na aš stengiuosi tokią foto imti, kad kuo labiau realybę atitiktų (mano akim žiūrint), nes šiaip tai visko ten galima padaryti - ir super kontrasto ir iš vis nublurinti.
kažkaip jūs ne taip tuos kontrastus matuojat
Nu reik tą liniuotę dėt, pamenat kur pagal BFAS. Tada aiškiau kuriai juostai prisiskiria oda, akys, plaukai.
Pas mane oda gaunas light antras, o plaukai prie tamsių, nepamenu antras nuo galo berots. Akių neina įsivertint, kažkaip ne tos spalvos gaunas. Na vyzdžiai amžiais išsiplėtę ir raudonos akys, neįžiūriu rainelės, bet taip turėtų lyg ir vidutinio būt. Mamos tarkim plaukai paskutinis, oda vidutinis, akys - šviesus. Abi esam kontrastingi tipai, tik aš vasara, o jin žiema. Jai būčiau su varno spalvos plaukais, irgi būčiau žiema. Esu turėjus tokius, IMHO buvau migravus į žiemas. Dabar tai be šansų, nes akys blausios, juodi plaukai pridėtų metelių iškart. Nors vat tokį kiek didesnį kontrastą gal ir nieko būtų pasidaryt... Na tarkim visus plaukus nusitamsint tokia spalva kaip šaknys
Foto būna su didesniu kontrastu, arba mažesniu. Va kur aš dėjau savo foto mano veidas visose šešėlyje, tai automatiškai odos spalva tamsesnė gaunas, kontrastas mažesnis, jai saulė nuplieskia vėl blogai, išbalina visą vaizdą. Tai sunku čia spręst merginų kontrastingumą. Bet Erszebeth atrodo nuotraukoj visai ne balta, nors kaip suprantu oda link labai šviesios, akys ... lyg taip tamsios pakankamai, tik nežinau būtų tamsiausias vidutinis ar jau tamsus šviesiausias. O plaukai net neįsivaizduoju...
Tą lentelę su pavasariais matėt kaip tamsios spalvos iškrenta iš clear spring pavyzdžio? Nu nėr pas tą celebritę tokių tamsių... tai pro šalį visa teorija, arba jin ne joks clearas. Vat pridėjus tuos bumbulukus prie veido turi būt kontrastingumas toks kaip ir žmogaus. Kas turit programulkia uždėkit
Nu reik tą liniuotę dėt, pamenat kur pagal BFAS. Tada aiškiau kuriai juostai prisiskiria oda, akys, plaukai.
Pas mane oda gaunas light antras, o plaukai prie tamsių, nepamenu antras nuo galo berots. Akių neina įsivertint, kažkaip ne tos spalvos gaunas. Na vyzdžiai amžiais išsiplėtę ir raudonos akys, neįžiūriu rainelės, bet taip turėtų lyg ir vidutinio būt. Mamos tarkim plaukai paskutinis, oda vidutinis, akys - šviesus. Abi esam kontrastingi tipai, tik aš vasara, o jin žiema. Jai būčiau su varno spalvos plaukais, irgi būčiau žiema. Esu turėjus tokius, IMHO buvau migravus į žiemas. Dabar tai be šansų, nes akys blausios, juodi plaukai pridėtų metelių iškart. Nors vat tokį kiek didesnį kontrastą gal ir nieko būtų pasidaryt... Na tarkim visus plaukus nusitamsint tokia spalva kaip šaknys
Foto būna su didesniu kontrastu, arba mažesniu. Va kur aš dėjau savo foto mano veidas visose šešėlyje, tai automatiškai odos spalva tamsesnė gaunas, kontrastas mažesnis, jai saulė nuplieskia vėl blogai, išbalina visą vaizdą. Tai sunku čia spręst merginų kontrastingumą. Bet Erszebeth atrodo nuotraukoj visai ne balta, nors kaip suprantu oda link labai šviesios, akys ... lyg taip tamsios pakankamai, tik nežinau būtų tamsiausias vidutinis ar jau tamsus šviesiausias. O plaukai net neįsivaizduoju...
