. mirksiukas.gif

Tikrai pritariu visoms, kad geriau pasidarykit vandenį.. Vietinę pvz kanalizaciją tikrai galima pasidaryt ne už 10000lt, o tilpt į ženkliai mažesnę. Ypač jei vyras galėtų pats vamzdžius prasivedžiot ir pan. mirksiukas.gif Kalbu apie kainą dėlto, kad sodyboj darėmės vietinę kanalizaciją (tik dar nespėjom pasibaigt vandens atėjimo į trobą biggrin.gif) Vasarą gal kaip ir vasarą galima eit ir į lauką į WC, indus išsiplaut. Bet žiemą, bent jau man įpratusiai prie patogumų ir dar su vaiku, tai be šilto vandens bėgančio iš čiaupo, WC ne lauke neįsivaizduojama... blush2.gif O praustis irgi norisi normaliai..
Atsakyti
QUOTE(vinniepooh @ 2014 01 13, 12:35)
1. Pašnekute, vamzdžius galima slėpti apdirbus ugniai atsparia gipskartonio plokšte.

2. Nors krosnies mums dar neparodėte, bet gal ją galima apmūryti klinkerinėm plytom? Kokia apdaila įšylančios sienelės?

3. Aš pritariu, kad jūsų atveju geriau rinktis naudotus baldus, gal reikės tik stalviršį pasikeisti. Jei kokios spintelės ir truks, pasigaminsite papildomai.

4. Spintelės virš lango ne visuomet apsunkina. Pvz., čia jos visai dailiai atrodo:
user posted image

Spinteles irgi rinkčiausi neutralesnių spalvų, jau geriau kokią sieną jūsų norimų spalvų tapetais ištapetuoti.

5.Siūlau pasidomėti vandens atsivėdimu iš šūlinio bent į virtuvę ir vietine nuotekų šalinimo sistema. Nes kaip suprantu, miesto vandentiekio atsivedimas labai miglotas.

6. Gal į vaikų kambarį galima patekti iš svetainės? Dabar viena patalpa atlieka daug funkcijų, net sunku surasti vietą stalui  schmoll.gif

Dešimtukas, bet juk baldus galima vežti ir jau surinktus, t. y. spintelėmis.

1. Va, apie tokį gipskartonį man dar niekas nepapasakojo. Sudomint. Ieškosiu.
2. Pasirodau. Bet jei mūryti/apdėti, tai tik viską, daryt tokią "kamurkę", nes , jei slėpt vamzdžius ne spintelėm, tai kažkur turės likt tarpai sklendėms (juškoms), kurios ten dvi doh.gif skirtingose sienose.
3. Dėl baldų jau nebediskutuokim - mane jau įtikino pradėti tvarkytis ne nuo antro galo.
4. Va, va thumbup.gif Tą ir įsivaizdavau. Tik gal nenusipaišė taip, kaip įsivaizdavau doh.gif
5. Miesto čia jokio nėra biggrin.gif Jau arčiau miškas. Va tokie privalumai biggrin.gif Norėjom gamtoj, tai dabar ir gyvenam kaip meškos (ta prasme - migy) doh.gif
6. Ne, jis ribojasi su mūsų miegamuoju. Stalas ir kėdės stovi ... kaip čia suprantamai... viduryje, tik arčiau lango (bet ne prie lango). Viskas ten normaliai telpa

Papildyta:
QUOTE(Nefertary @ 2014 01 13, 12:30)

Nu, cirkininkės mergaitės doh.gif lotuliukas.gif
Nenori komentuoti, bet ... komentuoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2014 01 13, 10:46)
Namas mūsų. Bet iš savo gyvenimiškos patirties galiu pasakyti, kad gyvenimas kartais taip pakoreguoja planus, kad net neįsivaizdavai. Todėl ir sakau - nežinia, kiek čia gyvensim. Galima išeit į gatvę, bac - avarija. Ir nebereiks jokių remontų  doh.gif . Bet negalvojam gi niekad apie tai. Tada ir gyvent nebesinorėtų  biggrin.gif
Žiemojus esu. Sakiau jau, kad nemažai metų jau čia gyvenam.
Prieš įeinant į virtuvę yra veranda. Nešildoma.
Grindys, kiek žinau, nebetonuotos.
Zonos yra. Ir valgomasis stalas yra, tik jo nepiešiau, kad geriau matytųsi spintelių išdėstymas. Paltams manau naudoti tą didžiają spintą tarp šaldytuvo ir durų. Dalis jos būtų dujų balionui atskirta, kita dalis - paltams. Rimta batų dėžė - verandoje. Malkoms susidėt vieta yra šalia krosnies ir ją jau "įtraukiau" į tą krosnies kubą.

