Man kaip tik tie isvaziuojantys reikalai nesamoningi atrodo - kampai lieka neisnaudoti, be to kazka sunkesnio sudejus kraiposi mechanizmas.
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 01 12, 14:40)
Jei kalbant apie kampo erdeves, yra tokios tobulos sistemos (tik netobulos foto ), ir nereikia daryti nesamoningu spinteliu dureliu, man tai kosmariski sprendimai, kai atsidaro abi dureles. Tiesiog vidinis padelkas turi issitraukti:
deja,man nepavyks tokios turėti, nes ant sienos su kolidoriumi yra išvestas vandens vamzdžiai,o kadangi kriauklę norėsiu šiek tiek šone daryti, jie eis ir per kitą dalį sienos. baldininkas sake, kad niekaip nepavyks ir prie geriausių norų
QUOTE(murmur @ 2014 01 12, 15:49)
Man kaip tik tie isvaziuojantys reikalai nesamoningi atrodo - kampai lieka neisnaudoti, be to kazka sunkesnio sudejus kraiposi mechanizmas.
Tai reikia uzsakyti rimtus mechanizmus, o ne ant seiliu padarytus.
Ir taip labiau isnaudojami kampai, nei ankstesneje foto.
QUOTE(Juodai @ 2014 01 12, 15:03)
O Jus pastebejot, kad tokie kampiniai stalciai taip pat neisnaudoja viso kampo erdves - juk sonai lieka tusti, tokios staciu trikampiu formos is virsaus ziurint tuscios ertmes
Plius, tokie stalciai turetu buti brangus
Gal Jusu atveju vertetu pagalvot apie stlciu po plautuve, paskui antkitos sienos i formos kampine spintele su puskarusele, paskui virykle, irgaliausiai stalciu blokas, aisku jei ten prie sienos butu erdves tuos stalcius atidaryt nekliudant radijatoriaus.
Plius, tokie stalciai turetu buti brangus
Gal Jusu atveju vertetu pagalvot apie stlciu po plautuve, paskui antkitos sienos i formos kampine spintele su puskarusele, paskui virykle, irgaliausiai stalciu blokas, aisku jei ten prie sienos butu erdves tuos stalcius atidaryt nekliudant radijatoriaus.
karuselės irgi nepavyktų padaryti, o atidaryti stalčius galima, nes radiatorius mažesnio dydžio nei įprastas:)
QUOTE(adee @ 2014 01 12, 15:46)
laba,vis dar neapsisprendziu,kaip geriau...ar daryti du stalciu blokus po 1m.20cm ar tris po 80cm,stalciu aukstis islieka tas pats sakykit ar dar madingos bilzgios plokstes...
As daryciau 3 po 80. Nu, be viso kito, negraziai man tie gargarai atrodo ... Ale, skonio reikalas...
Sveikos,
sakykit jei daryti virtuves baldus U formos, kokio tarpo minimaliai reikia tarp tos U raides sonu kad nebutu labai uzspausta? Pas mane liktu 1 metras, cia labai mazai ? Nes jei 1 m mazai, atmesiu tavarianta ir darysiu L formos.
sakykit jei daryti virtuves baldus U formos, kokio tarpo minimaliai reikia tarp tos U raides sonu kad nebutu labai uzspausta? Pas mane liktu 1 metras, cia labai mazai ? Nes jei 1 m mazai, atmesiu tavarianta ir darysiu L formos.
QUOTE(Juodai @ 2014 01 12, 00:37)
Viskas priklauso nuo Jusu gyvenimo budo. Kiek seimos nariu, kokie ateities planai, kaip ilgai planuojate tam bute gyventi. Jeigu turite iproti kartu susede pietauti, vakarieniauti, stalas vienareiksmiskai geriau. Taciau jei taip nera, puikiai tiks ir toks variantas, plius dar turesite papildomu spinteliu/stalciu, nors statant stalagalima butu pagalvoti, kaip daugiau tos vietos pasidejimams pasidaryt, aisku, jei tik yra poreikis.
Del plautuves pussaleje. Atvirai kalbant, niekaip nesuprantu, kodel zmones stato ten plautuves . Bent jau pas mane plautuveje daznokai "puikuojasi" koks nors neplautas indas, jei ne visa kruvele - vakare viska susitvarkau, jei per diena nededu tvarkingai i indaplove. Tai vat, mano atveju menkas malonumas butu sedeti salia plautuves, del to saloje dejomes kaitlente. Ji patogiau cia dar ir del to, kad jei ant salos pritruksta vietos uzkandziu lekstei padeti, cia vakarojant su kompanija, labai patogiai ja galima padeti ant kaitlentes, aisku, jeigu ji ne dujine . Ant plautuves lekstes nepadesi .
