Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 8

QUOTE(Wiktoo @ 2014 01 08, 21:14)
Sveiki, būčiau labia dėkinga už kokias nuomones, patarimus mano virtuvei:) suprantu, kad dydis labia jau mažas, daug ko nepadarysi, bet manau kiekvienu atveju galima kažkaip maksimaliai išspausti:) ačiūsmile.gif

Tokioje mažoje virtuvėje niekada neverta daryti L formos virtuvės baldų. Užima grindų plotą, labai vizualiai sumažėja patalpa.
Tokioje mažoje virtuvėje pasidėjimas aukso vertės, tad viršutinės spintelės galėtų būti iki lubų. Šios gal ir efektingai atsidaro, bet nėra nei talpios, ne jose patogu daiktus laikyti. Pas mene patį namuose maždaug tokio dydžio virtuvė, ir tokio pat tipo viršutinė spintelės. Vertina kaip klaidą, daugiau tokių tikrai nedaryčiau.
Papildyta:
QUOTE(airv @ 2014 01 08, 22:08)
Skaiciau kad jei dujine kaitlente,  tai 75 cm ( straipsnyje), bet konkretaus gartraukio instrukcijos nesu skaiciusi, tai nzn kaip ten tiksliai.

Plintusai kiek cm standartiskai. Ikejoj braizo 8 cm, bet esu skaiciusi, kad daro ir 10 ir 15 cm. Nuo ko priklauso?

Skirtingų gamintojų, arba ir tų pačių gamintojų skirtingų modelių gartraukių montavimo rekomenduojamas aukštis būna skirtingas. Visad būna du rekomenduojami aukščiai: dujoms ir elektrai.

Plintuso aukštis priklauso nuo kojelių aukščio, o jos būna dviejų standartų 10 cm ir 15 cm. 8 cm plintusas gali būti skirtas spintelei su 10 cm kojelėmis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dešimtukas: 09 sausio 2014 - 11:01
QUOTE(airv @ 2014 01 08, 23:08)

Tiesa, jei plautuve darote prie sienos, ar dedate kraste plyteles ar stikla koki? Sonas labai apsitasko? g.gif

Pas mus neuzsidejom, tai is karto man buvo sokas, kad taskosi. Siena dazyta plaunamais dazais. Bet dabar pripratau, pasluostau sluoste, kai apsitasko ir tiek. Bet kai ba;dininkai atvyks dar, tai prasysiu, kad ten toje vietoje plokste pritvirtintu tokia pacia, kaip ir tarp spinteliu.
Atsakyti
QUOTE(sandrulle @ 2014 01 09, 10:36)
Ar niekas su tokiais gartraukiais nesusidure? blush2.gif

Nelanbai supratau - kokiais? Jūsų įkeltose nuotraukose atrodo, akd gamintos gartraukio apdailos konstrukcijos individualiai. Taip ir aš dariau. Gartraukį rinkomės įmontuojamą, bet neištraukiamą. Tokiu būdu galit susimontuot jį kaip norit - prie sienos, sulig stalviršio kraštu, per vidurį lyginant su stalviršio gyliu smile.gif .

QUOTE(Dešimtukas @ 2014 01 09, 12:00)
Plintuso aukštis priklauso nuo kojelių aukščio, o jos būna dviejų standartų 10 cm ir 15 cm. 8 cm plintusas gali būti skirtas spintelei su 10 cm kojelėmis.

Ai, apie cokolį ėjo kalba doh.gif . O aš supratau, kad apie grindjuostes - taip ir pakomentavau anksčiau biggrin.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Aš tai siūlyčiau pagalvoti, kaip reikalui esant prieisit prie kištukinių lizdų, kurie geriausia kad būtų pažemėj už virtuvinio. Jei labai žemas tas cokolis bus gal nepatogu bus unsure.gif .
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 08, 23:23)
blink.gif
Čia bendra patalpa su svetaine gal? Durys yra? Nėra? Gal kuri siena išgriauta? Valgysit kur?

Gal jums tiks toks planas? Nežinau koks ten atstumas nuo lango, ar šaldytuvas neužstos lango... Iš vis koks langas? Gal su balkonu? Kodėl planuojat baldus sustatyt tik palei tas dvi sienas?
Aišku čia netobulas variantas, pastumdyt gal reiktų kaitlentę ir kriauklę viena nuo kitos toliau...

virtuve
virtuve

ne, čia tik virtuvėsmile.gif durų nėra, patekimas iš kolidoriaus, siena irgi negriauta, valgyti norėčiau prie atlenkiamo stalo, kuris stovėtų kairiame kampe, beveik prie lango:)
Papildyta:
QUOTE(murmur @ 2014 01 08, 23:33)
Wiktoo o pas jus remontas padarytas jau? mes bute toki pat isplanavima turejom tai siena koridoriaus stumem 60cm ir ten saldytuva prie kriaukles ikisom. Jei idomu ryt surasiu foto kompe. Pas kaimyne nebuvo judinta siena tai saldytuvas stovejo priesais virtuvini prie lango.

