Jeigu sūrelių masė yra tirštos varškės konsistenijos, galite drąsiai dėti, jeigu skystesnė, reikėtų dėti tiek,kad kremas nebūtų per skystas...kepkite rafaelo torto biskvita arba biskvita: 5 kiaušiniai, 200 g cukraus ir tiek pat miltų,vienas arbatinis šaukštelis kepimo miltelių, 24 cm skardai, kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 4 minučių ir pjaustykit rytojaus dieną, bus tobuli biskvitai
SOS
Pries kaledas Maximoje buvo Dr. Oetker pabarstukai, rinkinukai dideliuose indukuose snaigutes/perliukai ... o dabar neber man kaip tik reik tu snaiguciu, gal kituose miestuose kas uzmatet?
Pries kaledas Maximoje buvo Dr. Oetker pabarstukai, rinkinukai dideliuose indukuose snaigutes/perliukai ... o dabar neber man kaip tik reik tu snaiguciu, gal kituose miestuose kas uzmatet?
Sveikos,
kadangi tema apie tortu kepima uzdaryta tai ateinu pas jus su tokiu klausimeliu, tkiuosi pagelbesit tortu kepime esu visiska naujoke, esu kepusi tik kelis torciukus artimiesiems, dabar arteja mamos 50-metis, paprase iskepti dvieju aukstu torta, issirinko "Juoda miska" ir "Bananini". Patarkit kuri geriau daryti pirmam aukstui, o kuri antram? Labai bijau, kad nesusmegtu...Ir dar gal patarsite kaip ta antra auskta uzkelti ant pirmojo?
kadangi tema apie tortu kepima uzdaryta tai ateinu pas jus su tokiu klausimeliu, tkiuosi pagelbesit tortu kepime esu visiska naujoke, esu kepusi tik kelis torciukus artimiesiems, dabar arteja mamos 50-metis, paprase iskepti dvieju aukstu torta, issirinko "Juoda miska" ir "Bananini". Patarkit kuri geriau daryti pirmam aukstui, o kuri antram? Labai bijau, kad nesusmegtu...Ir dar gal patarsite kaip ta antra auskta uzkelti ant pirmojo?
Mergaites, tema tortu uzdaryta, o senesnej temoj neatidaro foto, kur buvo ikelusi Olesta del skaniu konservuotu kriausiu
Niekad nepirkau kriausiu
Gal kas galetumet rekomenduoti kazkurias?
Aciu
Niekad nepirkau kriausiu
Gal kas galetumet rekomenduoti kazkurias?
Aciu
Sveikos, kepėjėlės. Gal galit patarti, kaip gražiai ir nesudėtingai papuošti tortuką - užsiprašė Tėvelis savo 60mečio jubiliejui, bet... kepti ir sutepti moku, o puošti nelabai išeina gražiai... Galvoju kepti "Juodąjį mišką", kraštus aplipinti šokolado tvorele, bet kaip papuošti viršų .... Gi ir kažkaip reiktų 60 skaičiukus įdėti... O iš ko juos padaryti... ir ką dar sugalvoti... Nebūtų tai taip baisu, jei nebūtų normaliai jis žmonių pasikvietęs... O dar vežti reiks >150 km... Totaliai pražuvus.... nebūčiau "pasirašius", jei iš anksto neužsiprašytų.... O jam reikia TIK "naminio"...
QUOTE(KristinaBal @ 2014 01 15, 17:13)
Sveikos, kepėjėlės. Gal galit patarti, kaip gražiai ir nesudėtingai papuošti tortuką - užsiprašė Tėvelis savo 60mečio jubiliejui, bet... kepti ir sutepti moku, o puošti nelabai išeina gražiai... Galvoju kepti "Juodąjį mišką", kraštus aplipinti šokolado tvorele, bet kaip papuošti viršų .... Gi ir kažkaip reiktų 60 skaičiukus įdėti... O iš ko juos padaryti... ir ką dar sugalvoti... Nebūtų tai taip baisu, jei nebūtų normaliai jis žmonių pasikvietęs... O dar vežti reiks >150 km... Totaliai pražuvus.... nebūčiau "pasirašius", jei iš anksto neužsiprašytų.... O jam reikia TIK "naminio"...
aš daryčiau iš marshmellows saldainių masę ir ja apdengčiau viršų, iš tos masės ir skaičius gali išpjauti. Gal tėtis turi kokį hobį? Tada dar būtų galima iš šokolado ką nors padaryti (pvz.medžiotojui elnio figūrą). Skaičius taip pat galima padaryti ir iš šokolado.
