Įkraunama...
Įkraunama...

Sicilija

grįžom wub.gif

QUOTE(san @ 2014 03 31, 17:33)
na bet, jei kas ieškosit ten prekybos centre, tai praneškit, kaip sekėsi.

prekybcentriai jų neturi biggrin.gif apvažiavom tris tikrai didelius, padarėm išvadą, kad italai jų tiesiog nenaudoja, atsipalaidavom ir keliavom be nieko. smile.gif

QUOTE(ralija @ 2014 04 06, 14:11)
sveikos, toks klausimas: o kokiomis kalbomis susikalbate? tik anglų? ar moka kokią vokiečių/prancūzų?  4u.gif

nemoka jokios, išskyrus italų biggrin.gif bet nepergyvenkit, jie geranoriškai ir paslaugiai bando viską paaiškinti... itališkai, bet gali pakartoti keletą kartų, jeigu nesupratot biggrin.gif

QUOTE(woogie22 @ 2014 04 08, 10:21)
sveiki visi 4u.gif
perskaiciau visas temas apie Sicilija, bet tokios info neradau. Ar teko kam nors is buvusiu Trapanyje, Marasaloje(Sicilijos vakarineje dalyje) susidurti su dideliu kiekiu uodu vakarais ir nakti? ar verta veztis apsauga nuo ju?
beje, mes jau esame viska uzsisake kelionei smile.gif masina emem is Hertz su pilnu draudimu, papildomu varuotoju. Gavosi 250 EUR ir 0 francize. Gal visai ir nieko kaina uz 8 dienas?
Gal kas zinote kur gauti Sicilijos atnaujinta mokamu keliu zemelapi?
aciu  bigsmile.gif

uodų yra, kandžiojasi naktimis miegant. vietiniai sakė, kad uodų sezonas sutampa su turistiniu sezonu biggrin.gif , prasideda pavasarį, baigiasi prasidedant šalčiams.
nėra labai baisu, reikia tik neprisileisti jų į kambarius, lauke nekanda arba nepastebėjau.

QUOTE(woogie22 @ 2014 04 08, 13:35)
aciu uz info  4u.gif  jei remtis senuoju keliu zemelapiu, tai daugiausiai mokamu keliu yra pradedant nuo Cefalu ir judant i rytu puse.
Mes pirmam kartui nusprendeme keliauti po vakarine dali. Tai gal nebus tu islaidu daug.
Bandau primesti kiek reikes dar papildomai veztis pinigu smile.gif

temoje kažkur buvo įdėtas mokamų kelių žemėlapis, panašus jis ir yra, vakarinėje pusėje nėra mokamų kelių, mokami šiaurėje, pravažiavom 1800 km, keliams nesusidarė daug išlaidų, gal apie 30 eur, neskaičiavau tiksliai.

QUOTE(bananžuvė @ 2014 04 09, 13:01)
Gal kas žinot, iš kurios tiksliai vietos funikulierius kelia į Taorminą, ar ties Isola Bella ar kažkur toliau? Ir ar toje vietoj pakrantė būtų tinkama išsimaudyti?

jeigu nuvažiuosit į taorminą, matysit, kurioje tiksliai vietoje. jie juk aukštai, todėl matosi iš daug kur. pliažas yra, ir labai gražus wub.gif

QUOTE(lasorita @ 2014 04 12, 10:28)
Hey, tai ar yra išbandžiusių viešąjį transportą Sicilijoje? 4u.gif Vienas sicilietis nugąsdino, kad geriau jo nė nemėgint, bus neįmanoma unsure.gif  na bet niekaip negaliu tuo patikėti... kad vėluos žiauriai, tai ok, jau morališkai tam nusiteikinėju ir atitinkamai pasiplanuosiu, bet gi gal nebus taip, kad visai neatvažiuos...  unsure.gif

nebandėm smile.gif

apie autonuomą:
nuomavomės iš baisiųjų 'autoeuropa' - mašina naujutėlė, pravažiavusi tik 20000 km. nuėjom kartu su jais iki mašinos, pažymėjom nepažymėtus įbrėžimus, kadangi buvau prisiskaičiusi, liepiau žymėt ir pačius mažiausius, jis juokėsi iš mūsų, sako, čia ne defektas (jie tiesiog kitaip žiūri į tai), tada išvažiavom. bet apžiūrėjom mašinos apatinę dalį ir nepažvelgėm į stogą (žiūrėkit visur!), kitą rytą pažvelgiu į stogą - nėra vienos detalės nuo ragų blink.gif fear.gif , tikrai žinau, kad ne mes, nes mašiniukas naktį stovėjo privačioj viešbučio teritorijoj. kai grįžom kitą dieną dėl vaikų kėdučių, parodėm ir tą trūkumą, jie pečiai pagūžčiojo, sako, nepamenam, bet grąžinimo dieną apžiūrėję pasakė 'perfect', išspausdino čekį, kad grąžina visą depozitą, ir kitą dieną įšaldymas buvo nuimtas.

