Įkraunama...
Įkraunama...

Stambulo "Memorial" klinika

QUOTE(Afrodite69 @ 2014 02 26, 23:24)
Taip,zinok kai pamaciau galvojau prisisapnavo kad pati profesore atrase.Labai apsidziausiau kad galetumem issitirti del imuniniu dalyku ir nereik vykti pas Georgy,nes pinigai tai dideli ten doh.gif O cia butu viskas vienoj klinikoje ir imuniniai,ir genetiniai ir pats procesas.Zodziu,man si klinika tikrai kyla akyse wub.gif  thumbup.gif

Afrodite, jums tikrai turi pasisekti 4u.gif thumbup.gif
Rosita, o jusu kokie dabar planai? Kada zadat vaziuoti?
Ir as laukiu nesulaukiu momento, kai galesiutartis vizitui wub.gif truputi bijau del kalbos, bet vardan sio tikslo ir cigoniskai susikalbeciau wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atisa: 26 vasario 2014 - 22:46
QUOTE(Atisa @ 2014 02 26, 23:44)
Afrodite, jums tikrai turi pasisekti  4u.gif  thumbup.gif
Ir as laukiu nesulaukiu momento, kai galesiutartis vizitui  wub.gif  truputi bijau del kalbos, bet vardan sio tikslo ir cigoniskai susikalbeciau  wub.gif

Dekui,Atisa 4u.gif As jei tik tureciau galiu tikrai visoms pasisektu thumbup.gif Del kalbos ir man kazkaip baisoka,nors as pati anglu kalba destau,bet ten juk terminologija visai kita.Kai ka zinau,o kai ko ne doh.gif Dabar lauksim kada atsius kaina apytiksliai kokios bus tyrimu.O tada tikimes kad tikrai iseis nuvykt,nors jau pirmai konsultacijai.Isivaizduoju kaip tu lauki pirmo susitikimo drinks_cheers.gif As irgi labai laukiau,dienas skaiciavau,o va kai pasimaise bedeles,tai...net verkiau kelias dienas.Bet dabar nieko,sakau kad i gera.Dabar zinosim kokiu man genetiniu tiksliai tyrimu reik ir kiek jie kainuoja,ir del imunologiniu pasiimsim pinigeliu.Tai pirma kart nuvykus manau daug info turetumem gauti thumbup.gif
Atsakyti
Labas rytas
Nepergyvenkit dėl kalbos - mūsų anglų tikrai ne tobula, bet susikalbėjom. Pas mus per vizitą viena rusiškai kalbanti gydytoja/sesutė buvo, jei kiltų problemų. Anglų-gestų-rusų kalba ir susišnekėjom. O jei norisi pasiruošti galima forumus/ straipsnius angliškai paskaityti, kad termi us išmokti. Sėkmės visoms besiruošiančioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Atisa @ 2014 02 26, 23:44)

Musu planai labai tolimi-po metu ar net dveju...Tad kazkaip bandau apsisarvuoti kantrybe cool.gif
o per ta laika is jusu visu lauksiu dideliu storu naujienu wub.gif wub.gif
Atsakyti
Muratas man buvo superinis gydytojas thumbup.gif , labai gerai su juo jaučiausi, klausiau, ko tik norėjau, jau nėščia būdama ne kartą jam rašiau dėl visokių problemų, visada atsakydavo, žodžiu, tikrai patikimas žmogutis.
Atsakyti
Merginos visas operacijas, jei ruosiates IVF i Stambula, ten ir darykites, kad neliktu jokiu klaustuku Semrai.

QUOTE(RositaK @ 2014 02 18, 18:39)
man LP nesiule, nes buvau pasidarius jas dvi LT, o ir kiausintakiai pasalinti, tai matyt nemate reikalo
kitms dviems merginoms, kurios startavo ten pries mane (ir kuriu istorijos mane ikvepe pasukti kelia turku link  4u.gif ) dare LP Memorial pries IVF. Jums zinoma Nica2 ten pasalino kiausintakius, nes jie buvo hidrosapingsuose0-turkai nerizikavo daryti su tokiais kiausintakiais IVF  schmoll.gif
kitai merginai buvo isvis nesusipratimas: LT Ziobakai po atliktos LP ir Histero konstatavo gimdos anomalija-dviguba gimda, del kurios, anot mediko, neimanoma pastoti net su IVF, tiksliau isnesioti jei ir pastotu. Noredama suzinoti kito gyd.nuomone kreipesi i U, daresi pas IVF, nepavyko, todel U sake del del tokios gimdos neimanoma pastoti. Tada paukstelis Nica2 jai pakuzdejo apie turkija-Prof.Semra paziurejo i LT daryta LP ir suabejojo diagnoze; dare Memorial LP ir  turkai nustate kita diagnoze -tesiog gimda su pertvara, pertvara pasalino ir sake bandyt natur., taciau jie nebelauke, nes jau jai tuomet buvo beveik 40m, todel startavo su IVF ir jau supuoja mazuleli  wub.gif

