QUOTE(Mindija @ 2014 01 12, 23:44)
Pašnekute, man kilo nemažai minčių kaip "perdaryti" jūsų virtuvę
Labai smagu
Pirmiausiai tai keli klausimai. Krosnis- tai kas? Viryklė? Liaudiškai tariant su "pajierkom"?
O kas tas yr?
Na, tipo katilas apšildymui, į viso namo radiatorius eina, o ant viršaus - kaitvietė. Labai norint, ten galima ir maistą gamintis, tik kad aš jau nelabai noriu
Jei kalbat apie vamzdžius, tai suprantu, kad išvedžiotas centrinis šildymas? O virtuvėje radiatoriaus nėra?
Nėra. Nuo krosnies prišyla ir nuo sienelės.
Ar darysit bent kažkokį remontą? Sienos/grindys?
Minimaliai. Lubas dažysim, sienas tapetuosim, išskyrus ten, kur viryklė. Ten kampu - plyteles. Grindis - dar nenusprendėm (dar senosios medinės visai nieko, jei gerai, gerai pašveist ir gerai užlakuot.
Šiaip gera mintis iškelt tą katilą išvis, bet tam jau turi būt atskira patalpa-katilinė, nors iš esmės galima ir kaip jūs sakot aptvert
Kiek kvadratų esama virtuvė, gal galit planą su matmenim įkelt?
Ši mintis ir man būtų labiausiai prie širdies. Bet jai jau čia imt judint, tai tiek atsiranda reikalų, kad praktiškai jau geriau nugriaut ir iš naujo pradėt statyt naują namą...
O aptvėrus, tai šiluma liks toj kamurkėj. Kad neužsidegtų netyč, nes prišyla tas viršus visai padoriai... Kad to nebijočiau - seniausiai būčiau paslėpus tą krosnį.
Jei planuojat ateity vandentiekį, tai turit numatyt kurioj vietoj bus plautuvė. Už kurios sienos yra/planuojat vonios kambarį? Vandentiekio/nuotekų vamzdynas tikriausiai bus atvestas iš ten.
Vizijose yra: plautuvė atkeliautų po langu į tą kairiausiai esančią spintelę. Vonia keliaus į vaikų kambarį, vaikai - į antrą aukštą. Tokios vizijos
Belieka nedaug - uždirbti nemažai pinigo
Elektros instaliacija. Apie ją irgi nepamirškit pagalvot, kad netektų paskui laidus ant viršaus vedžiot
Tai jau taip.
Ryt po atostogų grįšiu į darbą, tai turėsiu daugiau laiko pamąstymams
Toks kiekis spintelių tai kainuos jomajo kiek. Kad ir iš pigiausios plokštės, manau be 10t neišsisuksit
Gal visgi verta jų sumažint ir už tuos pinigus pasitvarkyt šildymo ar vendentiekio sistemas?
Panašiai paskaičiavot
O iš sumažinimo naudos, žinoma, bus. Bet ir viena, ir kita - neišeis. Arba-arba.
Čia visko reik nuo nulio. Ir, kaip jau sakiau, iškyla dilema - komunikacijos ar vidus. Jei užtektų tik prie miesto komunikacijų prisijungt, o čia reikia dar ir visus kubilus, nusodintuvus, vamzdynus susipirkt
Protingi žmonės, žinoma, pasakys pradėt nuo pradžių. Bet... pasidarysiu tas komunikacijas ir toliau "džiaugsiuos" nutriušusiom spintelėm nežina dar kiek metų į ateitį.
Nebegaliu aš jų daugiau matyti. Ir žmogų gėda įsileist. Kaip sakiau, svečiai iš lauko atkeliauja tiesiai į virtuvę
Papildyta:
QUOTE(Mrs.B_ @ 2014 01 12, 23:49)
Virsuj spinteliu nedaryciau, man uzgozia,slegia. As irgi labai megstu tureti pasidejimui daug vietos, bet geriau kur nors pasidaryciau ukine spinta. Ir jeigu kyla klausimas vandentiekis ar baldai,as vienareiksmiskai uz vamzdynus :-) o senuosius baldus galima apklijuoti plevele ar siaip nudazyti,padekoruoti savom jegom,minimaliom islaidom.
Galima, bet jau nebesinori
Ką aš ir sakiau - protingi žmonės pradeda nuo pradžių
Nuo vamzdynų. O aš - ne iš tų