taigi neturiu dėl jų nusiskundimų. apie juos blogai atsiliepiantis asmuo tripadvaiseryje galbūt turi kitų ketinimų, nes pasiimant auto pralaukėm eilėj valandą ar dvi, labai ilgai, prie tų dviejų išgirtųjų klientų buvo 0. darau prielaidą, kad tiesiog nori pareklamuoti anuos, bet tai tik mano nuomonė.
Atsakyti
Mes siuo metu Trapanyje. Vakar visa vakar praleidom senamiestyje. Siandien vaziavom i San Vito ir kilom i Erice. San Vito, tai dar visai nepasiruoses, dar tik stato lauko kavines. Sudetinga buvo rasti pavalgyti ne picos. Na, ten tik maudymosi vieta, nes siaip miestelis nieko neissisikiriantis, pliazas ir pakrante tik puiki.
Erice tai labai vejuota ir salta. Smagu buvo pasivaikacioti mazom gatvelem.
Trapanio senamiestis labai patiko, nemaniau kad taip smagu ten bus.
Uodu ne vieno ne maciau. Kremo nuo saules irgi nereikia. Siansien oras buvo 20-22 laipsniai. Vakare apie 15-17.
Apsistojom B&B La Dimora Di Odisseo. Patenkinta pasirinkimu. Svaru, tvarkinga, malonus seimininkas, o ir vieta gera - senamiestis, netoli pagrindines gatves, krantines, nemokamas parkingas netoli.

Papildyta:
Pasirodo eismas ne tik Palermo baisus, o ir Trapani. Kas pirmesnis, tas gudresnis. Nekreipia salutinis kelias ar pagrindinis. Tik raudona sviesofora paiso.
Atsakyti
Vakar gavau info, kad viešint Sicilijoje yra 99 proc, kad būsi apvogtas. g.gif

Patarė, net gero telefono nesivežti, o dėti kuo prastesnį.

Ar tikrai ten tie siciliečiai tokie ilgapirščiai??
Atsakyti
QUOTE(prekestolen @ 2014 04 16, 07:13)
Vakar gavau info, kad viešint Sicilijoje yra 99 proc, kad būsi apvogtas.  g.gif

Patarė, net gero telefono nesivežti, o dėti kuo prastesnį.

Ar tikrai ten tie siciliečiai tokie ilgapirščiai??

nemanau, kad siciliečiai, apie juos gerą įspūdį susidariau. be jokios abejonės, visur yra visokių, bet bendras įspūdis geras. apvogti galbūt galėtų atvykėliai afrikiečiai, šitie labai nejaukūs asmenys. bet kurortuose jų nemačiau, jie labiau trinasi pramoninėse vietose, kur yra kamščiai, įvažiavimai į keltus, stumdo ten savo produkciją, langus siūlosi valytis ir t.t.


keli pastebėjimai: vyno mėgėjai, įsimeskite kamščiatraukį, iš 7 vietų, kuriose nakvojom, šito daikto nebuvo niekur doh.gif
Atsakyti
QUOTE(yuki @ 2014 04 16, 08:31)
nemanau, kad siciliečiai, apie juos gerą įspūdį susidariau. be jokios abejonės, visur yra visokių, bet bendras įspūdis geras. apvogti galbūt galėtų atvykėliai afrikiečiai, šitie labai nejaukūs asmenys. bet kurortuose jų nemačiau, jie labiau trinasi pramoninėse vietose, kur yra kamščiai, įvažiavimai į keltus, stumdo ten savo produkciją, langus siūlosi valytis ir t.t.
keli pastebėjimai: vyno mėgėjai, įsimeskite kamščiatraukį, iš 7 vietų, kuriose nakvojom, šito daikto nebuvo niekur doh.gif

