Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

o kuom vertingi jūros kopūstai, kad juos reiktų valgyt?
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2014 01 09, 13:09)
Jūros kopūstus valgot kas nors? Kaip ruošiat, kad skanu būtų? Galvoju su tarkuotom morkom pamaišyt, citrinos, aliejaus.

Valgiau, bandžiau. Bet dvi dienas vaikščiojau kaip akmenis skrandyje nešiodama, sunkumas didžiulis buvo ir maudė. Pradžioje nesupratau, kad nuo jūros kopūstų, bet kai kitiems namiškiams pataisiau šito patiekalo ir jiems tokia pati savijauta buvo, supratau, kad nuo jūros kopūstų. Gal paruošimo būdas netiko, gal skrandis netoleruoja g.gif Padauginti tai tikrai nepadauginom, nes jų daug nesuvalgysi. Kas dėl skonio, tai man visai priimtina.
Ruošiau pagal sveikos gyvensenos žinovės N. Degutienės šį receptą:
Jūros kopūstai, be savo kvapo ir labai skanūs
Parą mirkome šaltame vandenyje, perplauname, supjaustome. Dubenėliui valgio užtenka ketvirčio pakelio.
Labai smulkiai, 0,5x0,5 mm, supjaustome maždaug ketvirtį mažos skiltelės česnako.
Užspaudžiame citrinos sulčių, įdedame šaukštelį medaus, įvarviname obuolių acto. Po 10 min. jau galime valgyti. Pastovėję dar skanesni.
Jokio jūros kopūstų kvapo ar nemalonaus jų skonio!

Pirkau džiovintus maximoje ir kiek pamenu, jie padėti buvo apatinėjė lentynoje prie prieskonių (ilgai ieškojau, tad įsiminė).

Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 09, 13:23)
o kuom vertingi jūros kopūstai, kad juos reiktų valgyt?

Jodo daug turi, rekomenduojama kas turi skydliaukės problemų. Priskiriami prie
daugiausia vitaminų ir mikroelementų turintys produktai (iš N. Degutienės straipsnio).
Atsakyti
Sveikos, karts nuo karto paskaitinėju jumis. Viena diena paleo - kita ne, taip ir banguoju. Paleo teorijas žinau,man tik klausimas su maisto dažnumu - nu neradau nei vieno šaltinio, apart paleo šalininkų, kad reikia valgyti retai. Pagal insulino išskyrimą - taip, retai - gerai. Visur kitur - kad kūnas negaudamas maisto dažniau, įjungia bado režimą, kaupia riebalus atsargai ir t.t. Tai kur ta tiesa doh.gif
Mano tetis gi paleolistas dabar, aš jam pasakiau viduriuką - valgyt normaliai 3k/d., o jis man "taigi anksčiau sakei, kad geriau po mažiau, bet dažniau" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2014 01 09, 13:35)

Jodo daug turi, rekomenduojama kas turi skydliaukės problemų. Priskiriami prie
daugiausia vitaminų ir mikroelementų turintys produktai (iš N. Degutienės straipsnio).

O ar mums jo tiek reikia? Džiovintuose jūros kopūstuose jo gali būti iki 30 000 µg/100 g., mums reikalinga paros norma ~150µg. Tačiau jo yra įvairiame maiste, ypač žuvyje, taip pat rašo kad gyvenant netoli jūros (10 km atstumu), jo pakankamai gauname kvėpuodami.
Papildyta:
QUOTE(nefifi @ 2014 01 09, 13:44)
Visur kitur - kad kūnas negaudamas maisto dažniau, įjungia bado režimą, kaupia riebalus atsargai ir t.t. Tai kur ta tiesa  doh.gif 


Tiesa logikoje ir praktikoje- kuris iš mūsų, valgydamas retai, prisiaugino lašinių? Jei aš žiemą valgau dažniausiai vieną kartą, pagal šituos išvedžiojimus tai senai turėjau taukais aptekti?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 09, 14:23)
o kuom vertingi jūros kopūstai, kad juos reiktų valgyt?

