Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

QUOTE(" voresta " @ 2014 01 02, 09:49)
O apie priežastis, kodėl vyksta vienas ar kitas dalykas organizme, gali pasakyti tik metabolizmo tyrimas- mes turim progą naudotis pačia geriausia diagnostika, kuri mato ne simptomus- pasekmes, o priežastis.

Bet kažkaip nesimato iš merginų kometarų to tyrimo duotos naudos, efektyvumo. Ar SUŽINOJOT kuri iš dariusių metablizmo tyrimą savo ligų, negalavimų priežastis, kad galėtumėt su jom kovot? Ar duoda kažkokį individualų aprašymą, rekomendacijas po tyrimo, išaiškinimus, paaiškinimus ir pan., papasakokit dariusios plačiau, nes kol kas, nors jie ir vieninteliai, kurie daro tyrimą, bet jo veiksmingumo nesijaučia nei merginų komentaruose, nei pasidalinimuose informacija... unsure.gif g.gif

QUOTE(Egliukasz @ 2014 01 02, 14:57)
Vis del to, kad straipsnis HS ytikino

Nieko nebesuprantu, kuo toliau į mišką-tuo daugiau malkų wacko.gif Tai siūlo LAF (laisvųjų aminorūgščių fondą) didinti valgant daigintus kviečius, duoną ar grikius su mėsa, kepti duoną su mielėm tam tikru metu įsikišus į procesą... bei geriamt aminorūgščių priedus? blink.gif Tai kaip su tom antimaistinėm medžiagom grūduose, kaip dėl mielių blogo poveikio mūsų mikroflorai? doh.gif

O ši pastraipa išvis kaip ir skatina nevalgyt daug baltymo, o mes juk 3k./d. valgom baltymo su daržovėm ir riebalu unsure.gif : [I]Be to, suvalgius tokį didelį kiekį maisto, jį reikės dar suvirškinti ir kur nors padėti. Organizmui aminorūgštys reikalingos tam tikru jų santykiu. Visi jų nereikalingi likučiai turės būti kažkur padėti, bet kol tai įvyks, organizme jomis spės pasinaudoti patologinės bakterijos ir t.t., žodžiu, puvimas žarnyne garantuotas. Be to, tam, kad perdirbti perteklinį baltymą, būtina antinksčiuose pagaminti kortizolį, ir jo reikia daug (su šaukštu irgi srebiam ilgalaikį stresą į save). Tik po to kortizolis perves tą perteklinį baltymą į kokį nors angliavandenį, kurį kasos hormonas gliukagonas pavers jį gliukoze, o po to insulinas ir kai kurie kiti fermentai perves ją į riebalus, kurie nusės ant jūsų ... pilvo.[/I]

QUOTE(taša @ 2014 01 02, 19:33)
manes vis klausia - ir nesinori ryziu/kruopu/ duonu?
tik dabar(beveik puse metu paleo) galiu atsakyt - NE!
kaaaaaartais, labai kartais uzsinori duonos, jei skaniai kvepia.
bet jokiu ryziu, juolabiau bulviu ar makaronu ne ne ne

Aš vieną dieną labai norėjau SPAGHETTI, bet praėjo...

QUOTE(Egliukasz @ 2014 01 02, 20:54)
nes pradziai laikantis 5 kg greit nukrito, po to nesikimas savaitinis prasidejo ir viskas uzsiriso

Man irgi 6kg nukrito per 1,5-2mėn. ir ramu dabar. Nors nesisveriu, bet matau, kad ne tokia jau kūda smile.gif Reiks pirmadienį, prieš Whole 30 pasisvert...

QUOTE(Tasty @ 2014 01 02, 21:07)
Tik proporcijos skiriasi.. vienur 2 stiklinės kokoso ir 4 vandens, kitur 1 kokoso ir 3 vandens. Manau, reikia atitaikyti pagal save. Vanduo naudojamas karštas, bet ne verdantis.