Žinau apie tokius planus. Jei taip galvoti, tai žmogui iš vis nieko nereikia. Kam viryklė jei yra krosnis - atsikelei ryte kokia 5 val. kad spėti užvirinti vandeni pusryčiams. Drabužiai irgi nereikalingi - pasidarei skyles galvai ir rankoms, užmovėi ir eini... Mašina ir nereikalinga, visur autobusu nuvažiuosi.
Čia be juokų, be sarkazmo jeigu ką. Nepiktai. Bet juk žmonės gyvena ir tikisi rytojų pamatyt geresni.
Tik šiaip siūlau permąstyti gerai kur pinigus kišti jei grindų nėr, patogumų nėr. Čia turbūt 100% pasisakiusiu jums siūlo vandentiekį vesti už tuos pinigus. Jei jums atrodo, kad pinigų nepakaks, tai per naujo paskaičiuokit. Šulini jau turit. Paskaičiuokit kiek reikia medžiagoms supirkti, gal paaiškės. Gal yra koks kaimynas, kuris sau darė vandentiekį namuose ir gali patarti.

P.s. ne iš lubų rašau. Prieš 6 metus perėjau tą kelią, žinau (arba MB žino) kaip kas daroma ir kiek kainuoja. Žinom savo klaidas, kurių šiai dienai nedarytume. Irgi kai kur buvo paskubėta.
P.s.nr.2. 5 metus gyvenau su spintelemis, sukaltomis iš lentu, kurias kaimynai metė lauk. Panašios lentos sukaktis matau ant sienos prie jūsų katilo. Nieks atėjęs į svečius nesijuoke, ir man nebuvo gėda. Žmonės tik stebėjosi išradingumu.
Atsakyti
QUOTE(kuzyte @ 2014 01 13, 13:07)
Jokios cia tragedijos nera 4u.gif

Na, nuotraukoj tai tikrai kaip tai gražiau atrodo net man pačiai blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Mistica @ 2014 01 13, 13:11)
bent jau man nėra čia jau taip baisu, kaip kad nupasakojot.  mirksiukas.gif

Tikrai pritariu visoms, kad geriau pasidarykit vandenį.. Vietinę pvz kanalizaciją tikrai galima pasidaryt ne už 10000lt, o tilpt į ženkliai mažesnę. Ypač jei vyras galėtų pats vamzdžius prasivedžiot ir pan.  mirksiukas.gif Kalbu apie kainą dėlto, kad sodyboj darėmės vietinę kanalizaciją (tik dar nespėjom pasibaigt vandens atėjimo į trobą biggrin.gif) Vasarą gal kaip ir vasarą galima eit ir į lauką į WC, indus išsiplaut. Bet žiemą, bent jau man įpratusiai prie patogumų ir dar su vaiku, tai be šilto vandens bėgančio iš čiaupo, WC ne lauke neįsivaizduojama...  blush2.gif O praustis irgi norisi normaliai..

Man irgi norėtųsi visko, bet, matyt, jau taip užsiciklinau ant tų vamzdžių doh.gif Nebegaliu jų matyt schmoll.gif Alergija
Papildyta:
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 13, 13:22)
1. Žinau apie tokius planus. Jei taip galvoti, tai žmogui iš vis nieko nereikia. Kam viryklė jei yra krosnis - atsikelei ryte kokia 5 val. kad spėti užvirinti vandeni pusryčiams. Drabužiai irgi nereikalingi - pasidarei skyles galvai ir rankoms, užmovėi ir eini... Mašina ir nereikalinga, visur autobusu nuvažiuosi.
Čia be juokų, be sarkazmo jeigu ką. Nepiktai. Bet juk žmonės gyvena ir tikisi rytojų pamatyt geresni.
2. Tik šiaip siūlau permąstyti gerai kur pinigus kišti jei grindų nėr, patogumų nėr. Čia turbūt 100% pasisakiusiu jums siūlo vandentiekį vesti už tuos pinigus. Jei jums atrodo, kad pinigų nepakaks, tai per naujo paskaičiuokit. Šulini jau turit. Paskaičiuokit  kiek reikia medžiagoms supirkti, gal paaiškės. Gal yra koks kaimynas, kuris sau darė vandentiekį namuose ir gali patarti.