merginos, nepagailekit ir darykites pas juos LP, nes jie patys mato viska sava akim, pagal tai pritaiko gydyma. gal geriau pataupyt metelius kitus ir pasidaryti viena uztikrinta gydyma nei kelis atmestinus - jums sprest  4u.gif

MYG, dziaugiuosi, kad brolis gavo pagalba  4u.gif tikesimes viskas jiems eisis puikiai. Kas del privalomu ZIV ir t.t tai pritariu Kity-neverta ju darytis pries vaziuojant i konsultacija jei dar neplanuoja IVF iskart, nes tik pusmeti jie galioja. O kitus ormonus jie vietoj pasidarys kokiu jiems reikia. Zinoma, visa ka turi iki tol pasidare ir issityre butinai lai pasiima  4u.gif as esu toki savo "infertility summary" pasirasius nuo pirmu tyrimu ir gydymo pradzios-data ir tyrimas/gydymas. Taip surasiau i word'a viska ir labai patogu jiems skaityti, o ir paciai nepasimesti susnyse tyrimu smile.gif aisku, originalus pasiimt reiktu vistiek, jei koks klausimas iskiltu  4u.gif

kas del emailu, tai gal jus skirtingomis kalbomis kalbat-kas rusu kas anglu, tai gal ir emailai skiriasi  g.gif nukreipia pagal kalbas
mes tai anglu susisnekejom

Papildyta:
Parasykit, kai pasiseka Memorial. Taip dziugu skaityti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nika2 @ 2014 03 02, 17:17)
Merginos visas operacijas, jei ruosiates IVF i Stambula, ten ir darykites, kad neliktu jokiu klaustuku Semrai.
Papildyta:
Parasykit, kai pasiseka Memorial. Taip dziugu skaityti smile.gif

drinks_cheers.gif tikrai labai laukiam geru ziniu wub.gif
RositeleK, kantrybes ir stiprybes 4u.gif ir mes jauciu tik kita pavsari vaziuosim... Nebent laimeciau milijona lotuliukas.gif wub.gif
Afrodite69, o kada jus vaziuojat?

Laukiam is visu karstu ir svieziu naujienu wub.gif yess.gif
Atsakyti
QUOTE(Atisa @ 2014 03 02, 18:36)
drinks_cheers.gif tikrai labai laukiam geru ziniu  wub.gif
RositeleK, kantrybes ir stiprybes  4u.gif  ir mes jauciu tik kita pavsari vaziuosim... Nebent laimeciau milijona  lotuliukas.gif  wub.gif
Afrodite69, o kada jus vaziuojat?

