Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

labas,vis dar su Naujaisiais wink.gif
atlaikiau ir Kūčas ir Kalėdas,tai per Naujametį reikėjo suklupti doh.gif na,nieko važiuojam toliau..
QUOTE(" voresta " @ 2013 12 30, 21:41)

straipsnis rusų kalba, apie tai, kaip ginekologijoje ne visom diagnozėm reikia tikėti- komercija yra komercija.
dar vienas

ir net jeigu kas nors būtų, jei pradedi laikytis mažai angliavandenių mitybos, šiuo atveju Paleo, tai viskas nustoja progresuoti.
tai kad daug tos mėsos  nė nereikia, gal riebalų mažai valgot? pamėginkit paskaičiuoti kiek ko gaunat. Vėliau  atsiras sotumas, žymiai mažiau visko suvalgysit.
Mano mėsos porcija- visai dienai besiekia keletą šimtų gramų (baltymo `40-50gr)- soti ir patenkinta.

va,va aš jau irgi pradėjau minti ginės kabineto slenkstį...dėl sutrikusio ciklo ,bet nuramino Pumpicos ,berods,postas ,kad jai sutrumpėjo,na ,mano irgi sutrumpėjo,nors man tai nepatinka,bet tai ką daryti,dar dėl hiperplazijos šiek tiek prisikabino,siūlė hormonų pagerti,bet atsisakiau...tai sutarėm,kad tik vitamino E pagersiu ir po 3 mėn,vėl prisistatysiu...žodžiu reikia griežtai sėsti ,,ant " whole 30,gal ir metabolizmo tyrimui užsirašyti g.gif

Voresta,bet baltymą suvalgai per 2 maitinimus?
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2014 01 04, 01:56)

Voresta,bet baltymą suvalgai per 2 maitinimus?

žiemą dažniau bebūna vienas valgymas. Du- rečiau. O kai valgai vieną kartą- tai daug nesukemši. Dar- kai aš renkuosi kuo mažiau kaitintą ar visai neapdorotą baltymą, tai ir jaučiasi- žymiai mažiau jo bereikia.
Tai ateina savaime. Viskam savas laikas.
Atsakyti
Atsikėliau ryte su plyštančia galva ir užtinusiom akim verysad.gif Gal ir mano organizmas taip reaguoja į angliavandenių sumažinimą? Per šventes gavo truputį angliav., o prieš šventes laikiausi W30 ir po Naujų vėl pradėjau W30.
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 04, 11:15)
žiemą  dažniau bebūna vienas valgymas. Du- rečiau.Tai ateina savaime. Viskam savas laikas.

Pas mane apetitas didelis, neištverčiau su vienu valgymu, aš ir su dviem valgymais dar savęs neįsivaizduoju ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gricė: 04 sausio 2014 - 11:58
QUOTE(Gricė @ 2014 01 04, 12:57)
Pas mane apetitas didelis, neištverčiau su vienu valgymu, aš ir su dviem valgymais dar savęs neįsivaizduoju  ax.gif

nereikia per prievartą mažinti valgymų skaičiaus. Jeigu norisi, galit valgyti tris kartus, svarbu neužkandžiauti tarp valgymų. Po kažkiek laiko pati pajausit, kad pakanka ir dviejų valgymų. Organizmas pats pasakys... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2014 01 04, 12:57)

Pas mane apetitas didelis, neištverčiau su vienu valgymu, aš ir su dviem valgymais dar savęs neįsivaizduoju  ax.gif

tu dar visai nesenai su mumis, dar pas tave nenusistovėjo viskas.

viena iš priežasčių, kodėl dabar žmonės tiek daug valgo – netinkamas aminorūgščių santykis maiste ir bloga žarnyno mikrofloros padėtis. HS.

ateis laikas, kai ir vieno valgymo bus per akis. Tačiau tai nebūtinai turi nutikti- pvz- aš žiemą nepersidirbu, tai daug ir valgyt nenoriu. Anksčiau ir aš tokių dalykų neįsivaizdavau- kaip galima valgyt tiek retai. O pasirodo- galima.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2014 01 04, 13:08)
nereikia per prievartą mažinti valgymų skaičiaus. Jeigu norisi, galit valgyti tris kartus, svarbu neužkandžiauti tarp valgymų. Po kažkiek laiko pati pajausit, kad pakanka ir dviejų valgymų. Organizmas pats pasakys...  mirksiukas.gif

QUOTE(" voresta " @ 2014 01 04, 13:09)
tu dar visai nesenai su mumis, dar pas tave nenusistovėjo viskas.
ateis laikas, kai ir vieno valgymo bus per akis. Tačiau tai nebūtinai turi nutikti- pvz- aš žiemą nepersidirbu, tai daug ir valgyt nenoriu. Anksčiau ir aš tokių dalykų neįsivaizdavau- kaip galima valgyt tiek retai. O pasirodo- galima.

Per kiek laiko maždaug nusistovi tie procesai?
Atsakyti
QUOTE(Gricė @ 2014 01 04, 14:08)
Per kiek laiko maždaug nusistovi tie procesai?

o čia jau tik nuo tavęs priklausys- jei ilgai neduodam maisto -krakmolo ir cukraus pvz. candida išnyksta ~per pusmetį, tačiau jei protarpiais -pvz, per šventes- valgom vėl viską iš eilės, tai ji vėl šiek tiek atsigauna- tokiu atveju neaišku kiek laiko reiks.
Jei tavo maistas- ypač baltymas- ilgai kaitintas ar suskrudintas, tai tokio maisto, irgi tikriausiai reiks žymiai daugiau.
jei tu fiziškai dirbi daug- poreikis irgi bus didesnis.
Atsakyti
>>>voresta, gal jūs ką galit pakomentuot apie šį straipsnį HS,nes visos tyli, atrodo, kad daug kas kertasi su Paleo. Pagal jį LAF (laisvųjų aminorūgščių fondą) didinti siūlo valgant daigintus kviečius, duoną ar grikius su mėsa, kepti duoną su mielėm tam tikru metu įsikišus į procesą... bei gerti aminorūgščių priedus? Tai kaip su tom antimaistinėm medžiagom grūduose, kaip dėl mielių blogo poveikio mūsų mikroflorai? doh.gif

ir kaip dėl šios pastraipos, jie skatina nevalgyt daug baltymo, o mes juk 3k./d. valgom baltymo su daržovėm ir riebalu unsure.gif:

"...Be to, suvalgius tokį didelį kiekį maisto, jį reikės dar suvirškinti ir kur nors padėti. Organizmui aminorūgštys reikalingos tam tikru jų santykiu. Visi jų nereikalingi likučiai turės būti kažkur padėti, bet kol tai įvyks, organizme jomis spės pasinaudoti patologinės bakterijos ir t.t., žodžiu, puvimas žarnyne garantuotas. Be to, tam, kad perdirbti perteklinį baltymą, būtina antinksčiuose pagaminti kortizolį, ir jo reikia daug (su šaukštu irgi srebiam ilgalaikį stresą į save). Tik po to kortizolis perves tą perteklinį baltymą į kokį nors angliavandenį, kurį kasos hormonas gliukagonas pavers jį gliukoze, o po to insulinas ir kai kurie kiti fermentai perves ją į riebalus, kurie nusės ant jūsų ... pilvo..."

QUOTE(Nidulia @ 2014 01 03, 13:47)
Man butina raumenu mase, nes esu tokia vista, kad nepadarau Roko parodyto pratimo net be svarmenu

Aš 2k./sav pasportuoju po valandą. Net įdomu pasidarė ar padaryčiau Roko pratimą. Gal galit pasidalint juo? ax.gif

QUOTE(" voresta " @ 2014 01 03, 19:05)

Nutariau ne nuo pirmadienio, o nuo šiandien, kadangi dabar tinkamesnė aplinka abstinencijai (namai), nei pirmadienis ir dar darbe. CIKORIJOS KAVĄ GALIMA?

QUOTE(" voresta " @ 2014 01 04, 10:15)
žiemą  dažniau bebūna vienas valgymas. Du- rečiau. O kai valgai  vieną kartą- tai daug nesukemši. Dar- kai aš renkuosi kuo mažiau kaitintą ar visai  neapdorotą baltymą, tai ir jaučiasi- žymiai mažiau jo bereikia.
Tai ateina savaime. Viskam savas laikas.

Kurioje dienos dalyje valgot 1k./d.?

QUOTE(Gricė @ 2014 01 04, 11:57)

Aš su 2 jau įsivaizduoju ir dažnai taip jau ir valgau. Paleo-nuo spalio 22d.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hippie: 04 sausio 2014 - 16:14
QUOTE(Hippie @ 2014 01 04, 17:12)
>>>voresta, gal jūs ką galit pakomentuot apie šį straipsnį HS,nes visos tyli, atrodo, kad daug kas kertasi su Paleo.  Pagal jį LAF (laisvųjų aminorūgščių fondą) didinti siūlo valgant daigintus kviečius, duoną ar grikius su mėsa, kepti duoną su mielėm tam tikru metu įsikišus į procesą... bei gerti aminorūgščių priedus? Tai kaip su tom antimaistinėm medžiagom grūduose, kaip dėl mielių blogo poveikio mūsų mikroflorai? doh.gif

neatkreipei dėmesio į sakinuką- jei jau vartojate mirksiukas.gif o jei nevartoji, tai ir nespirgėk.
Dar- kartais žmonėms, ypač tiems, kurie ilgai vengė mėsos, reikia to laisvo amino rūgščių fondo ar kokių amino rūgščių. Tačiau tai nereiškia, kad mes visi turim pult jas vartoti.
ir kaip dėl šios pastraipos, jie skatina nevalgyt daug baltymo, o mes juk 3k./d. valgom baltymo su daržovėm ir riebalu unsure.gif:

"...Be to, suvalgius tokį didelį kiekį maisto, jį reikės dar suvirškinti ir kur nors padėti. Organizmui aminorūgštys reikalingos tam tikru jų santykiu. Visi jų nereikalingi likučiai turės būti kažkur padėti, bet kol tai įvyks, organizme jomis spės pasinaudoti patologinės bakterijos ir t.t., žodžiu, puvimas žarnyne garantuotas. Be to, tam, kad perdirbti perteklinį baltymą, būtina antinksčiuose pagaminti kortizolį, ir jo reikia daug (su šaukštu irgi srebiam ilgalaikį  stresą į save). Tik po to kortizolis perves tą perteklinį baltymą į kokį nors angliavandenį, kurį kasos hormonas gliukagonas pavers jį gliukoze, o po to insulinas ir kai kurie kiti fermentai perves ją į riebalus, kurie nusės ant jūsų ... pilvo..."

jei tavo racione baltymas nesudaro didžiausios dalies, tai ir pertekliaus nelabai būna. Kalba apie tuos gudruolius, kurie sumažina angliavandenius, vengia riebalų ir užgula baltymą- liesą.

. CIKORIJOS KAVĄ GALIMA?
nežinau, neturiu nuomonės dėl šitos. Man nieko nereikia- nėra kavos- ir pakaitalų nereikia.

Kurioje dienos dalyje valgot 1k./d.?
kaip išeina- dažniausiai tarp 15 ir 18 val. Iš ryto nėra alkio, popiet šioks toks apsireiškia.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 04, 16:36)
kartais žmonėms, ypač tiems, kurie ilgai vengė mėsos, reikia to laisvo amino rūgščių fondo ar kokių amino rūgščių.
jei tavo racione baltymas nesudaro didžiausios dalies, tai ir pertekliaus  nelabai būna. Kalba apie tuos gudruolius, kurie  sumažina angliavandenius, vengia riebalų ir užgula baltymą- liesą.

kaip išeina- dažniausiai tarp 15 ir 18 val. Iš ryto nėra alkio, popiet šioks toks apsireiškia.

Dėkui 4u.gif
Atsakyti
Uzmaciau viena pazystama zaliavalgiaujant ir uzklausiau kaip reikalai su mesos valgymu. O ji sako, kad zaliavalgiai gina gyvunu teise gyventi. O as galvojau, kad del termisko apdorojimo, kad jiems nepriimtina zalia mesa. O cia pasirodo dar viena vegetarizmo atmaina. Sakau jai, kad buna zaliavalgiu mesedziu, tai ji pasake, kad tokiu nepazysta ir jos viena pazystama uzmacius musu diskusija bande is manes pasisaipyti. Tai palinkejau sekmes ir pasitraukiau is diskusijos.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 01 04, 18:37)
Uzmaciau viena pazystama zaliavalgiaujant ir uzklausiau kaip reikalai su mesos valgymu. O ji sako, kad zaliavalgiai gina gyvunu teise gyventi. O as galvojau, kad del termisko apdorojimo, kad jiems nepriimtina zalia mesa. O cia pasirodo dar viena vegetarizmo atmaina. Sakau jai, kad buna zaliavalgiu mesedziu, tai ji pasake, kad tokiu nepazysta ir jos viena pazystama uzmacius musu diskusija bande is manes pasisaipyti. Tai palinkejau sekmes ir pasitraukiau is diskusijos.

Jei tik dėl termiško apdorojimo, tada žaliavalgiai galėtų kapoti sūdytus lašinius arba vytintą mėsytę biggrin.gif
Man tai labai nesmagu, kai pradedama šaipytis iš kitokio požiūrio, minčių, lyg kito žmogaus pasakytos tiesos būtų vienintelės ir neginčijamos doh.gif Kiek pastebėjusi esu, ypač vegetarai tai afišuoja.
Atsakyti