Tą lentelę su pavasariais matėt kaip tamsios spalvos iškrenta iš clear spring pavyzdžio? Nu nėr pas tą celebritę tokių tamsių... tai pro šalį visa teorija, arba jin ne joks clearas. Vat pridėjus tuos bumbulukus prie veido turi būt kontrastingumas toks kaip ir žmogaus. Kas turit programulkia uždėkit
reik turėt mintyje, kad kontrastas gali būti nepaisant ar tamsaus ar šviesaus gymio žmogus. Šviesi, šviesiaodė ryškiai rudom akim gali būti daug kontrastingesnė už visą bendrai (oda/plaukai/akys) tamsesnę brunetę.
Aš tai esu šviesi mažo kontrasto, nors kai kuriose foto akys gan ryškios gaunasi, bet į pavasarius tikrai netempsiu, jos pilkai melsvos, tik apvadėlis ryškesnis. Taip ir sėdžiu light summer, kaip ta testinė pirmoji kontrasto lygiui nustatyt, tik plaukai vos tamsesni.
dar sugalvojau jeigu paėmus kokią blondę ir brunetę ir reik išsiaiškinti kuri kontrastingesnė, gal eitų fotožopu nušviesinti brunetės foto iki blondinės lygio ir tada turėtų matytis kuri yra kontrastingesnė
neturiu laiko - pažaisčiau gal ir nesamonę čia sugalvojau
Aš tai esu šviesi mažo kontrasto, nors kai kuriose foto akys gan ryškios gaunasi, bet į pavasarius tikrai netempsiu, jos pilkai melsvos, tik apvadėlis ryškesnis. Taip ir sėdžiu light summer, kaip ta testinė pirmoji kontrasto lygiui nustatyt, tik plaukai vos tamsesni.
dar sugalvojau jeigu paėmus kokią blondę ir brunetę ir reik išsiaiškinti kuri kontrastingesnė, gal eitų fotožopu nušviesinti brunetės foto iki blondinės lygio ir tada turėtų matytis kuri yra kontrastingesnė
QUOTE(Erszebeth @ 2013 12 31, 16:49)
Šiaip tai pirmame puslapyje esančiose paletėse yra pati apatinė vertė - "chroma", ten ir yra tų tipų kontrastingumas. Pagal jį išeina, kad, pvz., true autumn yra vidutinio kontrastingumo, soft autumn - mažo kontrastingumo, clear spring - didelio, deep autumn - vidutinio link didesnio, warm spring - vidutinio link didesnio, light spring - vidutinio. Jeigu tipas nustatytas teisingai, šie dalykai turėtų atitikti. Nebent kažkas ne taip su nuotrauka - blykstė, makiažas, fotoaparatas, aplinka, maža kas.
apie sita kalbi ?
Chroma yra ryskumas. paprastai kalbant "ant kiek spalvota esi". kairej liniuotes pusej maksimaliai nupilkinta spalva (nusoftinta) desinej liniuotes pusej maksimaliai ryski spalva
ryskumas ir kontrastas ne tas pat.
My Webpage
QUOTE(Dilukai @ 2013 12 31, 19:27)
.
man regis paprasciau butu prideti liniuote ir paskaiciuoti kiek zingsniu tarp sviesiausios ir tamsiausios spalvos
0-3 zingsniai zemas kontrastas
4-6 zingsniai vidutinis
7 ir daugiau didelis kontrastas
QUOTE(rytojryta @ 2014 01 01, 12:07)
apie sita kalbi ?
Chroma yra ryskumas. paprastai kalbant "ant kiek spalvota esi". kairej liniuotes pusej maksimaliai nupilkinta spalva (nusoftinta) desinej liniuotes pusej maksimaliai ryski spalva
My Webpage
My Webpage
OMG, niekada nebūčiau pagalvojusi Tai dabar - ta pagrindinė pvz. clear spring charakteristika, clear, yra ryškumas, o ne kontrastingumas?