Dėl kamščiatraukio - gali atimti oro uoste, mes mėgavomės vynu iš vyninių, iš statinių, kamščiatraukio neprireikė, dėl vagysčių - nepasitaikė, patys siciliečiai kaip reta malonūs, nebent afrikiečiai, kurių gausu didesniuose miestuose ir visose mugėse bei šventėse, pernai gegužę uodų nematėme nei vieno, tiesa, buvo vėsoka.
Atsakyti
04-14 grizome is sicilijos, ispudziai geri, grazi, didele ir brangi sala smile.gif Keliavom trise - vyras, as ir dukra (10 metu), atskridom i Trapani, isskirdom irgi. Visom dienom nuomavomes masina, nes ten kitaip be sansu ka nors pamatyt apskirtai: kas liecia nuoma - pati nuoma 111 euru + 250 euru uz draudima ir papildoma vairuotoja ir dar papildomai isalde apie 400 euru rezervui (kazkodel dar negrazino), masina fiat 500, per europcar, tada litu kreditineje reikia tureti nemazai.. vietiniu masinu nuomos imoniu nemaciau. Kuras ~ 1-60 - 1,70 euro. Pravaziavom ~ 1600 km, masiniuko sanaudos ~6,6 ltr/100 km.
Marsrutas buvo toks - Trapani - san capo del vito (1 naktis), palermo- cefalu (1 naktis), etna- siracusa - ragusa (4 naktys), trapani (1 naktis), nakvynes uzsisakem per airbnb.com ir booking.com, 1 naktis kainavo apie 50 euru nakciai (nuomavom apartamentus).
San vito del capo miestelyje viesbutyje buvom paprasyti susimoketi po 10 euru zmogui uz patalyne is viso 80 euru, nors pirkom per booking.com ir tai nebuvo pamineta, o viesbutis 3 zvaigzdziu...
valgem tiek kavinese tiek namuose, dazniausiai picas ir pasta biggrin.gif daznai pirkdavom vaisius, braskes ir t.t. i didelius prekybcentrius nesibrovem, nes buvo gaila laiko, o ir siaip as ju nemaciau.. be navigacijos nepatariu niekur vaziuot, nes miestai tikrai dideli, o eismas sudėtingas, silpnu nervu zmonems po koki Palerma net nepatarciau vaziuot, bet kas drista savus vairavimo igudzius patikrint verta smile.gif.
kam kils noras apsilankyti Etnoje, atvirai sakant patariu vaziuoti ten tik pasivaikscioti ant 2 senesniu krateriu, pakaks pilnai, taciau nesikelti nei funikulierium nei paskui vaziuoti autobusu, nes is tiesu yra brangu, o pamatytas vaizdas neatitinka kainos: 3 asmenims - kelione funikulierium 80 euru; maza to - ten nieko nepamatysi, tik kabakas ant kalno ir sniego siektiek; todel pasikelus funikulierium belieka pirkti bilietus i autobusa, kuris veza prie ale kraterio, kaina dar 80 euru 3 zmonem. is viso palikom 160 euru, bet to kraterio ant kurio galvojom nuves nematem, nes ten neleidzia isvis lipt, eiti kazkur pestute - nera vilciu, visur astri juoda lava, dideles nuokalnes, na nebent apsizaloti noresit smile.gif.
Saloje viskas italu kalba, net turizmo informacijos centruose viskas italiskai. Italai diena nedirba, nedirba nieks - nei kavines, nei supermercato, na nebent palerme, bet siaip italai - malonus zmones smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurkutee1 @ 2014 04 16, 13:59)
04-14 grizome is sicilijos, ispudziai geri, grazi, didele ir brangi sala  smile.gif Keliavom trise - vyras, as ir dukra (10 metu), atskridom i Trapani, isskirdom irgi. Visom dienom nuomavomes masina, nes ten kitaip be sansu ka nors pamatyt apskirtai: kas liecia nuoma - pati nuoma 111 euru + 250 euru uz draudima ir papildoma vairuotoja ir dar papildomai isalde apie 400 euru rezervui (kazkodel dar negrazino), masina fiat 500, per europcar, tada litu kreditineje reikia tureti nemazai.. vietiniu masinu nuomos imoniu nemaciau. Kuras ~ 1-60 - 1,70 euro. Pravaziavom ~ 1600 km, masiniuko sanaudos ~6,6 ltr/100 km.
Marsrutas buvo toks - Trapani - san capo del vito (1 naktis), palermo- cefalu (1 naktis), etna- siracusa - ragusa (4 naktys), trapani (1 naktis), nakvynes uzsisakem per airbnb.com ir booking.com, 1 naktis kainavo apie 50 euru nakciai (nuomavom apartamentus).
San vito del capo miestelyje viesbutyje buvom paprasyti susimoketi po 10 euru zmogui uz patalyne is viso 80 euru, nors pirkom per booking.com ir tai nebuvo pamineta, o viesbutis 3 zvaigzdziu...
valgem tiek kavinese tiek namuose, dazniausiai picas ir pasta  biggrin.gif daznai pirkdavom vaisius, braskes ir t.t. i didelius prekybcentrius nesibrovem, nes buvo gaila laiko, o ir siaip as ju nemaciau.. be navigacijos nepatariu niekur vaziuot, nes miestai tikrai dideli, o eismas sudėtingas, silpnu nervu zmonems po koki Palerma net nepatarciau vaziuot, bet kas drista savus vairavimo igudzius patikrint verta smile.gif.
kam kils noras apsilankyti Etnoje, atvirai sakant patariu vaziuoti ten tik pasivaikscioti ant 2 senesniu krateriu, pakaks pilnai, taciau nesikelti nei funikulierium nei paskui vaziuoti autobusu, nes  is tiesu yra brangu, o pamatytas vaizdas neatitinka kainos: 3 asmenims - kelione funikulierium 80 euru; maza to - ten nieko nepamatysi, tik kabakas ant kalno ir sniego siektiek; todel  pasikelus funikulierium  belieka pirkti bilietus i autobusa, kuris veza prie ale kraterio, kaina dar 80 euru 3 zmonem. is viso palikom 160 euru, bet to kraterio ant kurio galvojom nuves nematem, nes ten neleidzia isvis lipt, eiti kazkur pestute - nera vilciu, visur astri juoda lava, dideles nuokalnes, na nebent apsizaloti noresit  smile.gif.
Saloje viskas italu kalba, net turizmo informacijos centruose viskas italiskai. Italai diena nedirba, nedirba nieks - nei kavines, nei supermercato, na nebent palerme, bet siaip italai - malonus zmones smile.gif

