Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus,pyragus ir kitus skanėstus,

QUOTE(AIRA @ 2014 01 17, 08:59)
O jūs LT pirkote tą masę? Nesu girdėjusi apie tokią, bet akivaizdu, kad čia ne lipdymui skirta, jei reikia dar kepti.. Marcipaninių masių irgi yra kelių rūšių, ir dengimui tortų, ir įdarams, ir figūrėlių formavimui. Tai jei laiko nedaug ir nenorit eksperimentuoti, nusipirkit jau gatavą cukrinę masę, arba marcipaninę masę figūrėlių lipdymui 4u.gif


taip, Maximoj pirkau... unsure.gif

o kur pirkti gatavą cukrinę masę arba marcipaninę? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriziukas @ 2014 01 17, 12:19)
taip, Maximoj pirkau... unsure.gif

o kur pirkti gatavą cukrinę masę arba marcipaninę? unsure.gif


cukrine mase ir kitais tortu grazinimui skirtasis produktais prekiauja tastufun ,cake-deko. 4u.gif



Dabar as su klausimu doh.gif
pirmiausia papasakosiu istorija biggrin.gif ,turejau 1ar 1,5savaites senumo dengimo mase pagal cipciuka,ji buvo sandariai uzvyniota maistineje pleveleje,vakar susimasciau,ad reikia pameginti nulipdyti traktoriu,issiemiau ta mase,ikisau mikrobangen ,pasildziau,paminkiau,vel pasildziau ir tada ideliau americolor firmos geliniu dazu,ir mynkaiu,mynkiau,mynkiau ,galutiniame rezultate gavau ''poreta'(spalvos atzvilgiu) spalva. spalva lyg ir tolygi,bet buvo begale tamsiai zalios spalvos taskiukiu doh.gif kame beda?
Atsakyti
QUOTE(ramune.v @ 2014 01 15, 00:07)
SOS
Pries kaledas Maximoje buvo Dr. Oetker pabarstukai, rinkinukai dideliuose indukuose snaigutes/perliukai ... o dabar neber doh.gif man kaip tik reik tu snaiguciu, gal kituose miestuose kas uzmatet?


Tu rinkinuku yra daugiausia likusiu :

Kelėdinių pabarstukų rinkinys 73g,
X747 Klaipėda Taikos141 33vnt.
X867 Klaipėda, Šilutės 68 12vnt.

Pabarstukai snaigės 38g
X941 Plungė, Tumo Vaižganto 81, 12vnt.
X867 Klaipėda, Šilutės 68, 11vnt.

Aišku, nėra garantijų, kad jie ten realiai yra, nes čia tik duomenys iš kompiuterio.

o kas iena i ta rinkini ? ir kokia jo kaina buvo ?
As taip senai ieskau snaiguciu, bet maxsimoje nepastebejau verysad.gif

smile.gif+2014 01 16, 13:55-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2014 01 16, 13:55)
ir dar as su klausimu, kaip statyti proporcija ,jei produktai duoti 25cm formai,o reikia 21cm,aukstis standartinis? skaiciavau vienai,pagavau,kad dauginti reikia is 0,84,paskui susistaciau kita,gavau 0,7  g.gif dabar pasimeciau,tai katras teisingas. Tikrai,atsimenu,kad net keleta kartu buvo ta informacija ikelta blush2.gif

As issikepciau 25cm formoje, ir pagal dangteli apipjaustyciau smile.gif o tie apipjaustymai super sueina uzmaskoti krema, supjaustau norimo storio juosteles, ir aplink torta, kur yra kremo, sukaisioju i tarpus, rezultate ligus tortas buna ir sviestinio kremo mazai sunaudoju. Dar biskvito sumalu i trupinius, ir i ta sviesta su pudra idedu, na i ta krema isliginamaji, tai isvis sonai tvirti buna torto thumbup.gif

smile.gif+2014 01 17, 14:01-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2014 01 17, 14:01)
Dabar as su klausimu doh.gif 
pirmiausia papasakosiu istorija  biggrin.gif ,turejau 1ar 1,5savaites senumo dengimo mase pagal cipciuka,ji buvo sandariai uzvyniota maistineje pleveleje,vakar susimasciau,ad reikia pameginti nulipdyti traktoriu,issiemiau ta mase,ikisau mikrobangen ,pasildziau,paminkiau,vel pasildziau ir tada ideliau americolor firmos geliniu dazu,ir mynkaiu,mynkiau,mynkiau ,galutiniame rezultate gavau ''poreta'(spalvos atzvilgiu) spalva. spalva lyg ir tolygi,bet buvo begale tamsiai zalios spalvos taskiukiu doh.gif kame beda?

