QUOTE(lortea @ 2014 01 31, 11:12)
O kodėl darote genetinius tyrimus? Ar dėl to ,kad tiesiok konsultacijų metu ,darant echo.prireikė darytis papildomų tyrimų. Ar tiesiog savo noru išgalvotu. Kartą laukiausi,jauna,nors ir su sveikatos turimom problemomis ,bet nieko panašaus. Nei siūlė,nei galvojau.
as su pirmu nedariau - niekas nesiule, patyi nenorejau.
dabar si karta - gydytoja primygtinai siule, pasidariau...
QUOTE(Novia @ 2014 01 31, 11:45)
bet tai nuo kiek rekomenduojama daryti VVT, nuo kokios tikimybes?
Kai rizika didesnė, nei 250.
Mano atveju atsakymas buvo ant ribos. DS 1:260, edvardso 1:281. Dėl edvardso nepergyvenau, nes echo buvo geras, bet širdy golfo kamuoliukas matėsi, kas taip pat gali būt vienu iš DS požymių. Sunerimau, vistik jauna esu. Rizika kelis kartus didesnė, nei amžiaus. Nėštumo pradžioje dar ir kraujavau keliskart. Nusprendžiau daryt VVT. Nepasitvirtino.
QUOTE(Žvaigždėta* @ 2014 01 31, 13:00)
Kai rizika didesnė, nei 250.
Mano atveju atsakymas buvo ant ribos. DS 1:260, edvardso 1:281. Dėl edvardso nepergyvenau, nes echo buvo geras, bet širdy golfo kamuoliukas matėsi, kas taip pat gali būt vienu iš DS požymių. Sunerimau, vistik jauna esu. Rizika kelis kartus didesnė, nei amžiaus. Nėštumo pradžioje dar ir kraujavau keliskart. Nusprendžiau daryt VVT. Nepasitvirtino.
labai uz Tave dziaugiuosi
Sveikos, mamytes,
o per kiek laiko gavote VVT atsakymus?
o per kiek laiko gavote VVT atsakymus?
QUOTE(**aguona** @ 2014 01 31, 15:28)
labai uz Tave dziaugiuosi
QUOTE(Aistiene @ 2014 01 31, 20:24)
Sekančią dieną gydytoja paskambino.
QUOTE(Žvaigždėta* @ 2014 01 31, 20:27)
Oi, kaip operatyviai, matyt supranta koks neapsakomai ilgas atrodo laukimas...
QUOTE(Aistiene @ 2014 01 31, 20:32)
Oi, kaip operatyviai, matyt supranta koks neapsakomai ilgas atrodo laukimas...
Kariotipo tyrimas apie tris savaites trunka, o tas pirminis trijų dienų bėgyje padaromas. Man pačiai reikėjo pasiskambint po trijų dienų, bet gydytoja pati paskambino, kai atsakymus gavo. Labai supratinga ir dėmesinga gydytoja.
QUOTE(Žvaigždėta* @ 2014 01 31, 20:45)
Kariotipo tyrimas apie tris savaites trunka, o tas pirminis trijų dienų bėgyje padaromas. Man pačiai reikėjo pasiskambint po trijų dienų, bet gydytoja pati paskambino, kai atsakymus gavo. Labai supratinga ir dėmesinga gydytoja.
Skaitau visas temas apie GT is eiles, bet neradau, o gal i kitus dalykus labiau demesi sukoncentravau, kas tai yra kariotipo tyrimas? Tai VVT greita atsakyma gavus dar negali buti ramus, dar reikia laukti keliu savaiciu, kad gauti kariotipo rezultatus? Paaiskinkite, prasau.
QUOTE(Aistiene @ 2014 01 31, 21:32)
Skaitau visas temas apie GT is eiles, bet neradau, o gal i kitus dalykus labiau demesi sukoncentravau, kas tai yra kariotipo tyrimas? Tai VVT greita atsakyma gavus dar negali buti ramus, dar reikia laukti keliu savaiciu, kad gauti kariotipo rezultatus? Paaiskinkite, prasau.