Aš kiek seniau dėl spaudimo kavą pakeičiau į gerą english breakfast arbatą ir žiū, kad kavos nebepasigendu 

Tai 1:2 arba 1:3 4u.gif

Juoda arbata vietoj kavos? Nedidelis skirtumas...
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 01 02, 23:25)
na na, papasakok, chia seklos ir migdolai,

Migdolu nelabai valgau, o chia seklas dariau antra karta biggrin.gif Yra gi ir sezoniniu vaisiu, uogu ir darzoviu, ne viskas sutempta smile.gif O tas pats burokelis, kopustas kazin kokiais sudais uzpurkstas siais laikais g.gif Tu kokoso grietinele ir creamed coconut perki ir vartoji, tai irgi fuj fuj biggrin.gif
Ai tiek to, einu metabolizmo tyrima geriau pildyt, daugiau naudos bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 01 02, 22:25)
riebioj [pvz 48%] grietinelej maziau baltymo ir angliu lyginant su pienu, ir i kava jos pilsit koki sauksta, na max 2, o pieno tam paciam baltumui jau nemazas sliuksnis gautusi, kartu daugiau balt ir angl - sitie alergizuoja pieno produktuose, o riebalas, na lieka riebalu.

Va va, todėl ir nesupratau ko Egliukasz taip sunerimo dėl mano ir MB suvartoto šventinio deserto grietinėlė (38 proc. riebalo)+maskarponė (80 proc. riebalo) biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 01 02, 22:25)
riebioj [pvz 48%] grietinelej maziau baltymo ir angliu lyginant su pienu, ir i kava jos pilsit koki sauksta, na max 2, o pieno tam paciam baltumui jau nemazas sliuksnis gautusi, kartu daugiau balt ir angl - sitie alergizuoja pieno produktuose, o riebalas, na lieka riebalu.

Ačiū bigsmile.gif

QUOTE(Hippie @ 2014 01 02, 22:55)
Juoda arbata vietoj kavos? Nedidelis skirtumas...

taip, bet perėjimui ir įpročio formavimui super wink.gif Dabar galiu gerti bet kokią arbatą ar tiesiog vandenį smile.gif
Atsakyti
Žiūrėkit, radau aminorūgščių papildą fainą, ta stevia kiek viską gadina, bet ne Whole30 mtu, gal nieko savo LAF taip papildyt g.gif , pažiūrėkit sudėtį ir aminorūgščių gausą ir kiekį:
http://www.iherb.com...b-453-6-g/19161

QUOTE(Tasty @ 2014 01 02, 23:05)
taip, bet perėjimui ir įpročio formavimui super wink.gif Dabar galiu gerti bet kokią arbatą ar tiesiog vandenį  smile.gif

Tada šaunu drinks_cheers.gif Aš bandysiu nuo pirmadienio hihihi.gif atsisakyt bent mėnesiui kavos doh.gif
Atsakyti
Kam reik amino rugsciu tai galiu perleist bambali, beveik 500 tableciu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 01 02, 21:24)
Žiūrėkit, radau aminorūgščių papildą fainą, ta stevia kiek viską gadina, bet ne Whole30 mtu, gal nieko savo LAF taip papildyt  g.gif , pažiūrėkit sudėtį ir aminorūgščių gausą ir kiekį:
http://www.iherb.com...b-453-6-g/19161
Tada šaunu drinks_cheers.gif Aš bandysiu nuo pirmadienio hihihi.gif atsisakyt bent mėnesiui kavos doh.gif

as tai uzskaiciau HS, kad Glutamine amino rugstis butina kovojant su kandida,o cia labai geri zmoniu atsiliepimai.
http://www.iherb.com...psules/301/?p=1
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 01 03, 00:24)
Žiūrėkit, radau aminorūgščių papildą fainą, ta stevia kiek viską gadina, bet ne Whole30 mtu, gal nieko savo LAF taip papildyt  g.gif , pažiūrėkit sudėtį ir aminorūgščių gausą ir kiekį:

QUOTE(Sistina @ 2014 01 03, 00:31)
as tai uzskaiciau HS, kad Glutamine amino rugstis butina kovojant su kandida,o cia labai geri zmoniu atsiliepimai.