Manau, kad dazai seni ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cola 777: 17 sausio 2014 - 14:14
Tarp meno kuriniu patalpinu savo valgomuka smile.gif toki ir pradedancios gales pasidaryti :)labai norejau ismokti graziai padengti sokoladine glazura, tai rodos si karta visai neblogai pavyko, as pati patenkinta smile.gif kazkuri klause ar reikia pries sokolada dar kuom padengti, tai as plonai aptepiau sviestiniu kremu, tada tikrai graziau uzsipila smile.gif
gele ir snaiges is plikytos teslos,kuri yra nekomentuojamoje temoje.
[attachmentid=231050]
Atsakyti
QUOTE(Cola 777 @ 2014 01 17, 15:09)
Tu rinkinuku yra duagiausia likusiu :

Kelėdinių pabarstukų rinkinys 73g,
X747 Klaipėda Taikos141 33vnt.
X867 Klaipėda, Šilutės 68  12vnt.
Pabarstukai snaigės 38g
X941 Plungė, Tumo Vaižganto 81, 12vnt.
X867 Klaipėda, Šilutės 68, 11vnt.

o kas iena i ta rinkini ? ir kokia jo kaina buvo ?
As taip senai ieskau snaiguciu, bet maxsimoje nepastebejau verysad.gif
As issikepciau 25cm formoje, ir pagal dangteli apipjaustyciau smile.gif o tie apipjaustymai super sueina uzmaskoti krema, supjaustau norimo storio  juosteles, ir aplink torta, kur yra kremo, sukaisioju i tarpus, rezultate ligus tortas buna ir sviestinio kremo mazai sunaudoju. Dar biskvito sumalu i trupinius, ir i ta sviesta su pudra idedu, na i ta krema isliginamaji, tai isvis sonai tvirti buna torto thumbup.gif
Manau, kad dazai seni ax.gif


as niekada stengiuosi nekepti didesniu biskvitu nei reikia,nes kad ir nezenkliai,bet torto savikaina isauga,o sviestinio kremo nedarau islyginimui,darau visada sarlote,ji man zenkliai skanesne.

o dabar apie dazus,nezinau,,,nemazau,kad del dazu cia, nes nesenai juos pirkau g.gif
Atsakyti
o gal dazai suvire nuo pasildytos mases? cia tiesiog pamastymas..
Atsakyti
smile.gif+2014 01 17, 14:01-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2014 01 17, 14:01)
cukrine mase ir kitais tortu grazinimui skirtasis produktais prekiauja tastufun ,cake-deko. 4u.gif


4u.gif čia LT internet galima nusipirkti? blush2.gif

QUOTE(Erdve @ 2014 01 17, 14:11)
Tarp meno kuriniu patalpinu savo valgomuka smile.gif toki ir pradedancios gales pasidaryti :)labai norejau ismokti graziai padengti sokoladine glazura, tai rodos si karta visai neblogai pavyko, as pati patenkinta smile.gif kazkuri klause ar reikia pries sokolada dar kuom padengti, tai as plonai aptepiau sviestiniu kremu, tada tikrai graziau uzsipila smile.gif


o šokoladinę glazūrą kaip darėte? aš čia radau receptuką, kad su šokoladu išlydyt grietinėlės, vandens ir medaus, ir bus blizganti graži glazūra...Jūs taip darėt?

dar - ką tik padariau cukrinę masę pagal Cipciuką, išspaudžiau širdeles ir sudėjau džiūti...kaip suprantu, džiovinti reikia apie parą? ir jei aš jas uždėsiu ant šokoladinės glazūros-paviršiaus? ar širdelės išsileis? ar galima drąsiai dėti?

ačiū 4u.gif
d
Atsakyti
Glazura dariau pagal si recepta:
Šokoladinis glajus
250 g šokolado (naudojau pieniska, nes man skaniau)
50 g sviesto
150 ml grietinėlės
Glajus: viską ištirpinti kartu vandens vonelėje.(tirpinau tiesiog puode.)
Labai gerai išmaišyti. Ataušinti.

Dariau is puses normos, uzpyliau 26cm torta. Pyliau daug ant virsaus ir sukdama torta peiliu paskirsciau, tik peiliu nedaug kartu makalavau, nes stingsta ir tada lieka zymes. sonus su mentele is puodo semdama uztepiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kriziukas @ 2014 01 17, 15:43)
4u.gif  čia LT internet galima nusipirkti?  blush2.gif
o šokoladinę glazūrą kaip darėte? aš čia radau receptuką, kad su šokoladu išlydyt grietinėlės, vandens ir medaus, ir bus blizganti graži glazūra...Jūs taip darėt?

dar - ką tik padariau cukrinę masę pagal Cipciuką, išspaudžiau širdeles ir sudėjau džiūti...kaip suprantu, džiovinti reikia apie parą? ir jei aš jas uždėsiu ant šokoladinės glazūros-paviršiaus? ar širdelės išsileis? ar galima drąsiai dėti?

ačiū  4u.gif
d

taip,Lt
Atsakyti
Na tortu temeles naujos dar nera, tai paklausiu vel cia ax.gif

Ar kepant Rafaelo biskvita, visa forma iskloti popieriumi , ar tik apacia?


Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alincia @ 2014 01 17, 17:31)
Na tortu temeles naujos dar nera, tai paklausiu vel cia  ax.gif

Ar kepant Rafaelo biskvita, visa forma iskloti popieriumi , ar tik apacia?
Aciu  4u.gif

Visada kepu isklojus tik apacia
Atsakyti
smile.gif+2014 01 17, 17:56-->
QUOTE(Bridz smile.gif @ 2014 01 17, 17:56)
Visada kepu isklojus tik apacia

Aciu 4u.gif
Atsakyti