tai is visko supratau,kad gana brangoka kelione i Sicilija.O kaip del mafijos,teko girdeti,kad uz priparkuota masina tenka sumoketi ne tik uz parkinga,bet ir mafijai,kitaip gali ja apgadinti.Beje 111€ masinos kaina,cia kelioms dienoms?Ir draudimas neieina i masinos nuomos kaina?Ir uzstatas,pirma karta girdziu apie toki dalyka,paprastai nuomojant masina sumoki nuomos mokesti ir viskas ieina i ji.
Aciu
Atsakyti
QUOTE(Nojus2012 @ 2014 04 19, 15:11)
tai is visko supratau,kad gana brangoka kelione i Sicilija.O kaip del mafijos,teko girdeti,kad uz priparkuota masina tenka sumoketi ne tik uz parkinga,bet ir mafijai,kitaip gali ja apgadinti.Beje 111€ masinos kaina,cia kelioms dienoms?Ir draudimas neieina i masinos nuomos kaina?Ir uzstatas,pirma karta girdziu apie toki dalyka,paprastai nuomojant masina sumoki nuomos mokesti ir viskas ieina i ji.
Aciu


Taip, visai neblogai supratote lotuliukas.gif Šalia mokomatų už stovėjimą stovi nedidelės žalios dėžutės su užrašu "carica mafioso", kur reikia palikti antrą tiek, kitaip teks iš naujo pūstis ratus lotuliukas.gif Ir teneapgauna įspūdis, kad niekas nesaugo dėžutės - atidžiau pasidairiusi pamatysite sargą, tupintį kur nors aukštai palmėje ar po šulinio dangčiu gatvėje. Net jei dėžutės nebūtų, derėtų sumą demonstratyviai padėti ant artimiausio suoliuko mirksiukas.gif
Atsakyti
O tai be masinos nera kitu galimybiu pamatyt Sicilijos?
Arba gal ne visoj Saloj ta mafija pinigaujasi?
Atsakyti
QUOTE(Nojus2012 @ 2014 04 21, 10:23)
Arba gal ne visoj Saloj ta mafija pinigaujasi?

