Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 8

QUOTE(pašnekutė @ 2014 01 12, 18:17)

5. Dėl spalvų - tai dar toli gražu ne paskutinis variantas. Tiesiog norėčiau "pavasarinių" spalvų virtuvės: žalsva+gelsva+oranžinė+balta.

user posted image
Gale - lauko durys, dešinėje - krosnis
user posted image

DEl spalvu, tai as rinkciaus tokias spalvas ir tokius pavirsius, ant kuriu nesimatys dulkes ir/arba kurie bus lengvai valomi: nuo krosnies jums apruks labai greitai. Net neisivaizduoju, gal reikia blizgesniu ir lygiu pavirsiu, ar pilkos spalvos, ypac tas spinteles, kurios salia krosnies g.gif

Man nepatiko tiek daug stalciu, bet cia jau jums spresti, ar ju tiek reikia. Zemuose stalciuose nesudesit aukstesniu indu, pakuociu ir t.t. Apmastykite, ka laikysit. Man atrodo, uztenka 2-3 zemu stalciu, o kiti galetu buti aukstesni, arba atidaromos dureles. Be to nuo stalciu ir kaina padides ax.gif
O saldytuvo statyti vietoj tos aukstos spinteles i kampa neiseina? Ten durys labai trukdys? Arba stumti salytuva i desine, tos auksto nedaryti. O vietoj saldytuvo paprasta zema spintele g.gif
Virs lango nedaryciau palubeje spinteliu, kazkaip labai sunkiai atrodo g.gif
Atsakyti
Pasnekute o koks patalpos aukstis?

As nedaryciau isvis tu spinteliu palubej. Saldytuva stumciau prie duru, i spinta salia imontuociau orkaite. Jei virykle jau turit tuomet nedaryciau tos dideles spintos - tesciau stalvirsi, prie duru saldytuvas.
Pakabinamas spinteles virs pastatomu daryciau uzdaras, gartrauki imontuociau i spintele.
Virs krosnies daryciau nebent dailia indauja su stiklais, bet ne uzdara spinta. O mazos spinteles palubej mano nuomone negrazu ir visai nepraktiska.
Bet kaip darbuotis virtuvej be vandens neisivaizduoju smile.gif
Atsakyti
Gal kiek toliau nuo virtuviniu temos, bet kur jus perkate stalus ir kedes ? Aktualiausia butu klaipedos rajone, nors gal surizikuociau ir internetu pirkti. Nereikia prbangaus, bet kazka patinkancio sunku rasti. Ziurejau Ikea internetineje parduotuveje, bet realiai tu baldu nemaciusi, gal vilnietes zino kaip kokybe ?
Atsakyti
QUOTE(Smilla @ 2014 01 12, 21:27)
1. DEl spalvu, tai as rinkciaus tokias spalvas ir tokius pavirsius, ant kuriu nesimatys  dulkes ir/arba kurie bus lengvai valomi: nuo krosnies jums apruks labai greitai. Net neisivaizduoju, gal reikia blizgesniu ir lygiu pavirsiu, ar pilkos spalvos, ypac tas spinteles, kurios salia krosnies

2. Man nepatiko tiek daug stalciu, bet cia jau jums spresti, ar ju tiek reikia. Zemuose stalciuose nesudesit aukstesniu indu, pakuociu ir t.t. Apmastykite, ka laikysit. Man atrodo, uztenka 2-3 zemu stalciu, o kiti galetu buti aukstesni, arba atidaromos dureles. Be to nuo stalciu ir kaina padides
3. O saldytuvo statyti vietoj tos aukstos spinteles i kampa neiseina? Ten durys labai trukdys? Arba stumti salytuva i desine, tos auksto nedaryti. O vietoj saldytuvo paprasta zema spintele g.gif
4. Virs lango nedaryciau palubeje spinteliu, kazkaip labai sunkiai atrodo

