Įkraunama...
Įkraunama...

Stambulo "Memorial" klinika

Sveikutės,

QUOTE(Atisa @ 2014 04 17, 19:36)
Zinau, kad rasei, seku tema, bet ai zinok, kai paciam reikia, uzsimirsta  ax.gif

Jokiu būdu nepriimk kaip priekaišto, tik norėjau pasakyti, akd gali plačiau pasiskaityti pirmajame lape 4u.gif

QUOTE(Afrodite69 @ 2014 04 17, 20:54)
1. Bet paziurejau atstumas koks tarp Ataturk oro uosto ir to viesbucio doh.gif  O niekas is musu merginu nepasinaudojo paslauga kad paiimtu is oro uosto ir nuvestu i viesbuti? idomu kiek kainuoja.
2.  bet kaip joms isivaizduoju buvo sunku is pradziu.Medalius kabint reikia jums
Ir is viso as tikrai labai labai dekinga Kitty  wub.gif kad atidare tokia tema, kad prakalbo apie tai :super  ir aciu visoms nuosirdziai sakau,toms kurios pasidalino patirtim ir duoda patarimus
Nes kalbames mes kelios cia, bet tikrai yra zmoniu kurie paskaite musu kalbas, patys lekia i Stambula.Taip kad manau jog merginos tikrai nusipelno DIDELIO ACIUUUU 4u.gif

1. Man rodos, Wiliux pasiiminėjo? Mes nematėm reikalo, nes, kaip minėjau, tie autobusiukai veža tiesiai nuo oro uosto iki centro, labai patogu ir pigu. Nuo Sabihos oro uosto iš viso apie 60 km, jei neklystu, važiavom dvi valandas, n es buvo kamščiai, vėlavom į vizitą doh.gif , bet šiaip ten tikrai paprasta atvažiuoti.
Taksu tikrai per brangu būtų.
2. Mes vakar kaip tik apie tai su vyru pakalbėjom biggrin.gif , kad kai yra laiko ir yra tema, tai ir tų klausimų milijonai kyla, o kai nėra ko klausti, kažkaip savaime viskas susidėlioja, mes apsisprendėm per 10 min, po kelių dienų jau nusipirkom bilietus, kai gavom vizito datą, o paskui viskas savaime, pamenu, vieną kartą skalbinau Rositai dėl skrydžių kažko klausti. Kadangi mes kiekvienais metais organizuojamės kokią nors kelionę, tai ir čia buvo tiesiog kaip kelionė, nieko naujo, todėl mums įprasta ir nebaisu, bet aš įsivaizduoju, kai jeigu žmonės nekeliaujantys ir niekad neteko patiems visko organizuotis (skrydžių, viešbučių ir t.t. ), tai pirmą kartą tikrai daug neaiškumų kyla. O jei dar kalbos problemos, tai dar sunkiau.
aš kol kas dar prie SM prisėdu, tai kol galėsiu ir kol jums reikės, tikrai padėsiu ir galit visos ir až rašyt ir kaip tik norit. O paskui jau ir nebereikės manęs, bus naujai važiavusios su šviežiais įspūdžiais, matau, kad mūsų daugėja, tai viskas bus dar aiškiau thumbup.gif

QUOTE(Atisa @ 2014 04 17, 21:07)
Taip tikrai, ACIU BE GALO visoms uz pagalba, o medalai didziausi RositaiK first.gif first.gif ir KittyKitty

Į sveikatėlę, mergaitės, kad tik jums pasisektų. 4u.gif

QUOTE(RositaK @ 2014 04 17, 21:21)
As savaite laiko 'valiau"galva po Egipto saule, o gryzus ziuriu kiek superiniu naujienu

sveikutė sugrįžus wink.gif

QUOTE(Wiliux @ 2014 04 17, 21:40)
Kaifuoju kiekvieną minutę būdama  nestuke.gif  smile.gif Šiandien buvome pas gydytoją, viskas liuks, toniukai geri, jaučiuosi gerai, tik jau pasilenkti sunkiau darosi
Va ir dabar rašiau, o dukrytė pilve makalavosi. Labai labai visoms linkiu patirti šį jausmą, tikiu, kad pavyks. Kaip pagalvoji, jei ne Rositos patarimai galėjo viso to ir nebūti...
Didžiausios sėkmės visiems planuojantiems!