Jeigu jums viskas ok su baltymo pasisavinimu ir t.t., nesportuojat, nezinau, ar butinos jums tos amino rugstys, mesos normaliai valgot, svarbu, kuo maziau apdorota butu ir viskas bus ciki 4u.gif
As mesos nebevalgau, tik zuvy, krevetes ir kiausinius, man gyvulines kilmes baltymu virskinimas sunkiai vyksta, todel ir pradejau dometis tokiais dalykais. Cia mano kalte, kad forume tokius dalykus rasyt pradejau, susimaisysit isvis. Cia AS turiu dideliu problemu ir man ju tikriausiai reikia 4u.gif Nes visas butinasias amino rugstis turi gyvulines kilmes baltymai, tik nuo ju apdirbimo priklauso, kiek jusu organizmas ju pasisavins. L-glutaminas yra svarbus, kam yra pralaidus zarnynas, sunkiai krenta svoris. Kad ir kokia mityba bebutu, svarbiausia uztektinai judet, fizine veikla yra butina ir be galo svarbi 4u.gif
Sita pudra jau buvau nusipirkus kazkada, bet man uzkliuna tiek stevia, tiek tas white chocolate sudetyje g.gif
Sorry panos, kad jus visai konfuzinu, bet tiek klausimu kyla, kuo daugiau domiuos, tiek labiau visur matau spragas bet kokioj mityboj, tai sen tai ten vis kazko truksta, kazkas ne taip. Kyla klausimu, ieskau atsakymu doh.gif Reiks turbut su Rokuciu skype konferencija pasidaryt smile.gif
Atsakyti
Egliuk, o ar nėra visos tavo nevirškinimo problemos dėl per mažo skrandžio rūgštingumo?
Atsakyti
As su malonumu suvartociau tas savo tabletikes, bet man uzkliuvo, kad ten whey protein ir man durnai nedaeina kaip su glitimu, ar tos rugstyt grynos ar ne. Egliukasz, jei reiktu tai su malonumu padovanosiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 01 03, 00:57)
Egliuk, o ar nėra visos tavo nevirškinimo problemos dėl per mažo skrandžio rūgštingumo?

Valgiau mesa ir darzoves pradzioj reguliariai, vartojau Biogest ( virskinimui gerinti su betaine hydrochloride, pancreatin, pepsin), l gliutamina, DGL, caprilio rugsty, juodojo graikinio riesuto kevalo miltelius. Aisku cia viskas ne vienu metu - per ta pusmety pakaitom. Jokiu kandidos pozymiu nejauciu g.gif Vaisiu pas mane buvo retai, nuodeme tai skaitydavau, galvojau svoris augt ims, todel nepiktnaudziavau. Dabar aisku paskutiny menesy net nekalbu apie savo mityba - ne paleo ji tikrai buvo, bet savijauta geresne, daugiau jegu, nera nuotaikos ar fizinio nuovargio suoliu. Nebezinau net ka manyt g.gif Nuo rytojaus zaisiu nustatant savo kuno elektriny laiduma. Manau didziosios bedos tame, kad mesa buvo apdorota gerokai.
LumiLumi - aciu labai, bet as UK, brangokas siuntimas gausis 4u.gif Kokios firmos tabletikes, galbut internete pavyks iskasti, kas ir kaip? 4u.gif As dabar ziurinejuos skystas, vis dar skaitineju g.gif

Atsakyti
Mergos, l glutaminas yra antikatabolikas, ji palaiko anabolinius procesus. Jei nezinote savo nukrypimu, tai galit uzsirauti su tuo glutaminu, bet cia tik mano nuomone, gal as ir klystu.
Egliukasz, o kaip glutaminas veikia tuos, kurie sunkiai meta svori?
Atsakyti