QUOTE(Wiktoo @ 2014 01 09, 12:04)
man dėl vizualinio sumažinimo tai mažiausiai rūpi, man svarbu, kad turėčiau kur daiktus susidėti ir ploto gaminimui:)
o iki lubų koks galimas atidaromas į viršų variantas? nes į šonus atidaromų labai nenoriu, man labai nepatogu.
o kaip plotas spintelių gali skirtis nuo atidarymo būdo?
tikriausiai galima darant iki lubų, skelti 2 atidarymus, pirmoje linijoje, ir paskui antroje?
Pasidėjimo naudingas plotas ir tūris nuo atidarymo būdo skiriasi tuo, kad jeigu durelės bus vertikaliai pakeliamos į viršų, arba atverčiamos, tai jų aukštis, o tai reiškia ir spintelės vidaus aukštis yra ribotas. Aukštį riboja pakėlimo mechanizmų galimybės. Jeigu įprastai atidaromoje spintelėje iki lubų daiktai gali būti dedami penkiais aukštais, tai su pakeliamomis durelėmis tik dviem, o kiekvienas iš aukštų per aukštas. Galima padaryti du aukštus pirmo aukšto pakabinamoje spintelėje ir du viršutinėje. Tačiau, jie per žemi tad irgi nieko gero. Mažos galimybės keisti (arba net nėra galimybių) keisti lentynų aukštį. Jeigu spintelėje bus indų džiovykla, tai apatinė lentyna lėkštėms telpa, o viršutinė puodeliams ne. Viskas geriau jeigu yra tokie mechanizmai kur abiejų aukštų durelės keliasi iškarto.
Beje, Jūsų stalviršio paviršiaus tik 86 cm. Toks aukštis patogus tik žemaūgiams. Jei esate didesni bent jau kaip 165 cm, teks prie stalviršio darbuotis susikuprinus. Kaip suprantu iš kitų skaičiukų, toks aukštis yra auka dizainui, nes reikia išlaikyti atstumą tarp kaitlentės ir gartraukio, bet nesinori gartraukio kilstelėti aukščiau.
Klusimas kas svarbiau: dizainas ar patogumas?