Vis norėjau tau parašyti,paklausti, ko laukiatės. Mergytė wub.gif Sveikinu 4u.gif
Atsakyti
Nu va, as is tu nekeliaujanciu, tai man labai baisu smile.gif Kiek esu keliavusi, viskas tik per kelioniu agenturas, o patiems nieko neteko organizuotis, cia pirmas kartas, tai klausimai man kiekvienam zingsnyje blush2.gif O tai tie mikriukai ten kazkur prie oro uosto ir stovi? O raso ant ju tai itariu ne anglu, o turku kalba? Tai ka, tiesiog paziurit, kad butu "Sisli" ir vaziuojat? O kaip zinot, kur islipt, juk ten milziniskas miestas biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Atisa @ 2014 04 17, 15:13)
Pagaliau sulaukiau ir as atsakymo  thumbup.gif  Tai Muratas vistik rekomenduoja pirmiausia atvykti pirmam vizitui, o po to spręsime ką daryti. Tai taip ir darysim. Dabar pas mane panika  biggrin.gif  per kur bilietus pirkti, kur gyventi, kiek dienu skristi.. Beje, kiek jus, merginos, dienu pirmam vizitui skridot? Ar uztenka is viso 4 (3 naktu)? Pvz. Ketvirtadieni skrendam, penktadieni vizitas, sekmadieni griztam? Ir per kokia aviakompanija pirkot bilietus?

dar man prirase kruva tyrimu, kuriuos turiu pasidaryti, tik kazi ar spes taip greit atsakymai ateiti, nes mes geguzes kokia 8 norime skristi  ax.gif

Ir dar papildomai liepe pasidaryti Hysterosalpyngograpy (cia gimdos nuotrauka? labai bijau, prisiskaiciau, kad skauda  blink.gif ) ir antimüllerian hormon (o kas cia?)

Papildyta:
Mergaites, help del tyrimu  4u.gif

Jus cia visos pasikausciusios, as tai nieko cia neismanau.. Man liepe pasidaryti siuos tyrimus: Hysterosalpyngograpy-HSG of you. from you before 09:30am fasting: Prolactin, TSH, FT4, antimüllerian hormon, total blood count, HBsAg, AntiHIV, AntiHCV, Rubella IgG from your husband: HBsAg, AntiHIV, AntiHCV, and chromosome test (karyotype)

Kai dariau IVF BAK'e, tikrai pamenu, kad kazkurie tyrimai buvo tam tikrom ciklo dienom.. O situos bet kada galiu darytis? Ir kaip manot, ar spesiu iki 05.08  viska gauti, ar geriau planuotis veliau (mums labai blogas laikas veliau, sunkiai galesim islekt is namu).

Ir del tos gimdos nuotraukos. O ji kazi butina. Labai bijau ir dar ziuriu brangu smile.gif O jei butina, gal rekomenduotumet, kur geriausia sita malonuma apturet  biggrin.gif

O kariotipa idomu visiems reikia darytis? Mums 29 metai, IVF dar neturejome, tai net nezinau ar visiems butinas sitas tyrimas g.gif Idomu ji geriau ar cia ar ten pasidaryti g.gif

O del AMH tai kai kur raso kad 3-5 cd geriau daryti, ir VK puslapyje taip parasyta, as del visa ko laukiu mm ir darysiu g.gif Nors ir po KT kurso , po pirmojo naturalaus menesio jos kazko uztruko doh.gif Bet jau BT siandien nukrito, gal pagaliau ateis ir galesiu pasidaryti 3-5cd tyrimus
Atsakyti
QUOTE(Edena @ 2014 04 18, 11:21)
O kariotipa idomu visiems reikia darytis? Mums 29 metai, IVF dar neturejome, tai net nezinau ar visiems butinas sitas tyrimas g.gif  Idomu ji geriau ar cia ar ten pasidaryti  g.gif

