Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

Laba visoms,

Gal galėtumėt pakomentuoti, ką tikėtinai reiškia 12 savaitės genetinių tyrimų skaičiukai:

L. Beta HCG - IU/ l - 27.35
PAPP A - mlU/l - 1936

Vizito pas gydytoją dar turiu luktelti, bet pirmasis rodiklis atrodo mažas. Tik suabejojau ką tas taškelis po 27 reiškia.

Aciu
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 06 14, 23:06)
As pas ja buvau su pirmu vaiku tikrai nuostabi gydytoja, o dabar patekau pas benusiene.

Nuostabi gydytoja. Patariu ja pasitiketi 100%.
Atsakyti
QUOTE(Lars @ 2014 06 15, 22:18)
Nuostabi gydytoja. Patariu ja pasitiketi 100%.

Cia apie benusiene ?
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 06 15, 22:53)
Cia apie benusiene ?

Taip. Profesionale savo srities. Be abejo ir kitos genetikes Santariskese yra nuostabios ir visos puikiai ismano savo darba. Santariskiu genetikais pasutikiu 100%. Visais.
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 06 15, 22:53)
Cia apie benusiene ?

Proksi smile.gif As tikrai matau, kad visa nestuma prasinervinsi ir ne ka maziau kenksi savo maziukui, nei Vvt. Ir esu tikra, kad tu ta tyrima pasidarysi. Savo atsakymus tau jau rasiau, bet pasikartosiu ir cia:
Echo puikus. Raukslyte 0.9mm
Bet kraujas jau rode ka kitka. DS pgl metus ir savaites nemaziau 1:128. O kraujas parode 1:154
Bendras atsakymas echo+kraujas 1:560
Gydytoja Beniusiene, tai ivertino, kaip VIDUTINE rizika.
Sake, kad prie DS yra lyg kazkokie 2 baltymai ( nezinau ar as cia tiksliai pavadinau). Tai pirmasis pas mane blogas, antrasis norma.
Gydytoja man pasiule:
1. Atsisveikinti su ja ir darytis 20sav. issamu echo pas savo gydyt.
2. Daryt gimdos kaklelio gaureliu biopsija. Ji darytu bet kada,nors ir kita pirmad. Tyrimas skausmingas. Tikimybe persileidimo 1%. Patikimumas 97%
3. Vvt. Persileidimo tikimybe 0,5%. Patikimumas 100%. Daromas apie 16 sav.
Pasirinkau Vvt. Gydyt Benusiene pritate. Sako, pasidarysit ir galesit megautis nestumu, o ne nervuotis visa likusi nestuma.
As nuo pat pradzios nestumo zinojau, kad as ta tyrima darysiuos, nors ir skaiciai bus geri. Turbut neesu stabiliu nervu. Vien pagalvojus, kad dar 6 men. galvot kasdien apie ta pati, tikrai ne mano nervams.
Taip, kad Proksi, tu tik viena zinai teisinga pasirinkima ir ji padarysi teisinga smile.gif
O man dar liko nezinios iki 23d. Kaip istverti ? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manuka: 16 birželio 2014 - 15:32
QUOTE(Manuka @ 2014 06 16, 16:27)
Proksi smile.gif As tikrai matau, kad  visa nestuma prasinervinsi ir  ne ka maziau kenksi savo maziukui, nei Vvt. Ir esu tikra, kad tu ta tyrima pasidarysi. Savo atsakymus tau jau rasiau, bet pasikartosiu ir cia:
Echo puikus. Raukslyte 0.9mm
Bet kraujas jau rode ka kitka. DS pgl metus ir  savaites  nemaziau 1:128. O kraujas parode 1:154
Bendras atsakymas echo+kraujas 1:560
Gydytoja Beniusiene, tai ivertino, kaip VIDUTINE rizika.
Sake, kad  prie DS yra lyg kazkokie 2 baltymai ( nezinau ar as cia tiksliai pavadinau). Tai pirmasis pas mane blogas, antrasis norma.
Gydytoja man pasiule:
1. Atsisveikinti su ja ir darytis 20sav. issamu echo pas savo gydyt.
2. Daryt gimdos kaklelio gaureliu biopsija. Ji darytu bet kada,nors ir kita pirmad. Tyrimas skausmingas. Tikimybe persileidimo 1%. Patikimumas 97%
3. Vvt. Persileidimo tikimybe 0,5%. Patikimumas 100%. Daromas apie 16 sav.
Pasirinkau Vvt. Gydyt Benusiene pritate. Sako, pasidarysit ir galesit megautis nestumu, o ne nervuotis visa likusi nestuma.
As nuo pat pradzios nestumo zinojau, kad as ta tyrima darysiuos, nors ir skaiciai bus geri. Turbut neesu stabiliu nervu. Vien pagalvojus, kad dar 6 men. galvot kasdien apie ta pati, tikrai ne mano nervams.
Taip, kad Proksi, tu tik viena zinai teisinga pasirinkima ir ji padarysi teisinga smile.gif
O man dar liko nezinios iki 23d. Kaip istverti ? smile.gif

Paskambinau siandien jai detaliau paklausti del.krsujo, tai DS pagal krauja 1:356, o bendras rezultatas 1:1889, paprasiau, kad paziuretu 16 sav. ir jeigu ka pakartoti tyrima, ji pasake, kad negalu pagal ligoniu kasas, pasake, kad gali mane tik apziureti tik po atostogu rugpjucio men, bet jau man bus 22 sav., apie vvt ne zodzio, tai as jau nieko nesuprantu, nebent prasytis paciai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 06 16, 17:58)
Paskambinau siandien jai detaliau paklausti del.krsujo, tai DS pagal krauja 1:356, o bendras rezultatas 1:1889, paprasiau, kad paziuretu 16 sav. ir jeigu ka pakartoti tyrima, ji pasake, kad negalu pagal ligoniu kasas, pasake, kad gali mane tik apziureti tik po atostogu rugpjucio men, bet jau man bus 22 sav., apie vvt ne zodzio, tai as jau nieko nesuprantu, nebent prasytis paciai  doh.gif

O dabar tu pas ja buvai mokamai, ar priklause tau po 35m.
? As irgi galvojau, kad jei bus mano rizika mazesne nei 1:128, o noresiu daryti Vvt, tai reiks susimoket. Bet ji nieko nesake. Jeigu reiks, tai mokesiu, ka bedarysi. Lyg skaiciau, kad apie 650 lt santaruose neprivaciai.
Bet ji man siule Vvt liepos 14d., o tau rugpjuti, gal uzimtos visos vietos sad.gif
Gal nueik birzelio 23d., ji tikrai dirba ir pasisnekek. Nes, jei tau virs 35m, turi priimt laiku, tuo labiau pakartotinai.

Papildyta:
QUOTE(Manuka @ 2014 06 16, 18:27)
? As irgi galvojau, kad jei bus mano rizika mazesne nei 1:128, o noresiu daryti Vvt, tai reiks susimoket. Bet ji nieko nesake. Jeigu reiks, tai mokesiu, ka bedarysi. Lyg skaiciau, kad apie 650 lt santaruose neprivaciai.
Bet ji man siule Vvt liepos 14d., o tau rugpjuti, gal uzimtos visos vietos sad.gif
Gal nueik birzelio 23d., ji tikrai dirba ir pasisnekek. Nes, jei tau virs 35m, turi priimt laiku, tuo labiau pakartotinai.

Apie Vvt ji labiau laukia, kad pati pasisiulytum, man taip pasirode kazkodel. Gi apie kiekviena brangu tyrima maziausiai kalbama. Viskas bus gerai, susitvarkysi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Manuka @ 2014 06 16, 18:35)

Papildyta:

Apie Vvt ji labiau laukia, kad pati pasisiulytum, man taip pasirode kazkodel. Gi apie kiekviena brangu tyrima maziausiai kalbama. Viskas bus gerai, susitvarkysi smile.gif

ji man tik pasiule echo rugpjucio menesi, o as prasiau ir antro trimestro Prisca tyrimo, ji man per pirma vizita kazka minejo jeigu labai noresiu galim vvt darytis, o siandien apie vvt nieko. o tu pati pasiulei vvt ? nes jeigu 650 ir i kaina ieina dar pilnas tyrimas su kariotipu as irgi sutikciau, nes kazkaip nenuramino manes tyrimas su savo tikimybes teorija sad.gif nes man pasake taip, kad pagal tyrimus kaip ir viskas gerai, bet ji negali garantuoti, kad viskas bus gerai.
Atsakyti
Panos, kas daretes vvt santariskese, pas kokias daktares daretes ? ir klausimas, o adata leliuko nekabina ?
Atsakyti
QUOTE(Salalala5 @ 2014 06 15, 17:44)
Laba visoms, 

Gal galėtumėt pakomentuoti, ką tikėtinai reiškia 12 savaitės genetinių tyrimų skaičiukai:

L. Beta HCG - IU/ l - 27.35
PAPP A  - mlU/l - 1936

Vizito pas gydytoją dar turiu luktelti, bet pirmasis rodiklis atrodo mažas. Tik suabejojau ką tas taškelis po 27 reiškia.

Aciu

Pati paklausiau, pati ir atsakysiu smile.gif Gal kam nors bus pravartu žinoti, kaip nutinka or kodėl keistų klausimų forume pasitaiko.

Medicinos diagnostikos centre užsisakiau Prisca I. Buvo atlikta echo - rezultatai geri. Tik įvyko toks nesusipratimas, kad vietoje normalaus atsakymo su tikimybėmis, gavau tik biocheminių tyrimų protokolą, su skaičiais apie kuriuos jums rašiau. Paklausus, kur atsakymas - registratūra tepasakė, kad su tais skaičiais turiu keliau pas savo gydytoją genetiką.... taip ir išėjau musę kandus ir kelias paras nervinausi, googlinau ir lyginau smile.gif Gydytojo tame pačiame MDC nepasiūlė, nors klausiau ....

Šiandien nuvykau pas gyd. Beniušenę Genetikos cente konsultacijai - skaičių šifravimui. Ji tikrai maloniai paaiškino, kad tai ne visas tyrimas, dar ne rezultatai ir šiuos skaičius reikia suvesti į sistemą/programą (kuri yra ne PRISCA, nors Medicinos diagnostikos centras taip ir vadina). Ji iš echo protokolo taip pat pastebėjo, kad echoskopuotoja nenustatė 1CRL matmenų, kurie yra būtini, norint gauti pilną rezultatą.

Nuvykus į MDC aiškintis nesusipratimo,iškart gavau lapą su normaliais atsakymais. Rezultatai manau geri, DS 1:4686, ES, PS 1:100000. Tik dabar taip ir nesuprantu - kodėl man kelis kartus skambinant, atvažiavus iš pirmo karto normalių atsakymų neatidavė ir nerimauju, ar be to CRL tai tikrai patikimi duomenys.....

Atsakyti
Jeigu neklystu CRL cia yra ugis, pagal ji pradzioje ziurima ar atitinka vaisiusius savo laika.
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 06 16, 19:29)
Panos, kas daretes vvt santariskese, pas kokias daktares daretes ? ir klausimas, o adata leliuko nekabina ?

As dariausi pas Butkeviciene.
atliekant duri daktare tuo paciu metu ir echoskopuoja,mato visa vaizda ekrane ir mato kur reikia durti.
Nors ir pati esu baile ,kas liecia skausmo, man vvt buvo visai neskausminga, prilyginciau kraujo paemino is venos,netgi maziau skausminga.

Tik po proceduros gali pradeti spazmuoti gimda,man nespazmavo, bet siek tiek "tempe" pilva, todel po proceduros rekomenduojama nieko neveikti, vaziuoti namo ramiai guleti.ir kelias dienas jokiu sunkesniu darbu neatlikti, nekelti sunkaus ir t.t. ,zodziu pasisaugoti. dar rekomendavo pagerti magni savaite.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Element: 17 birželio 2014 - 09:24