Įkraunama...
Įkraunama...

Genetiniai tyrimai

QUOTE(salin @ 2014 06 05, 12:26)
Sveikos merginos smile.gif
jau turiu VVT atsakymus, po ilgo ir itempto laukimo...Viskas aciu Dievuliui gerai smile.gif
Turesime mergyte smile.gif 4u.gif
Kiek nervu suvalgiau...sakes...
Dabar atsigriebsiu, ramiu laukimu... 4u.gif
linkiu visom kitom kuriom tyrimai pries akis..sekmes smile.gif

4u.gif

Sveikinu, Salin ir kartu dziaugiuosi thumbup.gif
Atsakyti
Dėkoju visom merginom, už palaikyma, pagalba , aprašymus ir savo patirtimi ! Jus man labai pradėjote !
Aciu;)
Atsakyti
Sveikos, mamytės 4u.gif iškilo ir man toks reikaliukas...
Nėštumo pradžioje teko vartoti itin daug ir stiprių vaistų. Tiesa, tada apie savo lėlytę dar net nenutuokiau. Būtent dėl vaistų, nors pagal amžių į rizikos grupę nepatenku (24m), gavau siuntimą pas genetikę. Na, dėl viso pikto. Pirmieji PRISCA kraujo tyrimai parodė padidintą riziką dėl Dauno sindromo (1:130), nors echo buvo idealus. Nusprendžiau, kad noriu žinoti VISKĄ. Tad antrųjų PRISCA net nebesidarysiu, gavau siuntimą tiesiai į Santariškes (pati esu iš Šiaulių) amniocentezei. Paskambinus į regitratūra, moteriškaitė paaiškino, jog artimiausią datą gali pasiūlyti tik rugpjūčio mėn. O man tyrimas reikalingas iki liepos 15d.
Norėjau Jūsų pasiteirauti apie Kauno klinikas. Nežinau kodėl, bet mano genetikė pasakė, jog Kaune kažkoks sąmyšis, todėl ėmė siųsti tiesiai į Vilnių. Gal vis dėl to, vertėtų pabandyti ir Kaune? O gal žinote privačią, patikimą kliniką, kurioje atliekami šie tyrimai?
Atsakyti
QUOTE(skandalizte @ 2014 06 10, 10:02)
Sveikos, mamytės  4u.gif iškilo ir man toks reikaliukas...
Nėštumo pradžioje teko vartoti itin daug ir stiprių vaistų. Tiesa, tada apie savo lėlytę dar net nenutuokiau. Būtent dėl vaistų, nors pagal amžių į rizikos grupę nepatenku (24m), gavau siuntimą pas genetikę. Na, dėl viso pikto. Pirmieji PRISCA kraujo tyrimai parodė padidintą riziką dėl Dauno sindromo (1:130), nors echo buvo idealus. Nusprendžiau, kad noriu žinoti VISKĄ. Tad antrųjų PRISCA net nebesidarysiu, gavau siuntimą tiesiai į Santariškes (pati esu iš Šiaulių) amniocentezei. Paskambinus į regitratūra, moteriškaitė paaiškino, jog artimiausią datą gali pasiūlyti tik rugpjūčio mėn. O man tyrimas reikalingas iki liepos 15d.
Norėjau Jūsų pasiteirauti apie Kauno klinikas. Nežinau kodėl, bet mano genetikė pasakė, jog Kaune kažkoks sąmyšis, todėl ėmė siųsti tiesiai į Vilnių. Gal vis dėl to, vertėtų pabandyti ir Kaune? O gal žinote privačią, patikimą kliniką, kurioje atliekami šie tyrimai?

Pasidomėkite Vilniuje genetikosklinika.lt. Ten dirba tos pačios Santariškių gydytojos: Benušienė ir Krasovskaja.
Atsakyti
Na, paskambinus iškart perspėjo, kad galima, žinoma, ir susimokėjus tyrimą atlikti.. Būtent apie daktarę Benušienę ir užsiminė.
Atsakyti
Sveikos mergaites smile.gif 4u.gif

As galvoju apie Natera tyrima del sventos ramybes. Kaip jus galvojat man jo pakaks ar reikia daryti kazka papildomo... smile.gif

Aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledi-M: 10 birželio 2014 - 12:42
QUOTE(Ledi-M @ 2014 06 10, 12:41)
Sveikos mergaites smile.gif  4u.gif

As galvoju apie Natera tyrima del sventos ramybes. Kaip jus galvojat man jo pakaks ar reikia daryti kazka papildomo...  smile.gif

Aciu uz atsakyma  4u.gif

man rodos Natera taip kaip ir VVT, kazko papildomo kaip ir nera, tai tiksliausieji tyrimai kiek zinau g.gif

tik labai nedaug info apie Natera yra, turbut VVT populiaresnis, nes finansiskai ikandamas labiau g.gif nors rizikingesnis....
Atsakyti
Kaip tik vakar ir mane genetikė "apšvietė" apie NATERA. Skirtumas kaip supratau tik toks, kad jei atsakymai prasti (gink Dieve!), po to vistiek atliekamas VVT. Na, aišku, nežinau kiek tiesos buvo jos žodžiuose smile.gif
Atsakyti
Laba diena merginos, ziuriu daugelis darotes vvt, man irgi ta mintis yra, nors vakar gavau atsakymus prisca 1 DS 1:1889, patau ir edwardso sindromai 1:10000, raukslyte 1,3 mm, ir nedingsta abejones, siaip cia man del amziau man 35, be to ir pazistamus turiu kur rizikos nebuvo, bet vaikiukai su problemom. Ir dabar nezinau ka daryt su tuo vvt. Gal galit ka patarti ?
Atsakyti
QUOTE(proksi @ 2014 06 14, 12:53)
Laba diena merginos, ziuriu daugelis darotes vvt, man irgi ta mintis yra, nors vakar gavau atsakymus prisca 1 DS 1:1889, patau ir edwardso sindromai 1:10000, raukslyte  1,3 mm, ir nedingsta abejones, siaip cia man del amziau man 35, be to ir pazistamus turiu kur rizikos nebuvo, bet vaikiukai su problemom. Ir dabar nezinau ka daryt su tuo vvt. Gal galit ka patarti ?

siulau neskubet su vvt, kai atsakymai tokie mirksiukas.gif jei ir antros priscos bus geri, jei echo detalus nerodys nieko blogo - manau, gali nesidaryt vvt.
amzius - cia ne rodiklis. ir 18-metes pagimdo su genetiniais nukrypimais. taip kad, palauk antros priscos, detalaus echo - ir tada spresi.
Atsakyti
QUOTE(laina12 @ 2014 06 14, 14:16)
siulau neskubet su vvt, kai atsakymai tokie  mirksiukas.gif  jei ir antros priscos bus geri, jei echo detalus nerodys nieko blogo - manau, gali nesidaryt vvt.
amzius - cia ne rodiklis. ir 18-metes pagimdo su genetiniais nukrypimais. taip kad, palauk antros priscos, detalaus echo - ir tada spresi.

O kada tada antra apsilankyma planuotis ? Nes daktare antram vizitui neuzrase, pasake paskambinti, tai man kazkaip idomiai, nes su pirmu vaiku po pirmo apsilankymo is karto uzrase bet tai buvo 2009 m. Nezinau ar antras tyrimas manes nuramins, nes tai vis tikimybiu teorija ax.gif
O visada norisi zinoti kuo tiksliau blush2.gif
Atsakyti
Ar kraujo tyrimas, kurį atlieka Genetikos klinikoje 12 sav. vadinasi Prisca I ?
Atsakyti