O del AMH tai kai kur raso kad 3-5  cd geriau daryti, ir VK puslapyje taip parasyta, as del visa ko laukiu mm ir darysiu  g.gif  Nors ir po KT kurso , po pirmojo naturalaus menesio jos kazko uztruko  doh.gif Bet jau BT siandien nukrito, gal pagaliau ateis ir galesiu pasidaryti 3-5cd tyrimus

Manes amziaus net neklause, liepe pasidaryti g.gif
Bet as kaip merginos ir patare, jauciu nesivesiu tu tyrimu, pasidarys vietoje, kas bus butina, nes mes IVF planuojame tik rudeni, tai jei vel reiks viska kartoti..
o del AMH man BAK'e irgi taip pat liepe, 3-5 c.d., o Muratas visiskai nieko nesake g.gif man mmm tik kita savaite, tai galvoju, jei dar dabar pasidaryciau, gal dar gausiu atsakymus, bet jei laukti 3-5 c.d., tai tikrai nebeateis ats..
Atsakyti
QUOTE(Atisa @ 2014 04 18, 09:24)
Manes amziaus net neklause, liepe pasidaryti  g.gif
Bet as kaip merginos ir patare, jauciu nesivesiu tu tyrimu, pasidarys vietoje, kas bus butina, nes mes IVF planuojame tik rudeni, tai jei vel reiks viska kartoti..
o del AMH man BAK'e irgi taip pat liepe, 3-5 c.d., o Muratas visiskai nieko nesake  g.gif  man mmm tik kita savaite, tai galvoju, jei dar dabar pasidaryciau, gal dar gausiu atsakymus, bet jei laukti 3-5 c.d., tai tikrai nebeateis ats..

O gal reiktu jo ir pasiklausti? g.gif As tai jau siaip ar taip sulauksiu, ir iki vizito geguzes gale tikrai turesiu ats, bet jums tai reiketu tikrai zinoti, nera pigus tas AMH , jei yra skirtumas kuria diena tai tikrai verta palaukt, bet visi sako skirtingai… tad teisingiausiai atsakys Muratas thumbup.gif

As jau noriu irgi kuo greiciau vaziuot:) dabar menesiuka dar teks islaukt, bet kaip nors. Ir musu visi tie Rubella ir t,t, tyrimai daryti Balandzio 2d, tai reikes mums su IVF susisukt kad nepasentu rezultatai , tik vasara vaziuot IVF ten, speju kad kokia liepa Stambule laaaaabai karsta smile.gif
Atsakyti
Tai taip, as jau vakar jam parasiau, ar galiu atvaziuoti isvis be jokiu tyrimu, nes nespesiu pasidaryti, tai ziuresiu, ka atrasys ax.gif O jei jau lieps pasidaryt AMH, tada paklausiu, kuria cd darytis ir teks matyt ir mums tada atidet vizita rolleyes.gif

Ir as kaip laukiu, kaip idomu, tik tiek, kad baimiu visokiu irgi daug (del pacios keliones, del kalbos.. pas mus vyras angliskai visikai nei bum bum, as mokykloj mokiausi, kai skaitau, atrodo suprantu, parasyt irgi moku, bet kai kalba, tai ne visada suprantu biggrin.gif arba paciai kartais kai reikia kazka pasakyt, uzstringa zodziai doh.gif ) na, kazkaip vistiek vyniosimes rolleyes.gif

O liepa ir rugpjuti labai karsti menesiai, nors as pati tik rugseji esu buvus (pacioj pradzioj), tai man nei kiek nebuvo per karsta biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atisa: 18 balandžio 2014 - 09:41
Sveikutes 4u.gif
As pirma kart girdziu,kad AMH reikia butinai darytis 3-5 ciklo diena. Man rodos mergaites kurios buvo Turkijoje ir dare jiems AMH tikrai nebuvo pati ciklo pradzia. Man niekas visai nesake,kad svarbi diena. Tik paklause kokio ilgio ciklas ir kelinta ta diena kai pridaviau krauja yra ciklo diena.
Stai ka suradau;
5) AMH levels do not vary much throughout the menstrual cycle. Unlike FSH levels (which should be measured on cycle days 2, 3 or 4), AMH levels can be measured on any day of the cycle. It can therefore serve as a unique untimed marker of ovarian reserve!

