Įkraunama...
Įkraunama...

Čia plepa šaunios pradinukės

QUOTE(smilga1972 @ 2014 01 19, 15:30)
drinks_cheers.gif , tik kad su tais tėvų sutikimais visaip būna  doh.gif . Pernai vienos mamos prašymu kasdien į atskirą knygelę užrašinėjau jos vaiko elgesį, atseit kad viską iki smulkmenų žinotų ir galėtų imtis priemonių, bet gale mokslo metų staiga kažkodėl persigalvojo ir man nieko nesakiusi su ta knygele šast pas direktorių  doh.gif ! Neva, štai kokia mokytoja, kaip ji kasdien apie mano vaiką rašinėja  doh.gif . O vaikas buvo tikrai  doh.gif  doh.gif  doh.gif . Pati su juo tvarkiausi pakankamai normaliai, bet dėl mamytės norų nusižengiau savo įsitikinimams ir štai rezultatas  blink.gif . Aišku, gavau pipirų nuo valdžios, tas vaikas išėjo ir taip likau nesupratusi, kodėl viskas apvirto aukštyn kojom  blink.gif ...  Daugiau nepasitikiu gerais ketinimais  schmoll.gif

unsure.gif Oho...
Jo, matau pati, kokių šiuolaikinių tėvelių būna. O kas bus toliau? doh.gif Matyt, ne man suprast unsure.gif ...
Atsakyti
Sveikos,
pirmiausia visas su Naujais arkliuko metais 4u.gif Skaitinėju nuolat, bet kažkaip nesibendravo iki šiol.
Dėl vertinimo. Niekur jokių raidžių, jokių lygių nerašau. Lygiai yra tik trimestro rezultatuose. Tie tėvai, kurie seka vaiko darbus tikrai mato ar reikia padirbėti ar viskas gerai. Ir jokio skirtumo ar ten gavo A ar B. Dėl lyginimo su kitais klasės vaikais, tai aš iš viso nematau prasmės (čia rašau kaip mama). Koks skirtumas kurioj vietoj klasėj g.gif Jei klasė silpna, o maniškė su vidutiniais rezultatais yra priekyje ar tuo jau džiaugtis? Ir jei klasė labai stipri ir maniškė su tais pačiais rezultatais prie galo, ar jau liūdėti? Man labiau įdomu ar supranta, ar moka ji pati.
Bet čia tik mano nuomonė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(smilga1972 @ 2014 01 19, 15:30)
Daugiau nepasitikiu gerais ketinimais  schmoll.gif

Aš lygiai taip pat drinks_cheers.gif
Turėjau ir aš panašią situaciją, tik kiek kitokią. Kai "nudegiau", daugiau niekam nerašinėju ant jokių lapelių ar į sugalvotas knygeles.
Ką parašau į tamo, tas ir yra. Jei dar reikia, papildomai pasikviečiu į mokyklą. Viskas. Ką ir kaip papildomai vertinu vaikus sau, tai jau mano asmeninis reikalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzanele: 19 sausio 2014 - 15:58
Dėl rašinėjimo tėveliams, tai visko būna. Manęs prašė, kad rašyčiau pirmokui kas užduota skaityti iš Pupos, bet aš sėkmingai pasakiau, kad nerašysiu, nes vaikas turi įgyti savarankiškumo ir jis turi stengtis prisiminti, ką klasėje mokėmės. Nebent kartais kai reikia kažką atmintinai išmokti, tai parašau, o šiaip irgi tokia mamytė, kur nežinai ką sugalvos su mokytojos parašymu.
Atsakyti
QUOTE(zuzanele @ 2014 01 19, 16:57)
Kai "nudegiau", daugiau niekam nerašinėju ant jokių lapelių ar į sugalvotas knygeles.
Ką parašau į tamo, tas ir yra. Jei dar reikia, papildomai pasikviečiu į mokyklą. Viskas. Ką ir kaip papildomai vertinu vaikus sau, tai jau mano asmeninis reikalas.