Va čia mano darytas su šokolado tvorele, saldainių masė ant viršaus ir šokoladinė aplikacija
Papildyta:
QUOTE(zvirbliss @ 2014 01 15, 15:55)
Sveikos,
kadangi tema apie tortu kepima uzdaryta tai ateinu pas jus su tokiu klausimeliu, tkiuosi pagelbesit tortu kepime esu visiska naujoke, esu kepusi tik kelis torciukus artimiesiems, dabar arteja mamos 50-metis, paprase iskepti dvieju aukstu torta, issirinko "Juoda miska" ir "Bananini". Patarkit kuri geriau daryti pirmam aukstui, o kuri antram? Labai bijau, kad nesusmegtu...Ir dar gal patarsite kaip ta antra auskta uzkelti ant pirmojo?
kadangi tema apie tortu kepima uzdaryta tai ateinu pas jus su tokiu klausimeliu, tkiuosi pagelbesit tortu kepime esu visiska naujoke, esu kepusi tik kelis torciukus artimiesiems, dabar arteja mamos 50-metis, paprase iskepti dvieju aukstu torta, issirinko "Juoda miska" ir "Bananini". Patarkit kuri geriau daryti pirmam aukstui, o kuri antram? Labai bijau, kad nesusmegtu...Ir dar gal patarsite kaip ta antra auskta uzkelti ant pirmojo?
Apatinį darykit tą , kuris atrodo tvirtesnis. Į pirmą aukštą įsmeikite kokius 3-4 medinius pagaliukus ar šiaudelius, tada ant kartotinio padėkliuko užsidėkite viršutinį tortą (padėkliukas turi būti truputį mažesnis už tortą, kad nelystų). Su padėkliuku bus labai lengva viršutinį tortą uždėti. Taip tortas nesusmegs.
QUOTE(Alincia @ 2014 01 15, 16:52)
Mergaites, tema tortu uzdaryta, o senesnej temoj neatidaro foto, kur buvo ikelusi Olesta del skaniu konservuotu kriausiu
Niekad nepirkau kriausiu
Gal kas galetumet rekomenduoti kazkurias?
Aciu
Niekad nepirkau kriausiu
Gal kas galetumet rekomenduoti kazkurias?
Aciu
po Olestos rekomendaciju perku tik sias FOTO CIA
Papildyta:
QUOTE(zvirbliss @ 2014 01 15, 15:55)
Sveikos,
kadangi tema apie tortu kepima uzdaryta tai ateinu pas jus su tokiu klausimeliu, tkiuosi pagelbesit tortu kepime esu visiska naujoke, esu kepusi tik kelis torciukus artimiesiems, dabar arteja mamos 50-metis, paprase iskepti dvieju aukstu torta, issirinko "Juoda miska" ir "Bananini". Patarkit kuri geriau daryti pirmam aukstui, o kuri antram? Labai bijau, kad nesusmegtu...Ir dar gal patarsite kaip ta antra auskta uzkelti ant pirmojo?
kadangi tema apie tortu kepima uzdaryta tai ateinu pas jus su tokiu klausimeliu, tkiuosi pagelbesit tortu kepime esu visiska naujoke, esu kepusi tik kelis torciukus artimiesiems, dabar arteja mamos 50-metis, paprase iskepti dvieju aukstu torta, issirinko "Juoda miska" ir "Bananini". Patarkit kuri geriau daryti pirmam aukstui, o kuri antram? Labai bijau, kad nesusmegtu...Ir dar gal patarsite kaip ta antra auskta uzkelti ant pirmojo?
O koks skirtumas kuri skoni
darykit taip:
1. pirma torta dedat ant kartoninio padekliuko, puosiat (jei nera spec. padekliuko, galit naudoti nuo dezuciu pvz. picos ar kt. graziai iskirpta ir "apvilkta" dovanu vyniojimo popieriumi).
2. i ji smeigiat siaudelius tvirtinimui (jei tortas 24cm as naudoju 3 siaudelius, kur balionams ant kotelio dedami, jei neturit tinka ir mediniai iesmukai is prekybcentriu)
3. paimat antra padekliuka, ji darot tokio diametro kaip antro auksto tortukas, kad tik po apacia ir jo nesimatytu kai papuosit, puosiat antra tortuka mazaji.
4. 1a. torta jau papuosta su jau ismeigtais iesmukais paciam centre vos patepat sviestiniu, dedat 2a. tortuka su visu padekliuku kurio nesimato.