P.s. ne iš lubų rašau. Prieš 6 metus perėjau tą kelią, žinau (arba MB žino) kaip kas daroma ir kiek kainuoja. Žinom savo klaidas, kurių šiai dienai nedarytume. Irgi kai kur buvo paskubėta.
P.s.nr.2. 5 metus gyvenau su spintelemis, sukaltomis iš lentu, kurias kaimynai metė lauk.
3. Panašios lentos sukaktis matau ant sienos prie jūsų katilo. Nieks atėjęs į svečius nesijuoke, ir man nebuvo gėda. Žmonės tik stebėjosi išradingumu.

1. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Viskas, ką išvardinot - galima, tik ne automobilis, nes autobusai nevažinėja čia doh.gif
2. Taip, taip, įtikinot biggrin.gif Eisiu ieškoti, kur dar gauti nusodintuvą su akcija, nes prieš Kalėdas buvo. Jis, brudas, su visa įranga daugiausiai kainuoja (o dabar mačiau nuo 4500 iki 3700 nuolaida) po to dar + vamzdžiai+kasimas+darbas ir t.t. Bet jau čia nebe ta tema.
3. Jūs čia apie tas dailylentes? doh.gif Oi, kokios jos buvo tuo metu madingos lotuliukas.gif Prieš kokį 20 metų doh.gif
Papildyta:
Gerai, pamirštam spinteles.
Pakalbėkim apie to pečiaus (ar bent vamzdžių) paslėpimą tada.
Porą gerų minčių jau gavau - dėl ugniai atsparaus gipskaronio ir klinkerio plytelių.
Įdedu planelį su išmatavimais. Sienų aukštis - 2,67 m
user posted image
Atsakyti
As labai atsiprasau bet bukite geros parasykite i az is kur programa atsisiusti su kuria lengviausia dirbti. Darbe esu negaliu skaityti visos temos. o namie info uzsisaugojus. reikia verkiant iki savaitgalio susiprojektuoti virtuve nes elektrikas ateina doh.gif
darbe ant stacionaraus kompo iseitu pasibraizineti vis

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 01 13, 12:51)
Parodykit, kokį stalą Ikea esat nužiūrėjusi - gal kas turi ir pakomentuos smile.gif. Ikea baldai tikrai nėra Jysk lygio. Šiaip viską pasako kaina- jeigu kas įtartinai pigu, vadinas tikrai nieko gero  mirksiukas.gif .

drinks_cheers.gif

Mes is Ikejos pirkom vaikui rasoma stala su lentyna, tik 200 Lt. Tai lengvas ir jau spejau lentyna viena uzkabint, kampu krito ir ploksteje isilenke. Tai itariu, ten ne klijuota kokia tai mediena, o klijuota spopierius biggrin.gif Na, bet uz tokia kaina, laikinam naudojimui tai sueis biggrin.gif
O virtuvinis stalas sunkus, sudeti ziurejau, tai thumbup.gif
Yra ten ir naturalaus medzio stalu - prie kiekvienos prekes paskaitykite, is ko pagaminta, jie raso.

Pasnekute, o as gal net nedengciau tu vamzdziu g.gif Juos tik nudazyt kokia nors paskuojancia spalva ir nesimatytu.
Arba jeigu maskuot, tai su gipsokartonu, kaip ir siule 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2014 01 13, 13:55)
Eisiu ieškoti, kur dar gauti nusodintuvą su akcija, nes prieš Kalėdas buvo. Jis, brudas, su visa įranga daugiausiai kainuoja (o dabar mačiau nuo 4500 iki 3700 nuolaida) po to dar + vamzdžiai+kasimas+darbas ir t.t. Bet jau čia nebe ta tema.