Tai tokie pirmi pastebejimai .
Del plautuves pussaleje. Atvirai kalbant, niekaip nesuprantu, kodel zmones stato ten plautuves . Bent jau pas mane plautuveje daznokai "puikuojasi" koks nors neplautas indas, jei ne visa kruvele - vakare viska susitvarkau, jei per diena nededu tvarkingai i indaplove. Tai vat, mano atveju menkas malonumas butu sedeti salia plautuves, del to saloje dejomes kaitlente. Ji patogiau cia dar ir del to, kad jei ant salos pritruksta vietos uzkandziu lekstei padeti, cia vakarojant su kompanija, labai patogiai ja galima padeti ant kaitlentes, aisku, jeigu ji ne dujine . Ant plautuves lekstes nepadesi .
Tai tokie pirmi pastebejimai .
Dėkui už pastebėjimus,
Esam dviese, būsim tryse , pasisėdėjimai svetainėje, ar terasoje todėl ir stalas tik trims... Indaplovės nenumatęs, nes indais stengiuosi neapsikrauti ir kriauklės neapkraunu. Dujinė vietoj kriauklės atrodo patraukliau ir patogiau, tik garų surinkimas pasidaro problematiškas...
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 01 12, 14:53)
Tai reikia uzsakyti rimtus mechanizmus, o ne ant seiliu padarytus.
Ar turit toki, ar is fantaziju rasot? Rimti irgi per laika klibet pradeda.
QUOTE(vaidastep @ 2014 01 12, 15:34)
Bet cia kiek suprantu tai kazkokia kolekcija ir vien baltu neparduoda atskirai
kodėl galvojat, kad neparduota? Kiek reikia, tiek perkat. Gi limitas nebūna nustatytas kad tiek ir tiek turit pirkt.
QUOTE(tabeliss @ 2014 01 12, 16:31)
sakykit jei daryti virtuves baldus U formos, kokio tarpo minimaliai reikia tarp tos U raides sonu kad nebutu labai uzspausta? Pas mane liktu 1 metras, cia labai mazai ?
Pagal ergonomikos desnius rekomenduojama tarp eiliu daryti 1.2 tarpa. Istrauktas stalcius uzima ~46cm. Atidaryta indaplove - ~58cm. Gal to metro ir uzektu, nelygu kaip issiplanuosit tuos sonus. Bet visada reikia prisimint, kad be stalciu, dureliu, vieta uzima ir seimininke, ir kartais dar jos padejejas
Pasiskaitinekit cia
Kadangi niekas nesureagavo, tenka pasikartoti
Planelis - dar tik pirmas variantas. Vizija, tskant Kritikuokit
Bėda yra, kad atėję svečiai užeina tiesiai į virtuvę O remonto reikia tiesiog verkiant.
1. Virtuvėje yra 3 durys, didelis langas, krosnis ir sienelė Ta krosnis mane ypatingai biesina, bet kol kas nėra finansinių galimybių kapitaliniam remontui. Taigi, kol kas teks susitaikyti ir bent jau kažkiek kosmetiškai ją apdailinti.
Planelyje ji yra tas neatpažintas stačiakampis objektas kampe. Į viršų eina vamzdžiai, jų nepavaizdavau. Todėl ir spintelių iki kampo nepridėjau. Tie vamzdžiai ypatingai bjauriai atrodo, nors ir visokiais dekoratyviniais krepšais bandžiau apkabinėti unsure.gif Kaži, jei apdėti juos plokštėmis pagal spintelių spalvą? Toj krosnies konstrukcijoj viršus kaista tik iki pusės, bet plokščių apačia visvien atsidurtų gan arti kaitvietės. Bijau, kad neužsidegų
2. Dėl dujinės viryklės: man ji atsidūrė šalia šaldytuvo, o tai jau visiškai negerai O bet kur dar? Ji gali "stumdytis" tik palei šią sieną. Statyti į tolimiausią kampą? Bet tada pastatomų spintelių mažėja (nors prisipaišiau čia jų nesvietiškai ) Šaldytuvo irgi neina prie kitų sienų pristumt - priešais krosnies dureles nepastatysi, prie kitų durų - netelpa, o ten, kur papaišiau suolą ten yra šylanti krosnies sienelė iki pat durų doh.gif Žodžiu - be žoooodžių... Gal "salą" susikonstruot per vidurį su ta virykle, bet... ar nebus tada jau visiškas "baldų rojus"
3. Ten, kur palubėje tų spintelių eilė, tai kampuose tuštumų nebūtų. Tik Ikea planeris nedavė 40 cm dydžio kampinių spintelių (nors didesnių - buvo). Dukra siūlė, ten, kur nėr durų ir langų, dėti aukštesnes (ilgesnes). Gal... Ką manot?