1. Va su ta krosnim tai gyva bėda doh.gif Dėl aprūkimo ir aš galvoju, ir taip nieko protingo nesugalvoju g.gif Nors šiuo metu ten esanti sena spintelė tai neaprūksta. Bet jei dėt plokštes artyn kaitvietės, tai galas žino, kas ten bus unsure.gif O aš ją taip noriu paslėpt, kad net silpna blink.gif Galvojau net uždarą tokį "kambariuką" padaryt, kad įėjai, užkūrei ir uždarei. Nu bet gi šiluma visa nuo jos... Nežinau... Optimaliausia būtų iš vis ją perkelt, bet kad neišeina finansiškai
2. Na, stalčių dydžių ir skaičiaus dar tiksliai neapgalvojau, tik žinau, kad esu iš tų stalčių maniakių biggrin.gif O kadangi jau daug metų gyvenu nė vieno neturėdama, tai liga dar labiau paūmėjo ir įsisenėjo doh.gif Kai jau įsivaizduosiu maždaug kur aplamai bus koks baldelis, tada jau imsiuos skaičiuoti stalčius ir lentynas biggrin.gif
3. Ta aukšta spinta - paslėpti dujų balionui rolleyes.gif Į normalaus aukščio spintelę jis netilps (o gal ką pakonstruot, bet kaip atrodys, jei viena spintelė bus šiek tiek aukštesnė?) . Bet šiaip mintis pas jus gera. Užskaitau. Reik dar permąstyt čia.
4. Man jos irgi kėlė visokių minčių. Kažkur užmačiau tokių nuotraukų, tai ir man prisireikė optimaliai išnaudoti erdvę doh.gif Šiaip tai pas mus lubos palyginti aukštos, o jei spintukės baltos... g.gif Gal man iš vis nereikia tiek spintų, spintelių, spintyčių doh.gif ? Dabar, kai turiu mažai vietos pasidėjimui, tai kad užsimojau doh.gif lotuliukas.gif

Per savaitgalį dar pameditavau, papaišiau
Virš krosnies prilipdžiau spintelių su mintimi, kad jos vamzdynus paslėps. Ten, kur matosi iš krosnies du išeinantys, tai tas storesnis pelubėj dar užsisuka, ir nueina į sieną kairėj, prieš tai dar padarydamas vieną kilpą doh.gif Žodžiu, pjaustinėjimo būtų sooočiai, jei taip ir palikt g.gif Bet aš galvoju, gal kokias plokštes rastume g.gif Gal net metalines tenai g.gif
user posted image
Ir kad jau dėjau, tai pridėjau spintelių visur aplinkui doh.gif Kad maža nepasirodytų ir, tsksnt, apsijungtų doh.gif Kampai nebūtų tušti, kaip sakiau, Ikea planeris neduoda 40cm kampinių spintelių.
user posted image
Ir dar pamažinau spintelių po langu, patraukiau viryklę nuo šaldytuvo. Beje, be juodų apvedžiojimų tos spintelės virš lango gal jau nebeatrodo tokios baisiai griozdiškos?
user posted image

Atsakyti
O mamamija lotuliukas.gif taip ir matau seimininke ant taburetes besiknisancia po tas spinteles doh.gif

O kuo krosnis padengta? galima apklijuot graziom plytelem ar nudazyt jau esancias. Padaryt ja grazia, kad nereiktu slepti g.gif
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2014 01 12, 21:52)
Pasnekute o koks patalpos aukstis?

As nedaryciau isvis tu spinteliu palubej. Saldytuva stumciau prie duru, i spinta salia imontuociau orkaite. Jei virykle jau turit tuomet nedaryciau tos dideles spintos - tesciau stalvirsi, prie duru saldytuvas.
Pakabinamas spinteles virs pastatomu daryciau uzdaras, gartrauki imontuociau i spintele.
Virs krosnies daryciau nebent dailia indauja su stiklais, bet ne uzdara spinta. O mazos spinteles palubej mano nuomone negrazu ir visai nepraktiska.
Bet kaip darbuotis virtuvej be vandens neisivaizduoju smile.gif