QUOTE(Erszebeth @ 2014 01 01, 13:24)
OMG, niekada nebūčiau pagalvojusi Tai dabar - ta pagrindinė pvz. clear spring charakteristika, clear, yra ryškumas, o ne kontrastingumas?
taip
va paskaityk apie kontrastinguma
My Webpage
QUOTE(rytojryta @ 2014 01 01, 12:23)
man regis paprasciau butu prideti liniuote ir paskaiciuoti kiek zingsniu tarp sviesiausios ir tamsiausios spalvos
4-6 zingsniai vidutinis
4-6 zingsniai vidutinis
...ir dėjau jau dauk kartų koks tipas kiek turi būt ko. Taigi blondinė su oda bei plaukais priskirtais light daliai ir akimis priskirtomis dark daliai bus kontrastingas tipas.
tiesa padalos devynios , ta prasme jai lygiai, paskutinė juoda negali būt, kaip ir balta... bet kažkodėl pridėjo 4-tą dark...
Papildyta:
Šiaip kontrastingumas neįtrauktas į 12 tipų savybes, jų apibūdinimai pagal pagrindines savybes eina, tarkim bright/clear - pagrindinė savybė ryškus; dark/deep - tamsus (vadinasi kaip minimum turi būt pora tamsių bruožų); light - šviesus; soft - priešingas bright/clear, tai yra minimaliai ryškumo; warm - šiltas; cool - šaltas.
Va Angelina lyg ir tamsi, oda lyg ir šviesi, na bet visai spalvų nėr, kaip balandis... tai todėl ir yra softa summer (pagal kitus soft autumn)
Papildyta:
šiek tiek cool spalvų
Description:
The Cool scheme combines various cool shades of colors in the spectrum. The fresh blue, purple, and green make this scheme so fresh and cold.
Meanings:
Cold, fresh, crisp, wet, clean, clear
Implications:
Refreshing, soothing, open, truthful
Associations:
Rain, water, ice, snow, mint, air, pool, crystal
Hiver iš color harmony parinktam koliaže shaded summer ne tavo lūpdažiai ir šešėliai?
Ot turiu, ką veikti, davėt gerų žaislų
Oda - 1:
Akys - 7:
Plaukai gana margi, nuo 7 iki 9:
Išeina 6 arba 8 žingsneliai. Žodžiui, jei ir dar prie vidutinio kontrastingumo, tai vis vien ant ribos su dideliu.
...ir dėjau jau dauk kartų koks tipas kiek turi būt ko. Taigi blondinė su oda bei plaukais priskirtais light daliai ir akimis priskirtomis dark daliai bus kontrastingas tipas.
tiesa padalos devynios , ta prasme jai lygiai, paskutinė juoda negali būt, kaip ir balta... bet kažkodėl pridėjo 4-tą dark...
Pagal šitą gaunasi -
Oda light:
Akys tarp medium ir dark, gal arčiau dark:
Plaukai labiau dark:
QUOTE(rytojryta @ 2014 01 01, 12:23)
4-6 zingsniai vidutinis
4-6 zingsniai vidutinis
Oda - 1:
Akys - 7:
Plaukai gana margi, nuo 7 iki 9:
Išeina 6 arba 8 žingsneliai. Žodžiui, jei ir dar prie vidutinio kontrastingumo, tai vis vien ant ribos su dideliu.
QUOTE(bytte @ 2014 01 01, 14:41)
Pagal šitą gaunasi -
Oda light:
Akys tarp medium ir dark, gal arčiau dark:
Plaukai labiau dark:
Su Naujais Metais!
Dekui is situ rinkciausi 133 arba 137.
Uzsisakyt faina butu bet kad turbut is to indisko puslapio tarpininkes neuzsakines, o is to kito tai mano nusiziureta spalva out of stock.... Gal dar galeciau rinktis 129, ziurejau nuotraukas nu grazi visai http://1.bp.blogspot...52Bswatches.jpg
O dar nezyla plaukai, nera poreikio dazyt? Nes as saviskius jau dazau tai visiskai susitvarke sita problema. Dar pradzioj su sviesesne dazydavau, tai po menesio jau jausdavau poreiki persidazyt, nes netoleruoju pablukusiu galu, man turi but lygiai tokie pat kaip saknys, o dabar perejau prie tamsesniu tai kai atauga neber nublukimo gal pats atspalvis siek tiek skiriasi, bet akies nerezia. Pamirsau jau tuos lakus kai po vasaros plauku galai isblukdavo... man netikdavo tas nusviesejimas.
Ziauriai geras variantas palygint paleciu kontrastinguma
O gal galetumet ir sitas taip pat juodai baltas padaryt?
Yra dar tokia skale
Tai cia reik suprast kad surasyta kuris tonas kokiam kontrastingumo lygiui gali priklausyt? Ar kaip?
white, LML (light medium light), ML (medium light), DML (dark medium light)...
Taip, juk clear ta ir reiskia - aiskus, skaidrus, svarus, ryskus, suprantamas, giedras, permatomas......
Priesingybe drumzliniems, murziniems, neperprantamiems, prislopintiems, dusliems, minkstiems, svelniems softams.
Taciau kontrastingumas pas brightus irgi didelis, lyginant su kitais, matosi is juodai baltu paleciu kur pumpica idejo.
Kontrastingumas pagal BFAS sistema
is cia http://ladies.zp.ua/...m...83&start=90
Светлый тип - если сочетание уровня контрастности волос, глаз и кожи:
(А)-2 Светлых+1 Средний
или
(В)-Все 3 светлые
Натуральный
(А)-2 средних+1 светлый
(В)-3 средние
Яркий (это обычно с ОЧЕНЬ смуглой кожей)
(А-)2 Темных+1 средний
(В)-3 темные
(С)-2 средние+1 темный
Контрастный
(А)-1 светлый,1 средний,1 темный
(В)-2 темных,1 светлый
(С)-2 светлых, 1 темны
Ar reikia vertimo?
Cia gerai kas nori savo plauku spalva apibudint:
cia susirandam plauku spalva, salia parasyta kokiam tipui tokie priklauso
o cia pasiskaitom kaip vadinasi
Lupdazi pasimatuociau, seseliai tai ne man tokie. Va ia ju paimciau tik pirmas dvi virsutines ir pirmas dvi apatines (jeigu neklystu ten dramblio kaulo, rausva, rusva ir violetine)
Gal palaidais plaukais nustatinejant butu tikslesnis rezultatas?
QUOTE(inc @ 2013 12 30, 17:28)
Hiver, įtariu tau turėtų patikt tokios Man visos šaltokos, o ir blankokos, tai nutariau tau parodyt
http://4.bp.blogspot...00/Untitled.png
http://4.bp.blogspot...00/Untitled.png
Dekui is situ rinkciausi 133 arba 137.
Uzsisakyt faina butu bet kad turbut is to indisko puslapio tarpininkes neuzsakines, o is to kito tai mano nusiziureta spalva out of stock.... Gal dar galeciau rinktis 129, ziurejau nuotraukas nu grazi visai http://1.bp.blogspot...52Bswatches.jpg
QUOTE(bytte @ 2013 12 30, 21:29)
va dabar kai mano plaukai irgi ilgi jau skirtumas matosi, blunka skirtinga spalva. Jos tokia kažtoninė, o mano kažkokia ... gal šiaudinė nors ne... bet pati spalva daug mažiau sodri, blukesnė kažkokia
O dar nezyla plaukai, nera poreikio dazyt? Nes as saviskius jau dazau tai visiskai susitvarke sita problema. Dar pradzioj su sviesesne dazydavau, tai po menesio jau jausdavau poreiki persidazyt, nes netoleruoju pablukusiu galu, man turi but lygiai tokie pat kaip saknys, o dabar perejau prie tamsesniu tai kai atauga neber nublukimo gal pats atspalvis siek tiek skiriasi, bet akies nerezia. Pamirsau jau tuos lakus kai po vasaros plauku galai isblukdavo... man netikdavo tas nusviesejimas.
QUOTE(pumpica @ 2013 12 31, 15:58)
Ziauriai geras variantas palygint paleciu kontrastinguma
QUOTE(rytojryta @ 2014 01 01, 13:23)
http://i580.photobuc...ka/55131e8d.jpg
4-6 zingsniai vidutinis
http://i580.photobuc...ka/55131e8d.jpg
4-6 zingsniai vidutinis
Yra dar tokia skale
Tai cia reik suprast kad surasyta kuris tonas kokiam kontrastingumo lygiui gali priklausyt? Ar kaip?
white, LML (light medium light), ML (medium light), DML (dark medium light)...
QUOTE(Erszebeth @ 2014 01 01, 13:24)
Taip, juk clear ta ir reiskia - aiskus, skaidrus, svarus, ryskus, suprantamas, giedras, permatomas......
Priesingybe drumzliniems, murziniems, neperprantamiems, prislopintiems, dusliems, minkstiems, svelniems softams.
Taciau kontrastingumas pas brightus irgi didelis, lyginant su kitais, matosi is juodai baltu paleciu kur pumpica idejo.
QUOTE(bytte @ 2014 01 01, 15:41)
http://i082.radikal....2584d37b7c4.jpg
Šiaip kontrastingumas neįtrauktas į 12 tipų savybes, jų apibūdinimai pagal pagrindines savybes eina, tarkim bright/clear - pagrindinė savybė ryškus; dark/deep - tamsus (vadinasi kaip minimum turi būt pora tamsių bruožų); light - šviesus; soft - priešingas bright/clear, tai yra minimaliai ryškumo; warm - šiltas; cool - šaltas.
http://i082.radikal....2584d37b7c4.jpg
Kontrastingumas pagal BFAS sistema
is cia http://ladies.zp.ua/...m...83&start=90
Светлый тип - если сочетание уровня контрастности волос, глаз и кожи:
(А)-2 Светлых+1 Средний
или
(В)-Все 3 светлые
Натуральный
(А)-2 средних+1 светлый
(В)-3 средние
Яркий (это обычно с ОЧЕНЬ смуглой кожей)
(А-)2 Темных+1 средний
(В)-3 темные
(С)-2 средние+1 темный
Контрастный
(А)-1 светлый,1 средний,1 темный
(В)-2 темных,1 светлый
(С)-2 светлых, 1 темны
Ar reikia vertimo?
Cia gerai kas nori savo plauku spalva apibudint:
cia susirandam plauku spalva, salia parasyta kokiam tipui tokie priklauso
o cia pasiskaitom kaip vadinasi
QUOTE(bytte @ 2014 01 01, 16:01)
Hiver iš color harmony parinktam koliaže shaded summer ne tavo lūpdažiai ir šešėliai?
http://i580.photobuc...lysis/Ssu10.jpg
http://i580.photobuc...lysis/Ssu10.jpg
Lupdazi pasimatuociau, seseliai tai ne man tokie. Va ia ju paimciau tik pirmas dvi virsutines ir pirmas dvi apatines (jeigu neklystu ten dramblio kaulo, rausva, rusva ir violetine)
QUOTE(Erszebeth @ 2014 01 01, 16:48)
QUOTE(Hiver @ 2014 01 01, 17:41)
Prašom:
Ką tie palaidi pakeistų, gali būti dar margiau, galai dar tebėra šiek tiek dažyti (tamsinti).