remontas jau pilnai padarytas:( jeigu galėtumėte, būtų įdomu foto virtuvės, gal kokių idėjų savo gims, nes kol kas pasiūlytas variantas, manęs nelabai tenkina:(
Papildyta:
QUOTE(Juodai @ 2014 01 09, 02:24)
Man tas šaldytuvas kažkaip nevietoj atrodo  g.gif . Gal tikrai pabandyt jį prie lango statyt unsure.gif . O stalą darysit prie lango? Radiatorius po langu?

prie lango yra radiatorius ir vazdžiai kurie ateina iš kambario, tad pastačius ten žaldytuvą būtų nemažas tarpas tarp sienos + ant radiatoriaus užeitų šaldytuvas.

man kažkaip atrodo, kad svarbu viršutines spinteles gerai susidėlioti. nes dabar atrodo, kad yra neišnaudoto ploto, o ten kur kriauklė gali būti nepatogu paimti daiktus, kai spintelė atsidarys į viršų.

Papildyta:
QUOTE(Dešimtukas @ 2014 01 09, 12:00)
Tokioje mažoje virtuvėje niekada neverta daryti L formos virtuvės baldų. Užima grindų plotą, labai vizualiai sumažėja patalpa.
Tokioje mažoje virtuvėje pasidėjimas aukso vertės, tad viršutinės spintelės galėtų būti iki lubų. Šios gal ir efektingai atsidaro, bet nėra nei talpios, ne jose patogu daiktus laikyti. Pas mene patį namuose maždaug tokio dydžio virtuvė, ir tokio pat tipo viršutinė spintelės. Vertina kaip klaidą, daugiau tokių tikrai nedaryčiau.

man dėl vizualinio sumažinimo tai mažiausiai rūpi, man svarbu, kad turėčiau kur daiktus susidėti ir ploto gaminimui:)
o iki lubų koks galimas atidaromas į viršų variantas? nes į šonus atidaromų labai nenoriu, man labai nepatogu.
o kaip plotas spintelių gali skirtis nuo atidarymo būdo?
tikriausiai galima darant iki lubų, skelti 2 atidarymus, pirmoje linijoje, ir paskui antroje?
Atsakyti
QUOTE(Wiktoo @ 2014 01 09, 13:04)
nes į šonus atidaromų labai nenoriu, man labai nepatogu.

Galima dėti lankstus atidarančius ne 90 laipsnių kampu, o 180 ar 170 - nepamenu tiksliai mirksiukas.gif
Atsakyti
Wiktoo, kai idejot virtuves planeli tapo daug aiskiau. Dabar pas mane tokia pati virtuve, aisku baldai seni Vokes, bet zinau ko noreciau tokioje virtuveje. Visu pirma saldytuva deciau iejus i virtuve po desine puse. Visa kaire puse palikciau spintelem. Nors desimtukas minejo, kad virtuve per maza L formos spintelem, as nesutikciau, nes nera kitos iseities, kaip L forma, norint tureti daugiau darbastalio ir siaip vietos ivairiam pasidejimui. Nedarant L formos turesite gerus 60 cm ir viskas , kas yra labai labai mazai. As daryciau L forma, iskart po kaire darbastalis, toliau kampine kriaukle, darbastalis ir kaitlente ir siek tiek liktu prie lango nedidelis lopinelis. Ir lygiai tokiu principu (L) pakabinamas spinteles visur daryciau iki lubu. Ir kaip minejau desineje butu stalas su kedem ir saldytuvas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arizona: 09 sausio 2014 - 12:19
QUOTE(Wiktoo @ 2014 01 09, 13:04)
prie lango yra radiatorius ir vazdžiai kurie ateina iš kambario, tad pastačius ten žaldytuvą būtų nemažas tarpas tarp sienos + ant radiatoriaus užeitų šaldytuvas.

Aš turėjau omeny statyt šaldytuvą prie laiptinės sienos dešiniam kampe mirksiukas.gif .
Atsakyti
Wiktoo nieko mandro nebuvo toj virtuvej. Dabar man ji isvis nekaip atrodo. Bet gaminom pries 10 metu beveik, nebuvau girdejus jokiu patarimu, susiprojektavau pati kaip sugalvojau. Ta prailginima stalvirsio padarem is gabalo kuris liko ispjovus skyle kriauklei biggrin.gif Kampe pakabinamoj spintelej pasleptas duju skaitliukas ir vamzdis.

Foto tokia tik radau. O jau prikrauta visko visur blink.gif blush2.gif doh.gif doh.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 01 09, 01:24)
* Dar mane biesina, kad ant jo, dėl rašto ir spalvos, nieko nesimato - jokių trupinių, tik prisilenkus gali pamatyt, kur dar nepavalei doh.gif. Gal kiti tai pliusu pavadintu, bet mane tai erzina doh.gif, man jau geriau, jei jau nešvaru, tegu matos - pavalysiu ir ramu bus. Bet čia vėl akmuo niekuo dėtas, tokį patį kliurką galima prisidirbt su bet kokiu raštuotu stalviršiu  smile.gif .