Kaip be vandens? Yra šulinukas, yra kibiriukas. Tapu-tapu, ir pareina vandenukas mirksiukas.gif (Gyvenimo arti gamtos "privalumai" doh.gif )
Dėl tų "palubinių" spintelių ir aš imu vis labiau abejoti g.gif Visi sako, kad nereikia unsure.gif O-bet-tačiau... Tai ar geriau palikt tuščią ir vorus ten veist doh.gif
Arba: gal tiesiog pasirinkt kitokio modelio dureles, kad taip į akis nekristų ir atrodytų kaip vientisa plokštuma?
Virš krosnies indauja gal ir būtų gražu, jei ten nebūtų dviejų baisių vamzdžių (kurių su Ikea planeriu nenupiešiau), kuriuos trūks-plyš esu pasiryžus paslėpt. Tik dar neįsivaizduoju - kaip.
Papildyta:
QUOTE(murmur @ 2014 01 12, 23:08)
O mamamija  lotuliukas.gif  taip ir matau seimininke ant taburetes besiknisancia po tas spinteles  doh.gif

O kuo krosnis padengta? galima apklijuot graziom plytelem ar nudazyt jau esancias. Padaryt ja grazia, kad nereiktu slepti  g.gif

biggrin.gif Suprantu, kad persistengiau. Manija rolleyes.gif
O jei susidėti ten, pvz, Kalėdines, Velykines formeles ir panašius "dažnai" naudojamus, bet prie progos praverčiančius daiktus, tai to laipiojimo gal ne taip dažnai ir būtų ax.gif

Krosnis metalinė. Ir dar tie vamzdžiai blink.gif Kuo beklijuot/dažyt - man ji visvien baisi.
Atsakyti
Komplikuota situacija biggrin.gif vandentiekio nera, bet kazkur indus vistiek plausit. Gal reiktu ir plautuve pasidaryt - kolkas naudotumet uzkimsta kaip bliuda, ateity prijungsit prie vandentiekio kadanors g.gif

P.s. o jus bandet ikejoj paziuret kiek toks kiekis spinteliu kainuos smile.gif ekonominiu variantu nekvepia...
Pas mane buvo panasi situacija kai atsikraustem kad nebaigti remontai, menki finansai, tai as pasistaciau tarybinius virtuves baldus (atidave draugai). Ir dabar kai jau yra komunikacijos, padaryti remontai - dabar jau ramia dusia gaminuosi virtuve pagal vieta ir poreikius.
Atsakyti
QUOTE(murmur @ 2014 01 12, 23:21)
Komplikuota situacija  biggrin.gif  vandentiekio nera, bet kazkur indus vistiek plausit. Gal reiktu ir plautuve pasidaryt - kolkas naudotumet uzkimsta kaip bliuda, ateity prijungsit prie vandentiekio kadanors  g.gif

P.s. o jus bandet ikejoj paziuret kiek toks kiekis spinteliu kainuos  smile.gif ekonominiu variantu nekvepia...
Pas mane buvo panasi situacija kai atsikraustem kad nebaigti remontai, menki finansai, tai as pasistaciau tarybinius virtuves baldus (atidave draugai). Ir dabar kai jau yra komunikacijos, padaryti remontai - dabar jau ramia dusia gaminuosi virtuve pagal vieta ir poreikius.

Ne tik plausim, bet ir jau plaunam biggrin.gif Dubenį tam turiu. Susiplaunu ir paslepiu.

Kainą žiūrėjau rolleyes.gif Tai ir iškilo klausimas: ar už tą sumą pasidaryt kanalizaciją + vandenį ir tolliau gyvent su baisia virtuve, ar pasigrąžint virtuvę, nes dabar jau net draugių namo pradėjau nebesikviest verysad.gif Gėda verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 01 12, 17:43)
Pagal ergonomikos desnius rekomenduojama tarp eiliu daryti 1.2 tarpa. Istrauktas stalcius uzima ~46cm. Atidaryta indaplove - ~58cm. Gal to metro ir uzektu, nelygu kaip issiplanuosit tuos sonus. Bet visada reikia prisimint, kad be stalciu, dureliu, vieta uzima ir seimininke, ir kartais dar jos padejejas mirksiukas.gif
Pasiskaitinekit cia 4u.gif