6) AMH levels predict ovarian response in IVF. Higher AMH levels are associated with greater number of retrieved eggs. On the other hand, lower AMH levels (<0.5 ng/mL) predict poor ovarian response with a sensitivity of 85% and specificity of 82.3%.

7) AMH levels > 3.5 ng/mL are associated with an increased incidence of ovarian hyperstimulation syndrome. AMH levels can therefore be used as a guide when deciding on the dose of fertility drugs for ovulation induction. In patients with high AMH levels, the dose should be lowered and the opposite is true for patients with low AMH levels.
O stai nuoroda; http://www.inviafert...reserve-testing
Oh,kaip faina jus jau taip greit vyksite thumbup.gif As tai net spirgu kaip laukiu nesulaukiu keliones. Deja, man geguze niekaip neisejo nes labai itemptas laikas; pasirodymai su vaikais darzelyje, paskui vel pasirodymas mokslu metu pabaigos sventeje nes bus sveciu is uzsienio ir aisku dauguma mano mokinuku kaip tik laiko geguze egzus tai tikrai pries egzus visada pakartojam ir intesyviau viska mokomes. O dar laukiu vieno tyrimo atsakymo, beje kaip supratau to tyrimo viena dali nagrineja ir patys turkai. O jau tada su visais dokumentais vyksiu.
Bet as dziaugiuos kad turiu galimybe nuvykti nors jau birzelyje ax.gif
Oi,Atisa as pati baigiau anglu kalba, skaitau daug angliskai, filmus ziuriu angliskai, rasau ir verciu- bet va bijau irgi kad kai reikes kalbeti jog gali pastrigti zodziai. Bet as pergyvenu is jaudulio kad susimalsiu ir aisku, atrodo terminologija stegsiuos ismokt bet vistiek visada kazkas islenda ir suzinai kad nezinai tam tikro zodzio.
Beje,man labai daznai buna taip kad sakant sakini apgalvoju ar teisingai sudeliojau pagal laika, rusi, artikelius ir t.t. lotuliukas.gif O kai isgeriu truputi vyno tai kaip vyras sako pili it gimtaja kalba kalbetume lotuliukas.gif sakau matyt atsipalaiduoju ir jau nebegalvoju apie gramatika ir kitus dalykus blush2.gif
WILIUX,sveikinu tave su dukryte. wub.gif Kaip dziugu kad viskas einasi gerai ir isivaizduoju kaip tu nekantrauji ja laikyti jau savo rankose wub.gif
As turiu didziuli tikejima turkais, bet kazkaip negaliu patiketi kad galiu buti nescia. Manau kad ir nescia negaleciau ilgai patiketi,kad pagaliau pavyko biggrin.gif Bet manau kad cia budinga visoms kurios ilga laika planavo, patyre nesekmes...
Svarbiausia dabar kad mums pavyktu visoms kuo greciau ir sekmingiau tapti nestuke.gif
Grazaus penktadienio wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrodite69 @ 2014 04 18, 12:20)
Grazaus penktadienio wub.gif

