QUOTE(Sh.H @ 2014 05 08, 15:26)
Sveikos magistrantės! Kreipiuosi pagalbos.
Šiuo metu man žūt būt reikia pradėti darytis kokybinį tyrimą (interviu ir jo apdorojimas/interpretavimas). Problema tame, kad aš niekad nesu tyrusi kokybiniu metodu, todėl absoliučiai neįsivazduoju,
kas ir kaip turi būti daroma.
Gerai, tarkim interviu jau surinkti, kas po to? Atrodo, ir mokiaus apie kokybinius tyrimus, ir medžiagos turiu, bet
ką po ko konkrečiai reikia daryt, kaip dirbt su tuo interviu, gal buvo kažkoks metodas/būdas, kas asmeniškai Jums labai padėjo tokį tyrimą apdoroti.
Man tikrai jau svyla užpakalis, todėl būčiau be protiškai dėkinga už patarimus ir paaiškinimus. Tikiu, kad ne viena esat dariusi kokybinį tyrimą savo magistriniuose.
aš dariau kokybinį tyrimą, interviu. Interviu reikia įrašyti į audio (į telefoną pvz.), tada darote interviu transkripcijas, nors aš pirma beklausydama išsirašiau, kas man reikalinga, kad padaryt tyrimo apibendrinimą (aš derinau interviu ir dokumentų turinio analizės metodus), o tada jau transkripcijas, nes man liepė į darbą kaip priedus sudėt jas. Pvz. aš darydama tyrimo aprašymus, tekste, kaip kad kiti naudoja lenteles statistinių duomenų, tai aš dėjau interviu pasisakymus, ale respondentai teigia, kad..., tai patvirtina tokie tai dokumentai, todėl galima teigti...
Vienu žodžiu jei kas dar neaišku klauskit, labai suprantu, nes aš kelias savaites galvojau, kaip tuos interviu apibendrinti, ale paskui prašviesėjo. Labai nebloga info apie kokybinius metodus ir apdorojimo būdus:
http://www.lidata.eu...vo_turinys.html
Man labai pagelbėjo ir dėl respondentų imties parinkimo, ir dėl transkripcijų, ten yra keli būdai kaip tuos interviu apdoroti.