Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

QUOTE(sapniukass @ 2014 01 10, 15:39)
Sveikutes,
jusu temoj sedziu nuo to momento, kai Nidulia iherb'o temoj parase apie ja. Nuo to laiko maitinausi tik paleo, meciau piena, saldumynus, tik kartais sugriesydavau su bulvem, bet retai. Pusryciam kiausiniene su vos pakepta sonine labai daznai.
Vorestos kvepavimo sulaikymo ir iskvepimu skaiciu formulej, man gavosi 7.
Maniau, pasidarysiu tyrimus ir tada su nuotaika ,,prisistatysiu" wub.gif jums.
kardiograma liuks, spaudimas, kaip kosmonauto, pulsas tobulas. Snd pasiziurejau cholesterolio tyr:
bendras 9.19
DTL 2.37
MTL 6.21
Trigliceridai 1.3
va tas blogasis parametras ir ismuse is veziu blush2.gif
ar gali buti, kad sis gyvenimo budas, kuris man taip patiko, man netinka?
ansvorio neturiu, rimtu ligu irgi, amzius 50m.

o iki paleo turi tyrimų darius? Ar padidėjo?
Tai kad yra padidėjęs cholesterolis- reiškia, turi vieną iš dviejų (anareobinį ar disaerobinį) nukrypimą ir reikia išsiaiškint- kurį, kad galėtum sužinoti kokių riebalų tau trūkumas , o kokių- perteklius.
Be išsiaiškinimo, nežinosi kokius riebalus reik užgult, kad padėtis imtų keistis.
http://www.homosanit...aciento_mityba#
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2014 01 10, 14:01)
...
Niekur neberandu, kur skaičiau, kad padidėjęs cholesterolis moterims nekenkia, buvo kažkokie tyrimai daryti, o išvada buvo tokia, jog moterų, kurios turėjo didejusį cholesterolio kiekį - gyvenimo trukmė ilgesnė.
as ta pati kazkur skaiciau, dabar taip pat nerasiu... baisiausia, kai tokiais atvejais israso cholesteroli mazinancius vaistus. vyresnems moterims jie ypac kenkia.
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2014 01 10, 15:01)
Aš šiandien irgi miegojau, kaip užmušta. 9 nulūžau, 7 vos iš lovos išsiropščiau  smile.gif Apie kokius čia "cepelinus" kalbat?

spirgiai- sonine, lasinukai,su svogunais , ant virsaus varske su grietine = cepelinai su varske biggrin.gif
aciu vorestai!

bet suvalgiu - pradjeo pilvas sburbuliuot.... negi nuo svogunu? (nustojau juos valgyt kuri laika)
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 10, 15:19)
o iki paleo  turi tyrimų darius? Ar padidėjo?
Tai kad yra padidėjęs cholesterolis- reiškia, turi vieną iš dviejų (anareobinį ar disaerobinį) nukrypimą ir reikia išsiaiškint- kurį, kad galėtum sužinoti kokių riebalų tau trūkumas , o kokių- perteklius.
Be išsiaiškinimo, nežinosi kokius riebalus reik užgult, kad padėtis imtų keistis.

tas MTL rodo holesteroli?

kodel man jo nieks nedaro..
kai prasia padaryti VISUS imanomus tyrimus- padare bendra ir + hormonu

kai atejau dabar- padare TIK mineralu/vitaminu..
doh.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 10, 15:19)

Leiskit pasikabinėti. Kodėl tik kai kas nors parašo, kad sąžiningai laikantis paleo įvyko kažkoks pablogėjimas arba nėra taip gerai, kaip galėtų būti, tada jau gilinamasi dar giliau ir jau, pasirodo, tinka net ne visi riebalai, jau ir tuos reikia skirstyti, kurie tinka, kurie - ne. Man asmeniškai atrodo, kad ir nuo paleo GALI kažkam pablogėti, kad kažkas netinka. Nes aš rekomendavau tečiui paleo, ir, patikėkit, mažiausiai norėčiau sužinosti po mėnesio, kad jam pablogėjo.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 10, 17:19)

Anaerobinis/disaerobinis balansas apima ne tik oksidacinės energijos gamybos problemas, bet ir atstovauja du priešingus lipidų metabolizmo sutrikimus. Esant anaerobiniam pusiausvyros sutrikimui yra nepakankamas riebiųjų rūgščių aktyvumas ir sterolių perteklius, esant disaerobiniam pusiausvyros sutrikimui yra riebiųjų rūgščių perteklius ir sterolių nepakankamumas.
nusipirkau rukytos sonines, bet ar ja uzgult ax.gif
Cholesterolis yra steroliniai riebalai. Jo perteklius rodo esant anaerobinį pusiausvyros sutrikimą, o trūkumas - disaerobinį pusiausvyros sutrikimą.
Pernai buvo 7...bendras. Gydytoja jau antr.adieniui dave talona pas ja, sius pas kardio ir siulys statinus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sapniukass: 10 sausio 2014 - 16:21
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 10, 13:56)
snargliai, kosuliai, skrepliai, pienligės, odos bėdos- įvairiai reiškiasi- visko gali būt. Bet  gali ir nebūt.