** Visai geras variantas. Ir gerai, kad nenorit kelti plautuvės. Pas mano mamą plautuvė prie pat sienos irgi - ir visai nieko baisaus  schmoll.gif  . Aišku, galima dengt tą sieną šone plytelėm, ar stiklu, taip, kaip dengsite sieną tarp spintelių, bet turėkit omeny, kad viršuje tik pusę to stiklo/plytelių iš viršaus dengs spintutė, kita pusė atrodys kaip atsikišęs kampas unsure.gif ... Gudrauja žmonės, daro aptakią liniją nuo pakabinamos spintutės kampo iki stalviršio krašto, bet nežinau, ar tai tikrai gražiau  g.gif ... Gal tik pasvarstykit indaplovės sukeitimą su stalčių bloku - patogiau, kai indaplovė yra šalia plautuvės - ir indams nuskalauti prieš dedant, ir vandeniui bei nuotekoms pajungt  4u.gif . Juk tilpsit tuose 60cm prie plautuvės, kad tvarkytis atsidarius indaplovę  mirksiukas.gif .

* va, va kraštutinumai negerai, bet su akmeniu problema, nes negali tiksliai nuspėti koks raštas bus. O kokia apytiksliai kv kaina granito ir kokia kvarco? g.gif

** dėl to dengimo dabar daugiausiai galvą suku. Turiu mintį lakuoti sienos likutį (nes židinys bus lakuotas. o gal žinote ar lakas būna matinis? g.gif ), tada lengvai valytųsi...O tarpas pas mus tarp spintelių tikriausia bus veidrodinis (dėl erdvės jausmo), bet ir tą likutį sienos visą veidrodinį nesąmonė būtų daryti. Labai daug valyti reiktų, ypač kai vaikai dar nedideli. Atsikišusio kampo tai nenoriu, tikrai.
Indaplovės stumti negalime, nes toj vietoj vandens įvado ventilis, prie kurio reikia palikti priėjimą, bet sutinku, kad patogiau taip būtų.

QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 01 09, 08:18)
Gražu ir visi kampai išnaudoti. Jei tik spintelių pakankamai, tai valio. bigsmile.gif
Nebijokite, kad kriauklė kampe, turit indaplove, tai vis tiek mažiau rankom plaunant. rolleyes.gif

Dar neaišku ar pakanka, bet įstrigo vieni žodžiai čia parašyti, kad kuo daugiau vietos, tuo daugiau norisi visko pirkti, tai galbūt bus proga atsikratyti nenaudojamais prietaisais smile.gif realiai aš šitam plane turiu viską ko norėjau: šiukšlių stalčių ir stalčių blokus smile.gif laiminga dėl to, na ir vyras šį planelį palaiko smile.gif beto, atkrenta problema dėl stalviršio...jei plautuvė kampe, tai kaip tik per sujungimus gautųsi, o dabar vientisas bus ir jau pasirinkimas platesnis. Plius, priešais plautuvę yra anga malkom susidėti, tai darant virtuvę L formos, gali būti nepatogu išimti/sudėti malkas g.gif

QUOTE(Dešimtukas @ 2014 01 09, 11:00)

Dėkui 4u.gif

QUOTE(Smilla @ 2014 01 09, 11:31)
Pas mus neuzsidejom, tai is karto man buvo sokas, kad taskosi. Siena dazyta plaunamais dazais. Bet dabar pripratau, pasluostau sluoste, kai apsitasko ir tiek. Bet kai baldininkai atvyks dar, tai prasysiu, kad ten toje vietoje plokste pritvirtintu tokia pacia, kaip ir tarp spinteliu.

O kokia pas Jus plautuvė? Kiek suprantu yra daug niunsų su jos gylių, maišytuvu ty vienos labiau taškosi, kitos mažiau g.gif

QUOTE(Juodai @ 2014 01 09, 11:49)
Aš tai siūlyčiau pagalvoti, kaip reikalui esant prieisit prie kištukinių lizdų, kurie geriausia kad būtų pažemėj už virtuvinio. Jei labai žemas tas cokolis bus gal nepatogu bus unsure.gif .

Čia visi tie kur šaldytuvas jungiasi ir pan? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 09 sausio 2014 - 13:17
QUOTE(airv @ 2014 01 09, 14:14)
Indaplovės stumti negalime, nes toj vietoj vandens įvado ventilis, prie kurio reikia palikti priėjimą, bet sutinku, kad patogiau taip būtų.

Norit pasakyti, kad plautuvės kairėje vandens įvadas?

QUOTE(airv @ 2014 01 09, 14:14)
Čia visi tie kur šaldytuvas jungiasi ir pan?  g.gif

Taip, liaudiškai rozetės vadinasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 01 09, 13:27)
Norit pasakyti, kad plautuvės kairėje vandens įvadas?

Taip, vandens įvadas.
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2014 01 09, 14:38)
Taip, vandens įvadas.

biggrin.gif supratau, kad vandens įvadas 4u.gif ... norėjau pasitikslint, ar jis plautuvės kairėje mirksiukas.gif . Tada drinks_cheers.gif , kad šalia plautuvės negalit indaplovės statyt, nes už indaplovės negali būti nei įvadų, nei kištukinių lizdų.
Atsakyti