QUOTE(kristinka_2010 @ 2014 01 06, 21:23)
Turite sitiek vietos.. du valgomieji stalai! Tikrai ta mazaji ismesciau ir daryciau virtuve su sala prie kurios galima prisesti pavalgyti.. gerai pagalvokit! Pabandykit pasideliot.
Aš irgi taip daryčiau... ir pasidariau
, bet, kaip rašė
Kvaksytė :
QUOTE(Kvaksytė @ 2014 01 06, 14:45)
Oj ne mums netinka variantas su vienu stalu
Nes mūsų draugų kompanija didelė labai ir didelis stalas būtinas. Valgomo stala planuoju tikrai nemažiau 12 vietu. Šiaip viskas priklauso tikrai nuo būdo. Puikiai žinau kaip dažnai vyksta pas mus susitikimai ir kokio pobūdžio jie būna, tai man didelis valgomo stalas būūūūtinas. O virtuvinis stalas irgi būtinas, nes kasdien prie valgomo stalo nevalgysi, vaiukai gražias kėdes nuterlios
... taigi, poreikis yra toks
.
Pas mus irgi didelės kompanijos susirenka, galbūt ne taip dažnai, kaip pas
Kvaksytę. Gal ten būna sekmadieniniai pietūs, ar visus giminaičių/draugų gimtadienius mėgsta kartu švęsti, o kadangi žmonių daug, tai ir progų daug
.
Man tik gaila šeimininkės, kad jin turi savo virtuvę/valgomąjį daryti daugiau dėl svečių poreikių, nei dėl savo
. Bet gal žmogui patinka nuolat turėti svečių ir suteikti jiems visus patogumus
.
Aš anksčiau irgi galvojau, kad pas mane būtinas didelis stalas, tačiau laiku susiprotėjau... Dabar turime 6-vietį stalą, pasididinantį iki 8 vietų, nes kam man tas 12-vietų griozdas namuose?
Jeigu būna didelės progos su daug svečių mes linkę nuomotis patalpas/kavinę/salę, o ne namuose sėdėti prie stalo
. Namuose susibūrimai vyksta kur kas šilčiau - švediško stalo principu. Karštus patiekalus taip, valgom prie stalo, tačiau nebūna taip, kad būtinai visiems vienu metu reikia prie jo susėsti
. Pavyzdžiui vaikams šimtas metų iki mūsų balių, jie linksminasi kitaip - ir neverčiam sėdėt prie stalo rankikes sudėjus
.
O sala - kažkas tokio
. Net kai pusbario kėdžių neturėjom, visi stoviniuodavo aplink ją. O dabar ir kėdutės yra, tai išvis
. Kaip magnetas visus traukia
. Niekas iš pažįstamų ir giminių salos virtuvėje neturi...
.
Kvaksyte, Jūs klausykit savo širdies, nenorit-nedarykit - Jūs geriausia žinot savo poreikius
. Bet, kad jau įkėlėt savo planus, tai ir teškiam savo pamąstymus
. Tiesa, kokias gražiąsias kėdes planuojate dėti, kad bijote nuterliojimų? Realiai mąstant, juk nebus užtverta ta vieta su didžiuoju stalu nuo vaikų, jei jau bus lemta, tai nuterlios ir taip - jie sugeba
.
Papildyta:
QUOTE(Chill! @ 2014 01 06, 22:40)
Sveikutės.
Ojėj, laikas atėjo rimčiau planuoti virtuvę.
<...>
Ką manot? Kaip išdėstymas?
Viskas man duag maž normaliai atrodo. Tikrai nestumčiau viryklės į dešinį kraštą, kaip siūlė
Kvaksytė, galbūt tik stumtelt kiek būtų galima ją dešiniau sukeičiaun vietomis siauresnį stalčių bloką su platesniu
. Viryklė prie pat krašto negerai
.