Afrodite69, jei jau tau, destanciai anglu kalba, baisu, tai isivaizduok, kaip kitiems, kurie kaip as 10 metu nekalbejo angliskai - ir tau bus ramiau biggrin.gif As apie terminologija ar apie viena kita zodi net nekalbu, as bijau, kad isvis nezinosiu kaip kazka pasakyti, nes man ir elementarus zodziai "uzstringa", ypac kokie budvardziai ar issireiskimai biggrin.gif As kai ilgiau pabendrauju, tada kazkiek "atsirisa", bet is pradziu kai sakau kazka angliskai, dazniausiai verciu is LT i EN mintyse, o tas negerai, po to pasakau kokia nesamone, paciai juokas ima. O kai jau pradedu nebemastyt lietuviskai, tada gerai thumbup.gif

Zodziu mano pirmas sakinys bendraujant su asistentem buvo "I'm so sorry for my english.." biggrin.gif Tada jie stengiasi kalbeti leciau ir jeinesupranti kazko, pasako ta pati, tik kitais zodziais ax.gif Labai tikiuosi, kad klinikoj bus taip pat biggrin.gif

As vis dar laukiu Murato atsakymo. Ir labai nekantrauju ten nuvykti bigsmile.gif

Ech, kad tik mums visoms ten pasisektu ir galetume visos pagerinti ju statistika nestuke.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atisa: 18 balandžio 2014 - 10:55
QUOTE(Atisa @ 2014 04 18, 11:54)
Afrodite69, jei jau tau, destanciai anglu kalba, baisu, tai isivaizduok, kaip kitiems, kurie kaip as 10 metu nekalbejo angliskai -  ir tau bus ramiau  biggrin.gif

As vis dar laukiu Murato atsakymo. Ir labai nekantrauju ten nuvykti  bigsmile.gif

Ech, kad tik mums visoms ten pasisektu ir galetume visos pagerinti ju statistika  nestuke.gif  wub.gif

As isivaizduoju kaip sunku kai minimaliai moki kalba arba kai visai nemoki. doh.gif Aisku,gerai kad ten yra rusu koordinatore-tai jei moki rusiskai tai liuks.
Pamenu kai isejau viena po Paryziu pasivaikscioti,tai niekas angliskai nekalba doh.gif Bet siaip ne taip kazkaip supratom gestais vienas kita.Oi kai prisimenu juokas ima biggrin.gif Bet ten aisku,ne tokiu reikalu buvo ax.gif
Jo,as savo mokiniams irgi sakau kad negalvokit lietuviskai. Kazkada pati taip darydavau. Aisku, yra atitikmenu bet realiai sakinio struktura keicias nuo laiko ir daugybes kitu dalyku. Man vienas toks kompleksas buna, kad va esi anglu k. mokytoja tai tipo turi be klaidu kalbet,tai as sakini aibe kartu galvoj prasuku per gramatine Patikra. biggrin.gif
As isivaizduoju kaip nekantrauji ten nuvykti. Man irgi tas pats, odar kai uzsisakem jau kambariuka,atrodo nors ir ryt skristum biggrin.gif Lauksim dabar jusu su ispudziais ir naujienomis 4u.gif
As labai tikiuos,kad mes pagerinsime ju statistika ir pagaliau islauktas stebuklas ivyks ir pas mus wub.gif Net sirdele suvirpejo kai pagalvojau wub.gif wub.gif
Laikom kumsciukus dabar uz jus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labutis,

Aciu KittyKitty uz sveikinimus, as seku Tavo dziugias naujienas pilvinuku temoje, labiau uz Tave dziaugiuosi, tik liudna, kad blogai jautiesi. Sunku su dvynukais. Sveik ir laikykis!
Mus apartamentai pasieme is oro uosto, kai vaziavome IVF, bet jau buvo iskaiciuota i pasiulyma, atskiros kainos nezinau. Iki Taksim nuvaziuoti nesudetinga, mes vaziavome sitos firmos autobusu http://www.havatas.com/index.html . Iseini is oro uosto ir is karto pamatai stovincius autobusus, logo kaip internetiniame puslapyje. Jie veza dviem kryptim - Taksim (ta kurios reikia) ir Kadikoy (sita netinkama). Eini prie autobuso ir klausi - Taksim? Sedi ir vaziuoji smile.gif Nuo Taksim iki ligonines jau reiketu vaziuoti vietiniu transportu. Is bedos galima ir nueiti butu. Cia jau gal Kitty Kitty gales daugiau patarti. Kaip jau minejau mes klausdavom Perpa krypties (toks didelis PC prie ligonines), nuo jo iki ligonines 5 min. pesciomis. Jei reikia galesiu atsiusti papaisius zemelapyje.
Afrodite69 aciu uz sveikinimus smile.gif