Tiesą sakant, gal ne visi žino, tačiau yra tokia viena vieta - tai miestelis Noto (nuo čia ir "noto bene"). Jis saugomas Unesco ir mafijai pinigautis čia nevalia. Net džiovintis skalbinius ant palangių, kas daroma kituose salos miestuose, čia nepatariama. Tiesa, ne viskas čia už dyką, bet baroko galite gauti iki valios. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vme @ 2014 04 21, 09:13)
Taip, visai neblogai supratote  lotuliukas.gif  Šalia mokomatų už stovėjimą stovi nedidelės žalios dėžutės su užrašu "carica mafioso", kur reikia palikti antrą tiek, kitaip teks iš naujo pūstis ratus  lotuliukas.gif  Ir teneapgauna įspūdis, kad niekas nesaugo dėžutės - atidžiau pasidairiusi pamatysite sargą, tupintį kur nors aukštai palmėje ar po šulinio dangčiu gatvėje. Net jei dėžutės nebūtų, derėtų sumą demonstratyviai padėti ant artimiausio suoliuko  mirksiukas.gif

Didžiai nustebau perskaičiusi aukščiau išdėstytą info: dešimt dienų su nuomotu automobiliu keliavom po Siciliją ir nei karto su jokiom " dėžutėm" nesusidūrėme. Dažniausiai pasistačius automobilį ir pasidairius pasimato koks nors už parkingą atsakingas elementas, kuris - pasiteiravus parkavimo kainos - atsako " offerta libera" t.y. kiek duosi, tiek bus gerai. Na palikdavom paprastai porą eurų ir žmogelis likdavo patenkintas. Kažkuriame pajūrio miestelyje labai sąžiningai puolėme ieškoti kur susimoketi už parkavimą, nei automato, nei jokio prižiūrėtojo nesimatė todėl pasiteiravome pirmo pasitaikiusio praeivio, kuris pasakė: gražios moterys gali parkuotis nemokamai thumbup.gif Taip ir padarėme, ir - nieko. Nei karto per visą laika jokio incidento dėl parkavimo nebuvo. Ir apskritai neturėjom jokių incidentų> siciliečiai draugiški ir geranoriški.
P.S.: Lotyniškas posakis NOTA BENE reiškia "įsidėmėkite" ir su NOTO miestelio pavadinimu bendro turi nebent tris pirmas raides................
Atsakyti
Jokiu mafijos parkomatu nemaciau niekur, karts nuo karto duodavom zmogeliui besitrinanciam apie masinas po 2 eurus (jei pajury kur). Be masinos as tai neisivaizduoju kaip ten kur nukeliaut, niekas angliskai nei zodzio, nieko nepaklausi. Jei su masina gan sudetinga buvo kur patekt tai apie viesaji transporta isvis patyliu, o ir kainos manau ten apsieis tos pacios, o dar jauciu tas viesasis laiku nevaziuoja, o su bagazais nesuvokiu apskritai keliones patogumo, cia grynas vargas. Su viesuoju kokioj maljorkoj ar kose tai gal ir nieko, bet sicilijoj....tikrai ne. Saloje apskritai nemaciau tokiu kurortiniu miestu kaip kokioj malkorkoj su viesbuciu linijomis. Gal kad ne sezonas.
Kas liecia masinos nuoma tai darem taip - per instantcars uzsisakem tik masinos nuoma (111 euru) be jokiu ten siulomu draudimu ir francizes mazinimo draudimu, orouoste nuomos punkte damokejom dar 250 euru uz papildoma vairuotoja ir uz pilna draudima (su nuline francize (vadinas zero excess)), europcar dar uzrezervavo 400 euru kaip uzstata, kuri paskui grazina (is tos sumos gali buti nurasoma tik 75 eurai administracinio mokescio ivykio atveju ir jei grazini ne pilnu baku, moki uz kura), zodziu is viso korteleje buvo rezervuota 650 euru is kuriu 400 atrezervavo pasibaigus nuomai.
siaip musu masina Trapanio centre paskutine diena nutempe, nes plove gatves 5 ryto, kaip suprantu cia visi atsikelia ir persivaro masinas i kitas vietas, tad teko sumoket policijai 70 euru uz grazinima, o jie daveze iki aiksteles.
Atsakyti