va butent skrepliai kankina,ir mama siandien sake kad oda negrazi,pradejo berti ypac nugara g.gif aisku reiskia veikia viskas smile.gif
QUOTE(Šelma @ 2014 01 10, 14:35)
Kaip smagu tokius naujokių atsiliepimus skaityt  thumbup.gif 
Mano negerumai buvo trečią Paleo savaitę išlindęs silpnumas ir galvos svaigimas, širdies permušimai, laiptais, kaip bobutė lipau  biggrin.gif Užtai dabar 5 bobutes ant rankų vienu kartu užneščiau hihihi.gif

dekui 4u.gif galvos skausmas ir silpnumas ir mane kamuoja,tikiuosi su laiku ir nerimas nepaaiskinamas dings,nes jis mane labiausiai nervina smile.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2014 01 10, 18:07)

kai atejau dabar- padare TIK mineralu/vitaminu..
doh.gif

MTL - blogasis chol.
pas mane kalis ir gliukoze normos ribose, Slapimo tyrimas geras, paklausiau ar sarminis, ar rugstinis, sake viskas normaliai, o as per daug prisiskaicius blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2014 01 10, 17:07)
spirgiai- sonine, lasinukai,su svogunais , ant virsaus varske su grietine = cepelinai su varske biggrin.gif
aciu vorestai!
suspirgint nereikia, tik pašildyt.

reikia mokėt paprašyt mirksiukas.gif tas kuriame atskirai parodo cholesterolio frakcijas- vadinasi- lipidograma. Todėl prašai- lipidogramos.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 10, 16:25)
suspirgint nereikia, tik pašildyt.
reikia mokėt paprašyt  mirksiukas.gif  tas kuriame  atskirai parodo  cholesterolio frakcijas- vadinasi- lipidograma. Todėl prašai- lipidogramos.

na pas man buvo zalia sonine, tai ja pakepinau iki noraliosspalvos

och..... as ir taip per daznai einu ten.. o gyd. tai nelabai pas mane poliklinikoj. tai gerai kad blata turiu - einu tiesiai ir seselei sakau ko man reik. vos ne pirstu rodau_ magnio, kalio, slapimo..
blyn, gyveni ir mokaisi

aciuĄ

pailsesiu biski ir eisiu lipidogramu, hormonu ir mineralu visu pakartot kuri menesi cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taša: 10 sausio 2014 - 16:29
QUOTE(nefifi @ 2014 01 10, 17:16)
Leiskit pasikabinėti. Kodėl tik kai kas nors parašo, kad sąžiningai laikantis paleo įvyko kažkoks pablogėjimas arba nėra taip gerai, kaip galėtų būti, tada jau gilinamasi dar giliau ir jau, pasirodo, tinka net ne visi riebalai, jau ir tuos reikia skirstyti, kurie tinka, kurie - ne. Man asmeniškai atrodo, kad ir nuo paleo GALI kažkam pablogėti, kad kažkas netinka. Nes aš rekomendavau tečiui paleo, ir, patikėkit, mažiausiai norėčiau sužinosti po mėnesio, kad jam pablogėjo.

Deja, viskuom reikia domėtis patiems, o ne kitus kaltinti tuom, kad tau pagalvės po šikna nepakišo. Nes šita nuoroda yra dėta gal 100 kart, tačiau HS skaityt tau ne lygis.
Jei žmogus pasako, kad pas jį gali būt padidėjęs cholesterolis, tai visad siūlau išsiaiškinti, kurie riebalai labiau tinkami jo disbalansui.
Jei tu savo tėtį sodini ant paleo, tu ir turi išsiaiškint.
Papildyta:
QUOTE(sapniukass @ 2014 01 10, 17:24)
Slapimo tyrimas geras, paklausiau ar sarminis, ar rugstinis, sake viskas normaliai, o as per daug prisiskaicius blush2.gif

vienas rezultatas nieko nepasako, nes šlapimas dienos bėgyje kinta. Nuo rūgštinio ~5 ryte iki šarminio ~7 -dieną
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 10, 16:40)
Deja, viskuom reikia domėtis patiems, o ne kitus kaltinti tuom, kad tau pagalvės po šikna nepakišo. Nes šita nuoroda yra dėta gal 100 kart, tačiau HS skaityt tau ne lygis.
Jei žmogus pasako, kad pas jį gali būt padidėjęs cholesterolis, tai visad siūlau išsiaiškinti, kurie riebalai labiau tinkami jo disbalansui.
Jei tu savo tėtį sodini ant paleo, tu  ir turi išsiaiškint.

Ne taip mane supratai. Nesuasmeninu savo posto ir nekaltinu nei vienos čia esančios. Tik noriu pasakyti, kad gal tikrai yra tokių, kuriems paleo netinka, na, bent jau neteko skaityt, kad tai yra panacėja. Juk paleo aprašyme parašyta, kad reikia vartoti riebalus, ir jei nebūtų HS, vargiai žmogus rastų info LT, kurioje būtų išaiškinta (kad ir labai sudėtingai) apie riebalų klasifikavimą, ką vartot, ką ne. Tiesiog laikaisi paleo, kuriame nurodytas konkretus maistas ir tikiesi pagerėjimo.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 01 10, 19:09)
Tiesiog laikaisi paleo, kuriame nurodytas konkretus maistas ir tikiesi pagerėjimo.

o jei pagerėjimas neateina, ar net atvirkščiai, turi kapstyt giliau- kodėl. Laimė, viskas vyksta labai lėtai, ir, net jei nugrybauji šiek tiek ne ton pusėn, visad yra laiko apsisukt.
Mes visi turim (jei turim) skirtingus metabolizmo nukrypimus, todėl pas visus skirtingi poreikiai.
Atsakyti