Visom mergaitem linkiu, kad si kelione ne tik leistu pasiekti svarbiausia tiksla, bet ir parodytu koks kaifas keliauti individualiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrodite69 @ 2014 04 18, 13:18)
Laikom kumsciukus dabar uz jus  drinks_cheers.gif

Aciu, Afrodite, na as jau galutinai dziaugsiuos, kai Muratas patvirtins vizita ax.gif O rusiskai as vsiiskai nekalbu, bet vyras kalba smile.gif man geriau angliskai. Zodziu... tongue.gif

QUOTE(Wiliux @ 2014 04 18, 13:18)

Aciu, Wiliux, uz pagalba 4u.gif Kai busi laisvesne, butinai imesk, ka turi. Manau ne man vienai pagelbes 4u.gif

O as kai grisiu irgi pasidalinsiu viskuo ax.gif
Atsakyti
Labukas visoms 4u.gif

QUOTE(Atisa @ 2014 04 18, 10:00)
O tai tie mikriukai ten kazkur prie oro uosto ir stovi? O raso ant ju tai itariu ne anglu, o turku kalba?

Jau atrašė Wiliux, tik išėjus pamatau autikus, ant šono užrašas "Havatas", o ant priekinio lango ieškai lentelės "Taxim", arba gali klausti, vairuotojai dažniausiai stovi prie autikų, prieni, klausi; "taxim"?, jei linkteli, lipi. Išlipt bus aišku kur, galutinė, centrinė stotelė, visi ten stoja. Nuo ten iki klinikos... paaiškint sunku, reikia turėti GPS, nes aiškinimas tai...į kairę, į dešinę, į kalniuką, nuo kalniuko, į kairę, į dešinęsmile.gif Vienu žodžiu, galit važiuoti, tada klausiat ir ieškot "PERPA", toj stotelėje ir lipat. Klinikos pastatas labai aukštas, pamatysit iš bet kur:)

QUOTE(Edena @ 2014 04 18, 10:21)
O kariotipa idomu visiems reikia darytis? Mums 29 metai, IVF dar neturejome, tai net nezinau ar visiems butinas sitas tyrimas g.gif  Idomu ji geriau ar cia ar ten pasidaryti  g.gif

O del AMH tai kai kur raso kad 3-5  cd geriau daryti, ir VK puslapyje taip parasyta, as del visa ko laukiu mm ir darysiu  g.gif  Nors ir po KT kurso , po pirmojo naturalaus menesio jos kazko uztruko  doh.gif Bet jau BT siandien nukrito, gal pagaliau ateis ir galesiu pasidaryti 3-5cd tyrimus

požiūrio klausimas, kaip supratau, turkai mėgsta šitą tyrimą. Aš galvojau, kad mums jo nereikia, nes turim bendrą vaiką, bet va vis tiek darė.

AMH tikrai nesvarbi ciklo diena, aš dariausi Stambule, net nežinau, kokia ten diena buvo. Bet tikrai ne pradžia.

QUOTE(Wiliux @ 2014 04 18, 12:18)
Labutis,

Aciu KittyKitty uz sveikinimus, as seku Tavo dziugias naujienas pilvinuku temoje, labiau uz Tave dziaugiuosi, tik liudna, kad blogai jautiesi. Sunku su dvynukais. Sveik ir laikykis!

Ačiū, aš va apie tave nieko nežinau, nes niekur neplepi biggrin.gif Tap, mano situacija sudėtinga, bet ai, čia ne ta tema hihihi.gif
Atsakyti