dekoju 4u.gif Nu jo, mazokai tas 1m U formai, gal neverta grustis g.gif
Atsakyti
Pašnekute, man kilo nemažai minčių kaip "perdaryti" jūsų virtuvę ax.gif
Pirmiausiai tai keli klausimai. Krosnis- tai kas? Viryklė? Liaudiškai tariant su "pajierkom"?
Jei kalbat apie vamzdžius, tai suprantu, kad išvedžiotas centrinis šildymas? O virtuvėje radiatoriaus nėra?
Ar darysit bent kažkokį remontą? Sienos/grindys?
Šiaip gera mintis iškelt tą katilą išvis, bet tam jau turi būt atskira patalpa-katilinė, nors iš esmės galima ir kaip jūs sakot aptvert g.gif Kiek kvadratų esama virtuvė, gal galit planą su matmenim įkelt? ax.gif

Jei planuojat ateity vandentiekį, tai turit numatyt kurioj vietoj bus plautuvė g.gif Už kurios sienos yra/planuojat vonios kambarį? Vandentiekio/nuotekų vamzdynas tikriausiai bus atvestas iš ten.

Elektros instaliacija. Apie ją irgi nepamirškit pagalvot, kad netektų paskui laidus ant viršaus vedžiot doh.gif
Ryt po atostogų grįšiu į darbą, tai turėsiu daugiau laiko pamąstymams biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(pašnekutė @ 2014 01 12, 23:30)
Ne tik plausim, bet ir jau plaunam  biggrin.gif  Dubenį tam turiu. Susiplaunu ir paslepiu.

Kainą žiūrėjau  rolleyes.gif  Tai ir iškilo klausimas: ar už tą sumą pasidaryt kanalizaciją + vandenį ir tolliau gyvent su baisia virtuve, ar pasigrąžint virtuvę, nes dabar jau net draugių namo pradėjau nebesikviest  verysad.gif  Gėda  verysad.gif

Toks kiekis spintelių tai kainuos jomajo kiek doh.gif doh.gif Kad ir iš pigiausios plokštės, manau be 10t neišsisuksit doh.gif
Gal visgi verta jų sumažint ir už tuos pinigus pasitvarkyt šildymo ar vendentiekio sistemas?
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2014 01 12, 23:30)
Ne tik plausim, bet ir jau plaunam  biggrin.gif  Dubenį tam turiu. Susiplaunu ir paslepiu.

Kainą žiūrėjau  rolleyes.gif  Tai ir iškilo klausimas: ar už tą sumą pasidaryt kanalizaciją + vandenį ir tolliau gyvent su baisia virtuve, ar pasigrąžint virtuvę, nes dabar jau net draugių namo pradėjau nebesikviest  verysad.gif  Gėda  verysad.gif

Virsuj spinteliu nedaryciau, man uzgozia,slegia. As irgi labai megstu tureti pasidejimui daug vietos, bet geriau kur nors pasidaryciau ukine spinta. Ir jeigu kyla klausimas vandentiekis ar baldai,as vienareiksmiskai uz vamzdynus :-) o senuosius baldus galima apklijuoti plevele ar siaip nudazyti,padekoruoti savom jegom,minimaliom islaidom.
Atsakyti
QUOTE(Mindija @ 2014 01 12, 23:44)
Pašnekute, man kilo nemažai minčių kaip "perdaryti" jūsų virtuvę

Labai smagu biggrin.gif
Pirmiausiai tai keli klausimai. Krosnis- tai kas? Viryklė? Liaudiškai tariant su "pajierkom"?

O kas tas yr?
Na, tipo katilas apšildymui, į viso namo radiatorius eina, o ant viršaus - kaitvietė. Labai norint, ten galima ir maistą gamintis, tik kad aš jau nelabai noriu biggrin.gif
Jei kalbat apie vamzdžius, tai suprantu, kad išvedžiotas centrinis šildymas? O virtuvėje radiatoriaus nėra?