Oi, jūs ten pamiškėj gyvenat, tai pradžioj, kol nebus WC, galit paprastai į nuotekų šulinuką kanalizaciją išvest g.gif Po to kai įsirengsit normaliai vonią su WC, tada ir galvokit apie nusodintuvą. Vamzdynai sąlyginai nedaug kainuoja. Kasimas, darbas.... Nu, porą kaimynų į talką ir gal pigiau apsieisit nei samdyt firmą ax.gif Nors kaip patirtis rodo, čia sėkmės dalykas biggrin.gif Firma atvažiavo, kelios dienos ir padarė, o su kaimynais prasideda kankanai lotuliukas.gif Tai reikia to, tai ano, tai gal buteliuką, tai užkandos, tai jau žiūrėk ir sveikatos nėra, kitą dieną "nedarbingumas", reik pachmielo..... lotuliukas.gif O rezultate po mėnesio paskaičiuoja, kad išlaidos tos pačios, ir prarasta daug laiko smile.gif
Atsakyti
Pašnekute, pasižvalgykite daugiau po skandinaviškus interjerus. Neslepia jie krosnelių, bet jos žiūrisi labai organiškai. O ir jūsų tas kampas nėra toks baisus kaip piešėte mirksiukas.gif Gal reikės tik suformuoti nišą iš plytų, nudažyti baltai ir pašviesinti dailylentes? Vamzdžius galima bandyti slėpti, bet vienas labai arti krosnelės viršaus. Būna, kad kai nebėra kaip juos paslėpti, nudažo kokia ryškia spalva. Jūsu atveju - tokia kaip krosnelė. pakabinkite ant sienos kokį ryškų paveiklą ir bus kitas vaizdas.

Gal kils idėjų:

user posted image

user posted image ir dar

Dėl apdailos, atsparios karščiui/ugniai, daugiau čia paskaitykite - Konstrukcinės-izoliacinės medžiagos
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2014 01 13, 12:55)
1.  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Viskas, ką išvardinot - galima, tik ne automobilis, nes autobusai nevažinėja čia  doh.gif
3. Jūs čia apie tas dailylentes?  doh.gif  Oi, kokios jos buvo tuo metu madingos  lotuliukas.gif  Prieš kokį 20 metų  doh.gif

1. Galėčiau vardinti dar n pavyzdžių. Čia kaip kieno prioritetai gyvenime. Automobilis, autobusas, dviratis, arkliai... Visa tai yra transportas. bigsmile.gif
3. Taip, dailylentės. Pas mane buvo ta "mada" beveik penkis metus virtuvėje... Nusispjauti į madą ar kitų nuomonę, man buvo svarbiau wc ir šiltą vandenį turėt. rolleyes.gif

Kiek matau katilą - jis iš nerūdijančio plieno, greičiausiai apklijuoti jo plytelėm ar dar kuo gali neišeiti, tik dažyti. Bet dabar netinkamas metas. Tokie darbai daromi vasarą, kai nekurenama.
Jūsų vietoje dabar nieko nedaryčiau - kaupciau pinigus didesniam remontui vasarą ir zvejociau nuolaidas kur kokias medžiagas galima pigiau nupirkt. Pasiskaitykit tema sodybos renovacija, gal dar kokių minčių kils.

O ką jūsų vyras į tai? Ką jos galvoja šiame name daryt pirmiausiai? Juk žinojot kur kraustotes, kokios sąlygom gyvensit. unsure.gif

QUOTE(Mindija @ 2014 01 13, 13:45)
Oi, jūs ten pamiškėj gyvenat, tai pradžioj, kol nebus WC, galit paprastai į nuotekų šulinuką kanalizaciją išvest g.gif Po to kai įsirengsit normaliai vonią su WC, tada ir galvokit apie nusodintuvą. Vamzdynai sąlyginai nedaug kainuoja. Kasimas, darbas.... Nu, porą kaimynų į talką ir gal pigiau apsieisit nei samdyt firmą ax.gif

Tą patį norėjau parašyti. Kam tas nusodintuvas kai tokios sąlygos panosėje.
Prieš porą met vienas pažįstamas darėsi - nuotekoms iškasė su kaimynais nuotekoms šulini, griovius vamzdžiams, betonavo grindis.
Gyvena kaime, ten bilenkoks imasi darbo kad ir už dienos maistą. Gal jam pasisekė, kad ir tokių yra kaimynų.

MB kai kasė, jam kaimynų sūnus paauglys padėjo, už nekosmine kainą.

Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 13, 15:02)
Tą patį norėjau parašyti. Kam tas nusodintuvas kai tokios sąlygos panosėje.

Aš tai pabijojau viešai tokį patarimą duot biggrin.gif Maža ką... Dar bauda už gamtos taršą mano adresu pareis lotuliukas.gif
Bet tai klausykit, turint ūkininko pažymėjimą, anokia čia tarša irnesakyk.gif Greičiau jau traša hihihi.gif Paleidai kur pakalnėn per pievą, žiūrėk po metų kitų pievagrybių plantacija užderės bigsmile.gif Vasarą per atostogas vaikai bepardavinėja turguj thumbup.gif Vis procentas kitas link investicijos atipirkimo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mindija: 13 sausio 2014 - 15:18