Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

QUOTE(InJe*kcija @ 2014 01 05, 21:41)
Žodžiu ryt gersiu ką nors iš namuose turimų žolyčių, o po darbo užsuksiu kokios įdomesnės nusipirkti, bet irgi žolinės.

čiobrelių skani, ramunėlių galima gerti ir prieš valgį ir po valgio - gerina virškinimą. Aš geriu pakaitom tai tokią tai tokią.
Antra diena kai negeriu kavos ax.gif
Atsakyti
Labas smile.gif
QUOTE(taša @ 2014 01 05, 21:18)
turejau omeny , kad esu pagal ta testa visai priklausoma nuo sios dietos smile.gif

rimtai bigsmile.gif geras...as ten gal 1 ar 2 klausimus tik Taip atsakiau biggrin.gif

QUOTE(taša @ 2014 01 05, 22:03)

puse pakelio Dvaro 12%. jo butinai su grietine. man taip skaniau

kur cia tokios riebios varskes randat, ar as zliba nematau g.gif

Vakar vyras pasigerindamas pusrycius padare -iskepe kiausiniu, as nebuvau minejus, kad man nebeskanu jau juos valgyt...Na suvalgiau smile.gif fui....stovejo visa diena man jie kazkur skrandyje g.gif nesuprantu kame cia reikalas, ar as cia alergja isivariau tiem kiausiniam valgydama kasdien ilga laika? g.gif verysad.gif siaip daugiau nieko nesidaro -nei beria, nei pilva pucia, bet tiesiog nebeskanu valgyt , o suvalgius kazkaip visa diena man jie negerai stovi g.gif
Papildyta:
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 01 06, 08:59)
karkas (bože nežinau net kas tas yra, tik pavadinimus girdėjus  doh.gif ),

biggrin.gif karka taigi koja kiaules, nu tiksliau ne pati kanopa, o jau ta dalis, kur auksciau biggrin.gif mmm skanumelis, mes kaip tik su vyru per Naujus ziauriai skaniai issikepem wub.gif bet tai cia gi ne organas g.gif
Del viso kito tai nzn, as irgi tu kitu organu nesu fane blush2.gif vistos sirdeles tik valgau, na liezuvis irgi skanu smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
pora dienų bandžiau ignoruoti skausmą po skrandžiu (o gal pačiame skrandyje? kažkoks skausmas išsisklaidęs). Bet šiandien tenka pripažinti, kad mano savijauta prasta: skauda/maudžia po skrandžiu, jaučiuosi išpampusi, sunki, nėra to lengvumo jausmo kaip anksčiau. Gerai, kad galvos skausmas praėjo, kuris kamavo visą šeštadienį. Ne PMS tikrai.

Pačiai atrodo, kad priaugau svorio per dvi paskutines dienas. Nesisveriu sąmoningai, nenoriu gadintis sau nuotaikos. Laikausi W30 nuo sausio 3 d. sąžiningai, be pieno produktų ir be jokių vaisių. Kai laikiausi W30 pirmą kartą, tokios savijautos nebuvo. Tada nukrito tik 1 kg.
Gal aš per riebiai ir per daug valgau? Mano pūsryčiai (dažniausiai jie visada tokie): 3 kepti (be riebalų) kiaušiniai, raugintas (namuose) agurkas, keletas gabaliukų sūdytos šoninės, avokadas ir kokoso pienu (pačios pagamintu iš kokoso drožlių) balinta kava.
Pietums valgysiu: 2 gabaliukai keptos sprandinės (be riebalų keptos), orkaitėje keptas salieras ir moliūgas, žalių daržovių salotos (pekino kopūstas, pomidoras, mėlyn. svogūnas, truputį alyvuogių aliejaus). Vakarienė: troškinta vištienos filė su žalių burokėlių salotomis

Vakar maximoje atradau kons. žaliuosius žirnelius be cukraus - Optima linijos. Bet juose yra acto. Ko gero, konservavimas neįmanomas arba be acto, arba be cukraus. Pasirinkau actą g.gif
Atsakyti
Sveikos,

Pasisvėriau šįryt, -0,9 kg (nuo sausio 1), bet čia gali būti ir vien dėl saldumynų... Po švenčių skirtumas gi susidarė biggrin.gif Realiai, atstačiau tai, ką per 2 šventines savaites priaugau... Galvos smarkiai nebeskauda, bet jaučiuosi dar nelabai gerai, ryte laaabai norisi miego, bet ir oras už lango toks nykus, gal ir jis veikia- jei saulutė šviestų, turbūt iškart energijos pridėtų thumbup.gif

QUOTE(*Kamelija* @ 2014 01 06, 08:59)
Gelbėkit, gal žinot ką pasigaminti ir kaip tuos organus skaniai suvalgyt, nes tik apvirtų tikrai neprarysiu  schmoll.gif Iš kepenų darausi paštetą, bet su sviestu, nes vienos jos sausos, dabar sviesto nebegalima, tai galima dėt lašinius, o kaip visokius paslėpsnius, karkas (bože nežinau net kas tas yra, tik pavadinimus girdėjus  doh.gif ), liežuvius? Kieno kepenys geriausios?

Man psichologiškai organai irgi nelabai... bet valgau kartais. Skanu širdelės patroškintos, iš kepenų (perku jautienos) darau paštetą, pyragėlius ir kepsniukus/kotletukus. Sako, kad kepenis reikia pamirkyti (siūlo piene, bet galima ir vandenyje), kad nebūtų specifinio kvapo ir skonio g.gif Liežuvis (tik jautienos)- kaip delikatesas- valgom ir vieną, ir salotose, ir ant sumuštinio (čia rašau viską kaip valgėm, kai kas dabar nebetinka, bet jei šeima nesilaiko, tai visi universaliai suvalgysite)
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 01 06, 01:58)
http://www.homosanit...niu_aktyvavimas
yra ir zintyje klausimai/atsakymai ir dar kazkur skaiciau.

O gali "išversti" ax.gif blush2.gif Skaitau, bet nieko nesuprantu wacko.gif Bet iš esmės baisu, jei bėgioti negalima verysad.gif
Atsakyti
Dė šito? "r tik tada, kai žmogus akivaizdžiai pajunta, kad organizme energijos padaugėjo, štai tik tada jis turi pradėti užsiimti aktyviai fizine veikla. Ir tos veiklos turi būti tiek, kiek yra padaugėjusios energijos organizme – tai, ką pagamino iš riebalų, turi būti sudeginta darbu, bet ne daugiau (jei nenorite, kad organizmas akiplėšiškai vėl imtų reikalauti greitai įsisavinamų angliavandenių). " ( http://www.homosanit...sa_visam_laikui ) g.gif
Atsakyti
organu paruošimas: biggrin.gif galima pasikoreguot pagal paleo taisykles
http://www.youtube.c...h?v=WTLthcdS6Sc
http://www.youtube.c...h?v=3usvSHOTtiU
http://www.youtube.c...h?v=o3owu7TztD4
Dėl širdies neesu tikra, bet juk tai raumuo, kaip ir liežuvis, kaži ar jie priskiriami organams? Šiaip jau liežuvis delikatesas, ypač jaučio, pas mus tik per šventes būna, bo brangus bjaurybė.
Mano pūsryčiai (dažniausiai jie visada tokie): 3 kepti (be riebalų) kiaušiniai, raugintas (namuose) agurkas, keletas gabaliukų sūdytos šoninės, avokadas ir kokoso pienu (pačios pagamintu iš kokoso drožlių) balinta kava.
Pietums valgysiu: 2 gabaliukai keptos sprandinės (be riebalų keptos), orkaitėje keptas salieras ir moliūgas, žalių daržovių salotos (pekino kopūstas, pomidoras, mėlyn. svogūnas, truputį alyvuogių aliejaus). Vakarienė: troškinta vištienos filė su žalių burokėlių salotomis

ar ne per daug kepto maisto, gal dėl to ir skrandis pyksta? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2014 01 06, 09:16)

Gal aš per riebiai ir per daug valgau? Mano pūsryčiai (dažniausiai jie visada tokie): 3 kepti (be riebalų) kiaušiniai, raugintas (namuose) agurkas, keletas gabaliukų sūdytos šoninės, avokadas ir kokoso pienu (pačios pagamintu iš kokoso drožlių) balinta kava.

Man rodos jus labai mazai riebalu valgote g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2014 01 06, 09:04)
O gali "išversti"  ax.gif  blush2.gif  Skaitau, bet nieko nesuprantu wacko.gif Bet iš esmės baisu, jei bėgioti negalima  verysad.gif
isverst negaliu rolleyes.gif cia greiciausiai bus triuksmas del streso hormono - kortizolio. mazos sio hormono dozes yra naudingos, o dideles - zalingos: silpnina imuniteta, skatina svorio augima, dar gal ka... sportuojant istvermei, pvz begant ilgas distancijas, organizmas patiria dideli stresa, todel pasigamina dideles dozes kortizolio. esme yra nepersitreniruoti. jeigu kasdien tiek nelakioji, tai nesuk del to galvos.

p.s. trumpu distanciju begikai - sprinteriai, paprastai turi daug grazesnius kunus negu maratonininkai... google "sprinter vs marathon" cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 06 sausio 2014 - 11:24
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 01 06, 09:59)
sveikos,

pasidariau tyrimą, pasirodo esu didesnė ligonė nei jaučiuosi, nustatė disaerobinį ir ketogeninį nukrypimus, uždraudė sočiuosius riebalus (o aš ką tik atradau grietinėlę doh.gif ) ir liepė valgyt organus, kas man labai nepriimtina. Aš tik raumenį valgiau visą gyvenimą, krūtinėlėje net randu ką išpjausyt  doh.gif  nuo menkiausios gyslelės žiaukčioju, o dabar še tau, kad maža nepasirodytų  wacko.gif
Gelbėkit, gal žinot ką pasigaminti ir kaip tuos organus skaniai suvalgyt, nes tik apvirtų tikrai neprarysiu  schmoll.gif Iš kepenų darausi paštetą, bet su sviestu, nes vienos jos sausos, dabar sviesto nebegalima, tai galima dėt lašinius, o kaip visokius paslėpsnius, karkas (bože nežinau net kas tas yra, tik pavadinimus girdėjus  doh.gif ), liežuvius? Kieno kepenys geriausios?
Santykį nustatė, baltymų 20 , riebalų 40, anglių 20, inertinų 20. Kaip sužinot, kiek inertinų yra? Kuriose daržovėse jų daugiausia?

