Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(Gvadalupė @ 2014 01 24, 21:39)
Eina eina...
Žiūri veiklos pamokoje išdėstymą, uždavinio atitikimą, įsivertinimą, vaikų užimtumą pamokoje, vertinimą žodžiu - raštu, pamokos dalis...Šiaip ir vaizdumą, sugebėjimą sudominti, diferencijavimą...
Žodžiu, suranda 2 minusus, 3 pliusus, tobulintinas sritis. mirksiukas.gif

Tai čia tikriausiai pamoką stebi g.gif
Zuzanėlė, kaip supratau, apie klasių(patalpų) tikrinimą kalbėjo.Pas mus to dar nebuvo thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(zuzanele @ 2014 01 24, 21:43)
Gal ne taip uždaviau klausimą- mane domina, ar eina po klases, žiūri kokios priemonės kabo, kokie vaikų darbai sukabinti, kokios priemonės ir t.t. Ar turi kažkokius vertinimo lapus, pagal kuriuos tikrina? g.gif

Pas mus prieš eilę metų buvo sugalvoję kažką panašaus. Reikėjo sudaryti kabineto turtinimo planą ir t.t doh.gif Bet....."prašlavė" ir....pamiršo biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveikutės,
Pas mus šalta, vaikų šiandien nebuvo, tai ramiai popieriukus susitvarkiau. Dėl valdžios tikrinimo, tai tokių dalykų nėra. Pamokas tai taip tikrina, bet gal tuo pačiu užmeta akį ir kaip klasė atrodo, bet daugiau tirai nieko nei dėl priemonių, nei kitokių dalykų.
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2014 01 24, 20:43)
Gal ne taip uždaviau klausimą- mane domina, ar eina po klases, žiūri kokios priemonės kabo, kokie vaikų darbai sukabinti, kokios priemonės ir t.t. Ar turi kažkokius vertinimo lapus, pagal kuriuos tikrina? g.gif

Pas mus iki balandžio mėn pabaigos vyksta Tvarkingiausios ir mandagiausios klasės rinkimai. Tai dažnokai užeina, nuskanuoja, ar nesimėto popieriukai, ar tvarkingai sukabinti piešinukai, ar vaikai pasisveikina. O aplinkų turtingumu prieš 3 metus labai buvo susirūpinę.

Pas mus dvi dienos temperatūra apie 21, tai ketvirtadienį dirbau su 3 mokinukais, o šiandien nebuvo nė vieno. Susitvarkiau stačius thumbup.gif Oi kaip reikėjo rolleyes.gif
Atsakyti
Aš kitu klausimu pas jus atskubu. Nežinau kaip išmokyti pirmoką skaityti. Vienas „moksliukas“ turi gerą atmintį, todėl namuose tekstus išmoksta atmintinai ir perskaito gerai, nesvarbu, kad ir ne iš eilės klausiu sakinukų. Klasėje naują tekstą skaito prastai. Patarkit ką man jam duot skaityti namuose ir už ką vertinti? Namuose perskaito užduotą tekstą tris kartus ir atsimena.
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2014 01 24, 23:02)
Aš kitu klausimu pas jus atskubu. Nežinau kaip išmokyti pirmoką skaityti. Vienas „moksliukas“ turi gerą atmintį, todėl namuose tekstus išmoksta atmintinai ir perskaito gerai, nesvarbu, kad ir ne iš eilės klausiu sakinukų. Klasėje naują tekstą skaito prastai. Patarkit ką man jam duot skaityti namuose ir už ką vertinti? Namuose  perskaito užduotą tekstą tris kartus ir atsimena.

Manau jau gali pradėti knygeles atitinkamo lygio skaityti. O atsiskaitys atsakydamas į mokytojos klausimus, ar trumpai papasakodamas, apie ką skaitė. Mano nuomone, tas vieno teksto drilinimas iš vis nėra labai naudingas, ypač vaikams, kurie nori skaityti. Tegu pasiima knygeles ir skaito po puslapį dienukei. Ar nemanot, kad tai naudingiau? Žinoma, skaityti raiškiai irgi reikia mokytis. Ir aš užduodu. Ypač reikia to tiems, kurie tingi skaityti ir tikrai nepasiims knygelės.
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2014 01 24, 22:02)
Aš kitu klausimu pas jus atskubu. Nežinau kaip išmokyti pirmoką skaityti. Vienas „moksliukas“ turi gerą atmintį, todėl namuose tekstus išmoksta atmintinai ir perskaito gerai, nesvarbu, kad ir ne iš eilės klausiu sakinukų. Klasėje naują tekstą skaito prastai. Patarkit ką man jam duot skaityti namuose ir už ką vertinti? Namuose  perskaito užduotą tekstą tris kartus ir atsimena.