5. uzbaiginejat papuosima jei dar reik
Papildyta:
QUOTE(KristinaBal @ 2014 01 15, 17:13)
Sveikos, kepėjėlės. Gal galit patarti, kaip gražiai ir nesudėtingai papuošti tortuką - užsiprašė Tėvelis savo 60mečio jubiliejui, bet... kepti ir sutepti moku, o puošti nelabai išeina gražiai... Galvoju kepti "Juodąjį mišką", kraštus aplipinti šokolado tvorele, bet kaip papuošti viršų .... Gi ir kažkaip reiktų 60 skaičiukus įdėti... O iš ko juos padaryti... ir ką dar sugalvoti... Nebūtų tai taip baisu, jei nebūtų normaliai jis žmonių pasikvietęs... O dar vežti reiks >150 km... Totaliai pražuvus.... nebūčiau "pasirašius", jei iš anksto neužsiprašytų.... O jam reikia TIK "naminio"...
pilkit virsuje trupinukais-paprasta bus , o skaiciu tai is sokolado galima daryt, vistiek tirpinsit tvorytei tai ant kepimo pop.nusipieskit skaiciuka ir su sokoladu per keepimo pop. tubele ispieskit ji (ant to ispiesto bus lengva), sukietes ir lengvai perkelsit ant trupinuku , dar galima ant trupinuku daryti gelytes ir sausu pusryciu
cia tokios ant mano tortuko kur bezuotas
QUOTE(ramune.v @ 2014 01 15, 18:57)
po Olestos rekomendaciju perku tik sias
Aciu
Ir dar klausymukas, ar darant stai toki papuosima is plaktos grietineles su dazais, nepavandenys man per pora valandu? Beze niekad nedariau, neturesiu laiko ir noro ekperimentuoti
QUOTE(punkis @ 2014 01 15, 18:07)
Apatinį darykit tą , kuris atrodo tvirtesnis. Į pirmą aukštą įsmeikite kokius 3-4 medinius pagaliukus ar šiaudelius, tada ant kartotinio padėkliuko užsidėkite viršutinį tortą (padėkliukas turi būti truputį mažesnis už tortą, kad nelystų). Su padėkliuku bus labai lengva viršutinį tortą uždėti. Taip tortas nesusmegs.
QUOTE(ramune.v @ 2014 01 15, 18:57)
O koks skirtumas kuri skoni
darykit taip:
1. pirma torta dedat ant kartoninio padekliuko, puosiat (jei nera spec. padekliuko, galit naudoti nuo dezuciu pvz. picos ar kt. graziai iskirpta ir "apvilkta" dovanu vyniojimo popieriumi).
2. i ji smeigiat siaudelius tvirtinimui (jei tortas 24cm as naudoju 3 siaudelius, kur balionams ant kotelio dedami, jei neturit tinka ir mediniai iesmukai is prekybcentriu)
darykit taip:
1. pirma torta dedat ant kartoninio padekliuko, puosiat (jei nera spec. padekliuko, galit naudoti nuo dezuciu pvz. picos ar kt. graziai iskirpta ir "apvilkta" dovanu vyniojimo popieriumi).
2. i ji smeigiat siaudelius tvirtinimui (jei tortas 24cm as naudoju 3 siaudelius, kur balionams ant kotelio dedami, jei neturit tinka ir mediniai iesmukai is prekybcentriu)
Aciu uz patarimus kita savaite gaminsiu, rezultata bandysiu parodyti
QUOTE(Olesta @ 2014 01 15, 00:25)
Jeigu sūrelių masė yra tirštos varškės konsistenijos, galite drąsiai dėti, jeigu skystesnė, reikėtų dėti tiek,kad kremas nebūtų per skystas...kepkite rafaelo torto biskvita arba biskvita: 5 kiaušiniai, 200 g cukraus ir tiek pat miltų,vienas arbatinis šaukštelis kepimo miltelių, 24 cm skardai, kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 4 minučių ir pjaustykit rytojaus dieną, bus tobuli biskvitai
Taip,taip, ji tirstos varskes konsistensijos,kalbu apie tokia sveriama,kur turguose pardavineja
Prasau,atidarykit kas nors tortu 26 tema,dabar man cia klausinet apie biskvitus nei sis neit as... prassaaauuuuu
Papildyta:
ikelsiu ir as savo keleta siaudadusiu
labai nekritikuokit,tortai ne pardavimui,o naminiam vartojimui:semai/giminei.truputi pakaupiau,ir dabar jau rodausi
sesers 16-ajam
viduje sknikersas
sita dengiau saldainiu mase,tik ji man tokia poreta buvo,manau,kad gerai neistraskinau oro burbuliuku
vidus medaus su dziovintom slyvom
tortas vyro mamai,
viduje Sonatinos braskinis bucinys
mano princeses kristynu tortas
napaleonas ,medaus
naujametiniam stalui,
sokoladinis mangu muso tortas
snikersas
ir dar as su klausimu, kaip statyti proporcija ,jei produktai duoti 25cm formai,o reikia 21cm,aukstis standartinis? skaiciavau vienai,pagavau,kad dauginti reikia is 0,84,paskui susistaciau kita,gavau 0,7 dabar pasimeciau,tai katras teisingas. Tikrai,atsimenu,kad net keleta kartu buvo ta informacija ikelta