Laukiam is visu karstu ir svieziu naujienu  wub.gif  yess.gif

Sveikutes 4u.gif
SU uzgavenemis visas mergaites 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
As sutinku su Nicse2, kad gal visdelto geriau ten atlikti reikalingas operacijas. Nes vistiek jei jau nusprendet ten darytis IVF ,tai gal geriau kad jie ir padaryt ir pamatytu kas ir kaip is vidaus. ax.gif
Atisa, mes net nezinau kada pati IVF bandysim,greiciausiai irgi tik kita pavasari. Taip,kad tikriausiai musu bus ne viena atakuojanti Memorial klinika,na ir tikiuosi kad ilgai laukusios sulauksim savo stebuklu nestuke.gif
Bijau kazka ir sakyti del vizito,nes paskui kad nenutiktu kaip sikart nutiko.Bet planuose vykti geguze arba birzeli, bus aiskiau balandzio menesi. Uzsiregistravau pas endokrinologe pagaliau,tai dar ziuresiu ka ji sakys,nes siai dienai nemazai ka noriu issitirti pas turkus,tai man tad endokrinologo konsultacija ir jei reiktu tyrimu nemazai atsieitu.Tai nusprendziau kreiptis Lietuvoje.Nes reikalui esant tikiuosi galesiu paskambint ar pan.
Beje,atrase man Muratas tai va pas juos atliekami ir imunologiniai tyrimai.Tyria naturalias kileres ir HLA DQ panel kaina apytiksliai 350 euru. As jo klausiau ar butini tie visi tyrimai kuriuos jis isvardijo pasidaryt-tai jis man nieko aiskiai ir neatrase. sad.gif Tai sakiau ai vistiek pasidarysiu.
Genetini tyrima man reikia daryt specialu,jo Lietuvoje nedaro,tai jis irgi parase kiek kainuoja genetinis tyrimas bet ar tas kariotipas ir neparase.Na,bet kuriuo atveju zadam pasiimti pinigeliu daugiau,kad paskui nereiktu lakstyti kelis kartus.
Na,o paskui aisku lauksim ir ziuresim ka jie toliau siulys.Nes jei reikes operacijos,tai pats IVF procesas dar labiau nusikels.
Jo,kaip Atisa,sako kaip butu gerai laimet milijona...na nors puse milijono thumbup.gif O dabar tenka apsisvarvoti didziule kantrybe ir stiprybe,juodu taupymu ir...tureti DIDZIULE vilti kad pasiseks ten wub.gif
Skaniu blynu ir neikyriu zyduku smile.gif
Atsakyti
Mergaites, kurios buvot Memorial, kilo man toks klausimas g.gif kazin imanoma bus issiverst vaziuojant su vaiku, ar ne g.gif mano pupai bus apie 7 metai, paliekam kartais viena, ir i Egipta buvom be jos isleke.. Bet ne 3 savaitems verysad.gif paliksim su mociute, bet taip gaila sad.gif kaip manot, ar imanoma ten su vaiku, ar maziau bedu butu jei paliktume? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Atisa @ 2014 03 04, 22:27)
Mergaites, kurios buvot Memorial, kilo man toks klausimas  g.gif  kazin imanoma bus issiverst vaziuojant su vaiku, ar ne  g.gif  mano pupai bus apie 7 metai, paliekam kartais viena, ir i Egipta buvom be jos isleke.. Bet ne 3 savaitems  verysad.gif  paliksim su mociute, bet taip gaila sad.gif kaip manot, ar imanoma ten su vaiku, ar maziau bedu butu jei paliktume?  blush2.gif

Sveika, Atisa,

mes turėjom lygiai tokią pačią dilemą, maniškei 6 m. Irgi niekad nebuvom palikę tokiam ilgam laikui. Iš pradžių buvom nusprendę,kad važiuosim kartu, bet kai nuvažiavom į Stambulą pirmai konsultacijai, man kažkaip pasirodė, kad tam mieste sunku būtų su ja. Žinoma, labai priklauso nuo vaiko charakterio. Mūsų mergytė labai aktyvi, jai reikia veiklos, va pvz visus 5 vakarus per savaitę lanko būrelius, kai geras oras, duodasi kieme su draugėm ir t. t. Stambule vaikams nieko nėra, vieną kartą kažkokią žaidimų aikštelę mačiau ir tiek. Nežinau, ar yra toks dalykas kaip vaikų kambariai ir pan., bet tokio "matomo" nieko nepastebėjom. Kitas dalykas - ten labai didelė oro tarša, vasarą gal nors kiek žalumos yra, mes buvom lapkritį, tai kankino smogas. Kasdien eidavom pėsčiomis į kliniką apie 40 min į vieną pusę greitu žingsniu, eidavome gatvėmis, kai kur nėra šaligatvių, labai intensyvus eismas. Tada pakalbėjome, kad gerai, kad nepasiėmėme pupos, kasdien ar kas antrą dieną ją taip tampyti... Klinikoje kartais irgi užtrukdavome porą valandų, reikėtų jai sėdėti, per punkciją iš viso pusdienį ten sėdėjom, ir per įsodinimą gana ilgai. Kitas dalykas- tam bute irgi ne kažkas yra veikti, kas vaikui lieka- kompas, filmukai ir viskas. O namie močiutė su seneliu užsiiminėjo, varinėjo jie į spektaklius, būrelius, vaikų gimtadienius, kas vakarą kalbėdavom skypu apie valandą ir kažkaip neprailgo lyg, buvome 18 dienų. Tiesa, mes labai labai artimos ir jai labai reikia mamos, todėl tas išsiskyrimas turėjo šiokių tokių pasekmių - grįžus labai "susiklijavom", visur manęs, manęs, nebenorėjo nei pas močiutę, niekur, bet gal ir dėl to, kad pastojau, labai blogai jaučiausi, vaikas pasąmoningai jautė nesaugumo jausmą..Žodžiu.. žiūrėdama atgal, aš galvoju, kad gerai padarėm, kad jos nesivežėm, bet ir vežtis tikrai ne tragedija, jei nuspręsit pasiimti, ypač jei važiuosit šiltuoju laiku, irgi bus neblogai. Vaikas patirs naujų įspūdžių, pamatys visai kitą kultūrą. Šiaip mes visada atostogaujam su dukryte, ji važinėja po keliones nuo 8 mėn, jai tai pats fainiausias dalykas, laukia visus metus, kada atostogausim, ir matau, kad vaikui tai tikrai naudinga. Taip kad tiesiog patarčiau įvertinti vaiko charakterį, ar moka pabūti be įdomios veiklos, ar moka užsiimti kažkuo pati, prisitaikyti prie jūsų grafiko ir t. t. KAip benuspręsit, bus gerai 4u.gif
Papildyta:

Beje, jei neklystu, Nika2 kažkiek laiko buvo su vaiku g.gif Gal pati parašys..

Aišku, apsispręsti ir išvažiuoti labai sunku, aš dėl savęs bijojau, kaip be jos tiek laiko ištversiu doh.gif Skrendant į Stambulą, apėmė panikos priepuolis, pradėjau verkti, ką mes padarėm, kaip mes galėjom ją palikti ir t. t. doh.gif , bet kai jau esi ten, viskas kažkaip pasikeičia, nutolsta, nemoku paaiškinti, bet gyveni kažkokiam "kitam matavime" ir nėra taip blogai, kaip išsiskiriant.

4u.gif
Papildyta:

Beje, dar kitas dalykas (vis prisimenu dar kažką smile.gif ) - finansai. Su vaiku išeis žyyymiai brangiau. Ne tik bilietai, bet ir visa kita..Visas laisvalaikis. Reikės galvot, kuo užsiimt, na nebent labai jau neproblemiška jūsų mergytė. Mes dviese tai išeidavom į miestą ryte ir grįždavom vakare, visą dieną ant kojų, pavalgydavom kaip kada, dažnai tiesiog kebabais gatvėje maitindavomės. Su vaiku taip nepavaikščiosi, reikėtų valgyti kavinėse, tai sultys, tai ledai, tai tas, tai anas, ir iš visop net nežinau, ką tada veikti, sėdėti kažkur.. Prie vandens normalaus priėjimo nėra (ar bent jau mes nežinom), mums fainiausia veikla buvo daug vaikščioti, ėjom ir į objektus, muziejus, pilis ir t. t., nu tai čia ir vaikui įdomu. Bet pvz vieną dieną lijo, tai bute filmus žiūrėjom, mūsų mažoji būtų nuprotėjusi, tiksliau, jai duotume filmukus, o protėtume mes biggrin.gif Nes ji tokia.. bet kokia veikla tuoj nusibosta, tuoj nėra kas veikti, viena užsiimti iš viso beveik nemoka.. Nu žodžiu. Tiesiog viską apsvarstykit 4u.gif Galų gale, vis tiek skrisit pirmai konsultacijai, tada patys įvertinsite, ar matote ten savo buvimą su vaiku, ar ne 4u.gif
Atsakyti
Afrodite, tikrai nereikia visko veztis grynais, ten ir kortele galima atsiskaityti 4u.gif

taip, Nika2 savaite turejo suneli, jis vos 2metu buvo, pries tai kelias savaites kartu varinejom po Stambula, vakarais eidavom arbatos ir saldesiu valgyt, ir butinai granatu sulciu gerti gatvej; i klinika kartais kai sutapdavo smile.gif sirgom viena uz kita wub.gif wub.gif
Siaip gi yra transportas, juo galima i klinika vaziuoti jei vaikui per sunku butu 4u.gif o kitu laisvu laiku (jei nedirbat bute), tai tik malonumas aplankyti visas izymias vietas, vaikui i nauda praplesti akirati smile.gif beto, galima palekti iki papludimio jei tai siltas laikas, juolab pacioj pradzioj, kai kasdien i klinika nereik eiti 4u.gif
Esminis, manau, apsisprendimas yra ar tai padarai kaip kelione, atostogas ir visur vaikstineji, ar turi darbo ir dirbi bute 4u.gif antru variantu vaikui tikrai ne ka sedet bute
Atsakyti
QUOTE(RositaK @ 2014 03 05, 11:41)
Afrodite, tikrai nereikia visko veztis grynais, ten ir kortele galima atsiskaityti  4u.gif

Sveikutes 4u.gif
Aciu,RositeleK,as zinau kad visus pinigus grynaisiais nesivesim-tik kazkiek.Visa kita korteleje bus, tai va ir sakau kad reikia pakaupti kad butu ka i kortele padeti blush2.gif ax.gif
Atsakyti