Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Kopūstinės daržovės turi nemažai kalcio, tos pačios čia ant bangos esančios Čija sėklos (bet tuo pačiu ir Omegų nemažai jose...), jūros kopūstai, migdolai.
Bet... kalcio apykaita organizme sudėtingas procesas ir nebūtinai tyrimuose esantis mažas jo kiekis reiškia tiesiogiai vartoti daugiau kalcio. Svarbus Ca santykis su fosforu, kalcis gali būti tiesiog neįsisavinamas dėl įvairių priežasčių arba šalinamas kartu vartojant tam tikrą maistą. Nieko labai konkrečiai pasakyti negaliu, neesu mokslininkė, norėjau tik parašyti, kad tai svarbus elementas mūsų organizme ir nėra taip paprasta - trūksta - duodi ir tvarka. Nežinau, Taša, tavo santykio su HS, bet ten yra keletas straipsnių šia tema...
Nustebink pateiktame vienos dienos valgiaraštyje aš pasigendu riebalų kaip tokių. Daug taip vadinamo super maisto, bet o kur riebalai??? Tai kaip gali nekristi svoris, ypač tiek sportuojant?
Atsakyti
Nidulia, kaip tavo savijauta?
Man tai regis mane tai ir tie saulės blyksniai veikė...net ir labai.
Dabar jau lyg atsigaunu..jėgų padaugėjo ir nuotaika kita smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 01 09, 01:05)
tema neissemiama - visu nauju metu planai yra numesti svorio ir tapti fitness asais 

biggrin.gif

Labas rytas smile.gif Dieną pradėjau lengvu krosiuku, kiaušiniene su salotomis ir dideliu puodu arbatos (pagaliau radau skanią, Earl Grei, su bergamočiu aliejumi) rolleyes.gif Pietums trinta moliūgų sriuba, kepti vištos sparleniai ir tarkuotos morkos. Vakarienei avokadas.

Beje vakar prisijungė ir vienas iš vyresnių sūnų prie Paleo (išmaldavęs, kad sesė jam rytais kiaušinienę keps, bo jis niekaip neatsikels taip anksti, kad spėtų pasigaminti biggrin.gif ) Nudusęs vaikšto visas, vakar po treniruotės paprašė, kad energetinį nupirkčiaum, tipo jėgų nėra sportuot blink.gif Kai išdūrinau ir pažadėjau vietoj energetinio lazdą gerą išdrožt apsigalvojo ir sutiko, kad pats durnas, jog nesamoningą dienos režimą pasirinko (pietų nenoriu, nes ką tik kokokolos pusantro litro išgėriau frusty.gif: ) Tikiuosi jam pavyks, bo nutrūkęs toks, įtariu, kad ir dūmą retsykiais papeša verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lugne @ 2014 01 09, 10:26)
Kopūstinės daržovės turi nemažai kalcio, tos pačios čia ant bangos esančios Čija sėklos (bet tuo pačiu ir Omegų nemažai jose...), jūros kopūstai, migdolai.
Bet... kalcio apykaita organizme sudėtingas procesas ir nebūtinai tyrimuose esantis mažas jo kiekis reiškia tiesiogiai vartoti daugiau kalcio. Svarbus Ca santykis su fosforu, kalcis gali būti tiesiog neįsisavinamas dėl įvairių priežasčių arba šalinamas kartu vartojant tam tikrą maistą. Nieko labai konkrečiai pasakyti negaliu, neesu mokslininkė, norėjau tik parašyti, kad tai svarbus elementas mūsų organizme ir nėra taip paprasta - trūksta - duodi ir tvarka. Nežinau, Taša, tavo santykio su HS, bet ten yra keletas straipsnių šia tema...
Nustebink pateiktame vienos dienos valgiaraštyje aš pasigendu riebalų kaip tokių. Daug taip vadinamo super maisto, bet o kur riebalai??? Tai kaip gali nekristi svoris, ypač tiek sportuojant?

jo, gali but.
bet kopustiniu darzoviu as negaliu valgyt
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 09, 10:22)
o iš kur kalcio gauna karvė? kiti gyvūnai? Jie gi pieno nevalgo, tačiau kalcio nepritrūksta?

http://zintis.eforum...9b6a33b83357575

manau, pilnai galima tokius klausimus uždavinėti šitame forume.

aciu kad priminei kad jis jau veikia!

na, nenoriu saves lyginti su gyvuliais, ir manau tai nelabai teisinga. zmones- ne gyvunai. kaip ir kazkada buvo sakyta- zmogus ne versiukas, tad jam pieno nereikia. tai tas pats ir su karvem manau smile.gif kas tinka jai-netinka mum ir atvirksciai. juolab karves skrandis visai kitaip sukonstruotas smile.gif
Atsakyti
man tris dienas ištisai skaudėjo galvą...lyg kas spaustų iš abiejų pusių, norėjau tik gulėti, nei jėgų nei sveikatos. Nesieju to su kavos negėrimu, nes tik prabudus jau jausdavau, kad pulsuoja smegenai. Trečios dienos vakare pajutau kad skausmas praėjo, tai tokia laimė apėmė clap.gif kas čia man galėjo būti? candida kojas kratydama intoksikuoja mane?
Atsakyti
QUOTE(Mantilė @ 2014 01 09, 12:21)
man tris dienas ištisai skaudėjo galvą...lyg kas spaustų iš abiejų pusių, norėjau tik gulėti, nei jėgų nei sveikatos. Nesieju to su kavos negėrimu, nes tik prabudus jau jausdavau, kad pulsuoja smegenai. Trečios dienos vakare pajutau kad skausmas  praėjo, tai tokia laimė apėmė  clap.gif kas čia man galėjo būti? candida kojas kratydama intoksikuoja mane?

manau, kad tikrai dėl kavos nutraukimo... Neturi reikšmės kada skauda- ryte, dieną ar vakare...Man panašiai būdavo nutraukus kavos gėrimą... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 09 sausio 2014 - 11:24
QUOTE(taša @ 2014 01 09, 13:13)
jo, gali but.
bet kopustiniu darzoviu as negaliu valgyt

dėl blogos savijautos, ar šiaip neskanu? gal jau rašei kažkur, nepamenu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(SOWELU @ 2014 01 09, 11:38)

Panasu, kad ir as atsigaunu, geriau jau jauciusoi, nes buvo tragedija - nuotaikos, jegu ir energijos - 0, pikta kaip sirse, viskas erzino, visi nervavo, namiskius puldinejau, kazkoks kosmaras, nes pati suvokiau ka darau o pakeisti nieko negalejau. Sededavau kambe ir asarodvau is padeties beviltiskumo ir gedos, kad kaip furija elgiuosi. Tik menesines issimuse is ritmo. Buvo jau nusistoveje per ta acia menulio faze - pailnaties pirmasias dienas, o dabar, paskutines 2 menesines jau ciklas po 20/22 dienas.
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2014 01 09, 11:33)
dėl blogos savijautos, ar šiaip neskanu? gal jau rašei kažkur, nepamenu  ax.gif

nuo bet kokiu kopustiniu man pilva pucia unsure.gif
kiek pastebejau daug kam taip yra...
Papildyta:
QUOTE(SOWELU @ 2014 01 09, 10:38)

mane vakar nulauze tie blyksniai. gyvenu be tv- tai nezinau aks cia pasaulyej vyksta. snd atejus i darba suzinojau kad nekyla palydovai smile.gif
o vaakr anksti atsiguliau paskaityt knyga ir staiga pasijutau ziauriai pavargusi, tiesiog be jegu. kai buna kad net but negali...ir kartais kai esi toks nuvarges net uzmigt reikia jegu... bet uzmigau greitai. ir isimiegojau. pabudau be zadintuvo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2014 01 09, 11:37)
Panasu, kad ir as atsigaunu, geriau jau jauciusoi, nes buvo tragedija - nuotaikos, jegu ir energijos - 0, pikta kaip sirse, viskas erzino, visi nervavo, namiskius  puldinejau, kazkoks kosmaras, nes pati suvokiau ka darau o pakeisti nieko negalejau. Sededavau kambe ir asarodvau is padeties beviltiskumo ir gedos, kad kaip furija elgiuosi. Tik menesines issimuse is ritmo. Buvo jau nusistoveje per ta acia menulio faze - pailnaties pirmasias dienas, o dabar, paskutines 2 menesines jau ciklas po 20/22 dienas.

thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(taša @ 2014 01 09, 13:44)
nuo bet kokiu kopustiniu man pilva pucia  unsure.gif
kiek pastebejau daug kam taip yra...

Man anksčiau, kai valgiau viską, irgi pūsdavo. Su paleo nebepučia, tik reikia nepadaugint smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cushy @ 2014 01 09, 11:49)
Man anksčiau, kai valgiau viską, irgi pūsdavo. Su paleo nebepučia, tik reikia nepadaugint  smile.gif

o as anksciau net nezinau, mazai valgiau. o su paleo- kai kiekviena pyrst stebiu tai labai jauciasi, net nuo maziausio kiekio, nes nesuvalgau ju daug siaip..
o gaila, man labai skanu morku-kopustu salotos su grietine wub.gif
Atsakyti
Jūros kopūstus valgot kas nors? Kaip ruošiat, kad skanu būtų? Galvoju su tarkuotom morkom pamaišyt, citrinos, aliejaus.
Atsakyti