Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(proksi @ 2014 06 14, 19:43)
O kur dareisi taip idomiai ?

Genetikos klinikoje, Vilniuje. Radau, šios klinikos tinklalapyje tą kraujo tyrimą. Jis vadinasi - Dvigubas testas (I-mo nėštumo tr. biocheminis kraujo tyrimas) su įvertinimu. Tai jis tik dėl DS ir dar dėl nėštuminio baltymo.
Bet gi aš sakiau genetikei, kad noriu ir dėl kitų sindromų pasidaryti, tačiau apie jokį Prisca I net neužsiminė.
Atsakyti
QUOTE(Gule @ 2014 06 14, 20:04)
Genetikos klinikoje, Vilniuje. Radau, šios klinikos tinklalapyje tą kraujo tyrimą. Jis vadinasi - Dvigubas testas (I-mo nėštumo tr. biocheminis kraujo tyrimas) su įvertinimu. Tai jis tik dėl DS ir dar dėl nėštuminio baltymo.
Bet gi aš sakiau genetikei, kad noriu ir dėl kitų sindromų pasidaryti, tačiau apie jokį Prisca I net neužsiminė.

O pas ka ten ejai ?
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2014 06 14, 16:42)
Mano skaičiukai buvo prastesni o metų 39 ir nesidariau. Gydytoja pasakė, kad neverta, nemato rizikos ir ja patikėjau. Laksto gražuolė, sveika dukrytė smile.gif

pas mane ta pati situacija, tik dukryte dar pilvelyje gyvena, bet tikiu, kad lakstys sveikut sveikutele, nors skaiciukai buvo gerokai prastesni, bet gyd nuramino ir VVT nesidariau, pabijojau .
Atsakyti
QUOTE(Jizo @ 2014 06 14, 20:29)
pas mane ta pati situacija, tik dukryte dar pilvelyje gyvena, bet tikiu, kad lakstys sveikut sveikutele, nors skaiciukai buvo gerokai prastesni, bet gyd nuramino ir VVT nesidariau, pabijojau .

Jeigu ne paslaptis kokie skaiciukai ir pas ka buvot ? Viena ar du kartus ?
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 06 14, 20:31)

Proksi, tau tikrai nereikia to VVT. Visu pirma - draugiu vaikai su DS (apie patau ir edvardsa neklausiu net)? Jei problemos kitos, tai VVT ju neparodys, nes tiriamos chromosomines anomalijos. Jei bedos su vidaus organais, sirdim, galunemis ir tt, tas turi buti nuodugniai tiriama echoskopiskai. Tai tikrai nereikia trudyti vaikelio tom adatom. Beje man irgi 35, skaiciukai puikus, echo taip pat, antra karta pas genetike neeisiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2014 06 14, 21:02)
Proksi, tau tikrai nereikia to VVT. Visu pirma - draugiu vaikai su DS (apie patau ir edvardsa neklausiu net)? Jei problemos kitos, tai VVT ju neparodys, nes tiriamos chromosomines anomalijos. Jei bedos su vidaus organais, sirdim, galunemis ir tt, tas turi buti nuodugniai tiriama echoskopiskai. Tai tikrai nereikia trudyti vaikelio tom adatom. Beje man irgi 35, skaiciukai puikus, echo taip pat, antra karta pas genetike neeisiu 4u.gif

Pas vienus chromosomu anomalija, jie net rizikos grupej nebuvo ir pas genetikus nebuvo, pirmas vaikas viskas ok, seimoj problemu irgi nebuvo, antri tik moteris buvo rizikos grupeje, tik nzn ar buvo pas genetikus, bet vaikiukas su DS.
Jeigu ne paslaptis kiek skaiciukai rode tavo ? Pas ka buvai ? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo proksi: 14 birželio 2014 - 20:26
QUOTE(proksi @ 2014 06 14, 21:25)
Pas vienus chromosomu anomalija, jie net rizikos grupej nebuvo ir pas genetikus nebuvo, pirmas vaikas viskas ok, seimoj problemu irgi nebuvo, antri tik moteris buvo rizikos grupeje, tik nzn ar buvo pas genetikus, bet vaikiukas su DS.
Jeigu ne paslaptis kiek skaiciukai rode tavo ? Pas ka buvai ?  ax.gif