Nėra. Nuo krosnies prišyla ir nuo sienelės.
Ar darysit bent kažkokį remontą? Sienos/grindys?

Minimaliai. Lubas dažysim, sienas tapetuosim, išskyrus ten, kur viryklė. Ten kampu - plyteles. Grindis - dar nenusprendėm (dar senosios medinės visai nieko, jei gerai, gerai pašveist ir gerai užlakuot.

Šiaip gera mintis iškelt tą katilą išvis, bet tam jau turi būt atskira patalpa-katilinė, nors iš esmės galima ir kaip jūs sakot aptvert g.gif Kiek kvadratų esama virtuvė, gal galit planą su matmenim įkelt?

Ši mintis ir man būtų labiausiai prie širdies. Bet jai jau čia imt judint, tai tiek atsiranda reikalų, kad praktiškai jau geriau nugriaut ir iš naujo pradėt statyt naują namą...
O aptvėrus, tai šiluma liks toj kamurkėj. Kad neužsidegtų netyč, nes prišyla tas viršus visai padoriai... Kad to nebijočiau - seniausiai būčiau paslėpus tą krosnį.
Jei planuojat ateity vandentiekį, tai turit numatyt kurioj vietoj bus plautuvė. Už kurios sienos yra/planuojat vonios kambarį? Vandentiekio/nuotekų vamzdynas tikriausiai bus atvestas iš ten.

Vizijose yra: plautuvė atkeliautų po langu į tą kairiausiai esančią spintelę. Vonia keliaus į vaikų kambarį, vaikai - į antrą aukštą. Tokios vizijos biggrin.gif Belieka nedaug - uždirbti nemažai pinigo doh.gif
Elektros instaliacija. Apie ją irgi nepamirškit pagalvot, kad netektų paskui laidus ant viršaus vedžiot

Tai jau taip.
Ryt po atostogų grįšiu į darbą, tai turėsiu daugiau laiko pamąstymams

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Toks kiekis spintelių tai kainuos jomajo kiek. Kad ir iš pigiausios plokštės, manau be 10t neišsisuksit
Gal visgi verta jų sumažint ir už tuos pinigus pasitvarkyt šildymo ar vendentiekio sistemas?

Panašiai paskaičiavot rolleyes.gif
O iš sumažinimo naudos, žinoma, bus. Bet ir viena, ir kita - neišeis. Arba-arba.
Čia visko reik nuo nulio. Ir, kaip jau sakiau, iškyla dilema - komunikacijos ar vidus. Jei užtektų tik prie miesto komunikacijų prisijungt, o čia reikia dar ir visus kubilus, nusodintuvus, vamzdynus susipirkt unsure.gif blink.gif
Protingi žmonės, žinoma, pasakys pradėt nuo pradžių. Bet... pasidarysiu tas komunikacijas ir toliau "džiaugsiuos" nutriušusiom spintelėm nežina dar kiek metų į ateitį. schmoll.gif Nebegaliu aš jų daugiau matyti. Ir žmogų gėda įsileist. Kaip sakiau, svečiai iš lauko atkeliauja tiesiai į virtuvę

Papildyta:
QUOTE(Mrs.B_ @ 2014 01 12, 23:49)
Virsuj spinteliu nedaryciau, man uzgozia,slegia. As irgi labai megstu tureti pasidejimui daug vietos, bet geriau kur nors pasidaryciau ukine spinta. Ir jeigu kyla klausimas vandentiekis ar baldai,as vienareiksmiskai uz vamzdynus :-) o senuosius baldus galima apklijuoti plevele ar siaip nudazyti,padekoruoti savom jegom,minimaliom islaidom.

Galima, bet jau nebesinori verysad.gif

Ką aš ir sakiau - protingi žmonės pradeda nuo pradžių biggrin.gif Nuo vamzdynų. O aš - ne iš tų doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 12 sausio 2014 - 23:44