Man labai padėdavo teksto iš sakinių sudarymas. Gauna atskirus sakinius ir turi sudaryti tekstą, kad jis būtų rišlus. Prasčiau skaitantys sudarinęja sakinius iš žodžių.
Atsakyti
Apie klasių tikrinimą: pas mus nebedrįsta eit tikrint klasių, nes patys tai nė lito neduoda joms paruošt. Remontas iš tėvų pinigų ir iš geros valios mokytojos atlyginimo, stendai ir visa kita- mokytojos sąnaudos. Mokyklos tik baldai, kompiuteris, multimedijos projektorius. Viskas. Kaip gali tikrint, jei nieko neduoda?
Dėl pamokų stebėjimo: pas mus kartais ateina stebėt pamokas, bet kai kasmet vedam atviras, tai kaip ir nebereikia papildomai eit. Aišku, pirmokus dažnai vizituoja. Dabar ketvirtokams prasidės visokie patikrinimai, tai ateis smile.gif
Pas mane vakar buvo du mokiniai. Rašiau dienyne, kad pamokos nevyko dėl šalčio.
Atsakyti
QUOTE(gitė @ 2014 01 25, 00:11)
Manau jau gali pradėti knygeles atitinkamo lygio skaityti. O atsiskaitys atsakydamas į mokytojos klausimus, ar trumpai papasakodamas, apie ką skaitė. Mano nuomone, tas vieno teksto drilinimas iš vis nėra labai naudingas, ypač vaikams, kurie nori skaityti. Tegu pasiima knygeles ir skaito po puslapį dienukei. Ar nemanot, kad tai naudingiau? Žinoma, skaityti raiškiai irgi reikia mokytis. Ir aš užduodu. Ypač reikia to tiems, kurie tingi skaityti ir tikrai nepasiims knygelės.

Sveikutės. Aš irgi dirbu su pirmokais. Tai jau prašau skaityti knygutes ir klasės vaikams papasakoti apie ką skaitė, sudominti kitus. Vieni skaito labai lengvas, kiti jau sunkesnes. Bet dar yra blogai skaitančių, negaliu jų priversti namuose skaityti. Perskaičiusius skatinu, po pusmečio buvo apdovanoti knygutėmis, bet kitiems neįdomu skaityti ir nieko nepadarysi verysad.gif
Atsakyti
Mes irgi skaitom, kas savaitę penktadienį vieną pamoką skiriu knygų skaitymui ir pristatymui.
Atsakyti
Aš tai susidūriau su tokia situacija, kad gerai skaitantys skaito labai daug. O tų silpnųjų niekaip neina iš vietos išjudinti. O kai pradėjom už perskaitytas knygeles kaupti taškelius, tai gerai skaitantys pradėjo knygeles su keliais sakiniais skaityti, kad tik taškelį gauti. g.gif Arba ateina vaikas, kuris vos paskaito, atsineša didžiausią enciklopediją ir aiškina , kad ją perskaitė. Kai paprašai papasakoti, aiškina, kad nieko neatsimena ir reikalauja užsispyręs taškelio smile.gif Gudruoliai gi. Vargas su tuo skaitymu.
Atsakyti
Ačiū už patarimus dėl skaitymo. Knygeles tai mes irgi jau skaitome. Užduodu savaitei atitinkamą teksto dalį. Na, ir ką, tas mokinukas paskaito, nes namuose jis išmoksta. Gal per mažia duodu skaityti savaitei. Kiek Jūs užduodate? Jei kiekvieną dieną užduosiu papildomai skaityti ir dar iš Pupos irgi reikia skaityti, tai manau, kad pirmokui gal ir daugoka, ypač tam, kuris skaito prastai. Bandysiu eksperimentuoti. Gal už mėnesio skaitymą apdovanosiu tą, kuris daugiausia perskaitė.
Atsakyti
Sveikutės, ruošiatės darbui, ar spėjate, kad rytoj bus > nei 20 laipsnių?
Trečiokės, kas galite pasidalinti pupos 5 testu. Ruošiuosi rašyt. Ačiū,kuri pagelbės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti