Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(Gule @ 2014 06 14, 15:10)
Ar kraujo tyrimas, kurį atlieka Genetikos klinikoje 12 sav. vadinasi Prisca I ?

taip
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 06 14, 11:53)
Laba diena merginos, ziuriu daugelis darotes vvt, man irgi ta mintis yra, nors vakar gavau atsakymus prisca 1 DS 1:1889, patau ir edwardso sindromai 1:10000, raukslyte  1,3 mm, ir nedingsta abejones, siaip cia man del amziau man 35, be to ir pazistamus turiu kur rizikos nebuvo, bet vaikiukai su problemom. Ir dabar nezinau ka daryt su tuo vvt. Gal galit ka patarti ?

netampykit katino uz usu smile.gif cia tik mano nuomone, bet kam rizikuoti su tuo VVT, kai praktiskai jokiu pozymiu nera, kad gali buti negerai, kokia maza persileidimo tikimybe bebutu, bet ji yra, suprantu tas, kurioms ateina pirminiai tyrimai su paseta neramybe del tu negeru skaiciuku, o Jusu skaiciukai puikus, as tikrai nezikuociau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 06 14, 14:54)
O kada tada antra apsilankyma planuotis ? Nes daktare antram vizitui neuzrase, pasake paskambinti, tai man kazkaip idomiai, nes su pirmu vaiku po pirmo apsilankymo is karto uzrase bet tai buvo 2009 m.  Nezinau ar antras tyrimas manes nuramins, nes tai vis tikimybiu teorija  ax.gif
O visada norisi zinoti kuo tiksliau  blush2.gif

antrasis prisca, kiek pamenu 15-19 savaite, ir kartu - detalusis echo skiriamas.

QUOTE(Gule @ 2014 06 14, 15:10)
Ar kraujo tyrimas, kurį atlieka Genetikos klinikoje 12 sav. vadinasi Prisca I ?

taip
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 06 14, 12:53)
Laba diena merginos, ziuriu daugelis darotes vvt, man irgi ta mintis yra, nors vakar gavau atsakymus prisca 1 DS 1:1889, patau ir edwardso sindromai 1:10000, raukslyte  1,3 mm, ir nedingsta abejones, siaip cia man del amziau man 35, be to ir pazistamus turiu kur rizikos nebuvo, bet vaikiukai su problemom. Ir dabar nezinau ka daryt su tuo vvt. Gal galit ka patarti ?

Mano skaičiukai buvo prastesni o metų 39 ir nesidariau. Gydytoja pasakė, kad neverta, nemato rizikos ir ja patikėjau. Laksto gražuolė, sveika dukrytė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2014 06 14, 17:42)
Mano skaičiukai buvo prastesni o metų 39 ir nesidariau. Gydytoja pasakė, kad neverta, nemato rizikos ir ja patikėjau. Laksto gražuolė, sveika dukrytė smile.gif

O pas kokia gydytoja buvot ?

Aciu merginos uz atsakymus, patarimus 4u.gif gal tikrai per antra apsilankyma bus aiskiau. Gaila, kad kraujo tyrimas neduoda 100%( cia nekalbu apie ta prabangu biggrin.gif ), tiesiog nezinau kaip vyti ta neramuma is galvos. doh.gif
Atsakyti
ne vienas tyrimas neduoda 100 proc. net vvt.- sitas lyg 95.5 proc. taigi...
Atsakyti
Kiek paskaitinėjau temą, beveik visos rašot vieną parametrą pasidarius Prisca I - tik dėl DS. Aš pasidariau irgi tą tyrimą ir man genetikė išvardijo tris parametrus dėl DS, o kaipo tokio vieno dėl DS nėra. Ji man sakė tikimybes dėl amžiaus, dėl nėštuminio baltymo ir dėl echoskopijos. O gal tas dėl echoskopijos ir yra bendras dėl DS? (Pati dar nemačiau rezultatų ant popieriaus.)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gule: 14 birželio 2014 - 18:10
na, prisca I ir II ivertina ne tik DS, bet ir edvardso bei patau sindromus. Ir yra keli parametrai, kaip ir pati rasei. bet jei nors vienas yra su didesne rizika (pvs 1 < 250) , tai ir kyla merginoms klausimu bei abejoniu.
Beje, vienintelis DS apie 20 proc atveju nenustatomas echoskopu, tuo tarpu kiti du sindromai - dazniausia pastebima vaisiaus anomalijos, jei tik jos yra.
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2014 06 14, 19:19)
na, prisca I ir II ivertina ne tik DS, bet ir edvardso bei patau sindromus. Ir yra keli parametrai, kaip ir pati rasei. bet jei nors vienas yra su didesne rizika (pvs 1 < 250) , tai ir kyla merginoms klausimu bei abejoniu.
Beje, vienintelis DS apie 20 proc atveju nenustatomas echoskopu, tuo tarpu kiti du sindromai - dazniausia pastebima vaisiaus anomalijos, jei tik jos yra.

Tada nesuprantu, kokį man tyrimą atliko. Genetikė po echoskopijos įkyriai nesiūlė, tik paminėjo, kad dar būtų galima pasidaryti kraujo tyrimą, pavadinimo neminejo. Sakau, o ar būtų galima pasidaryti tyrimus ir dėl kitų sindromų. Ji atsakė, kad taip, tačiau pridūrė, kad berods su Edvardso ar Patau sindromu dažniausiai įvyksta persileidimas iki 12 savaitės.
Kai jau buvo atskymas, ji man išvardijo mano jau aukščiau paminėtus parametrus TIK dėl DS. Beje, tyrimas kainavo 200 Lt.
Atsakyti
QUOTE(Gule @ 2014 06 14, 19:37)
Tada nesuprantu, kokį man tyrimą atliko. Genetikė po echoskopijos įkyriai nesiūlė, tik paminėjo, kad dar būtų galima pasidaryti kraujo tyrimą, pavadinimo neminejo. Sakau, o ar būtų galima pasidaryti tyrimus ir dėl kitų sindromų. Ji atsakė, kad taip, tačiau pridūrė, kad berods su Edvardso ar Patau sindromu dažniausiai įvyksta persileidimas iki 12 savaitės.
Kai jau buvo atskymas, ji man išvardijo mano jau aukščiau paminėtus parametrus TIK dėl DS. Beje, tyrimas kainavo 200 Lt.

O kur dareisi taip idomiai ?
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 06 14, 17:59)
O pas kokia gydytoja buvot ?

Santariškėse pas Eglę Butkevičienę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Stiklo @ 2014 06 14, 19:54)
Santariškėse pas Eglę Butkevičienę 4u.gif

O ejot viena karta ar du ? Nes as pas benusiene.
Atsakyti