4. Ir iš vis man kelia abejones tos dvi pakabinamos spintelės ties gartraukiu. Ko gero, be jų būtų geriau.
5. Dėl spalvų - tai dar toli gražu ne paskutinis variantas. Tiesiog norėčiau "pavasarinių" spalvų virtuvės: žalsva+gelsva+oranžinė+balta.
Tiek minčių pradžiai. Drebančia širdim atsiduodu jūsų teismui
Dešinėje - durys į lauką, priešais - durys į svetainę, gale - durys į vaikų kambarį. Tarpo tarp didžiosios ir pakabinamų spintelių nepaliksiu.
Gale - lauko durys, dešinėje - krosnis
Vaizdas "pro langą"
Tiesa, kriauklės nebus, nes nėra vandentiekio
Na, jei ką suprasit, ką aš čia primakliavojau ir netingėsit - pasidalinkit mintimis
Planelis - dar tik pirmas variantas. Vizija, tskant Kritikuokit
Bėda yra, kad atėję svečiai užeina tiesiai į virtuvę O remonto reikia tiesiog verkiant.
1. Virtuvėje yra 3 durys, didelis langas, krosnis ir sienelė Ta krosnis mane ypatingai biesina, bet kol kas nėra finansinių galimybių kapitaliniam remontui. Taigi, kol kas teks susitaikyti ir bent jau kažkiek kosmetiškai ją apdailinti.
Planelyje ji yra tas neatpažintas stačiakampis objektas kampe. Į viršų eina vamzdžiai, jų nepavaizdavau. Todėl ir spintelių iki kampo nepridėjau. Tie vamzdžiai ypatingai bjauriai atrodo, nors ir visokiais dekoratyviniais krepšais bandžiau apkabinėti unsure.gif Kaži, jei apdėti juos plokštėmis pagal spintelių spalvą? Toj krosnies konstrukcijoj viršus kaista tik iki pusės, bet plokščių apačia visvien atsidurtų gan arti kaitvietės. Bijau, kad neužsidegų
2. Dėl dujinės viryklės: man ji atsidūrė šalia šaldytuvo, o tai jau visiškai negerai O bet kur dar? Ji gali "stumdytis" tik palei šią sieną. Statyti į tolimiausią kampą? Bet tada pastatomų spintelių mažėja (nors prisipaišiau čia jų nesvietiškai ) Šaldytuvo irgi neina prie kitų sienų pristumt - priešais krosnies dureles nepastatysi, prie kitų durų - netelpa, o ten, kur papaišiau suolą ten yra šylanti krosnies sienelė iki pat durų doh.gif Žodžiu - be žoooodžių... Gal "salą" susikonstruot per vidurį su ta virykle, bet... ar nebus tada jau visiškas "baldų rojus"
3. Ten, kur palubėje tų spintelių eilė, tai kampuose tuštumų nebūtų. Tik Ikea planeris nedavė 40 cm dydžio kampinių spintelių (nors didesnių - buvo). Dukra siūlė, ten, kur nėr durų ir langų, dėti aukštesnes (ilgesnes). Gal... Ką manot?
4. Ir iš vis man kelia abejones tos dvi pakabinamos spintelės ties gartraukiu. Ko gero, be jų būtų geriau.
5. Dėl spalvų - tai dar toli gražu ne paskutinis variantas. Tiesiog norėčiau "pavasarinių" spalvų virtuvės: žalsva+gelsva+oranžinė+balta.
Tiek minčių pradžiai. Drebančia širdim atsiduodu jūsų teismui
Dešinėje - durys į lauką, priešais - durys į svetainę, gale - durys į vaikų kambarį. Tarpo tarp didžiosios ir pakabinamų spintelių nepaliksiu.
Gale - lauko durys, dešinėje - krosnis
Vaizdas "pro langą"
Tiesa, kriauklės nebus, nes nėra vandentiekio
Na, jei ką suprasit, ką aš čia primakliavojau ir netingėsit - pasidalinkit mintimis