Kariotipo tyrimo metu įvertinama chromosomų visuma. O to pirminio tyrimo - tik tam tikrų porų trisomijų ieško. Na pvz. Sorpo atliekamas fish tyrimas yra kaip tik toks greitasis. Jo metu visų chromosomų niekas netikrina. Man, nors ir darytas vvt, bet kariotipo tyrimo tiesiog nebereikėjo. Kadangi rizika buvo DS, man pilnai pakako to pirmojo (dažniausiai pasitaikančių trisomijų) tyrimo. Jo tikslumas 99,9. Galit būt rami, ar ne, priklauso nuo to, ką gydytojai įtaria ir ko ieško.
QUOTE(**aguona** @ 2014 01 31, 11:06)
kaip suprantu 1:250 ir maziau...
Papildyta:
Bobulka, o pas genetikus irgi buvai? ka jie sake??
ar po prisca (1:219) dareisi is karto VVT?
Papildyta:
Bobulka, o pas genetikus irgi buvai? ka jie sake??
ar po prisca (1:219) dareisi is karto VVT?
Viska genetike vilniuje tyre. Santariskese. Prisca buvo kai biuvo 13 savaiciu. O vvt padare 16 sav. Atsakymas buvo po savaites. Gimdziau 17 sav ir 2 dieno
Sveikos
Bobulka, stiprybės ir sveikatos . Atlaikyti tai neįsivaizduojamai sunku .
Ar greitai ryžotės dar vienam mažyliui?
Dariausi ir aš VVT, nes kraujo tyrimas parodė padidintą Dauno sindromo riziką. (1:79 ). Ir pagal amžių, aišku, automatiškai-statistškai patenku į padidintos rizikos zoną... Šįkart labai skausmingai dūrė. Visą dieną jaučiau, kaip tempia pilvo apačią. Pamaudžia dūrio vietą.
Plius baimė, nerimas laukiant rezultato. Jeigu dar nieko neskaityčiau, neieškočiau, - būtų gal mažumėlę ramiau
Šiandien ryte daktarė paskambino pati. Bijojau kelt ragelį, nes tarėmės susikambinti apie 14h. Bet, ačiūDie, pranešė gerą žinią - viskas gerai.
Laukiamės berniuko. Gyvensiu tarp keturių vyrų . Trijų man jau buvo daug...
Yra, aš dariau. Pirmadienį, o vakar poliklinikoj suleido antikūnių (reikia per 72 val. kreiptis į savo ginekologą, nes genetikai to nedaro (jie tik konstatuoja)).
Man ir per aną nėštumą rekomendavo po invazinės procedūros profilaktiškai GERIAU suleisti gamaglobulino, nes dūrio metu motinos kraujo gali patekti į placentą...t.t. Žodžiu, injekcijos reikia apsisaugojimui. Nedrįstu spręsti pati - ką daryti, ko ne. Man čia tamsus miškas - neturiu tiek žinių. Su visais nėštumais klausiau daktarės nurodymų. Antrą kartą (jeigu pirmas buvo po VVT) antikūnių rekomenduoja suleisti į nėštumo pabaigą, berods 28-32 savaitę. Daro dar vieną kraujo tyrimą. Anksčiau (1997 m.) man kraują tyrė dėl rezus minuso vos ne kas mėnesį , o dabar, berods, tik dukart per visą nėštumą.
Medicinos mokslas ritasi į priekį, reiškia . Mokamų tyrimų vis daugėja...
Jeigu gimusio vaikiuko kraujas irgi minusas - nieko nesuleidžia
Retai gaminasi tie antikūniai, taip, bet niekas negarantuos, kas tas retas atvejis negali būti tu pati.
Kadangi aš gyvenime turėjusi tokį vieną itin retą atvejį . Tad dėl daug ko tapau atsargi, įtari...nedrįstu spręsti pati...
Bobulka, stiprybės ir sveikatos . Atlaikyti tai neįsivaizduojamai sunku .
Ar greitai ryžotės dar vienam mažyliui?