Skaiciukai visoms ligoms 1:10000. Buvau pas Krasovskaja, ir ji sake, kad su tokiais skaiciais tikrai neverta eiti dar karta ir uztenka mano ginekologes issamaus echo apie 20 sav.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dziaugiuosi: 14 birželio 2014 - 20:46
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2014 06 14, 21:46)
Skaiciukai visoms ligoms 1:10000. Buvau pas Krasovskaja, ir ji sake, kad su tokiais skaiciais tikrai neverta eiti dar karta ir uztenka mano ginekologes issamaus echo apie 20 sav.

Del tokiu ir as buciau rami biggrin.gif man ds atsakymas mano nepatiko, cia atsakyma tau dave su echo duomenim kartu ir amziaus rizika ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 06 14, 22:03)
Del tokiu ir as buciau rami  biggrin.gif  man ds atsakymas  mano nepatiko, cia atsakyma tau dave su echo duomenim kartu ir amziaus rizika ? smile.gif

Nu bet 1 prie beveik 2000 tai irgi puikus rezultatas! Amziaus rizika daug didesne!
Spresti paciai, bet - kas pasikeis, jei VVT parodytu teigiama DS? (ko tikrai neparodys biggrin.gif ) Ar nutrauktum nestuma? g.gif

Taip, mano atsakymas kartu su echo duomenim. O mano amziaus rizika (teorine) 1:300.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dziaugiuosi: 14 birželio 2014 - 21:17
QUOTE(Dziaugiuosi @ 2014 06 14, 22:16)
Nu bet 1 prie beveik 2000 tai irgi puikus rezultatas! Amziaus rizika daug didesne!
Spresti paciai, bet - kas pasikeis, jei VVT parodytu teigiama DS? (ko tikrai neparodys biggrin.gif ) Ar nutrauktum nestuma? g.gif

Taip, mano atsakymas kartu su echo duomenim. O mano amziaus rizika (teorine) 1:300.

Taip, mano sprendimas priklauso nuo tyrimu atsakymu, todel as ir pergyvenu taip.
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 06 14, 19:31)

skaiciukai pirmos priscos buvo 1:59, antros 1:88, bendra su echo 1:308, tai man genetike paaiskino, kad tie skaiciukai tikrai nera labai blogi mano amziuje (39) ir nera ko panikuoti. Raukslyte buvo1,34, pirmoji genetine echo buvo 16 sav, antroji 20 sav. viskas puikiai atitinka , kazkaip labai tos priscos buvo isgasdinusios, bet po echo visiskai nurimau ir tikiu kad pas mus viskas puiku smile.gif buvau pas nuostabia gydytoja ir nuostabu zmogu N. Krasovskaja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jizo @ 2014 06 14, 22:56)
skaiciukai pirmos priscos buvo 1:59, antros 1:88, bendra su echo 1:308, tai man genetike paaiskino, kad tie skaiciukai tikrai nera labai blogi mano amziuje (39) ir nera ko panikuoti. Raukslyte buvo1,34, pirmoji genetine echo buvo 16 sav, antroji 20 sav. viskas puikiai atitinka , kazkaip labai tos priscos buvo isgasdinusios, bet po echo visiskai nurimau ir tikiu kad pas mus viskas puiku  smile.gif buvau pas nuostabia gydytoja ir nuostabu zmogu N. Krasovskaja  mirksiukas.gif

As pas ja buvau su pirmu vaiku tikrai nuostabi gydytoja, o dabar patekau pas benusiene.
Atsakyti