drinks_cheers.gif Ir aš dabar taip elgiuosi mirksiukas.gif . Kaskart žingsnį mokykloje žengdama šimtą kartų pagalvoju ir tai nebūnu tikra, kad viskas bus taip kaip reikia doh.gif . Sakyčiau, tai jau nenormalu, bet atėjo tokie laikai... O aš dar turiu laimę visur užkliūti doh.gif ...
Atsakyti
drinks_cheers.gif su visomis dėl rašinėjimo. Visiems tėvams būtų patogiau, jei mokytoja viską surašytų, padarytų, gal ir išmoktų už vaikus. Ko labai reikia, rašau į Tamo, visa kita turi prisiminti. Dėl elgesio fiksavimo mūsų mokykloje taikoma tokia sistema, kai visi mokytojai aprašo elgesį, bet tik kai jau problemos yra. Tai daroma jau su administracijos žinia. Jokių tėvų pageidavimų nevykdom. jei vaikas turi elgesio problemų yra bendraujama su socialine, psichologe, administracija. Jei bendrai nusprendžiama, tada yra aprašomas vaiko elgesys visų dalykų pamokose.
Atsakyti
Dar kartą pasikartosiu. Gal kas turite pasaką minkštumo ženklui mokyti apie Nuką ir Niuką?
Atsakyti
QUOTE(ninkute @ 2014 01 19, 17:06)
Dar kartą pasikartosiu. Gal kas turite pasaką minkštumo ženklui mokyti apie Nuką ir Niuką?

Nukas ir Niukas
gal tiks
Atsakyti
Artėja tėvų susirinkimas po antro pusmečio, man tai galvos skausmas doh.gif Čia turiu omeny, kai reikia pakalbėt apie vaikų pažangumą.Tai ką kalbėt????Viešint negalima, lygint neetiška, sutinku su tuo.Bet tai ką jūs kalbat per susirinkimą apie vaikų mokslo pasiekimus 4u.gif Ir kaip padaryt, kad tie tėvai nesėdėtų metaliniais veidais, o patys ką nors pasakytų bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(b.s @ 2014 01 19, 18:11)

Labai labai dėkoju. Tikrai tiks.
Papildyta:
QUOTE(Vaivorytė @ 2014 01 19, 18:17)
Bet tai ką jūs kalbat per susirinkimą apie vaikų mokslo pasiekimus.

Kalbu apie pusmečio rezultatus procentais, kiek baigė aukštesniuoju lygiu, kiek pagrindiniu. Kokie dalykai įvertinti geriausiai, kiek procentų mokinių turi kitame pusmetyje pagerinti rezultatus. Juk tėvai žino savo vaiko rezultatus. Nors man nesuprantamas toks slėpimas nuo tėvų.
Atsakyti
QUOTE(Vaivorytė @ 2014 01 19, 18:17)
Artėja tėvų susirinkimas po antro pusmečio, man tai galvos skausmas doh.gif Čia turiu omeny, kai reikia pakalbėt apie vaikų pažangumą.Tai ką kalbėt????Viešint negalima, lygint neetiška, sutinku su tuo.Bet tai ką jūs kalbat per susirinkimą apie vaikų mokslo pasiekimus 4u.gif Ir kaip padaryt, kad tie tėvai nesėdėtų metaliniais veidais, o patys ką nors pasakytų bigsmile.gif

Po pusmečio nedarau tėvų susirinkimo, o tik individualius pokalbius su tėvais. Tada galiu kalbėt realiai su kiekvienu tėvu apie jo vaiką.
Atsakyti
QUOTE(domassss @ 2014 01 20, 00:01)
Po pusmečio nedarau tėvų susirinkimo, o tik individualius pokalbius su tėvais. Tada galiu kalbėt realiai su kiekvienu tėvu apie jo vaiką.

Labukas, senokai buvai, bet matau problemos vėl tos pačios. Gaila, kad mūsų darbe tiek daug neaiškumų, tada mes apkraunamos visokia rašliava, kad tik tėvams tiktų ir patiktų.
Susirinkimų jau senokai nedarau, tik individualūs pokalbiai su tėvais. Apie kitus ,,pletkint" su mamytėm nesijungiu, o daugiau prie visų nėr apie ką kalbėti, nebent turiu bendros klasei info, tada po bendro susirinkimo pasikviečiu į klasę, tai būna nebent prieš Kalėdų šventę. Šiaip vaikai turi bloknotus, į juos rašau info, vaikai sau įsirašo visokius priminimus
Atsakyti