tikrai nesumaišei? nes kiek žinau, tai sotieji r draudžiami anaerobinio disbalanso atveju būna g.gif

dėl gyslelių- matai, kai visą gyvenimą jų vengei- tai ir prireikė- ir nieko čia nepadarysi.
Nevalgysi ką paskyrė, po kiek laiko valgysi tabletes.

Papildyta:
QUOTE(lugne @ 2014 01 06, 11:36)

Dėl širdies neesu tikra, bet juk tai raumuo,

tai organas kuriame yra kofermentas Q10

ar ne per daug kepto maisto, gal dėl to ir skrandis pyksta? mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif kept reikia kuo mažiau ir rečiau.
Atsakyti
QUOTE(lugne @ 2014 01 06, 12:36)
organu paruošimas:  biggrin.gif galima pasikoreguot pagal paleo taisykles
http://www.youtube.c...h?v=WTLthcdS6Sc
http://www.youtube.c...h?v=3usvSHOTtiU
http://www.youtube.c...h?v=o3owu7TztD4
Dėl širdies neesu tikra, bet juk tai raumuo, kaip ir liežuvis, kaži ar jie priskiriami organams? Šiaip jau liežuvis delikatesas, ypač jaučio, pas mus tik per šventes būna, bo brangus bjaurybė.

ačiū, labai gražiai atrodo čia viskas, tik kažin kur gauti tokių ėriuko inkstų g.gif kiek mačius esu aš tų subproduktų, tai jie žiauriai visi gysloti, kol ten viską išpjaustytum, tai nebeliktų ką valgyt doh.gif tiesa, prisiminiau, kad turiu kameroj jaučio širdį, kai pirkau jautieną įėjo į komplektą, tai jau kokius du metus ji pas mane toj kameroj ir stovi, turbūt jau laikas mest lauk, nebevalgoma unsure.gif
Liežuvis man neskanu išvis, esu ragavus tik, nesupratau kame ten tas skanumas, bet kadangi valgymas tapo nebe malonumas, o darbas, tai......... angel_sadangel.gif pasiaukočiau ir ant to liežuvio, viau, pagalvoju ir supykina.....o dar 12 kg reik priaugt su tokiu maistu ph34r.gif
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 06, 13:38)
tikrai nesumaišei? nes kiek žinau, tai sotieji r draudžiami anaerobinio disbalanso atveju būna  g.gif

dėl gyslelių- matai, kai visą gyvenimą jų vengei- tai ir prireikė- ir nieko čia nepadarysi.
Nevalgysi ką paskyrė, po kiek laiko valgysi tabletes.
Papildyta:

ir man labai keista buvo, kadangi buvau garantuota dėl disaerobinio, tai prisipirkau grietinėlės, mascarponės doh.gif , o pasirodo, negalima.... o negalima turbūt dėl ketogeninio, gal jį pirma reik sutvarkyt, nes jei ir toliau valgysiu sviestą, tai ir važiuosiu ant riebalų ir nepriaugsiu svorio, kažkaip reik perjungt ant angliavandenių dabar. nežinau kaip iš tikrųjų yra, bet aš čia taip sumąsčiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2014 01 06, 10:16)
Sveikos,
pora dienų bandžiau ignoruoti skausmą po skrandžiu (o gal pačiame skrandyje? kažkoks skausmas išsisklaidęs). Bet šiandien tenka pripažinti, kad mano savijauta prasta: skauda/maudžia po skrandžiu, jaučiuosi išpampusi, sunki, nėra to lengvumo jausmo kaip anksčiau. Gerai, kad galvos skausmas praėjo, kuris kamavo visą šeštadienį. Ne PMS tikrai. 

Pačiai atrodo, kad priaugau svorio per dvi paskutines dienas. Nesisveriu sąmoningai, nenoriu gadintis sau nuotaikos. Laikausi W30 nuo sausio 3 d. sąžiningai, be pieno produktų ir be jokių vaisių. Kai laikiausi W30 pirmą kartą, tokios savijautos nebuvo. Tada nukrito tik 1 kg.

pradėk skaičiuoti baltymus riebalus ir angliavandenius- matau riebalų deficitą- negalima, atėmus iš organizmo energijos šaltinį angliavandenius, neduoti pakaitalo- riebalų. Baltymų negalima valgyti be riebalų. Vien baltymine mityba greit galima prisidirbt.
Atsakyti