Dariausi ir aš VVT, nes kraujo tyrimas parodė padidintą Dauno sindromo riziką. (1:79 ). Ir pagal amžių, aišku, automatiškai-statistškai patenku į padidintos rizikos zoną... Šįkart labai skausmingai dūrė. Visą dieną jaučiau, kaip tempia pilvo apačią. Pamaudžia dūrio vietą.
Plius baimė, nerimas laukiant rezultato. Jeigu dar nieko neskaityčiau, neieškočiau, - būtų gal mažumėlę ramiau
Šiandien ryte daktarė paskambino pati. Bijojau kelt ragelį, nes tarėmės susikambinti apie 14h. Bet, ačiūDie, pranešė gerą žinią - viskas gerai.
Laukiamės berniuko. Gyvensiu tarp keturių vyrų . Trijų man jau buvo daug...
QUOTE(*Viskasgerai* @ 2014 01 24, 10:20)
gal yra dariusių VVT su rezus minusu, iškart po procedūros suleidžiami antikūniai, o kaip 28 sav. ar dar reikia?? Mam vienas gydyt pasakė,kad reikės, kitas nereikės,o trečias apskritai nežinojo . Ir ar paskui dar tiria dėl antikūnių. Kažkaip ėmiau skaityt ir kuo toliau, tuo neįdomiau ir baisiau. Jau gailiuos išvis,kad tuos tyrimus dariausi
Yra, aš dariau. Pirmadienį, o vakar poliklinikoj suleido antikūnių (reikia per 72 val. kreiptis į savo ginekologą, nes genetikai to nedaro (jie tik konstatuoja)).
Man ir per aną nėštumą rekomendavo po invazinės procedūros profilaktiškai GERIAU suleisti gamaglobulino, nes dūrio metu motinos kraujo gali patekti į placentą...t.t. Žodžiu, injekcijos reikia apsisaugojimui. Nedrįstu spręsti pati - ką daryti, ko ne. Man čia tamsus miškas - neturiu tiek žinių. Su visais nėštumais klausiau daktarės nurodymų. Antrą kartą (jeigu pirmas buvo po VVT) antikūnių rekomenduoja suleisti į nėštumo pabaigą, berods 28-32 savaitę. Daro dar vieną kraujo tyrimą. Anksčiau (1997 m.) man kraują tyrė dėl rezus minuso vos ne kas mėnesį , o dabar, berods, tik dukart per visą nėštumą.
Medicinos mokslas ritasi į priekį, reiškia . Mokamų tyrimų vis daugėja...
QUOTE(pieniu pieva @ 2014 01 28, 15:31)
Pirma karta girdziu toki dalyka.
As pati esu su rezus minus, man buvo atlikta placentos biopsija (procedura panasi i VVT, tik meginys imamas is placentos, o ne is vaisiaus vandenu) ir man nebuvo suleista jokiu antikuniu po to. Ir apskritai neteko kada girdeti, kad butu suleista. Po gimdymo arba persileidimo rezus minus nestukei buna suleidziamas gamaglobulinas, bet cia juk ne tas pats.
Apskritai labai retai gaminasi tie antikuniai. Kraujo tyrima galima pasidaryti ir suzinoti.
As pati esu su rezus minus, man buvo atlikta placentos biopsija (procedura panasi i VVT, tik meginys imamas is placentos, o ne is vaisiaus vandenu) ir man nebuvo suleista jokiu antikuniu po to. Ir apskritai neteko kada girdeti, kad butu suleista. Po gimdymo arba persileidimo rezus minus nestukei buna suleidziamas gamaglobulinas, bet cia juk ne tas pats.
Apskritai labai retai gaminasi tie antikuniai. Kraujo tyrima galima pasidaryti ir suzinoti.
Jeigu gimusio vaikiuko kraujas irgi minusas - nieko nesuleidžia
Retai gaminasi tie antikūniai, taip, bet niekas negarantuos, kas tas retas atvejis negali būti tu pati.
Kadangi aš gyvenime turėjusi tokį vieną itin retą atvejį . Tad dėl daug ko tapau atsargi, įtari...nedrįstu spręsti pati...