O gal kažkuom kenksmingi? Ar netinkami paleo mitybai?
Turiu pakelį seniau pirktą, niekur nemačiau, kad paleo netinka. Už tai ir klausiu, gal kas salotas skanias žinot.
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2014 01 09, 11:09)
Jūros kopūstus valgot kas nors? Kaip ruošiat, kad skanu būtų? Galvoju su tarkuotom morkom pamaišyt, citrinos, aliejaus.
as perku marinuotus, maisau su ghee pakeptom morkytem ir svoguniukais, cesnakiuko dar galima. Mmmm skanumelis, tik gaila labai pabrango pastaruoju metu...
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2014 01 09, 13:05)
O gal kažkuom kenksmingi? Ar netinkami paleo mitybai?
Turiu pakelį seniau pirktą, niekur nemačiau, kad paleo netinka. Už tai ir klausiu, gal kas salotas skanias žinot.

Jei tą vieną pakelį suvalgysite, tai aišku, kad nieko, valgykit thumbup.gif Bet persistengti nereikia, nes jodą perdozuoti nesunku, o tas nėra gerai schmoll.gif

Aš paskutinėmis dienomis irgi siaubingai noriu miego- dieną užmiegu blink.gif Ir vakare anksčiau guluosi, bet vistiek vos atsikeliu. Gal čia irgi dėl to magnetizmo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 09, 12:59)
Tiesa logikoje ir praktikoje- kuris iš mūsų, valgydamas retai, prisiaugino lašinių? Jei aš žiemą valgau dažniausiai vieną kartą, pagal šituos išvedžiojimus tai senai turėjau taukais aptekti?

na, iš kurios pusės pažiūrėsi - maitinantis dažnai pagal tradicines normas, bet nesuvartojant per didelio kiekio kcal - svoris taip pat krenta.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 01 09, 14:20)
na, iš kurios pusės pažiūrėsi - maitinantis dažnai pagal tradicines normas, bet nesuvartojant per didelio kiekio kcal - svoris taip pat krenta.

o svoris- tai geriausias sveikatos rodiklis? Jei atitinki šiuolaikinius grožio standartus- vadinasi, esi sveikas? Idealus svoris=ideali sveikata?

Jei maniškio svoris krito ~ 25 metus valgant baisinius kiekius kcal, o dabar priaugo valgydamas žymiai mažiau- ko verta ta kalorijų teorija?

http://www.ncbi.nlm....pubmed/22826636
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 09 sausio 2014 - 13:40
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 09, 13:33)
o svoris- tai  geriausias sveikatos rodiklis? Jei atitinki šiuolaikinius grožio standartus- vadinasi, esi sveikas? Idealus svoris=ideali sveikata?

Jei maniškio svoris krito ~ 25 metus valgant baisinius kiekius kcal, o dabar priaugo valgydamas žymiai mažiau- ko verta ta kalorijų teorija?

Nežinau, dėl to ir klausiu biggrin.gif
Atsakyti
tai va, mokslas nesenai išsiaiškino kad viršvorio ir ligų kaltininkai yra ne kalorijos, o bakterijos, kurios gyvena žarnyne. Tos blogosios (Firmicutes) ima viršų, kai mityba tradicinė, o padėtis žarnyne pasikeičia per porą dienų, kai tik mityboje smarkiai sumažinama angliavandenių- tada viršų iškart paima Bacteroidetes.
Tad skaičiuok neskaičiavus tas kalorijas- sveikatos tai nesuteiks, jei maitini ne tas bacilas. mirksiukas.gif
Atsakyti
atrodo jautiena cia rode didziule keptuve kukulaiciu.
tai noriu paklaust- ar dejai i juos kiausinius, ar galima saldyti su kiausiniais? ar ne?
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 09, 12:59)
O  ar mums jo tiek reikia? Džiovintuose jūros kopūstuose jo gali būti iki 30 000 µg/100 g., mums reikalinga paros norma ~150µg. Tačiau jo yra įvairiame maiste, ypač žuvyje, taip pat rašo kad gyvenant netoli jūros (10 km atstumu), jo pakankamai gauname kvėpuodami.
Papildyta:



jei ta zuvi pagauni pats.
ir kvepuoji tuo jodu jei gyveni prie juros.

manau ne daznas gali pasigirti tuo.
as kol kas dar neradau saltiniu tokios zuvies. ir prie juros musu bunu maximum keleta dienu metuose.

o tie kopustai, cia 100g? tai gal jei zmogus karta i metus suvalgys kekelta saukstu nieko baisaus nenutiks su juo?
Atsakyti