QUOTE(Chill! @ 2014 01 06, 22:40)
Aš LAAABAI norėjau dėti kaip čia yra pirmojoj žinutėj temos parodyta idėja - kriauklė, darbastalis ir dujinė vienoj eilėj, o prie kitos sienos statyti šaldytuvą su dviem aukštom spintelėm šaldytuvo aukščio, tačiau nebebūtų vietos stalčiams, nes po kriaukle šiukšlinė - poto indaplovė, ir po virykle būtų orkaitė.. O aš taip mėgstu stalčius, mėgstu laikyti lėkštes ne viršutinėj spintelėj o stalčiuose, puodus, keptuves..
Tai ir nesupratau, kodėl Jūs negalite pasidaryti
Gabby_jz varianto
. Juk ten yra vietos stalčiams, nes šaldytuvas, orkaitė ir indaplovė perkelti prie dešinės sienos
QUOTE(Kvaksytė @ 2014 01 06, 22:59)
Nu žinokit kuo daugiau man sako apie tą salą tuo labiau aš jos nenoriu
noriu matyti visą šeimyną prie stalo, o mūsų kol kas keturi, bet bus daugiau manau
Nu neįsivaizduoju kaip būtų patogu prie salos su šeimyna valgyti. nei pasidengsi gražiai nei ką
nu nenoriu. Ir patinka man ta erdvė virtuvės.
Na, Jums nieks ir nesiūlė atsisakyti stalo
.
QUOTE(Arizona @ 2014 01 06, 23:26)
Visu 100proc. pritariu jusu nuomonei. Tikrai darykite taip, kaip jums atrodo. As savo situacijoj darysiu lygiai kaip jus ir negalvoju kas ka pasakys. Pas mane virtuvej irgi bus tik stalas su kedem, nedarysiu jokio baro, nes su vaikais nesamone. Tik isejus is virtuves velgi stoves atskiras valgomojo stalas su kedemis svetaineje
Sala - tai ne baras
Papildyta:
QUOTE(Arizona @ 2014 01 06, 23:26)
Ilgai skaiciau sia tema ir pribrendau savo virtuves planeliui. <...>gal kas tures pastabu del pacio baldu isdestymo):
Man ta ūkinė spinta su šaldytuvu kaip prielipas atrodo
... Gal pabandyt suorientuot kažkaip taip:
ar taip:
Tai nebūtinai ūkinė spinta turi būt pasukta - ją kažkur kitur kelt, o toj vietoj (11,9,10) tik apatinės spintutės - kaip pussalė gaunas...
. Nebūtina prie jos daryti sėdimas vietas, tai gali būti tiesiog darbastalis atsisukus į šeimą/svečius, o ne įlindus į kampą
. Sakot ta siena Jums atrodo tuščia
. Kad ją užpildyt, nereikia užstatyti didelės spintos, galima ir paveikslą užkabint, ar sieną dažyti kita spalva, ar tapetuoti, ar dar kokią detalę sugalvot.
Ar svetainė bus atskira? Labai gerai
Kvaksytė padarė kartu su virtuvės planu įkeldama ir visos erdvės planą - tada aiškiai matos kas ir kaip, galima daugiau komentarų/pasiūlymų sulaukt
QUOTE(radviliux @ 2014 01 06, 23:45)
Atėjau čia ieškodama pagalbos savo naujos virtuvės kūrimui,
<...>
Dar galvoju apie salą, tokiu atveju nebereiktų ieškoti stalui vietos, bet ar tokių matmenų virtuvė nepermaža salai?
Salai virtuvė mažoka... Galima iš bėdos pabandyt pussalę padaryt kažkaip taip:
bet sėdimos vietos gaunas nelabai patogios - per mažai erdvės joms. Ką dar galima patarti matan Jūsų baltą lapą
... išties tik Jūs žinote savo poreikius, susidėliokit kažkaip... tada komentuosim
. Gal taip:
... o gal tik I formos virtuvė ir staliukas prie lango